veronmaksajat.fi

Viini ja ruoka

 • Millaiset ovat ravintola-alan seuraavat 100 vuotta?
  4.12.2017 Viini
  Punaviini Tämän hetken tilanne muistuttaa Suomen 1930-lukua, jolloin alalla puhalsi pitkän taloustaantuman jälkeen hyvä myötätuuli ja useita uusia ravintoloita avattiin. Monet niistä muodostuivat klassikoiksi ja toimivat edelleen.
 • Kutsu ystävät yhteiseen pöytään – juhlitaan ja syödään yhdessä!
  4.11.2017 Viini
  Suomen 100-vuotisjuhlien lähestyessä viritellään kamerat jälleen presidentinlinnan valtiosaliin ja yhä uudestaan tivataan linnan salaisen boolin reseptiä. Myöhemmin illalla kamera kiertää kahvi- ja noutopöydissä kuvaamassa herkkuja. Olipa tilaisuus lähes mikä hyvänsä, ruoka kiinnostaa ihmisiä.
 • Olut huikeassa nosteessa - mikropanimoiden juomat kuohuvat tuopeissa
  8.10.2017 Viini
  Olut Erilaisia pien- ja mikropanimoita on syntynyt tukuittain. Oluesta on tullut kaupunkilaisen nuorison trendijuoma. Lasissa ei ole juuri tilaa massatuotetulle lagerille.
 • Alkoholipolitiikka käy kieltojen tietä
  8.9.2017 Viini
  Viinilasi Suomalaisessa alkoholi- ja ravintolapolitiikassa ei ole vuosikymmenien aikana päästy kovin pitkälle. Edelleen kantavana ajatuksena tuntuu olevan asiakkaan puolesta ajatteleminen ja asetusten pilkunnurkkiin puuttuminen.
 • Kiitos olympialaisten, meillä on lonkero!
  11.8.2017 Viini
  Olympiastadion Helsinki Kesäolympialaiset 1952 toivat Suomeen Coca-Colan. Toinenkin suomalaisten suosikkijuoma, nimittäin lonkero, kehiteltiin alun perin sammuttamaan olympialaisten kansainvälisten vieraiden janoa.
 • Samppanjan kuplia 1930-luvulla
  9.6.2017 Viini
  Samppanjapullon korkki Ajan henki oli 1930-luvulla selvästi muuttumassa. Sota oli jo kaukaisempaa historiaa ja häiritsevä kieltolakikin oli saatu purettua. Nyt oli aika nauttia samppanjaa!
 • Alko astui ensiaskeleet 1930-luvulla
  12.5.2017 Viini
  Kun inhottu kieltolaki Suomessa viimein kumottiin 1932, odotti varmaankin moni ravintola-asiakas paluuta kultaisiin aikoihin. Vapaus ei kuitenkaan ravintoloihin palannut, vaan kehitys lähti hyvin omalaatuiseen suuntaan.
 • Marjaviini maistui kieltolain aikaan
  11.4.2017 Viini
  Kieltolaki meni vuonna 1919 eduskunnassa läpi, ja siihen päättyi vuosikymmeniksi suomalaisen ravintolaelinkeinon yhteys eurooppalaiseen kehitykseen.
 • Jäätelö juhlisti aterian 1800-luvulla
  17.3.2017 Viini
  Hulppeat illalliset, palatsimaiset ravintolasalit ja kristallikruunut. Ihana aikakausi, belle epoque, kukoisti Helsingin ravintoloissa 1800-luvulla. Aikakauden muotiruoka oli jäätelö.
 • Trahtööri Seipel uskoi ruokaan ja juomaan
  17.2.2017 Viini
  Turussa elettiin 1780-lukua. Johan Seipel nuoremman mielestä ruoka- ja juomamyynnin tulevaisuus näytti valoisalta. Hallintovalta kuului vihdoin purkavan myynti- ja anniskelusäännöksiä.
 • Kuohuva malja satavuotiaalle Suomelle!
  20.1.2017 Viini
  Suomen 100 vuoden itsenäinen taival ei ole ollut aina helppo. Ravintolanäkökulmasta se on ollut välillä jopa aivan absurdi, keskimäärin vaikea ja vain ajoittain lähes normaali.
 • Unkarilainen viini kinkun kaveriksi
  2.12.2016 Viini
  Unkarilaisten punaviinien laatu on noussut viime vuosina huikeasti. Joulukuun suosikkiviini tulee tällä kertaa Unkarista, ja se sopii mainiosti kinkun kaveriksi joulupöytään.
 • Irlannista tuli gourmetkohde ruokamatkailijoille
  4.11.2016 Viini
  Eläväisen olut- ja pubikulttuurin lisäksi ruokakulttuuri on hyvä syy matkustaa Irlantiin. Viiniäkin saarella viljellään, mutta tuotanto on kovin pientä.
 • Kypsiä viiniaromeja riistapöytään
  7.10.2016 Viini
  Riistaliha on vähärasvaista ja aromikasta, joten sen seuraksi sopii melko kypsynyt viini, jossa aromikartan toivottuja ominaisuuksia ovat maanläheiset ja yrttiset tuoksut.
 • Eiffel-tornin ravintolan viinilistalla 400 nimikettä
  9.9.2016 Viini
  Maailman kenties ikonisimman maamerkin Pariisin Eiffel-tornin jalkojen alla makaa aarre. Champ de Marsin nurmikentän syvyyksissä on viinikellari, josta löytyy satoja ranskalaisia viinejä.
 • Saksiniekkojen seuraksi sopii raikas rosee
  11.8.2016 Viini
  Rapujen kanssa juomaksi sopii oivasti laadukas roseeviini. Sen hennonpunainen väri täydentää rapujen kirkasta punaa. Roseen makumaailma tukee hyvin rapujen omaa herkkää makua.
 • Mikä valkoviini sopii kalan kaveriksi?
  30.6.2016 Viini
  Tarjoatko tänään paistettua kuhaa vai onko listallasi nuotioahvenia? Mikä viini sopii sillin seuraksi? Taloustaidon viiniasiantuntija Risto Karmavuo antaa suositukset kesän parhaiksi kalaviineiksi.
 • Punaviini ja burger passaavat yhteen
  10.6.2016 Viini
  Mehevä pihvi, artesaanileipä ja hyvin rajattu määrä lisäkkeitä – siinä vuoden 2016 burgeritrendi. Siltä ainakin näyttää ravintoloiden luomuksia katsoessa.
 • Kepeää kuohuviiniä juhlaan
  20.5.2016 Viini
  Kuohuviinien suosiossa ei näy taittumisen merkkejä. Kuohuviinimarkkinoita hallitsevat espanjalaiset cavat, italialaiset proseccot sekä luonnollisesti samppanja.
 • Saako ruotsinlaivalta hyvää viiniä?
  15.4.2016 Viini
  Molemmat laivayhtiöt ovat panostaneet ruokaan ja viineihin, kumpikin omalla tyylillään.

Blogeissa

Viinivalitsin kännykkään

Google Play

App Store

veronmaksajat.fi