veronmaksajat.fi

TOP 20 Nykytaiteilijat

Eliya Zweygberg hallitsee eläinten ilmeet ja anatomian

Nykytaiteilijoiden listan kärjessä on nyt uusi nimi. Listan ykkönen, Eliya Zweygberg, on tuore tekijä kotimaisilla taidemarkkinoilla.

Eliya Zweygberg: Pantteri, teräslanka, 2017. Kuva Eliya Zweygberg

”Eliya Zweygberg tekee eläinaiheisia veistoksia teräslangasta. Hän tuntee eläinten ilmeet ja anatomian”, Pauliina Laitinen-Littorin sanoo.

”Eliya Zweygbergin nimi on tuttu myös lehtien viihdepalstoilta, mutta se ei pahenna asiaa vaan pikemminkin päinvastoin. Nimen toistuminen mediassa on kaikille taiteilijoille tärkeää. Tunnettuus ja kiinnostus ovat ansaittuja, kun taiteilijan tuotanto on vakuuttavaa.”

Heikki Marila on palannut tuotannossaan suuren suosion saaneisiin asetelmamaalauksiin. Vaikka Marilan uudet asetelmat ovat aiempaa abstraktimpia, hänen vannoutunut yleisönsä on niistä varmasti mielissään.

Heikki Marila: Asetelma Abraham van Beyerenin mukaan 10, 2017. Oil on  canvas, 250 cm x 200 cm. Kuva Galerie Forsblom / @Vesa Aaltonen. © Kuvasto ry 2017

Anna Retulainen on myös tullut vahvasti takaisin taiteen näyttämölle. Aikaisempi puoliesittävä ilmaisu on muuttunut entistä käsitteellisemmäksi ja lähemmäksi mielen maisemia. ”Anna Retulaisen värit ovat voimistuneet, ja ne haastavat katsojaansa aikaisempaa vaativammin”, Pauliina Laitinen-Littorin toteaa.

”Pekka Sassi on puolestaan kiinnostava mediataiteilija, josta on tullut tiedusteluja. Sassin omat gallerianäyttelyt ovat saaneet paljon kiitosta. Yleensä mediataiteilijat kiinnostavat enemmän taideinstituutioita.”

Leena Nion maalaukset kiinnostavat keräilijöitä, ja niistä tulee tasaisesti kyselyjä.

”Myös muut nykytaiteilijoiden listan taiteilijat ovat tunnettuja ja suosittuja tekijöitä taidemarkkinoilla. Listalla mainitut taiteilijat pitävät aktiivisesti näyttelyjä.”

TOP 20 Nykytaiteilijat

1. Eliya Zweygberg 
2. Heikki Marila  
3. Anna Retulainen  
4. Pekka Sassi  
5. Leena Nio                      

6. Netta Tiitinen 
7. Markus Rissanen 
8. Susanna Majuri 
9. Sofia Kukkonen
10. Kaarina Kaikkonen                                                                                             

11. Samppa Törmälehto 
12. Kaj Lindgård 
13. Katja Tukiainen 
14. Katariina Souri 
15. Mari Rantanen                                                        

16. Marjatta Tapiola 
17. Tero Annanolli 
18. Johanna Lumme 
19. Ville Kylätasku 
20. Anna Tuori 

Kuvataiteen kuuma lista perustuu tiedusteluihin, joita Taloustaidon taideasiantuntija Pauliina Laitinen-Littorinille on tehty eri taiteilijoiden tuotannoista viimeisen puolen vuoden aikana. Lista ei perustu Pauliina Laitinen-Littorinin omiin mieltymyksiin.

Kuvataiteen kuuma lista syksy 2017 on julkaistu 25.9.2017.

Blogeissa

veronmaksajat.fi