veronmaksajat.fi

TOP 20 Nykytaiteilijat

Jenni Hiltusen poseeraava nainen sävähdyttää

Nykytaiteilijoiden kärjessä on kolme naista, jotka tekevät hyvin erilaista taidetta.

Jenni Hiltunen: Woman on a Chair. 2016. Oil on canvas. 250 x 210 cm. Kuva Galerie Forsblom. Teos oli esillä Galerie Forsblomilla Helsingissä helmikuussa.

”Jenni Hiltusen tuore yksityisnäyttely Helsingissä säväytti m
onia ja sai aikaan runsaasti tiedusteluja. Carolina von Schantz on puolestaan äänettömämpi maalari, mutta hänellä on sitäkin enemmän omia säännöllisiä keräilijöitään. Inari Krohn taas on legendaarinen suosittu taidegraafikko.” 

Tero Laaksosen klassisia maalauksia tiedustellaan aina, kun hänellä on ollut näyttelyjä. Sampsa Sarparannasta tulee kyselyjä yhä useammin. Sarparannan teokset herättävät katsojissa voimakkaita tunteita. Vaikuttaa siltä, että kyselijät suhtautuvat intohimoisesti taiteilijan tuotantoon.” 

Pauliina Laitinen-Littorinille tulee tiedusteluja tuoreista debytanttitaiteilijoista myös siksi, etteivät keräilijät tiedä heistä tarpeeksi.  

Carolina von Schantz: Tangled 1.160x140, öljy akryyli kankaalle. 2015. Kuva Gumbostrand Konst & Form.Teos on esillä Gumbostrand Konst & Form galleriassa 19.3. asti.

”Legendaarisista nykytaiteilijoista Marjatta Tapiola taitaa olla ainoa, josta kysytään tasaisesti, olipa hänellä sitten ajankohtainen näyttely tai ei. Hänen tuotannostaan halutaan muun muassa tietää, minkä tuotantoperiodin teoksia kannattaa ostaa, mitä teoksista kannattaa maksaa ja mistä uusia teoksia on saatavilla.” 

Useimmat nykytaiteilijoiden listan taiteilijat pitävät aktiivisesti näyttelyjä ympäri Suomea, joten Pauliina Laitinen-Littorinille tulee kyselyjä taiteilijoista tasaisesti koko maasta.

 

 

 

TOP 20 Nykytaiteilijat  

1. Jenni Hiltunen
2. Carolina von Schantz 
3. Inari Krohn 
4. Tero Laaksonen  
5. Sampsa Sarparanta

6. Mika Vesalahti 
7. Jussi TwoSeven 
8. Paul Osipow
9. Sofia Kukkonen
10. Tuula Lehtinen                                                        

11. Mari Vuolanto
12. Marjatta Tapiola
13. HC Berg
14. Kristiina Uusitalo
15. Mari Rantanen

16. Katja Tukiainen
17. Elina Kujansuu
18. Heikki Marila
19. Elina Ruohonen 
20. Jiri Geller 

TOP 20 Nykytaiteilijat syksy 2016

Kuvataiteen kuuma lista kevät 2017

Kuvataiteen kuuma lista kevät 2017 on julkaistu 17.3.2017.

Mainos

Blogeissa

 • Tuloerot vain yksi talouden mittari
  Kopra
  Tuloerojen kehityksestä on keskusteltu tänäkin syksynä ahkerasti. Sipilän hallituksen politiikka on tässä suhteessa todettu tuloeroja lisääväksi, siinä missä Kataisen-Urpilaisen hallituksen linja o...
 • Finanssivalta vaihtuu – sukupolvi ei
  Oksanen
  Suomi on pieni maa, vaikka puhuttaisiin isoista toimialoista. Hyvin rajattu joukko miespuolisia nimiä pyörii spekulaatioissa, kun valta vaihtuu maan suurimmissa finanssitaloissa. OP-ryhmä nimitti u...
 • Keskuspankit vähentävät elvytystä: Oletko varautunut korkojen nousuun?
  Lehtonen
  Kun USA:n keskuspankki (FED) aloitti ensimmäisenä epätavalliset rahapolitiikan keinot finanssikriisin puhjettua, harva ajatteli, että vajaa kymmenen vuotta sen jälkeen käytännössä kaikki keskeiset ...

veronmaksajat.fi