veronmaksajat.fi

TOP 20 Nykytaiteilijat

Jenni Hiltusen poseeraava nainen sävähdyttää

Nykytaiteilijoiden kärjessä on kolme naista, jotka tekevät hyvin erilaista taidetta.

Jenni Hiltunen: Woman on a Chair. 2016. Oil on canvas. 250 x 210 cm. Kuva Galerie Forsblom. Teos oli esillä Galerie Forsblomilla Helsingissä helmikuussa.

”Jenni Hiltusen tuore yksityisnäyttely Helsingissä säväytti m
onia ja sai aikaan runsaasti tiedusteluja. Carolina von Schantz on puolestaan äänettömämpi maalari, mutta hänellä on sitäkin enemmän omia säännöllisiä keräilijöitään. Inari Krohn taas on legendaarinen suosittu taidegraafikko.” 

Tero Laaksosen klassisia maalauksia tiedustellaan aina, kun hänellä on ollut näyttelyjä. Sampsa Sarparannasta tulee kyselyjä yhä useammin. Sarparannan teokset herättävät katsojissa voimakkaita tunteita. Vaikuttaa siltä, että kyselijät suhtautuvat intohimoisesti taiteilijan tuotantoon.” 

Pauliina Laitinen-Littorinille tulee tiedusteluja tuoreista debytanttitaiteilijoista myös siksi, etteivät keräilijät tiedä heistä tarpeeksi.  

Carolina von Schantz: Tangled 1.160x140, öljy akryyli kankaalle. 2015. Kuva Gumbostrand Konst & Form.Teos on esillä Gumbostrand Konst & Form galleriassa 19.3. asti.

”Legendaarisista nykytaiteilijoista Marjatta Tapiola taitaa olla ainoa, josta kysytään tasaisesti, olipa hänellä sitten ajankohtainen näyttely tai ei. Hänen tuotannostaan halutaan muun muassa tietää, minkä tuotantoperiodin teoksia kannattaa ostaa, mitä teoksista kannattaa maksaa ja mistä uusia teoksia on saatavilla.” 

Useimmat nykytaiteilijoiden listan taiteilijat pitävät aktiivisesti näyttelyjä ympäri Suomea, joten Pauliina Laitinen-Littorinille tulee kyselyjä taiteilijoista tasaisesti koko maasta.

 

 

 

TOP 20 Nykytaiteilijat  

1. Jenni Hiltunen
2. Carolina von Schantz 
3. Inari Krohn 
4. Tero Laaksonen  
5. Sampsa Sarparanta

6. Mika Vesalahti 
7. Jussi TwoSeven 
8. Paul Osipow
9. Sofia Kukkonen
10. Tuula Lehtinen                                                        

11. Mari Vuolanto
12. Marjatta Tapiola
13. HC Berg
14. Kristiina Uusitalo
15. Mari Rantanen

16. Katja Tukiainen
17. Elina Kujansuu
18. Heikki Marila
19. Elina Ruohonen 
20. Jiri Geller 

TOP 20 Nykytaiteilijat syksy 2016

Kuvataiteen kuuma lista kevät 2017

Kuvataiteen kuuma lista kevät 2017 on julkaistu 17.3.2017.

Blogeissa

 • Suomi täyttää 101 vuotta – miten olemme yhä erilaisia?
  Lehtinen
  Mitä suomalaisuus on? Ensiksi vanhoja vastauksia: suomalaisuus on lukuisien sotien ja kriisien karaisemaa realismia ja sitkeyttä, tinkimätöntä luterilaista työmoraalia, omintakeista kieltä ja kultt...
 • Talous vahvistuu epävarmuuden varjoissa
  Palola
  Vuodet eivät ole veljiä keskenään, vaikka pitkään näin näytti olevan, kun asioita tarkastelee talouden näkökulmasta. Alkanut vuosi on startannut menneitä vuosia huomattavasti onnellisempien tähtien...
 • Lentoradasta totta? Rata sysäisi Hämeenlinnan kasvuun
  Metsola
  Lentorata on Tampereen pormestarin Lauri Lylyn ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren ajama kaukoliikennerata, joka yhdistäisi Helsinki-Vantaan lentoaseman kaukojunaliikenteeseen. Rata kulkisi pä...

veronmaksajat.fi