veronmaksajat.fi

TOP 20 Klassikkotaiteilijat

Wäinö Aaltonen on klassikko

Kiinnostus suomalaisia klassikkokuvanveistäjiä kohtaan on selvästi viriämässä. ”Kyselyjä kuvanveistäjistä on tullut tänä talvena aiempaa enemmän. ”Tämä on iloinen asia. Etenkin klassisen kuvanveistäjämme Wäinö Aaltosen tuotanto kiinnostaa nyt keräilijöitä.” 

Wäinö Aaltonen, Musica. 1926. Puu, kullattu, k.52 cm. Kansallisgalleria/Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria/Antti Kuivalainen © Kuvasto ry 2017

Wäinö Aaltosen tuotantoa on tänä keväänä esillä Turussa Wäinö Aaltosen museossa. Wäinö Aaltonen ja itsenäisyyden vuosisata -näyttely peilaa Suomen itsenäisyyden aikaa Wäinö Aaltosen taiteen kautta.  

Listan kakkosen, taidemaalari Juho Rissasen, näyttely on parhaillaan esillä Didrichsenin taidemuseossa. Juho Rissanen - Lapsuuden muisto -näyttely esittelee taiteilijan varhaisempaa tuotantoa 1800- ja 1900-lukujen taitteesta. ”Ajankohtainen näyttely näkyy lisääntyneinä tiedusteluina.” 

”Pekka Halosen työt ovat aina olleet suosittuja, mutta nyt näistäkin on tullut enemmän kyselyjä. Yleensä näin käy, kun teoksia on tullut taidemarkkinoille joko hiljaiseen tai julkiseen myyntiin.” 

Muutoin klassikkolista on hieman nuorentunut, ja listatut taiteilijat ovat edelleen enimmäkseen klassikkotaiteen tarjonnan edullisemmasta päästä. Kalleimmista nimistä, Pekka Halosta ja Ferdinand von Wrightiä lukuun ottamatta, ei edelleenkään tule kyselyjä. ”Kun talouden nousukausi alkaa orastaa, kalliimpia klassikkoteoksia on odotettavissa markkinoille vasta 3-5 vuoden kuluttua”, Pauliina Laitinen-Littorin arvioi. 

TOP 20 Klassikkotaiteilijat 

Juho Rissanen: Hauta-Heikin mummo. 1897. Akvarelli ja lyijykynä, 45 x 43 cm, yksityiskokoelma. Kuva: Didrichsenin taidemuseo.

1. Wäinö Aaltonen 
2. Juho Rissanen 
3. Pekka Halonen   
4. Oscar Kleineh
5. Ferdinand von Wright

6. Hugo Backmansson
7. Louis Sparre 
8. Hugo Simberg
9. Sigrid Schauman
10. Emil Halonen

11. Uuno Soldan
12. Santeri Salokivi
13. Lennart Segertsråle
14. Yrjö Ollila
15. Jussi Mäntynen

16. Olli Miettinen
17. Yrjö Liipola
18. Yrjö Saarinen
19. Ingrid Ruin
20. Aukusti Tuhka

TOP 20 Klassikkotaiteilijat syksy 2016

Kuvataiteen kuuma lista kevät 2017

Kuvataiteen kuuma lista kevät 2017 on julkaistu 17.3.2017.

Mainos

Blogeissa

 • Mätäkuun juttuja pörssissä
  Hokka
  Ensi viikolla, 22. päivä, alkaa mätäkuu, joka kestää 22.8. asti. Vanhan kansanperinteen mukaan mätäkuussa kaikki pilaantuu, haavat eivät parane, taudit tarttuvat ja mitä ihmeellisimpiä asioita tapa...
 • Pitäisikö syntyvyyden laskusta olla huolissaan?
  Kotamäki
  Twitterissä Allan Seuri herätteli keskustelua kysymällä pitäisikö laskevasta syntyvyydestä olla huolissaan ja miksi. Kysymys on suoraviivaisuudessaan erinomainen. Joskus minullekin on tullut tunne,...
 • Hyvin koulutettu, näin pysyt kiinni uraputkessa
  Alavalkama
  Saisinko arvata, millainen ammattilainen olet? Oletko viiden viimeksi kuluneen vuoden aikana opiskellut ammattioppilaitoksessa esimerkiksi johtamista? Jos vastasit kyllä, veikkaisin että olet jo en...

veronmaksajat.fi