veronmaksajat.fi

Huutokaupat ja keräily

 • Keräilijöiden kokoelmat hajoavat huutokaupoissa
  9.11.2017 Taide
  Keräilijöiden vaivalla keräämiä kokoelmia kaupataan jatkuvasti huutokaupoissa, kun perilliset eivät innostu keräilykohteesta tai eivät ole yksimielisiä sen oikeudenmukaisesta jakotavasta.
 • Juurakkoveistos ja suomalaiset puukot – Yhdysvalloissa tarjolla pohjoismaista ravintoladesignia
  26.10.2017 Taide
  Kööpenhaminalaisen hienostoravintolan kalusteiden ja koriste-esineiden huutokauppa Yhdysvalloissa on jälleen yksi, joskin yllättävä, todiste pohjoismaisen designin suosiosta Yhdysvalloissa.
 • Kiinalaisesta pensselivadista maksettiin miljoonia – Suomessa sormuksesta yli 20 000 euroa
  13.10.2017 Taide
  Aleksandra Petrovnan sormus Syksyn huutokauppakausi on käynnistynyt muutamilla melkoisilla hintanoteerauksilla. Vaikka kiinalaisesta pensselivadista maksettiin 35 miljoonaa euroa, on huutokaupoissa tällä hetkellä ostajan markkinat.
 • Uusi huutokauppaketju rantautuu Suomeen marraskuussa
  29.9.2017 Taide
  Suomen suuriruhtinaskunnan senaatin hopeinen 100-vuotismerkki Huutokauppojen kilpailu niin ostavista kuin myyvistäkin asiakkaista kiristyy jälleen. Suuri pohjoismainen huutokauppaketju Lauritz.com tulee Suomeen marraskuussa.
 • Tallimestari kompastui vääriin seteleihin
  27.9.2017 Taide
  Faanejelm-seteli Kustaa III:n tallimestari määrättiin väärentämään ruplia, mutta hän väärensikin myös faanejelm-seteleitä. Ne koituivat hänen kohtalokseen, mutta nykyään faanejelmeistä maksetaan tuhansia euroja.
 • Arkinen esine jalostuu keräilijän aarteeksi
  14.9.2017 Taide
  Åke-tuolipari Ikea Muistatko Arabian lasten astiat, mausteikot ja Pomona-purkit, Iittalan värikkäät käyttölasit, Palaset-laatikot ja 1950-luvun teak-huonekalut. Moni arkinen tavara on nyt arvokas keräilyesine.
 • Huutokauppayhtiöt kisaavat myyvistä asiakkaista
  23.8.2017 Taide
  Volkswagen Camper Van 1970 Huutokauppayhtiöt kisaavat ensisijaisesti myyvistä asiakkaista, sillä nettihuutokauppojen aikana ostajat kyllä löytävät havittelemansa esineet.
 • Miksi huutokaupan välityspalkkiot kirpaisevat?
  10.8.2017 Taide
  sormus Niin ostajat kuin myyjätkin pitävät huutokauppayhtiön itselleen pidättämiä välityspalkkioita usein jopa kohtuuttoman korkeina. Onko näin?
 • Huutokaupoissa keräilysarjoja ale-hintaan
  4.8.2017 Taide
  Lasse Viren Huutokauppakausi on elokuussa vauhdittumassa. Jos keräät vuosilautasia tai -mukeja, rahasarjoja tai postimerkkilajitelmia, tarjontaa riittää.
 • Löytölaatikoiden aarteita kesällä kirpparille
  13.7.2017 Taide
  Muumipeikko unelmoi -muki Ostitko talvella huutokaupoista niin sanottuja löytölaatikoita ja myytkö niistä suuren osan pois kesällä kirpputoreilla? Et ole yksin. Näin tekee moni muukin keräilijä.
 • Partaveropoletti on kallis harvinaisuus
  6.7.2017 Taide
  Parta Verotus ei innosta ihmisiä, mutta joistain verotukseen liittyvistä kohteista keräilijät ovat valmiita maksamaan huomattavia summia. Sellaisia ovat esimerkiksi partaveropoletit ja veropostimerkit.
 • Samat viinilasit huutokaupassa: hinnoissa melkoinen ero
  13.6.2017 Taide
  Romanow-lasit Harvemmin sattuu niin, että kahdessa arvohuutokaupassa on myynnissä samanaikaisesti samanlaiset esineharvinaisuudet. Näin kävi kuitenkin tsaarillisille viinilaseille
 • Miekasta panttihuutokaupassa 30 000 euroa
  24.5.2017 Taide
  Monet keräilijät ovat jäävänneet huutokauppaseurannastaan panttihuutokaupat, koska eivät usko niistä juurikaan löytyvän arvokkaita keräilyesineitä. Kannattaisi kuitenkin seurata, sillä toisinaan panttihuutokaupoissa on tarjolla todellisia harvinaisuuksia.
 • Designin arvostus ennätyskorkealla
  11.5.2017 Taide
  Kevään arvohuutokaupat niin Suomessa kuin Ruotsissakin ovat osoittaneet, että skandinaavisen designin arvostus on nyt korkeammalla kuin koskaan aiemmin.
 • Louis Sparren pistooleille uusi omistaja
  27.4.2017 Taide
  Suomesta Ruotsiin kulkeutuneen revolveriparin hinta nousi huutomaksuineen lähes 40 000 euroon tukholmalaisessa Probuksen huutokaupassa. Puukotelossa oleva revolveripari tykötarpeineen on vuodelta 1851.
 • Design sopii sijoittajalle
  18.4.2017 Taide
  Tuoreen ruotsalaistutkimuksen mukaan designesineet ovat osoittautuneet paljon paremmiksi sijoituskohteiksi kuin esimerkiksi taide. Huippudesign on kysyttyä huutokaupoissa.
 • Tunnetko huutokauppaehdot?
  30.3.2017 Taide
  Huutokauppaehdoissa on melkoisia eroja. Lähtöhinta voi olla alin hyväksyttävä hinta, mutta se voi olla myös huutokaupan järjestäjän arviohinta, josta voidaan mennä sekä ylös että alas. Monille vieras käsite on myös ”toiseksi korkein hinta”.
 • Catawiki pursuaa erikoisia tavaroita
  9.3.2017 Taide
  Oletko kiinnostunut fossiileista, mustekynistä tai vaikkapa meteoriiteista? Jos vastauksesi on kyllä, suunnista netissä Catawikiin. Olet keräilijän tavarataivaassa.
 • Gorba on jo arvokas kannettava puhelin
  2.3.2017 Taide
  Harva tuli muutamia kymmeniä vuosia sitten ajatelleeksi, että silloin niin uudet langattomat puhelimet voivat olla jonain päivänä keräilykohteita. Sitä ne kuitenkin ovat, joskin vain muutamista malleista on tullut arvokkaita.
 • Löytöjä ja ”löytöjä” huutokauppasivustoilta
  24.2.2017 Taide
  Keräilijän kannattaa käydä välillä katsastamassa, millaista tarjontaa on huutokauppasivustoilla, joihin kuka tahansa voi pistää myyntiin mitä tahansa. Löytöjä voi tehdä, mutta voi tulla myös melkoisia pettymyksiä. Joskus tulee huijatuksikin.

Blogeissa

veronmaksajat.fi