veronmaksajat.fi

Huutokaupat ja keräily

 • Miekasta panttihuutokaupassa 30 000 euroa
  24.5.2017 Taide
  Monet keräilijät ovat jäävänneet huutokauppaseurannastaan panttihuutokaupat, koska eivät usko niistä juurikaan löytyvän arvokkaita keräilyesineitä. Kannattaisi kuitenkin seurata, sillä toisinaan panttihuutokaupoissa on tarjolla todellisia harvinaisuuksia.
 • Designin arvostus ennätyskorkealla
  11.5.2017 Taide
  Kevään arvohuutokaupat niin Suomessa kuin Ruotsissakin ovat osoittaneet, että skandinaavisen designin arvostus on nyt korkeammalla kuin koskaan aiemmin.
 • Louis Sparren pistooleille uusi omistaja
  27.4.2017 Taide
  Suomesta Ruotsiin kulkeutuneen revolveriparin hinta nousi huutomaksuineen lähes 40 000 euroon tukholmalaisessa Probuksen huutokaupassa. Puukotelossa oleva revolveripari tykötarpeineen on vuodelta 1851.
 • Design sopii sijoittajalle
  18.4.2017 Taide
  Tuoreen ruotsalaistutkimuksen mukaan designesineet ovat osoittautuneet paljon paremmiksi sijoituskohteiksi kuin esimerkiksi taide. Huippudesign on kysyttyä huutokaupoissa.
 • Tunnetko huutokauppaehdot?
  30.3.2017 Taide
  Huutokauppaehdoissa on melkoisia eroja. Lähtöhinta voi olla alin hyväksyttävä hinta, mutta se voi olla myös huutokaupan järjestäjän arviohinta, josta voidaan mennä sekä ylös että alas. Monille vieras käsite on myös ”toiseksi korkein hinta”.
 • Catawiki pursuaa erikoisia tavaroita
  9.3.2017 Taide
  Oletko kiinnostunut fossiileista, mustekynistä tai vaikkapa meteoriiteista? Jos vastauksesi on kyllä, suunnista netissä Catawikiin. Olet keräilijän tavarataivaassa.
 • Gorba on jo arvokas kannettava puhelin
  2.3.2017 Taide
  Harva tuli muutamia kymmeniä vuosia sitten ajatelleeksi, että silloin niin uudet langattomat puhelimet voivat olla jonain päivänä keräilykohteita. Sitä ne kuitenkin ovat, joskin vain muutamista malleista on tullut arvokkaita.
 • Löytöjä ja ”löytöjä” huutokauppasivustoilta
  24.2.2017 Taide
  Keräilijän kannattaa käydä välillä katsastamassa, millaista tarjontaa on huutokauppasivustoilla, joihin kuka tahansa voi pistää myyntiin mitä tahansa. Löytöjä voi tehdä, mutta voi tulla myös melkoisia pettymyksiä. Joskus tulee huijatuksikin.
 • Huutokaupoissa vanhoja ovia ja militariaa
  9.2.2017 Taide
  Ruotsalaisten arvohuutokauppojen tarjontaa kannattaa vilkaista – paitsi mahdollisten löytöjen takia – myös siksi, että sieltä voi löytyä vinkkejä keräilytrendeistä.
 • Keräilijä, varo väärennöksiä!
  26.1.2017 Taide
  Taideväärennökset ovat puhuttaneet keräilijöitä vuoden alkupuolella. Keräilijöiden on kuitenkin hyvä muistaa, että väärennöksiä liikkuu paljon myös design- ja antiikkikaupassa.
 • Tulevatko viinihuutokaupat Suomeen?
  10.1.2017 Taide
  Tämä vuosi saattaa tuoda Suomeen kokonaan uusia huutokohteita, kun tai jos viinihuutokauppojen järjestäminen vihdoinkin sallitaan.
 • Leikattu seteli on harvinaisuus
  5.1.2017 Taide
  Seteleiden leikkaus vuodenvaihteessa 1945-1946 nostatti Suomessa kohun, sillä käteisen ostovoima kutistui puoleen entisestä. Leikatut setelit ovat harvinaisia. Millainen on niiden keräilyarvo?
 • Kiinnostaako propagandalautanen Neuvostoliitosta?
  14.12.2016 Taide
  Erityisen arvostettuja ovat venäläisen Keisarillisen posliinitehtaan – myöhemmin Valtion posliinitehtaan – astiat, joista näkyy selkeästi, miltä ajalta ne ovat, eli niissä on usein esimerkiksi tyyliteltynä sirppi ja vasara ja ehkä myös vehnän tähkä.
 • Mikä on keräilytavaran oikea hinta?
  24.11.2016 Taide
  Kuka maksaa Marilyn Monroen mekosta 5 miljoonaa euroa? Miksi yksi Bidjar-matto maksaa 6 000 euroa, kun toinen myydään 300 eurolla? Maksaisitko leluautosta 8 000 euroa?
 • Nouseeko ryijyjen arvostus vihdoinkin?
  9.11.2016 Taide
  Designryijyjen arvostus saattaa vihdoin nousta. Se olisi luontevaa, sillä pohjoismainen tekstiilidesign on maailmalla varsin omaperäistä ja yhdistettävissä tyylikkäästi nykyaikaisten kotien sisustukseen.
 • Marilynin miljoonamekko kaupan
  26.10.2016 Taide
  Pikkujouluasun valintaa tuskailevan kannattaa suunnata nettihuutokauppaan marraskuussa. Tuolloin huutokaupataan Marilyn Monroen legendaarinen iltapuku, joka on koristeltu 2 500 pienellä kristallilla. Marilyn esiintyi puvussa John F. Kennedyn 45-vuotisjuhlissa.
 • Löytääkö italialainen Kala uuden kodin?
  11.10.2016 Taide
  Löytyykö italialaisen Flavio Polin Segusolle suunnittelemalle Kalalle uusi omistaja viikonloppuna Lempäälässä? Kansainvälisillä markkinoilla italialaismestarin töistä on maksettu 2 000–7 000 euroa.
 • Kirjoja voi kerätä halvallakin
  7.10.2016 Taide
  Suomessa on tuhansia kirjojen keräilijöitä. Harrastuksen hinta riippuu aihealueesta. Jo muutamalla kympillä voi päästä pitkälle, jos keräilyalue on rajattu hyvin.
 • Puuttuuko kokoelmastasi 34 kiloa painava kirja?
  29.9.2016 Taide
  Huippudesign on nyt kysyttyä ympäri maailmaa. Huutokauppaan tulevista erikoisuuksista mainittakoon 34 kiloa painava kirja.
 • Huippulaatuinen designvalaisin on keräilijän suosikki
  13.9.2016 Taide
  Design-valaisimet ovat nyt keräilijöiden, sijoittajien ja sisustajien erityisessä suosiossa. 1950-1960-luvun valaisimia haetaan jopa lehti-ilmoituksin.

Mainos

Blogeissa

veronmaksajat.fi