veronmaksajat.fi

Taide

 • Kiinalaisesta pensselivadista maksettiin miljoonia – Suomessa sormuksesta yli 20 000 euroa
  13.10.2017 Taide
  Aleksandra Petrovnan sormus Syksyn huutokauppakausi on käynnistynyt muutamilla melkoisilla hintanoteerauksilla. Vaikka kiinalaisesta pensselivadista maksettiin 35 miljoonaa euroa, on huutokaupoissa tällä hetkellä ostajan markkinat.
 • Olli Miettinen maalasi kubistisia maisemia ja asetelmia
  5.10.2017 Taide
  Lieriöt, pallot ja kartiot ovat tuttuja muotoja taidemaalari Olli Miettisen maisemamaalauksissa. Miettinen teki myös kubistisia asetelmia, ja nämä työt ovat taidemarkkinoilla hänen kalleimpia teoksiaan.
 • Uusi huutokauppaketju rantautuu Suomeen marraskuussa
  29.9.2017 Taide
  Suomen suuriruhtinaskunnan senaatin hopeinen 100-vuotismerkki Huutokauppojen kilpailu niin ostavista kuin myyvistäkin asiakkaista kiristyy jälleen. Suuri pohjoismainen huutokauppaketju Lauritz.com tulee Suomeen marraskuussa.
 • Tallimestari kompastui vääriin seteleihin
  27.9.2017 Taide
  Faanejelm-seteli Kustaa III:n tallimestari määrättiin väärentämään ruplia, mutta hän väärensikin myös faanejelm-seteleitä. Ne koituivat hänen kohtalokseen, mutta nykyään faanejelmeistä maksetaan tuhansia euroja.
 • Arkinen esine jalostuu keräilijän aarteeksi
  14.9.2017 Taide
  Åke-tuolipari Ikea Muistatko Arabian lasten astiat, mausteikot ja Pomona-purkit, Iittalan värikkäät käyttölasit, Palaset-laatikot ja 1950-luvun teak-huonekalut. Moni arkinen tavara on nyt arvokas keräilyesine.
 • Yngve Bäck oli eturivin koloristi
  5.9.2017 Taide
  Moderni taide ja ekspressionismi tekivät Yngve Bäckiin vaikutuksen. 1950-luvulla arvostettu koloristi innostui abstraktista taiteesta.
 • Keräilijä piristää taidemarkkinoita
  1.9.2017 Taide
  Taiteilijapariskunta Katariina Souri ja Eliya Zweygberg Miten satunnaisen sijoittajan, perijän tai keräilijän hankinnat vaikuttavat taideteoksen hintaan ja taiteilijan arvostukseen?
 • Huutokauppayhtiöt kisaavat myyvistä asiakkaista
  23.8.2017 Taide
  Volkswagen Camper Van 1970 Huutokauppayhtiöt kisaavat ensisijaisesti myyvistä asiakkaista, sillä nettihuutokauppojen aikana ostajat kyllä löytävät havittelemansa esineet.
 • Miksi huutokaupan välityspalkkiot kirpaisevat?
  10.8.2017 Taide
  sormus Niin ostajat kuin myyjätkin pitävät huutokauppayhtiön itselleen pidättämiä välityspalkkioita usein jopa kohtuuttoman korkeina. Onko näin?
 • Huutokaupoissa keräilysarjoja ale-hintaan
  4.8.2017 Taide
  Lasse Viren Huutokauppakausi on elokuussa vauhdittumassa. Jos keräät vuosilautasia tai -mukeja, rahasarjoja tai postimerkkilajitelmia, tarjontaa riittää.
 • Håkan Brunberg ilotteli väreillä
  3.8.2017 Taide
  Håkan Brunberg maalasi teoksia, jotka kestävät aikaa ja katseita. Nostalgiset muistot kaupungeista, vahvat värit ja naivistinen tyyli ovat suomalaisille mieluisia.
 • Löytölaatikoiden aarteita kesällä kirpparille
  13.7.2017 Taide
  Muumipeikko unelmoi -muki Ostitko talvella huutokaupoista niin sanottuja löytölaatikoita ja myytkö niistä suuren osan pois kesällä kirpputoreilla? Et ole yksin. Näin tekee moni muukin keräilijä.
 • Partaveropoletti on kallis harvinaisuus
  6.7.2017 Taide
  Parta Verotus ei innosta ihmisiä, mutta joistain verotukseen liittyvistä kohteista keräilijät ovat valmiita maksamaan huomattavia summia. Sellaisia ovat esimerkiksi partaveropoletit ja veropostimerkit.
 • Jaakko Sievänen sopii taidesijoittajalle
  3.7.2017 Taide
  Jaakko Sievästä pidetään taidemaailman romantikkona, ekspressionistina ja uusrealistina. Sievänen teki öljymaalausten lisäksi vesiväritöitä ja yleensä signeerasi työnsä.
 • Samat viinilasit huutokaupassa: hinnoissa melkoinen ero
  13.6.2017 Taide
  Romanow-lasit Harvemmin sattuu niin, että kahdessa arvohuutokaupassa on myynnissä samanaikaisesti samanlaiset esineharvinaisuudet. Näin kävi kuitenkin tsaarillisille viinilaseille
 • Lähde kesällä taidenäyttelyyn ja nautiskele museoista
  8.6.2017 Taide
  Greetings from Suomi 2017 Eri puolella Suomea kesällä järjestettävissä ryhmänäyttelyissä on nähtävillä paljon kiinnostavaa laatutaidetta. Muista poiketa myös museoissa. Esillä on sekä vanhaa että uutta taidetta.
 • Albert Edelfelt tunnetaan historiallisista maalauksista
  5.6.2017 Taide
  Albert Edelfelt tunnetaan erityisesti historiallisista maalauksistaan ja muotokuvista.
 • Mikä on taideteoksen hintahaitari?
  31.5.2017 Taide
  Mitä kuumempi taideteos, sitä hankalampi on arvioida sen suosiota. Hintahaitari antaa kaupantekoon vaihteluvälin.
 • Miekasta panttihuutokaupassa 30 000 euroa
  24.5.2017 Taide
  Monet keräilijät ovat jäävänneet huutokauppaseurannastaan panttihuutokaupat, koska eivät usko niistä juurikaan löytyvän arvokkaita keräilyesineitä. Kannattaisi kuitenkin seurata, sillä toisinaan panttihuutokaupoissa on tarjolla todellisia harvinaisuuksia.
 • Inari Krohn kuvittaa luontoa
  12.5.2017 Taide
  Taidegraafikko Inari Krohnin teokset ovat vahvasti symbolistisia, ja ne kestävät sekä aikaa että katseita. Krohnin teos on hyvä hankinta taidekokoelmaan.

Blogeissa

veronmaksajat.fi