veronmaksajat.fi

Blogit 2017

 • Pidätkö tänään tekemiäsi päätöksiä viisaina, kun olet kahdeksankymppinen?
  26.5.2017 Miekk-oja & Järvinen
  Havaitsin, että harvalla säästöt olivat tuottohakuisia. Ja miksi olisivatkaan olleet, kun kukin oli säästänyt palkastaan eläkettä ja korkean inflaation tukemana asuntovarallisuutta. Senhän piti riittää. Kuitenkaan lakisääteisellä eläkkeellä ei ole edes suunniteltu maksettavan hoivan kustannuksia, vaan siihen tarvittava lisärahoitus on pääsääntöisesti hoidettava itse.
 • Joko talouden nousu lähestyy loppuaan?
  17.5.2017 Helenius
  Viime aikojen taloustilastojen osoittamat nousupiikit ovat herättäneet odotuksia maailmantalouden elpymisestä. Kriisin jälkeisten minisyklien ennusmerkit ovat synkät.
 • Kiinteistöveroa kehitetään eli kiristetään
  17.5.2017 Korpela
  Kiinteistöveroa väitetään talouden kannalta hyväksi veroksi. Mikään vero ei ole hyvä, mutta kiinteistövero saattaa olla vähemmän haitallinen kuin esimerkiksi palkkavero tai arvonlisävero, jotka rasittavat suoraan työtä ja yrittämistä.
 • Eläköön sananvapaus!
  16.5.2017 Marttinen
  Olin viime viikolla tutustumassa sananvapauden tilaan Unkarissa. Siellä pääministeri Victor Orbanin ei todellakaan tarvitse kiukutella sen paremmin tärkeimmille televisiokanaville, radioille, sanomalehdille tai verkkomedioille. Kaikki keskeiset mediat ovat taatusti myötämielisiä pääministerille ja hänen puolueelleen ilman sähköpostipommitustakin.
 • Arvonlisävero, läpikulkueräkö?
  15.5.2017 Hokkanen
  Kun arvonlisäverolaki tuli voimaan vuonna 1994, alvia pidettiin puhtaana läpikulkueränä yritykselle. Sen ei nähty vaativan muuta kuin yksinkertaisen myynnin ja oston veron raportoinnin sekä näiden erotuksen tilittämisen verottajalle.
 • Mauno Koivisto tasoitti suomalaisille tien maalta kaupunkiin
  15.5.2017 Metsola
  1950-luvulla alkoi väitellen syntyä ymmärrys siitä, että maatalous ja maaseudun työpaikat eivät enää pystyisi työllistämään suomalaisten enemmistöä. Tarvittiin suurimittainen muuttoliike kaupunkeihin, joihin syntyi nopeaan tahtiin uusia työpaikkoja.
 • Tarvitaanko isoja enemmistöjä?
  15.5.2017 Marttinen
  Suomessa on istunut vuoden 2015 eduskuntavaaleista lähtien kolmen puolueen hallitus, jolla on takanaan eduskunnan selvä enemmistö, 123 kansanedustajaa. Prosenteissa hallituspuolueilla on 61,5 % eduskunnasta, oppositiolla 38,5 %.
 • Vuokramarkkina heräsi talviunilta
  12.5.2017 Metsola
  Nyt vuokramarkkinoilla on jälleen se hetki, jolloin vilkas kesäkausi käynnistyy ja vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa huomattavasti.
 • Saako Donald Trump kenkää?
  12.5.2017 Ahti
  Donald Trumpin tosi-tv ohjelma The Apprentice pyöri huimat 11 kautta vuodesta 2004 vuoteen 2015. Ohjelman suola oli loppuhuipennus, jossa Trump antoi suurieleisesti kenkää ohjelman osallistujalle. Seuratessani Trumpin ensimmäistä sataa päivää presidentin virassa en voi välttyä vaikutelmalta, että ohjelma pyörii edelleen. Erona ohjelmaan on lähinnä se, että potkut perusteltiin paremmin TV-ohjelmassa.
 • Trumpin verouudistus ja Suomi
  11.5.2017 Lehtinen
  Trumpin verouudistuksen suurin yksittäinen asia on yhteisöverokannan reilu alentaminen 15 prosenttiin, kun nykyisin korkein liittovaltion yhteisövero on 35 prosenttia. Samalla on tarkoitus muun muassa tilkitä reikäistä veropohjaa yritysten verotukia karsimalla. Mikäli Yhdysvalloissa todella toteutetaan lähivuosina näinkin merkittävä yhteisöverokannan alennus, on meidänkin hyvä katsoa omaa tilannettamme.
 • Kohti työhyggeä
  10.5.2017 Peltola
  Ihminen on aina kokonaisuus, ja elämän eri osa-alueet tukevat hyvinvointia. Kun työkaluina ovat molemminpuoliset joustot, inhimillisyys ja empatia, päästään arjen hallinnassa ja tasapainoisessa elämässä pitkälle.
 • On asioita, joista emme saa lakata välittämästä
  9.5.2017 Schauman
  Useimmille on tärkeintä ansaita oma leipänsä. Perustuslakimme mukaan ”Julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön”. Moni on kuitenkin vailla työtä, eikä ihmelääkkeitä ole olemassakaan. Työllisyyttä parantavia keinoja sen sijaan on; kysymys on vain siitä, mitkä keinot purevat.
 • Je suis européen?
  8.5.2017 Hildebrandt
  Ranskassa äänestettiin vahvasti paitsi maltillisen keskustaehdokkaan Emmanuel Macronin, myös Euroopan puolesta. Toivottavasti ranskalaiset eivät tule katumapäälle kesäkuun parlamenttivaaleissa. Ranskan presidentinvaalien lopputulos oli joka tapauksessa helpotus kaikille. Uusi eurooppalainen kriisi on jälleen ainakin toistaiseksi vältetty.
 • Millainen on vuoden 2017 työeläkeuudistuksen eläkelupaus?
  3.5.2017 Uusitalo
  Vuoden 2017 alusta tuli voimaan uusi työeläkelainsäädäntö. Millainen on sen eläkelupaus?
 • Yhtiöittäminen on veronmaksajan etu
  28.4.2017 Rajakangas
  Julkisen sote-tuotannon yhtiöittäminen kilpailluilla markkinoilla toimiessa ei ole pakollista. Ehdottoman tarpeellista se on. Sinäkin, veronmaksajalukijani, hyödyt siitä.
 • Miksi naisten sijoitustuotot ovat miesten sijoitustuottoja suurempia?
  24.4.2017 Liljeström
  Naiset ovat miehiä pitkäjänteisempiä sijoitusvalinnoissaan ja pysyvät sijoitussuunnitelmassaan miehiä paremmin. Miehet puolestaan uskovat olevansa keskivertoa parempia kaupankävijöitä.
 • Seitsemän vinkkiä taloyhtiön yhtiökokoukseen
  13.4.2017 Metsola
  Asuntosalkku-rahastot listasivat äskettäin omaa käyttöään varten periaatteita, joilla taloyhtiön asuntojen arvo sijoituskohteina nousee. Jaan niistä tärkeimmät tässä yleisemminkin pohdittavaksi.
 • Verot robottien maksettavaksi?
  12.4.2017 Kirkko-Jaakkola
  Bill Gatesin mukaan robotti on ihmistä paremmassa asemassa kilpailemassa samasta työstä, koska palkansaajan työn hintaa nostavat tuloverot ja sosiaalivakuutusmaksut. Jos robotti tekee saman työn, miksi silloin maksetaan vähemmän veroa?
 • Kuplariskit nousemassa talouden ykkösriskeiksi
  12.4.2017 Hyöty
  Koskaan aikai­sem­min tuotantokapasiteettia ei ole rakennettu näin paljon näin lyhyessä ajassa, eikä ra­ha­­politiikka ole ollut näin kevyttä näin pitkään. Kiinan jät­­ti­mäiset investoinnit ja kes­kus­­­­­­pank­kien jättimäinen rahan luonti ovat vieneet mark­kinat kauas tasapainostaan.
 • Eväät kannustinloukkujen purkamiseksi
  11.4.2017 Kärkkäinen
  Hallitus etsii kuumeisesti keinoja, joilla sen tavoittelema 72 % työllisyysaste voitaisiin saavuttaa. Paljon toiveita asetettiin kannustinloukkutyöryhmälle, joka julkaisi raporttinsa maaliskuussa. Löytyykö raportista lääkkeet loukkujen purkamiseksi?

veronmaksajat.fi