veronmaksajat.fi

Blogit 2017

 • Laita haku päälle, kun talous askarruttaa
  27.12.2017 Oksanen
  Päätoimittaja Antti Oksanen Sähköposti täyttyy nyt sijoitusmarkkinoiden ja maailmantalouden ennusteista. Auttavatko ne hahmottamaan oman talouden kannalta missä mennään, kun vuosi vaihtuu?
 • Suomen taloudessa mukavaa hyrinää – kasvu ei jatku itsestään
  20.12.2017 Schauman
  Heidi Schauman Suomen talous näyttää kasvavan yli 3 prosenttia tänä vuonna. Vielä kaksi vuotta sitten näin hyvillä luvuilla ei näyttänyt olevan mitään tekemistä Suomen kanssa. Mutta niin Suomen kohdalla usein on; kun tilanne muuttuu, se muuttuu kunnolla.
 • Ruotsin Suomea korkeampi työllisyys pohdinnassa – osa-aikatyö ei selitä eroa
  19.12.2017 Kotamäki
  Mauri Kotamäki Kun puhutaan Suomen ja Ruotsin työllisyysasteiden erosta joku usein muistuttaa, että naapurissa tehdään enemmän osa-aikatyötä kuin Suomessa. Kommentti on yleensä epäolennainen ja tilanteesta riippuen joskus myös virheellinen. Sillä pyritään harhauttamaan keskustelua pois olennaisesta – ikään kuin Suomen ja Ruotsin työllisyysasteiden vertailu ei olisi olennaista.
 • Oma talous ja sijoitukset kuntoon ennen vuodenvaihdetta – toimi ennen kuin raketit lentävät
  14.12.2017 Miekk-oja-Järvinen
  Seija Järvinen ja Susanna Miekk-oja Joulun tunnelman luominen on etusijalla, mutta mieli karkaa jo ensi vuoden suunnitelmiin. Konkreettisempi tehtävä vuodenvaihteeseen on oman talouden ja sijoitusten vuodenvaihteen ryhtiliike.
 • Sote-uudistuksen dream team – keitä mukaan?
  12.12.2017 Uusitalo
  Hannu Uusitalo Olin jo päättänyt, että jätän soten rauhaan. Sotepadassa on kiehuntaa tarpeeksi ilman minun lusikkaani. Kohta saadaan uusimman sote-ehdotuksen lausunnot, ja odotettavissa on taas ankaraa kritiikkiä.
 • Miksi kliininen lääketutkimus on tärkeää meille kaikille?
  8.12.2017 Nyman
  Kati Nyman Riihimäellä on noin 30 000 asukasta. Asuinpaikkana se on melko tavallinen: eteläsuomalainen rauhallinen ja viihtyisä pikkukaupunki. Miksi luku 30 000 itsessään on merkittävä? Noin riihimäellinen ihmisiä – 30 000 suomalaista – sairastuu syöpään vuosittain.
 • Lapselle vitonen viikkorahaa – useimmat saavat euronsa käteisenä
  8.12.2017 Petäinen
  Minna Petäinen Suomalaiset vanhemmat luottavat käteiseen rahaan, kun on kyse viikkorahasta. Neljä viidestä maksaa viikkorahan käteisellä. Ruotsissa neljännes vanhemmista siirtää viikkorahan lapsen pankkitilille, kun Suomessa tämä osuus jää yhdeksään prosenttiin.
 • Onko yritys verokilpailun uhri?
  7.12.2017 Korpela
  Vesa Korpela Jokaisen valtion into tulkita asioita omaksi edukseen ajaa kansainvälisesti toimivat yritykset vaikeaan tilanteeseen. Keskustelussa on liian vähälle jäänyt se, että kansainvälinen yritys joutuu käyttämään aikaa ja rahaa tunnistaakseen liiketoimiinsa liittyvät veroriskit.
 • Teknologia parantaa jo maailmaa – parannatko sinä?
  4.12.2017 Oksanen
  Päätoimittaja Antti Oksanen Ei tarvitse mennä Slushiin ymmärtääkseen, miten uuden teknologian kehittäjät ja soveltajat muuttavat talouden rakenteita. Riittää, että tarkkailee omaa ympäristöään. Yhteisin nimittäjä on olemassa olevien resurssien jakaminen fiksusti digitaalisten alustojen avulla.
 • Kissana pärjää maailmassa
  1.12.2017 Lehtinen
  Teemu Lehtinen Suomen pärjäämiseksi kriisien täyttämässä, mutta vääjäämättä globalisoituvassa maailmassa ehdotan – kolmen löytökissan omistajana – mallin ottamista kissoista. Kissa pärjää maailmassa olemalla notkea, yhteistyökykyinen ja itsenäinen.
 • Vauvakapitalismilla vauhtia talouteen - arvo-osuustili jokaiselle vastasyntyneelle
  29.11.2017 Kopra
  Ville Kopra Ehdotan, että 100-vuotias Suomi päättää lahjoittaa 250 euroa ensi vuodesta lähtien jokaiselle uudelle syntyvälle Suomen kansalaiselle. Jokaiselle vastasyntyneelle avataan arvo-osuustili, ja summa talletetaan esimerkiksi kotimaisiin osakkeisiin perustuvaan indeksirahastoon.
 • Kuinka väestörakenteen muutos vaikuttaa Suomeen?
  24.11.2017 Kotamäki
  Mauri Kotamäki Väestörakenteen murroksen vaikutukset eivät kuitenkaan ole ilmiselvästi positiivisia tai negatiivisia; vaikutus on ehdollinen yhteiskunnan instituutioille. Olennaista on, kuinka kasvupotentiaali käytetään ja kuinka kasvu jakautuu yli eri väestöryhmien. Suomessa tässä on onnistuttu aika hyvin, jossain muualla maailmassa vähän huonommin.
 • Talous kehrää – voiko mikään mennä enää pieleen?
  21.11.2017 Hyöty
  Jussi Hyöty Kevyen rahapolitiikan loppua ja korkojen nousua on ennakoitu jo vuodesta 2013. Nyt kun siihen ei enää uskota, se voi vihdoin ryömiä esiin. Vaikka inflaation kiihtyminen ja korkojen nousu ovat riski velkaantuneelle globaalille taloudelle, se on merkki talouden toiminata­ky­vystä.
 • Uudisasuntojen kauppa käy kuumana – suuret yhtiölainat avasivat asuntokaupan padot
  16.11.2017 Metsola
  Uudiskohteen iso yhtiölaina on jättimäinen riski, josta ei puhuta. Kuin virtahepo olohuoneessa. Siinä se istuu vieressä sohvalla, mutta juuri kukaan ei ole sitä huomaavinaan.
 • Miten sijoitusrobotti sijoittaisi tällä hetkellä?
  15.11.2017 Hildebrandt
  Tomas Hildebrandt Sijoittamisessa on tärkeintä olennaisten asioiden ja tietojen suodattaminen kaikesta muusta. Punainen lanka, eli se mihin sijoituspäätöksensä perustaa, on ollut ainakin menestyneimpien sijoittajien onnistumisten taustalla. Yksinkertaista.
 • Veroparatiisien parasta ennen -päiväys meni jo
  8.11.2017 Kopra
  Ville Kopra Kansainvälisen toimittajaverkoston raportoima laaja asiakirjavuoto veroparatiisien asiakkaista on herättänyt laajaa keskustelua tällä viikolla sekä Suomessa että muualla maailmassa.
 • Takkuja vuokranmaksussa? Vuokranantajakin voi pyrkiä torjumaan maksuongelmia
  8.11.2017 Koro-Kanerva
  Mia Koro-Kanerva Vuokralaiskandidaatin maksukyky ja luottotiedot pitää selvittää ennen kuin vuokrasopimus allekirjoitetaan. Lisäksi vuokralaisen maksutilannetta pitää seurata aktiivisesti. On myös vuokralaisen etu, ettei saatavia pääse kertymään.
 • Kuka voitti, kuka hävisi? Sukupolvet kiistelevät eläkkeistä
  8.11.2017 Kirkko-Jaakkola
  Mikael Kirkko-Jaakkola Loivatko suuret ikäluokat ovelan puhalluksen eläkkeidensä turvaksi säätäessään työeläkelain vuonna 1962? Onko kyse kohtuuttomasta sukupolvien välisestä tulojen uudelleenjaosta? Ei ole. Eivätkä luoneet.
 • Missä eläkevalta luuraa?
  6.11.2017 Uusitalo
  Hannu Uusitalo Eläkepolitiikan kolmikantainen toimintatapa on tuottanut hyviä tuloksia, eikä se ole loukannut parlamentaarisen demokratian pelisääntöjä.
 • Tekoäly tuli jo ja harva edes huomasi
  6.11.2017 Oksanen
  Päätoimittaja Antti Oksanen Vanhan viisauden mukaan pörssikupla on poksahtamaisillaan silloin, kun taksikuskeiltakin alkaa saada sijoitusvinkkejä. Entä millaisia vaaran merkkejä pitäisi lukea siitä, että poliitikot ovat hullaantuneet tekoälystä?

veronmaksajat.fi