veronmaksajat.fi

Blogit 2017

 • Mätäkuun juttuja pörssissä
  19.7.2017 Hokka
  Kirsi Hokka Mätänevätkö myös osakkeet? Pitkät aikasarjat kertovat, että elokuu on keskimäärin ollut tylsä kuukausi sijoitusmarkkinoilla. Poikkeuksen ovat tehneet vuodet 1982, jolloin esimerkiksi USA:n pörssi nousi lähes 11 prosenttia ja 1998, jolloin sama pörssi laski lähes 15 prosenttia elokuun aikana.
 • Pitäisikö syntyvyyden laskusta olla huolissaan?
  19.7.2017 Kotamäki
  Mauri Kotamäki Väestön kasvun ja talouskasvun välinen yhteys on epäselvä. Joskus minullekin on tullut tunne, että syntyvyyden alenemista päivitellään julkisuudessa, mutta aina ei ole ihan selvää miksi asia on päivittelemisen arvoinen.
 • Hyvin koulutettu, näin pysyt kiinni uraputkessa
  18.7.2017 Alavalkama
  Miksi maisteri istahtaa ammatillisen oppilaitoksen penkille – tai verkkotyöympäristöön? Siksi, että työelämän muutos vaatii uusia taitoja.
 • 10 vinkkiä opiskelijoille vuokra-asunnon hankkimiseen
  12.7.2017 Metsola
  Nämä kymmenen klassista asunnonhakuvinkkiä auttavat opiskelijaa saamaan toiveitaan ja tarpeitaan vastaavan asunnon, vaikka kilpailu vuokra-asunnoista on juuri tähän aikaan vuodesta todella kovaa.
 • Onko tämä verogallupien ainoa rehellinen kysymys?
  10.7.2017 Marttinen
  ”Olisitko valmis maksamaan lisää veroa, vaikka et tiedäkään, mihin tarkoitukseen hallitus ja kansanedustajat tai kuntasi poliittiset päättäjät sen aikanaan päättävät käyttää?”
 • Mitä tekemätön työ maksaa?
  29.6.2017 Nyman
  Kati Nyman On yllättävän vaikea löytää tietoa siitä, mitä tekemätön työ maksaa, vaikka erilaisia menetetyn työpanoksen suoria kustannuksia onkin arvioitu. Erityisen hankalaksi on osoittautunut löytää tietoa tekemättömän työn kustannuksista silloin, jos se johtuu pitkäaikaissairaudesta.
 • Onko talous kuin Peter Pan?
  29.6.2017 Ahti
  Ahti Valtteri Fedin ekonomisti Glenn D. Rudebusch mietiskeli yli vuosi sitten blogissaan, kupsahtaako taloussuhdanne vanhuuteen, vai onko se immuuni ajan kululle.
 • Miksi maan hallitus haluaa rajoittaa omistajavaihdoksia?
  28.6.2017 Rajakangas
  Ulla Rajakangas Työ- ja elinkeinoministeriöstä kuuluu kummia! Siellä kaavaillaan kilpailulakiin merkittäviä yrityskauppavalvontaan liittyviä tiukennuksia. Pyrkimyksenä on hillitä ostohalukkuutta sote-toimialalla alan keskittymisen pelossa.
 • Olli, 34, aikoo eläkkeelle 70-vuotiaana. Katso säästövinkit!
  28.6.2017 Kärkkäinen
  Olli Kärkkäinen ”Eläkkeelle 50-vuotiaana!”, ”Taloudellisesti riippumattomaksi 35-vuotiaana!” – mediassa on viime aikoina ollut esimerkkejä säästäjistä, joilla on kovat säästötavoitteet. Tavalliselle säästäjälle liian kovat tavoitteet voivat kuitenkin olla haitallisia.
 • Eipäs unohdeta työuria!
  22.6.2017 Bjerstedt
  Katja Bjerstedt Talouskasvun versot vankistuvat, mutta varottelijat edelleen vähän toppuuttelevat innostumasta liikaa. Suomen taloudessa on nimittäin edelleen mittavia rakenteellisia pulmia. Yhtäältä ikäsidonnaiset menot kasvavat, kun väki vanhenee, ja toisaalta talouden kasvupotentiaali heikkenee, kun työikäisen väestön määrän kasvu hidastuu.
 • Näin Suomi vaeltaa velkavuoristossa
  21.6.2017 Vanne
  Bruttovelan nopeahkosta kasvusta huolimatta Suomen julkisyhteisöjen nettorahoitusvarallisuus on vuoden 2010 jälkeen pysytellyt vakaana 53–54 prosentissa suhteessa vuotuiseen bruttokansantuotteeseen.
 • Sosialistinen media?
  16.6.2017 Bergholm
  Tapio Bergholm Labour onnistui muuttamaan kevään 2017 vaalikampanjan ajaksi Youtuben, Facebookin ja Twitterin sosialistiseksi mediaksi Isossa-Britanniassa. Mikä puolue onnistuu siinä Suomessa?
 • Käännetään suhdannepolitiikka oikeinpäin
  16.6.2017 Kotamäki
  Mauri Kotamäki Olisiko vihdoin aika kääntää suomalainen suhdannepolitiikka oikeinpäin. Voitaisiin aloittaa, vaikka nyt päällä olevasta noususuhdanteesta tekemällä noususuhdanteeseen sopivaa finanssipolitiikkaa. Onhan nyt noususuhdanne – vai onko?
 • Tulisiko autoilun verotus myllätä uusiksi?
  14.6.2017 Kirkko-Jaakkola
  Mikael Kirkko-Jaakkola Muutoksen tuulet puhaltavat autoiluun. Robottiautot tulevat, uuden teknologian mahdollistamat liikennepalvelut muuttavat tapaamme liikkua, perinteiset polttoaineet korvautuvat päästöttömillä vaihtoehdoilla. Tulevaisuuden liikenteeseen kohdistuu suuria odotuksia ja visioita.
 • Otetaan mallia!
  12.6.2017 Piispanen
  Pekka Piispanen Viime aikoina useista sosiaaliturvaan liittyvistä asioista on esitetty erilaisia malleja ja kehittämisvaihtoehtoja. Poliittiset puolueet, työmarkkinajärjestöt ja kansalaisjärjestöt koettavat löytää konkreettisia ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin. Hyvä niin.
 • Veroaste laskuun, talous kasvuun
  9.6.2017 Lehtinen
  Teemu Lehtinen Suomen talous kasvaa pitkästä aikaa. Vuonna 2016 päästiin lupaavasti kasvun alkuun ja vuosi 2017 näyttää jo tässä vaiheessa varsin hyvältä. Ennusteita korjaillaan vaihteeksi ylöspäin.
 • Avaako tulorekisteri portin perustuloon?
  9.6.2017 Marttinen
  Kansallinen tulorekisteri, Katre, tarjoaa aivan uusia mahdollisuuksia julkisten tukien ja palkka- tai eläketulojen yhteensovittamiseen ja kannustinloukkujen poistamiseen.
 • Digitaaliset jättiyritykset robottiajan ensimmäinen askel
  8.6.2017 Hyöty
  Jussi Hyöty Maailman arvokkaimpien yritysten joukkoon kuuluvat Apple, Alphabet (Google), Amazon, Microsoft ja Facebook. Yrityksiä yhdistää hallitseva asema nopeasti kasva­villa digitaa­lisilla markkinoilla.
 • "Deal or no deal" - Pelkääkö Suomen suurin vientiala Brexitiä?
  7.6.2017 Lindström
  Maarit Lindström Suomalaisille metsäteollisuuden yrityksille Britannian markkina on poikkeuksellisen tärkeä. Se on toiseksi tärkein yksittäinen vientimaa Saksan jälkeen. Metsäteollisuuden vienti muodostaa puolestaan koko Suomen tavaraviennistä Britanniaan liki 40 prosenttia.
 • Suomen talouskasvu kiihtyy, loppuuko aika?
  7.6.2017 Ahti
  Ahti Valtteri Suomessa optimismiin on vankka peruste. Talouskasvu on kiihtynyt enemmän kuin muissa Euroopan maassa, koska maailmantalouden kasvu on kiihtynyt.

veronmaksajat.fi