veronmaksajat.fi

Blogit 2017

 • Tuloerot vain yksi talouden mittari
  22.9.2017 Kopra
  Ville Kopra Tuloerojen kehityksestä on keskusteltu tänäkin syksynä ahkerasti. Sipilän hallituksen politiikka on tässä suhteessa todettu tuloeroja lisääväksi, siinä missä Kataisen-Urpilaisen hallituksen linja oli tuloeroja päätösperäisesti supistava.
 • Finanssivalta vaihtuu – sukupolvi ei
  22.9.2017 Oksanen
  Päätoimittaja Antti Oksanen Suomi on pieni maa, vaikka puhuttaisiin isoista toimialoista. Hyvin rajattu joukko miespuolisia nimiä pyörii spekulaatioissa, kun valta vaihtuu maan suurimmissa finanssitaloissa.
 • Keskuspankit vähentävät elvytystä: Oletko varautunut korkojen nousuun?
  20.9.2017 Lehtonen
  Juhani Lehtonen Tänä syksynä siirrytään muuttuneeseen markkinaympäristöön. Keskuspankkien tuki on jo selvästi pienempää ensi vuonna. On syytä olla tarkkana riskillisten ja erityisesti ”riskittömien” omaisuuslajien kanssa. Olethan varautunut korkojen nousuun.
 • Mitä yhteistä on sijoitusmarkkinoilla ja sveitsiläisellä pizzerialla?
  19.9.2017 Pursiainen
  Aarni Pursiainen Jokainen ammattisijoittaja tietää, että oikeastaan kaikki sijoituskohteet maailmassa on hinnoiteltu hyvin kalliiksi.
 • Kenellä on varaa elää idässä tai pohjoisessa?
  19.9.2017 Nyman
  Kati Nyman Ei, nyt ei puhuta asuntojen hinnoista. Nyt puhutaan terveydestä.
 • Onko verotus ratkaisu kaikkeen?
  13.9.2017 Kirkko-Jaakkola
  Mikael Kirkko-Jaakkola Verotus on suomalaisille niin keskeinen asia, että sen kuvitellaan olevan väline, jonka avulla voidaan saavuttaa lähes mitä tahansa tavoitteita.
 • Jäitä hattuun, Simon Elo ja muut kapinakenraalit
  11.9.2017 Oksanen
  Päätoimittaja Antti Oksanen Kun kyse on yhteisten rahojen käytöstä ja pelisäännöistä, jokainen kansalainen on omistaja. Viisas omistaja seuraa julkisen talouden kehitystä ja hankkii monipuolisesti tietoa omiin tuloihinsa ja menoihinsa vaikuttavista tekijöistä.
 • Hallitus pakottaa Helsingin ja Espoon kiristämään kiinteistöveroja. Miksi?
  8.9.2017 Lehtinen
  Teemu Lehtinen Hallituksen veropolitiikan kummajainen on kuntien toistuva pakottaminen kiinteistöveron korotuksiin.
 • Oikeusturva ennen tiedonantovelvollisuutta verotuksessa!
  7.9.2017 Hokkanen
  Marja Hokkanen Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut Verohallinnon aikaisemmin Ylelle antamat kehotukset velvollisuudesta luovuttaa Verohallinnolle tutkivien journalistien kansainväliseltä konsortiolta ICIJ:ltä käyttöönsä saaman Panama-aineiston.
 • Onko sukupolvien välisiä eroja eläkkeissä syytä tasata?
  5.9.2017 Kotamäki
  Mauri Kotamäki Viime aikoina on keskusteltu paljon sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta eläkejärjestelmässä. Huoli sukupolvien välisestä tulonjaosta pitää ottaa vakavasti.
 • Hyvinvoinnin ja motivaation yhdistävä kaava
  4.9.2017 Rytkönen
  Tommi Rytkönen Erillisestä työhyvinvoinnista puhumisen voisi lopettaa, Ymmärtääkseni ihmisellä on vain yksi hyvinvoinnin kokemus. Kokemukseen vaikuttavat eri tilanteissa toki hyvin erilaiset asiat.
 • Nousevatko osakkeet ikuisesti?
  4.9.2017 Ahti
  Ahti Valtteri Kosmologia ei tiedä laajentuko universumi ikuisesti vai luhistuuko maailmankaikkeus itseensä. Osakemarkkinan lopullinen kohtalo on siis kosmisen hämärän peitossa.
 • Asuntomarkkinoilla saa kaksi huonetta yhden hinnalla
  4.9.2017 Metsola
  Kun yksiöpula yhdistyy kaksioiden ylitarjontaan ja ennätysmäiseen lisärakentamiseen, syntyy erikoinen tilanne. Yksiöiden ja kaksioiden hintojen ja vuokrien ero asuntomarkkinoilla kaventuu kaventumistaan – ja on katoamassa kokonaan.
 • Jackson Hole: Talouskasvun synnytystalkoot
  25.8.2017 Ahti
  Ahti Valtteri Joka elokuu keskuspankkiirit vaeltavat kuvankauniiseen Jackson Holeen kuin uskovaiset Meccaan tai Jerusalemiin konsanaan. Rahapolitiikan mandariinit pohdiskelevat päivän polttavia taloudellisia aihioita.
 • Nobelisti Bengt Holmström oli sekä väärässä että oikeassa
  22.8.2017 Kauppi
  Piia-Noora Kauppi ”Eläkelupaus voi osoittautua katteettomaksi.” Professori Bengt Holmström kohautti tällä väitteellään toissa viikolla. Puheenvuoro oli tärkeä ja hyödyllinen monessakin mielessä.
 • Metsäalalla myönteinen vire
  22.8.2017 Toivonen
  Ritva Toivonen Suomen talous on kehittynyt ennustajien odotuksia myönteisemmin. Tämä pätee myös metsäsektoriin.
 • Perustuslaillista verotusta
  21.8.2017 Korpela
  Vesa Korpela Perustuslaki on ollut paljon otsikoissa. Milloin mikäkin lakihanke perutaan perustuslakiin viitaten.  Perustuslakia ja verotusta ei ole tavattu sotkea keskenään, mutta pitäisikö verojuristienkin lu...
 • Talousnobelisti ja eläkkeiden tulevaisuus
  16.8.2017 Uusitalo
  Hannu Uusitalo Ruotsin keskuspankin Alfred Nobelin muistoksi perustaman taloustieteen palkinnon viime vuonna saanut Bengt Holmström antaa silloin tällöin suosituksiaan siitä, mitä Suomessa pitäisi tehdä. Holm-strömin tuorein kannanotto varoitti siitä, että tulevien sukupolvien eläkkeet ovat vaarassa. Toimen-pide-ehdotus oli, että eläkkeitä pitäisi tarpeen tullen myös alentaa.
 • Lääkärintodistus esimiehelle – tarpeellinen vai turha?
  16.8.2017 Sorvanto
  Katariina Sorvanto ”Olen nyt omalla ilmoituksella kolme päivää sairaana ja poissa töistä. Parantelen tätä vatsatautia maanantain, tiistain ja keskiviikon” -tyyppiset toteamukset ovat yleisiä. Esimiehen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse hyväksyä moista menettelyä, vaikka oikeus lähtökohtaisesti todettaisiinkin työpaikan säännöissä.
 • Sosiaalinen Eurooppa hakusessa
  16.8.2017 Ahtela
  Jukka Ahtela Euroopan unionin toimivalta työmarkkina- ja sosiaalikysymyksissä on varsin rajoitettu. Sosiaalinen Eurooppa on myös poliittinen iskukäsite. Sitä on joidenkin mielestä liian vähän, toisten mielestä taas aivan liikaa. Ensiksi mainitun näkemyksen kannattajia löytyy erityisesti ammattiyhdistysliikkeen edustajista, jälkimmäisen kannattajia taas työnantajapiireistä.

veronmaksajat.fi