veronmaksajat.fi

Blogit 2016

 • Kilpailu veroista kovenee
  30.12.2016 Korpela
  Vesa Korpela Valtioiden kilpailu yrityksistä näkyi vielä viime vuosikymmenellä erilaisina verohelpotuksina. Suomi kilpaili lähinnä verokannalla, mutta monissa muissa maissa oli erilaisia houkuttimia kansainvälisille yrityksille.
 • Joustava Vanhempainvapaa 1.0.
  23.12.2016 Schauman
  Heidi Schauman Tulevaisuudessa vanhempainvapaa ei voi enää olla vain yhdenlainen; se pitää voida räätälöidä erilaisille perheille sopivaksi.
 • Fed nosti korkoa – kääntyikö trendi ylöspäin?
  22.12.2016 Liljeström
  Tom Liljeström Yhdysvaltain keskuspankki vastasi torstaina markkinoiden odotuksiin ja nosti ohjauskorkoaan 0,25 prosenttiyksikköä. Vuonna 2017 koronnostoja voi tulla kolmekin. Kuinka korkealle koroissa päädytään?
 • Veroja vähentävät verot
  22.12.2016 Vanne
  Reijo Vanne Työeläkevakuutusmaksut ovat veroja, mutta ne ovat myös verovähennyksiä.
 • Moni asia on itsestämme kiinni
  21.12.2016 Palola
  Antti Palola Joulua odotellessa mieleen tulevat joulun sanoman yleishumaanit sanat: Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Inhimillisen sanoman toteutuminen on kokonaan meistä itsestämme kiinni.
 • Hiotaan ja varmistellaan, muttei viestitä
  21.12.2016 Kalliomäki
  Kati Kalliomäki Asiantuntijuuteen kuuluu, että työtä valmistellaan huolella. Päätöksentekoon puolestaan kuuluu, että asiantuntijatietoon paneudutaan kunnolla.
 • Ennusteita, toive joulupukille ja sijoittajan uudenvuodenlupaus
  20.12.2016 Gorschelnik
  Kim Gorschelnik Mitä sijoittaja toivoo joulupukilta? Mikä on sijoittajan uudenvuodenlupaus?
 • Trumpin vaalivoitto ja Leijonien MM-kulta 1995
  20.12.2016 Pursiainen
  Aarni Pursiainen Onko Trumpin vaalivoitolla ja Leijonien jääkiekon maailmanmestaruudella 1995 jotain yhteistä?
 • Parkkipaikka meille ja heti
  16.12.2016 Alavalkama
  Olipa taloyhtiössä paljon tai vähän pysäköintipaikkoja, niistä syntyy aina kinaa. Mutta kenen kuuluisi saada paikka ja mitä siinä saa säilyttää? Asunto-osakeyhtiölaista ei löydy apua tähän pulmaan.
 • Hei, syödäänkö yhdessä?
  16.12.2016 Petäinen
  Minna Petäinen Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Luvassa on sen seitsemän sortin juhlaa ja juhlateemaa. Entä jos juhlistaisimme pyöreitä vuosia istahtamalla yhteiseen ruokapöytään entistä useammin?
 • Harmaat puliveivarit kuriin!
  15.12.2016 Kauppi
  Piia-Noora Kauppi Hyvinvointiyhteiskunnalla on Suomessa laaja tuki kansalaisilta. Hyvinvointiyhteiskunnassa avainsana on yhteisvastuu, mikä käytännössä tarkoittaa, että kansalaisten työpanoksesta ja yrittäjyyden hedelmistä merkittävä osa kerätään veroina yhteiseen kirstuun. Sieltä rahat sitten palautetaan julkisina palveluina ja tulonsiirtoina takaisin kansalaisille.
 • Joulupuuron alvit
  13.12.2016 Hokkanen
  Marja Hokkanen Syökäämme siis huoleti joulupuurot glögillä alas huuhtoen ja hetki työkavereiden kanssa leppoisasti joulusuunnitelmista rupatellen. Alvinkin voi puurosta huoletta vähentää, sillä kysehän on yrityksen tärkeimpien rattaiden rasvaamisesta.
 • Illallinen kotiin ja muita palveluja joululahjaksi
  9.12.2016 Brotherus
  Juhana Brotherus Musiikki, kirjat, kartat, pöytätietokoneet ja monet muut tavarat löytyvät nykyään älypuhelimen sisältä. Etenkin nuoret aikuiset ovat siirtyneet ”tavaroiden hamstrauksesta” ”kokemusten keräilyyn”. Tällöin tavaroiden sijaan palvelut korostuvat – ja palvelut eivät tunnetusti vaadi runsaasti tilaa.
 • Talous tervassa – auttaako trumpismi?
  8.12.2016 Bjerstedt
  Katja Bjerstedt Markkinat pääsivät yllättämään useimmat talouden tarkkailijat reagoimalla myönteisesti Yhdysvaltain presidentinvaalien tulokseen. Onko uuden presidentin uumoiltu talouspolitiikka sitten vedenjakaja, joka muuttaa talouden suuntaa?
 • Kiinteistöverolotto
  7.12.2016 Kirkko-Jaakkola
  Mikael Kirkko-Jaakkola Teoriassa kiinteistövero on verojen parhaimmistoa, koska maapohjaan kohdistuva vero ei muuta ihmisten käyttäytymistä. Käytännössä kiinteistövero on paljon muutakin.
 • Italialainen kansanäänestys, ja mitä siitä seuraa?
  2.12.2016 Ahti
  Ahti Valtteri Ei-äänestystulos ei liioin sysää Italian taloutta lamaan. Sama horros jatkuu, ja sen oireet hidas talouskasvu, korkea työttömyys ja todella korkea nuorisotyöttömyys.
 • Soteen ei kuulu veroparatiisi
  1.12.2016 Marttinen
  Antti Marttinen Kun Diakonissalaitoksen omistama terveyspalveluyhtiö Diacor ilmoitti yhdistymisestään Terveystalon kanssa, jotkut poliitikot parahtivat. ”Taas valuvat suomalaisten terveydestä riistetyt voittorahat veroparatiiseihin!” Mutta käykö niin? Ja onko se ylipäänsä suunta, johon edetään?
 • Suomen ihme
  30.11.2016 Uusitalo
  Hannu Uusitalo Tilastokeskus, tuo totuutta kunnioittavan ajan keskeinen instituutio, juhlisti etukäteen Suomen itsenäisyyden satavuotista taivalta kokoamalla listan asioista, joissa olemme maailman kärjessä.
 • Trump, Berlusconi ja Keynes
  29.11.2016 Lehtinen
  Teemu Lehtinen Miljardööri, populisti ja öykkäri, jonka joihinkin pureva viehätysvoima perustuu rehvakkaaseen huonoon käytökseen ja piittaamattomuuteen yleisesti hyväksytyistä säännöistä. Tällä tavalla voi tulla valituksi presidentiksi, varsinkin jos riittävän moni on jo valmiiksi tyytymätön valtaapitävän poliittisen eliitin toimintaan.
 • Kaikki joukolla puolivälitarkastelemaan
  28.11.2016 Piispanen
  Pekka Piispanen Politiikan, työmarkkinoiden ja talouden toimijoilla on katse jo huhtikuussa. Joillakin se on enemmän alkukuun kuntavaaleissa, mutta kaikilla hallituksen puolivälitarkastelussa. Hallitus pitää kehysriihensä huhtikuun lopulla, 24.-25.4.

veronmaksajat.fi