veronmaksajat.fi

Blogit 2014

 • Loukkaantumisviestinnän vuosi 2014
  30.12.2014 Marttinen
  Antti Marttinen Sosiaalinen media nosti tänä vuonna yhteiskunnallisen keskustelun ytimeen uuden ilmiön, loukkaantumisdraaman ja siihen liittyvän viestinnän. Siinä kuvio kulkee niin, että haetaan yhteiskunnallisesta keskustelusta – blogeista, twiittauksista, televisioesiintymisistä – joku puheenvuoro, jonka sanoma kärjistetään tai sitten vain tahallaan tai vahingossa ymmärretään väärin.
 • Suomalaisen yrittäjän vinkit
  19.12.2014 Kujala
  Tapaan työssäni jatkuvasti paljon yrittäjiä. Joulukuussa kävin yhden päivän aikana seitsemässä yrityksessä. Itse asiassa koko Suomen Yrittäjien henkilökunta jalkautui yhdeksi päiväksi yrityksiin.
 • Annetaan Suomelle mahdollisuus
  17.12.2014 Palola
  Antti Palola Suljen silmäni ja teen aikamatkan lapsuuteen, joka osuu vajaan kahdenkymmenen vuoden päähän sodan päättymisestä. Istun kotikeittiön pöydän ääressä, tartun kynään ja kirjoitan ruutupaperille kirjettä joulupukille. Paperille piirtyy pienen pojan toiveita: junarata, autorata, sukset, monot, jääkiekkomaila ja luistimet. Pehmeistä paketeista ei olisi niin väliä.
 • Vinkki onnelliseen elämään ja vähän muuhunkin
  16.12.2014 Wessman
  Roger Wessman Palautan mieleen ja pohdin vanhaa elämänviisautta, jonka äitini minulle aikoinaan opetti: ”Ihminen ei tule onnelliseksi siitä, että hän saa mitä haluaa vaan siitä, että osaa arvostaa, mitä on saanut."
 • Jokaiselta kykyjensä mukaan, jokaiselle tarpeittensa mukaan
  15.12.2014 Kauppi
  Piia-Noora Kauppi Tarvitsemmeko hyvinvointimallimme pelastamiseen Karl Marxin oppeja? Vai odotammeko, että taivaalta sataa Asterixin voimaeliksiiriä?
 • Työsuhdeasuntojen verotusarvoihin Helsinki-keskeinen uudistus
  12.12.2014 Metsola
  Työsuhdeasuntojen verotusarvot uudistuvat vuoden vaihteessa radikaalisti. Tähän asti koko Suomi on ollut maantieteellisesti jaettuna vain kahteen verotusarvoiltaan erilaiseen alueeseen, pääkaupunkiseutuun ja muuhun Suomeen.
 • Liha on heikko, kun eurot vetävät puoleensa
  11.12.2014 Simola
  Ulla Simola Ihminen on niin helppo, kun vain tietää, mistä narusta nykäistä. Olen mukamas kohtuullisen järkevä rahankäyttäjä, mutta silti olen valmis maksamaan rahasta enemmän kuin sen arvo on. Ja tämä on eurojen syytä.
 • Osakkeissa romahdus vai nousukausi?
  11.12.2014 Urpelainen
  Heikki Urpelainen Aiotko ostaa osakkeita pukinkonttiin? Ei välttämättä huono idea, sillä vaikka talous haisee kuin lipeäkala, osakkeilla on etunsa.
 • Työeläkejärjestelmän kaksoisriski
  11.12.2014 Uusitalo
  Hannu Uusitalo Ylisijoittaminen Suomeen on johonkin mittaan perusteltua, koska kotimaan markkinat tunnetaan paremmin. Ulkomaille sijoittaminen on kuitenkin hyvää riskin hallintaa.
 • Mummona on aika mukavaa
  9.12.2014 Petäinen
  Minna Petäinen Valtaosalla kotona asuvista iäkkäistä on hyvät elinolot ja riittävä toimeentulo. He ovat tyytyväisiä terveyteensä ja kokevat elämänlaatunsa hyväksi. Yksinäisyyskään ei ole yleistynyt.
 • Sijoita tai maksa enemmän veroja
  9.12.2014 Lounasmeri
  Sari Lounasmeri 80 miljardia euroa kotitalouksien pankkitileillä. Summa puhuttaa rahoitusmarkkinoiden ammattilaisia, poliittisia päättäjiä ja mediaa. Onko 80 miljardia talletuksia reilulle viidelle miljoonalle suomalaiselle liian vähän, sopivasti vai liikaa?
 • Elvytetty vai kiristetty?
  3.12.2014 Kirkko-Jaakkola
  Mikael Kirkko-Jaakkola Päättyvä vaalikausi on kituuteltu, eikä piristävää valoa ole juuri näkyvissä tulevaisuudessakaan. Niinpä poliittisella kentällä on helppo heittää, ettei sama meno voi jatkua. Jotain tarttis tehrä. Yksimielisyys päättyy kuitenkin tähän.
 • Nollakorkomaailman kuplivat maisemat
  2.12.2014 Liljeström
  Tom Liljeström Sijoittajat ovat tottuneet siihen, että korkosijoitukset tuovat varmaa tuottoa. Nykyinen nollakorkoympäristö pistää pelin uusiksi. Korkotuotto on lähellä nollaa kaikissa vakavaraisiksi luokitelluissa kohteissa. Mitä tästä seuraa?
 • Terveydenhoito ei voi olla monopolipeliä
  2.12.2014 Marttinen
  Antti Marttinen Jos koko eduskunnan ja kaikkien puolueiden kannattama, pitkään valmisteltu terveydenhoidon ja sosiaalipalveluiden uudistus uhkaisi kaatua vain yhteen yksittäiseen perustuslain pykälään, mikä on silloin oikea kysymys?
 • Helsingin pörssin osinko-osakkeissa muhii kuplariski
  1.12.2014 Oksaharju
  Jukka Oksaharju Heinäkuussa 2012 Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi sanoi euron olevan ”peruuttamaton hanke”. Lausunnon jälkeen useilta korkosijoituksilta on kadonnut houkutteleva tuottotaso, mikä on oh...
 • Tärkeintä on muuttaa suuntaa
  1.12.2014 Lehtinen
  Teemu Lehtinen Minulta kysytään usein, mikä on tärkein asia talous- ja veropolitiikassa ensi vaalikaudella. Tähän on helppo vastata: tärkeintä on päättää muuttaa suuntaa. Meillä ei ole enää varaa jatkaa kiristyvien verojen, hiipuvan ostovoiman ja supistuvan kansantalouden tuhoisaa kierrettä.
 • Talvivaara-osakkeen lotto-arvo on nyt nolla
  28.11.2014 Paasi
  Martin Paasi Mediassa on spekuloitu, että Talvivaaran osakkeesta saattaisi sittenkin saada jotain, mikäli jostain löytyisi sopiva ostaja Talvivaara Sotkamon liiketoiminnalle. Sotkamolla on kuitenkin velkaa 1,3 miljardia euroa ja sitä omistavalla pörssiyhtiö Talvivaarallakin on velkaa 482 miljoonaa euroa.
 • Valtionbondeja tuupataan keskuspankkeihin
  28.11.2014 Lehtonen
  Juhani Lehtonen Hotellipalon sattuessa on keskeistä tietää missä exit-ovi on. Sen lisäksi pitäisi pahimmassa tapauksessa vielä unenpöppörössä osata sinne selkäytimestä tulevalla määrätietoisuudella. Jos sinne ei helposti pääse tai se on lukossa, vaihda hotellia. Kansainvälisistä keskuspankeista EKP on vihdoin raivaamassa pahimmat esteet keittiön oven edestä. Exit-valo palaa jo himmeää vihreää.
 • Miehistyvä köyhyys?
  27.11.2014 Kuivalainen
  Susan Kuivalainen Ero iäkkäiden naisten ja miesten pienituloisuudessa on huomattavasti kaventunut. Iäkkäiden miesten pienituloisuus on parin viime vuosikymmenen aikana kasvanut naisia nopeammin. Köyhyys on ukkoistumassa.
 • Ennätysten vuosi markkinoilla
  27.11.2014 Hildebrandt
  Tomas Hildebrandt Vuosi 2014 on ollut hyvä sijoittajille. Globaalit osakkeet ovat tuottaneet 15 prosenttia ja korkosijoitukset 8,5 prosenttia.

veronmaksajat.fi