veronmaksajat.fi

TT-Blogi

 • Boostia terveyden ja hyvinvoinnin vientiin
  16.1.2017 Rajakangas
  Monet maat ovat hoito- ja hoivapalveluiden viennissä meitä paljon pidemmällä. Sosiaali- ja terveysalan kansainvälistyminen, osaamisen ja palveluiden vienti ulkomaille sekä asiakkaiden tuonti Suomeen tarjoavat tulevaisuudessa alan yrityksille rutkasti uusia mahdollisuuksia, joista on otettava koppi!
 • Maastrichtin sopimus: parasta ikinä?
  16.1.2017 Ahtela
  Suurin haaste eurooppalaiselle politiikalle on Euroopan unionin yhtenäisyys. Sen tärkein koossa pitävä voima on yhteinen eurooppalainen arvomaailma. Sitä testataan parhaillaan monissa Keski- ja Itä-Euroopan maissa.
 • Kenestä Taloustaidon seuraava päätoimittaja?
  12.1.2017 Marttinen
  Taloustaidon seuraavan päätoimittajan metsästys alkaa lähipäivinä. Jos se mielestäsi olet sinä, ole valppaana! Tarjolla on hieno homma. Menestyvä ja eteenpäin katsova, lukijoilleen tärkeä lehti, jota tekee upea toimitus.
 • Työhyvinvointi hukkateillä?
  11.1.2017 Petäinen
  Tuoreen kyselyn mukaan lähes 60 prosenttia suomalaisista työntekijöistä kokee, että heidän työpaikallaan ei edistetä lainkaan tai edistetään melko huonosti suunnitelmallista työssä jaksamista ja työhyvinvointia. Erityisen tyytymättömiä ovat alle 35-vuotiaat.
 • Kenestä Lauri 2020?
  10.1.2017 Kopra
  Olemme tottuneet ajatukseen, että satavuotiaan Suomen vahvuudet ovat paitsi koulutus, oikeusvaltio ja demokratia, myös toimiva sopimusyhteiskunta. Palkansaajat ja työnantajat ovat kyenneet yhteisiin ratkaisuihin, joilla pienen vientitaloutemme osallistuminen kasvaville maailmanmarkkinoille on onnistunut.
 • Läpinäkyvyyttä eläkealan työelämätoimintaan
  2.1.2017 Forma
  Työeläkeala käyttää merkittävästi resursseja työelämän kehittämiseen. Tämän toiminnan vaikuttavuuden soisi olevan nykyistä avoimemmin arvioitavissa ja innovaatioiden tulisi olla laajemmin hyödynnettävissä koko yhteiskunnassa.
 • Kilpailu veroista kovenee
  30.12.2016 Korpela
  Valtioiden kilpailu yrityksistä näkyi vielä viime vuosikymmenellä erilaisina verohelpotuksina. Suomi kilpaili lähinnä verokannalla, mutta monissa muissa maissa oli erilaisia houkuttimia kansainvälisille yrityksille.
 • Joustava Vanhempainvapaa 1.0.
  23.12.2016 Schauman
  Tulevaisuudessa vanhempainvapaa ei voi enää olla vain yhdenlainen; se pitää voida räätälöidä erilaisille perheille sopivaksi.
 • Fed nosti korkoa – kääntyikö trendi ylöspäin?
  22.12.2016 Liljeström
  Yhdysvaltain keskuspankki vastasi torstaina markkinoiden odotuksiin ja nosti ohjauskorkoaan 0,25 prosenttiyksikköä. Vuonna 2017 koronnostoja voi tulla kolmekin. Kuinka korkealle koroissa päädytään?
 • Veroja vähentävät verot
  22.12.2016 Vanne
  Työeläkevakuutusmaksut ovat veroja, mutta ne ovat myös verovähennyksiä.
 • Moni asia on itsestämme kiinni
  21.12.2016 Palola
  Joulua odotellessa mieleen tulevat joulun sanoman yleishumaanit sanat: Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Inhimillisen sanoman toteutuminen on kokonaan meistä itsestämme kiinni.
 • Hiotaan ja varmistellaan, muttei viestitä
  21.12.2016 Kalliomäki
  Asiantuntijuuteen kuuluu, että työtä valmistellaan huolella. Päätöksentekoon puolestaan kuuluu, että asiantuntijatietoon paneudutaan kunnolla.
 • Ennusteita, toive joulupukille ja sijoittajan uudenvuodenlupaus
  20.12.2016 Gorschelnik
  Mitä sijoittaja toivoo joulupukilta? Mikä on sijoittajan uudenvuodenlupaus?
 • Trumpin vaalivoitto ja Leijonien MM-kulta 1995
  20.12.2016 Pursiainen
  Onko Trumpin vaalivoitolla ja Leijonien jääkiekon maailmanmestaruudella 1995 jotain yhteistä?
 • Parkkipaikka meille ja heti
  16.12.2016 Alavalkama
  Olipa taloyhtiössä paljon tai vähän pysäköintipaikkoja, niistä syntyy aina kinaa. Mutta kenen kuuluisi saada paikka ja mitä siinä saa säilyttää? Asunto-osakeyhtiölaista ei löydy apua tähän pulmaan.
 • Hei, syödäänkö yhdessä?
  16.12.2016 Petäinen
  Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Luvassa on sen seitsemän sortin juhlaa ja juhlateemaa. Entä jos juhlistaisimme pyöreitä vuosia istahtamalla yhteiseen ruokapöytään entistä useammin?
 • Harmaat puliveivarit kuriin!
  15.12.2016 Kauppi
  Hyvinvointiyhteiskunnalla on Suomessa laaja tuki kansalaisilta. Hyvinvointiyhteiskunnassa avainsana on yhteisvastuu, mikä käytännössä tarkoittaa, että kansalaisten työpanoksesta ja yrittäjyyden hedelmistä merkittävä osa kerätään veroina yhteiseen kirstuun. Sieltä rahat sitten palautetaan julkisina palveluina ja tulonsiirtoina takaisin kansalaisille.
 • Joulupuuron alvit
  13.12.2016 Hokkanen
  Syökäämme siis huoleti joulupuurot glögillä alas huuhtoen ja hetki työkavereiden kanssa leppoisasti joulusuunnitelmista rupatellen. Alvinkin voi puurosta huoletta vähentää, sillä kysehän on yrityksen tärkeimpien rattaiden rasvaamisesta.
 • Illallinen kotiin ja muita palveluja joululahjaksi
  9.12.2016 Brotherus
  Musiikki, kirjat, kartat, pöytätietokoneet ja monet muut tavarat löytyvät nykyään älypuhelimen sisältä. Etenkin nuoret aikuiset ovat siirtyneet ”tavaroiden hamstrauksesta” ”kokemusten keräilyyn”. Tällöin tavaroiden sijaan palvelut korostuvat – ja palvelut eivät tunnetusti vaadi runsaasti tilaa.
 • Talous tervassa – auttaako trumpismi?
  8.12.2016 Bjerstedt
  Markkinat pääsivät yllättämään useimmat talouden tarkkailijat reagoimalla myönteisesti Yhdysvaltain presidentinvaalien tulokseen. Onko uuden presidentin uumoiltu talouspolitiikka sitten vedenjakaja, joka muuttaa talouden suuntaa?

veronmaksajat.fi