veronmaksajat.fi

TT-Blogi

 • Nobelisti Bengt Holmström oli sekä väärässä että oikeassa
  22.8.2017 Kauppi
  Piia-Noora Kauppi ”Eläkelupaus voi osoittautua katteettomaksi.” Professori Bengt Holmström kohautti tällä väitteellään toissa viikolla. Puheenvuoro oli tärkeä ja hyödyllinen monessakin mielessä.
 • Metsäalalla myönteinen vire
  22.8.2017 Toivonen
  Ritva Toivonen Suomen talous on kehittynyt ennustajien odotuksia myönteisemmin. Tämä pätee myös metsäsektoriin.
 • Perustuslaillista verotusta
  21.8.2017 Korpela
  Vesa Korpela Perustuslaki on ollut paljon otsikoissa. Milloin mikäkin lakihanke perutaan perustuslakiin viitaten.  Perustuslakia ja verotusta ei ole tavattu sotkea keskenään, mutta pitäisikö verojuristienkin lu...
 • Talousnobelisti ja eläkkeiden tulevaisuus
  16.8.2017 Uusitalo
  Hannu Uusitalo Ruotsin keskuspankin Alfred Nobelin muistoksi perustaman taloustieteen palkinnon viime vuonna saanut Bengt Holmström antaa silloin tällöin suosituksiaan siitä, mitä Suomessa pitäisi tehdä. Holm-strömin tuorein kannanotto varoitti siitä, että tulevien sukupolvien eläkkeet ovat vaarassa. Toimen-pide-ehdotus oli, että eläkkeitä pitäisi tarpeen tullen myös alentaa.
 • Lääkärintodistus esimiehelle – tarpeellinen vai turha?
  16.8.2017 Sorvanto
  Katariina Sorvanto ”Olen nyt omalla ilmoituksella kolme päivää sairaana ja poissa töistä. Parantelen tätä vatsatautia maanantain, tiistain ja keskiviikon” -tyyppiset toteamukset ovat yleisiä. Esimiehen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse hyväksyä moista menettelyä, vaikka oikeus lähtökohtaisesti todettaisiinkin työpaikan säännöissä.
 • Sosiaalinen Eurooppa hakusessa
  16.8.2017 Ahtela
  Jukka Ahtela Euroopan unionin toimivalta työmarkkina- ja sosiaalikysymyksissä on varsin rajoitettu. Sosiaalinen Eurooppa on myös poliittinen iskukäsite. Sitä on joidenkin mielestä liian vähän, toisten mielestä taas aivan liikaa. Ensiksi mainitun näkemyksen kannattajia löytyy erityisesti ammattiyhdistysliikkeen edustajista, jälkimmäisen kannattajia taas työnantajapiireistä.
 • Ajat paranevat, asenteet kovenevat?
  15.8.2017 Kuivalainen
  Susan Kuivalainen Hallitus valmistautuu budjettiriiheen tilanteessa, jossa Suomen talous näyttää monen vuoden jälkeen valoi-sammalta. Eri intressiryhmien edustajat valmistautuvat kilvan sapelinkalisteluun hyvinvointivaltion suun-nasta uudessa taloudellisessa tilanteessa.
 • Palkkamaltti tarvitsee tuekseen veromalttia
  11.8.2017 Lehtinen
  Teemu Lehtinen Työmarkkinoilla lähestyy syksyn liittokierros. Ennen sitä hallitus linjaa ensi vuoden veroratkaisut elokuun lopun budjettiriihessä.
 • Omistajayhteiskunnan nousu: Ennen kotisiivooja oli piika, nyt yrittäjä
  11.8.2017 Lounasmeri
  Sari Lounasmeri Nyky-yhteiskunnassa yhä useampi voi hyödyntää osaamistaan ja perustaa yrityksen. Itsensä työllistäminen on tärkeää. Osa pystyy tarjoamaan töitä myös toisille.
 • Miten luovia markkinoilla jännittyneessä maailmanpoliittisessa ympäristössä?
  11.8.2017 Hildebrandt
  Tomas Hildebrandt Maailmanpoliittinen tilanne on kuin iso shakkilauta, ja sijoittajan pitäisi pystyä arvioimaan minkä siirron pelaajat seuraavaksi tekevät. Vastakkain ovat Yhdysvallat, Venäjä, Kiina ja monet pienemmät pelurit.
 • Pohjois-Korean kriisi: Onko maailmanlopulle markkina?
  10.8.2017 Ahti
  Ahti Valtteri Pohjois-Korean kriisin eskaloituessa markkinat pysyvät vielä suhteellisen viileänä. Etelä-Korean pörssi ja valuutta heikkenivät, mutta maltillisesti. Pitkää aikajanaa tarkastellessa muutoksia ei juuri erota huonojen talouslukujen aiheuttamista notkahduksista.
 • Pitääkö työssä epäonnistumista pelätä?
  9.8.2017 Peltola
  Henna Peltola Epäonnistumiset inhimillistävät toimintaa ja niihin myötämielisesti suhtautuminen vapauttaa ihmiset toimimaan omaa luovuuttaan hyödyntäen, parhaita lopputuloksia hakien. Toisaalta epäonnistumiset palauttavat meidät todellisuuteen, jonka jälkeen olemme viisaampia yksilöinä ja yhteisöinä.
 • Varaudu siihenkin, että elämä yllättää pituudellaan
  9.8.2017 Miekk-oja & Järvinen
  Seija Järvinen ja Susanna Miekk-oja Edunvalvontavaltuutuksen ja testamentin tekeminen tuntuu niin lopulliselta ja se muistuttaa elämän rajallisuudesta. Uskon kuitenkin, että tekemällä selvän suunnitelman, saa mielenrauhaa ja uskalluksen elää täysillä omaa elämäänsä joka hetki.
 • Lemmy, Motörhead ja bisneksen tekemisen sitkeys
  1.8.2017 Salomaa
  Liike-elämän ja taidemaailman monet menestystarinat ovat lähteneet pienestä liikkeelle, joskus jopa sattumalla on voinut olla iso osa asian liikkeelle lähtemisessä.
 • Pakokaasu ja vahvan valtion paluu
  28.7.2017 Bergholm
  Tapio Bergholm Globalisaation ja suuryritysten edessä valtion voimattomaksi väittäneet teoreetikot niin oikeistossa kuin vasemmistossa voidaan palauttaa perusopintoihin. Valtiot ovat edelleenkin toimintakykyisiä, kun on kyse ihmisten terveydestä ja hyvinvoinnista.
 • Mätäkuun juttuja pörssissä
  19.7.2017 Hokka
  Kirsi Hokka Mätänevätkö myös osakkeet? Pitkät aikasarjat kertovat, että elokuu on keskimäärin ollut tylsä kuukausi sijoitusmarkkinoilla. Poikkeuksen ovat tehneet vuodet 1982, jolloin esimerkiksi USA:n pörssi nousi lähes 11 prosenttia ja 1998, jolloin sama pörssi laski lähes 15 prosenttia elokuun aikana.
 • Pitäisikö syntyvyyden laskusta olla huolissaan?
  19.7.2017 Kotamäki
  Mauri Kotamäki Väestön kasvun ja talouskasvun välinen yhteys on epäselvä. Joskus minullekin on tullut tunne, että syntyvyyden alenemista päivitellään julkisuudessa, mutta aina ei ole ihan selvää miksi asia on päivittelemisen arvoinen.
 • Hyvin koulutettu, näin pysyt kiinni uraputkessa
  18.7.2017 Alavalkama
  Miksi maisteri istahtaa ammatillisen oppilaitoksen penkille – tai verkkotyöympäristöön? Siksi, että työelämän muutos vaatii uusia taitoja.
 • 10 vinkkiä opiskelijoille vuokra-asunnon hankkimiseen
  12.7.2017 Metsola
  Nämä kymmenen klassista asunnonhakuvinkkiä auttavat opiskelijaa saamaan toiveitaan ja tarpeitaan vastaavan asunnon, vaikka kilpailu vuokra-asunnoista on juuri tähän aikaan vuodesta todella kovaa.
 • Onko tämä verogallupien ainoa rehellinen kysymys?
  10.7.2017 Marttinen
  Antti Marttinen ”Olisitko valmis maksamaan lisää veroa, vaikka et tiedäkään, mihin tarkoitukseen hallitus ja kansanedustajat tai kuntasi poliittiset päättäjät sen aikanaan päättävät käyttää?”

veronmaksajat.fi