veronmaksajat.fi

TT-Blogi

 • Eipäs unohdeta työuria!
  22.6.2017 Bjerstedt
  Katja Bjerstedt Talouskasvun versot vankistuvat, mutta varottelijat edelleen vähän toppuuttelevat innostumasta liikaa. Suomen taloudessa on nimittäin edelleen mittavia rakenteellisia pulmia. Yhtäältä ikäsidonnaiset menot kasvavat, kun väki vanhenee, ja toisaalta talouden kasvupotentiaali heikkenee, kun työikäisen väestön määrän kasvu hidastuu.
 • Näin Suomi vaeltaa velkavuoristossa
  21.6.2017 Vanne
  Bruttovelan nopeahkosta kasvusta huolimatta Suomen julkisyhteisöjen nettorahoitusvarallisuus on vuoden 2010 jälkeen pysytellyt vakaana 53–54 prosentissa suhteessa vuotuiseen bruttokansantuotteeseen.
 • Sosialistinen media?
  16.6.2017 Bergholm
  Tapio Bergholm Labour onnistui muuttamaan kevään 2017 vaalikampanjan ajaksi Youtuben, Facebookin ja Twitterin sosialistiseksi mediaksi Isossa-Britanniassa. Mikä puolue onnistuu siinä Suomessa?
 • Käännetään suhdannepolitiikka oikeinpäin
  16.6.2017 Kotamäki
  Mauri Kotamäki Olisiko vihdoin aika kääntää suomalainen suhdannepolitiikka oikeinpäin. Voitaisiin aloittaa, vaikka nyt päällä olevasta noususuhdanteesta tekemällä noususuhdanteeseen sopivaa finanssipolitiikkaa. Onhan nyt noususuhdanne – vai onko?
 • Tulisiko autoilun verotus myllätä uusiksi?
  14.6.2017 Kirkko-Jaakkola
  Mikael Kirkko-Jaakkola Muutoksen tuulet puhaltavat autoiluun. Robottiautot tulevat, uuden teknologian mahdollistamat liikennepalvelut muuttavat tapaamme liikkua, perinteiset polttoaineet korvautuvat päästöttömillä vaihtoehdoilla. Tulevaisuuden liikenteeseen kohdistuu suuria odotuksia ja visioita.
 • Otetaan mallia!
  12.6.2017 Piispanen
  Pekka Piispanen Viime aikoina useista sosiaaliturvaan liittyvistä asioista on esitetty erilaisia malleja ja kehittämisvaihtoehtoja. Poliittiset puolueet, työmarkkinajärjestöt ja kansalaisjärjestöt koettavat löytää konkreettisia ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin. Hyvä niin.
 • Veroaste laskuun, talous kasvuun
  9.6.2017 Lehtinen
  Teemu Lehtinen Suomen talous kasvaa pitkästä aikaa. Vuonna 2016 päästiin lupaavasti kasvun alkuun ja vuosi 2017 näyttää jo tässä vaiheessa varsin hyvältä. Ennusteita korjaillaan vaihteeksi ylöspäin.
 • Avaako tulorekisteri portin perustuloon?
  9.6.2017 Marttinen
  Kansallinen tulorekisteri, Katre, tarjoaa aivan uusia mahdollisuuksia julkisten tukien ja palkka- tai eläketulojen yhteensovittamiseen ja kannustinloukkujen poistamiseen.
 • Digitaaliset jättiyritykset robottiajan ensimmäinen askel
  8.6.2017 Hyöty
  Jussi Hyöty Maailman arvokkaimpien yritysten joukkoon kuuluvat Apple, Alphabet (Google), Amazon, Microsoft ja Facebook. Yrityksiä yhdistää hallitseva asema nopeasti kasva­villa digitaa­lisilla markkinoilla.
 • "Deal or no deal" - Pelkääkö Suomen suurin vientiala Brexitiä?
  7.6.2017 Lindström
  Maarit Lindström Suomalaisille metsäteollisuuden yrityksille Britannian markkina on poikkeuksellisen tärkeä. Se on toiseksi tärkein yksittäinen vientimaa Saksan jälkeen. Metsäteollisuuden vienti muodostaa puolestaan koko Suomen tavaraviennistä Britanniaan liki 40 prosenttia.
 • Suomen talouskasvu kiihtyy, loppuuko aika?
  7.6.2017 Ahti
  Ahti Valtteri Suomessa optimismiin on vankka peruste. Talouskasvu on kiihtynyt enemmän kuin muissa Euroopan maassa, koska maailmantalouden kasvu on kiihtynyt.
 • Kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan markkinaromahdusta
  7.6.2017 Vatanen
  Kari Vatanen Nyt kesän 2017 korvalla trumpflaatio-huuma on vähitellen hiipumassa. Usko Yhdysvaltain presidentin poliittiseen kykyyn toteuttaa talouskasvua tukevia uudistuksia on ollut kasvavassa määrin koetuksella.
 • Avoimuutta finanssisääntelyn valmisteluun
  30.5.2017 Kauppi
  Piia-Noora Kauppi Yhteisillä pelisäännöillä, yhdenmukaisella valvonnalla ja laadukkaalla sijoittajansuojalla turvataan rahoitusmarkkinoiden vakaus ja luotettavuus Euroopassa. Tällä hetkellä finanssialalla yksi suurimpia valmistelussa olevia asioita on eurooppalaisten finanssivalvojien järjestelmän uudistaminen.
 • Suomi maailman ykköseksi kasvuyrityksissä
  29.5.2017 Liljeström
  Tom Liljeström Uusia palveluja tuovat yritykset ovat saamassa seuraavan kasvuvaihteen päälle. Yritysten kasvua on tähän mennessä rajoittanut lähinnä riskipääoman puute. Suomella on kaikki eväät rakentaa hyvä kotipesä tulevaisuuden kasvuyrityksille, kun kasvuyritysten rahoitushanat saadaan auki.
 • Pidätkö tänään tekemiäsi päätöksiä viisaina, kun olet kahdeksankymppinen?
  26.5.2017 Miekk-oja & Järvinen
  Seija Järvinen ja Susanna Miekk-oja Havaitsin, että harvalla säästöt olivat tuottohakuisia. Ja miksi olisivatkaan olleet, kun kukin oli säästänyt palkastaan eläkettä ja korkean inflaation tukemana asuntovarallisuutta. Senhän piti riittää. Kuitenkaan lakisääteisellä eläkkeellä ei ole edes suunniteltu maksettavan hoivan kustannuksia, vaan siihen tarvittava lisärahoitus on pääsääntöisesti hoidettava itse.
 • Joko talouden nousu lähestyy loppuaan?
  17.5.2017 Helenius
  Viime aikojen taloustilastojen osoittamat nousupiikit ovat herättäneet odotuksia maailmantalouden elpymisestä. Kriisin jälkeisten minisyklien ennusmerkit ovat synkät.
 • Kiinteistöveroa kehitetään eli kiristetään
  17.5.2017 Korpela
  Kiinteistöveroa väitetään talouden kannalta hyväksi veroksi. Mikään vero ei ole hyvä, mutta kiinteistövero saattaa olla vähemmän haitallinen kuin esimerkiksi palkkavero tai arvonlisävero, jotka rasittavat suoraan työtä ja yrittämistä.
 • Eläköön sananvapaus!
  16.5.2017 Marttinen
  Olin viime viikolla tutustumassa sananvapauden tilaan Unkarissa. Siellä pääministeri Victor Orbanin ei todellakaan tarvitse kiukutella sen paremmin tärkeimmille televisiokanaville, radioille, sanomalehdille tai verkkomedioille. Kaikki keskeiset mediat ovat taatusti myötämielisiä pääministerille ja hänen puolueelleen ilman sähköpostipommitustakin.
 • Arvonlisävero, läpikulkueräkö?
  15.5.2017 Hokkanen
  Marja Hokkanen Kun arvonlisäverolaki tuli voimaan vuonna 1994, alvia pidettiin puhtaana läpikulkueränä yritykselle. Sen ei nähty vaativan muuta kuin yksinkertaisen myynnin ja oston veron raportoinnin sekä näiden erotuksen tilittämisen verottajalle.
 • Mauno Koivisto tasoitti suomalaisille tien maalta kaupunkiin
  15.5.2017 Metsola
  1950-luvulla alkoi väitellen syntyä ymmärrys siitä, että maatalous ja maaseudun työpaikat eivät enää pystyisi työllistämään suomalaisten enemmistöä. Tarvittiin suurimittainen muuttoliike kaupunkeihin, joihin syntyi nopeaan tahtiin uusia työpaikkoja.

veronmaksajat.fi