veronmaksajat.fi

TT-Blogi

 • Soten turhin huolenaihe?
  20.1.2017 Marttinen
  Soteen liittyy vielä monia isoja ongelmia. Osa niistä on tiedossa jo nyt ja matkan varrella tulee nousemaan uusia. Vaikka sote saataisiin suunnitellusti maaliin, se olisi vasta pitkän kehitysprosessin alkupiste.
 • Viimeinen varoitus työntekijälle!
  20.1.2017 Sorvanto
  Varoituksenannossa on yleensä kyse siitä, että työntekijä on työnantajan näkökulmasta katsottuna toiminut väärin ja hänelle paitsi kerrotaan se, myös annetaan mahdollisuus muuttaa toimintaansa.
 • Hei, poistetaan autovero!
  20.1.2017 Lehtinen
  Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin esitys liikenneverkon kehittämisestä käynnisti ymmärrettävästi kiivaan keskustelun liikenneverotuksesta. Esityksessä auton hankinnan yhteydessä perittävä autovero poistuisi kokonaan ja myös auton käyttöaikana kerättävää ajoneuvoveroa alennettaisiin tuntuvasti. Jopa tähän asti yleensä kiristyvien verojen listalla nähtyä bensaveroakin vaihteeksi alennettaisiin.
 • Kestämättömän kasvun viisi isoa virhettä
  19.1.2017 Hyöty
  Kes­tävä kasvu kasvattaa osaa­mista ja so­siaalista pääomaa, mutta kestämätön kasvu siirtää vain tulevai­suu­den kasvua nyky­het­­keen tai jopa tu­hoaa tulevaisuuden kasvua.
 • Lisää kansankapitalismia!
  18.1.2017 Kauppi
  Säästämisen nihkeys on Suomessa suurempi ongelma kuin kotitalouksien velkaantuminen. Vain 60 prosenttia kotitalouksista kertoo Finanssialan Keskusliiton kyselytutkimuksessa säästävänsä jollain tavoin ”pahan päivän” varalle.
 • Voiko velkaa lyhentää?
  18.1.2017 Bergholm
  Saksassa on outo tilanne. Sikäläinen velkakello raksuttaa velkasummaa pienemmäksi. Ensin velkaa ei tullut lisää ja sitten velka alkoi vähentyä absoluuttisesti. Nyt alkaa kansalaisten, puolueiden ja hallituksen hermo pettämään.
 • Talouden eliitti kokoontuu Taikavuorelle
  17.1.2017 Ahti
  Maailman talousfoorumi WEF kokoontuu vuosittaiseen huippukokoukseensa Euroopan katolle Sveitsin Davosiin. Noin kolmen tuhannen joukossa on yritysjohtajia, virkamiehiä, toimittajia ja sekalaisia guruja. Davos on vallan gaala ja massan ytimessä liikehtii todellisia titaaneja.
 • Puhkeaako korkokupla?
  17.1.2017 Pursiainen
  Tällä hetkellä monelle asunto- tai kulutusluottovelalliselle tuttu yhden vuoden euriborkorko on noin -0.70 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että velallinen saisi korvausta velkaantumisesta, jos pankki ei perisi lainasta marginaalia (mikä on varsin epätodennäköistä)!
 • Boostia terveyden ja hyvinvoinnin vientiin
  16.1.2017 Rajakangas
  Monet maat ovat hoito- ja hoivapalveluiden viennissä meitä paljon pidemmällä. Sosiaali- ja terveysalan kansainvälistyminen, osaamisen ja palveluiden vienti ulkomaille sekä asiakkaiden tuonti Suomeen tarjoavat tulevaisuudessa alan yrityksille rutkasti uusia mahdollisuuksia, joista on otettava koppi!
 • Maastrichtin sopimus: parasta ikinä?
  16.1.2017 Ahtela
  Suurin haaste eurooppalaiselle politiikalle on Euroopan unionin yhtenäisyys. Sen tärkein koossa pitävä voima on yhteinen eurooppalainen arvomaailma. Sitä testataan parhaillaan monissa Keski- ja Itä-Euroopan maissa.
 • Kenestä Taloustaidon seuraava päätoimittaja?
  12.1.2017 Marttinen
  Taloustaidon seuraavan päätoimittajan metsästys alkaa lähipäivinä. Jos se mielestäsi olet sinä, ole valppaana! Tarjolla on hieno homma. Menestyvä ja eteenpäin katsova, lukijoilleen tärkeä lehti, jota tekee upea toimitus.
 • Työhyvinvointi hukkateillä?
  11.1.2017 Petäinen
  Tuoreen kyselyn mukaan lähes 60 prosenttia suomalaisista työntekijöistä kokee, että heidän työpaikallaan ei edistetä lainkaan tai edistetään melko huonosti suunnitelmallista työssä jaksamista ja työhyvinvointia. Erityisen tyytymättömiä ovat alle 35-vuotiaat.
 • Kenestä Lauri 2020?
  10.1.2017 Kopra
  Olemme tottuneet ajatukseen, että satavuotiaan Suomen vahvuudet ovat paitsi koulutus, oikeusvaltio ja demokratia, myös toimiva sopimusyhteiskunta. Palkansaajat ja työnantajat ovat kyenneet yhteisiin ratkaisuihin, joilla pienen vientitaloutemme osallistuminen kasvaville maailmanmarkkinoille on onnistunut.
 • Läpinäkyvyyttä eläkealan työelämätoimintaan
  2.1.2017 Forma
  Työeläkeala käyttää merkittävästi resursseja työelämän kehittämiseen. Tämän toiminnan vaikuttavuuden soisi olevan nykyistä avoimemmin arvioitavissa ja innovaatioiden tulisi olla laajemmin hyödynnettävissä koko yhteiskunnassa.
 • Kilpailu veroista kovenee
  30.12.2016 Korpela
  Valtioiden kilpailu yrityksistä näkyi vielä viime vuosikymmenellä erilaisina verohelpotuksina. Suomi kilpaili lähinnä verokannalla, mutta monissa muissa maissa oli erilaisia houkuttimia kansainvälisille yrityksille.
 • Joustava Vanhempainvapaa 1.0.
  23.12.2016 Schauman
  Tulevaisuudessa vanhempainvapaa ei voi enää olla vain yhdenlainen; se pitää voida räätälöidä erilaisille perheille sopivaksi.
 • Fed nosti korkoa – kääntyikö trendi ylöspäin?
  22.12.2016 Liljeström
  Yhdysvaltain keskuspankki vastasi torstaina markkinoiden odotuksiin ja nosti ohjauskorkoaan 0,25 prosenttiyksikköä. Vuonna 2017 koronnostoja voi tulla kolmekin. Kuinka korkealle koroissa päädytään?
 • Veroja vähentävät verot
  22.12.2016 Vanne
  Työeläkevakuutusmaksut ovat veroja, mutta ne ovat myös verovähennyksiä.
 • Moni asia on itsestämme kiinni
  21.12.2016 Palola
  Joulua odotellessa mieleen tulevat joulun sanoman yleishumaanit sanat: Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Inhimillisen sanoman toteutuminen on kokonaan meistä itsestämme kiinni.
 • Hiotaan ja varmistellaan, muttei viestitä
  21.12.2016 Kalliomäki
  Asiantuntijuuteen kuuluu, että työtä valmistellaan huolella. Päätöksentekoon puolestaan kuuluu, että asiantuntijatietoon paneudutaan kunnolla.

veronmaksajat.fi