veronmaksajat.fi

TT-Blogi

 • Kuka on Vilma Vuokranantaja?
  22.2.2017 Koro-Kanerva
  ilma ja Veikko olivat tyypillisimmin keski-iän ylittäneitä, mutta jo joka viides oli alle 40-vuotias. Nuorten vuokranantajien määrä tuntuu olevan nousussa, kun moni näkee vuokra-asunnoissa hyvä tavan turvata tulevaisuudessa omaa eläkettään.
 • Mistä äänestät kunnallisvaaleissa?
  22.2.2017 Kirkko-Jaakkola
  Kunnallisvaaleissa sunnuntaina 9.4.2017 valitaan yhteensä 8 999 kunnanvaltuutettua kesäkuun alussa alkavalle nelivuotiskaudelle.
 • Euroopan unioni – Kusitolppien kuningas
  21.2.2017 Kauppi
  Politiikassa kiitosta saa harvoin, jos koskaan. Kun asiat menevät hyvin, menestyksen hedelmien jakajia riittää. Ja kun asiat menevät heikosti, syylliseksi leimataan helposti joku väärällä hetkellä vastuullisessa roolissa ollut yksilö ja muut pesevät kätensä.
 • Voiko vuokrankorotusautomaatin pysäyttää?
  17.2.2017 Marttinen
  Viime vuonna vuokrat nousivat taas 3 prosenttia veronmaksajien tuella rakennetuissa asunnoissa. Vapailla markkinoilla oltiin selvästi maltillisempia.
 • California dreaming or California nightmare?
  15.2.2017 Bergholm
  Amerikan Yhdysvallat on järkyttävän jakautunut valtio. Sen kansalaiset eivät katso samoja uutisia, lue samoja lehtiä tai klikkaa samoja nettisivuja. USA:n aikuisväestön maailmat ovat erkaantuneet kauaksi.
 • Donald Trump, keppi ja nukkuva karhu
  15.2.2017 Helenius
  Päivä päivältä näyttää selvemmältä, että Yhdysvaltain uusi presidentti Donald Trump haluaa maallensa yhtä protektionistisen kauppapolitiikan kuin presidenttiehdokas Donald Trump, ja miksi ei haluaisi, kun hän tuli selvästikin valituksi vahvasti tällä mandaatilla.
 • Uusia pisteveroja ei kaivata
  14.2.2017 Lehtinen
  Hallituksen luonnostelut veneveroksi ja moottoripyöräveroksi ovat saaneet ansaitsemansa täystyrmäyksen niin asiantuntijoilta kuin poliittisilta päättäjiltäkin. Tällaisia perusteettomia ja epäoikeudenmukaisia uusia pisteveroja ei verojärjestelmään tosiaankaan kaivata.
 • Tehdäänkö teillä etätöitä?
  14.2.2017 Petäinen
  Jo joka kolmas työntekijä tekee vähintään satunnaisesti etätöitä, kun aiemmin etätöitä on tehnyt noin neljännes palkansaajista. Yleisintä etätyön tekeminen on valtiolla.
 • Miten politiikan ”new normal” vaikuttaa maailmaan?
  14.2.2017 Hokka
  Politiikkaan halutaan ihmisiä politiikan ulkopuolelta, mutta kun he eivät käyttäydy kuin poliitikot, on EI! -huuto kova ja soppa valmis. Kauhuskenaariossa sekä valtaan pyrkivät että heitä äänestävät ovat faktoista pihalla kuin lumiukot.
 • Voisiko henkilökohtaisen asuntolainan aika olla pian ohi?
  13.2.2017 Rytkönen
  Ajatus siitä, että ihmistä ei tee onnelliseksi omistaminen, vaan mahdollisuus käyttää tarvitsemiaan kapistuksia tai palveluita silloin kuin niitä aidosti tarvitsee, tuntuu puhuttelevan yhä useampaa.
 • Brexit pakottaa EU-edunvalvonnan uimaan omin voimin
  13.2.2017 Ahtela
  Iso-Britannia on aina ollut erilainen EU-jäsen. Sen mukaantulo eurooppalaiseen yhteistyöhön muistutti alusta lähtien uimaan menoa vähittäisen varpaiden kastelun avulla. Prosessi kesti lähes koko sodanjälkeisen ajan EFTA-vaiheineen yli kaksikymmentä vuotta.
 • Rakkauden lähettiläänä vaihtoehtomaailmassa
  9.2.2017 Kalliomäki
  Raha ei koostu numeroista, vaan kuumista tunteista. Se näkyy niin, että sinun faktasi ovat sinun, mutta minun faktani ovat minun. Voi toki yhteisiäkin faktoja esiintyä, mutta niihin sinulta löytyy oma tulkintasi ja minulta toisenlainen tulkinta.
 • Mitä yhteistä on lääkkeiden hinnoilla ja riskien jakamisella?
  8.2.2017 Nyman
  Terveys on meille jokaiselle tärkeä asia. Erityisen tärkeäksi terveys nousee silloin, kun sen on vaarassa menettää. Onneksi lääketiede ja hoitomuodot ovat kehittyneet viime vuosikymmeninä niin, että vakavastikin terveyttä tai henkeä uhkaavista tilanteista selvitään yhä useammin.
 • Trump vastaan tekoäly
  7.2.2017 Hildebrandt
  Donald Trumpin yksi keskeisistä tavoitteista on kasvattaa Yhdysvaltojen teollisuustuotantoa ja lisätä teollisuuden työpaikkoja. Trumpilla on siinä vastassa yksi tämänhetkisistä suurista talouden muutosajureista: robottien lisääntyvä käyttö ja digitalisaatio kaikessa tuotannossa.
 • Asuntorahastoihin sijoittanut saa rahansa takaisin vain, jos niitä pyytää aurinkoisena päivänä
  6.2.2017 Metsola
  Yksityissijoittajille suunnatut asuntorahastot ymmärretään likvideinä sijoituksina, joista sijoittaja saa sijoittamansa pääoman halutessaan kohtalaisen nopeasti takaisin itselleen. Näin onkin, mutta vain silloin kun rahastolla menee hyvin ja aurinko paistaa.
 • Ymmärtävätkö markkinat sittenkin Trump-riskin?
  6.2.2017 Ahti
  Trumpin aikana volatiliteetti on tosiaan ollut minimaalista. Häntäriskin todennäköisyys on sen sijaan noussut rajusti ja siltä suojautuminen on siis suhteellisen kallista tällä hetkellä.
 • Poliittinen riski varjostaa suhdannekäännettä
  3.2.2017 Lindström
  Talousennusteissa näkyy jo keväisiä valonpilkahduksia – vaikka poliittisten riskien lisääntyminen huolestuttaa yrityksiä. Myös ihmiset katsovat rohkeasti eteenpäin, eikä kohentunut kuluttajien luottamus perustu ainoastaan lisääntyneeseen valon määrään.
 • Asuntopolitiikka on työllisyyspolitiikkaa
  3.2.2017 Kärkkäinen
  Työn perässä muuttaminen ei aina ole taloudellisesti kannattavaa, jos asumismenot kasvavat palkkaa enemmän. Asumiskustannusten alueellinen eriytyminen heikentää työn perässä muuttamisen kannustimia.
 • Ove:sta uusi köyhyysloukku eläkeläisille?
  3.2.2017 Uusitalo
  Osittaisena varhennettuna vanhuuseläkkeenä nostettu eläke pienentää pysyvästi vanhuuseläkettä. Henkilö rahoittaa ove:nsa itse pienempinä kuukausieläkkeinä.
 • Ahneus, ylimielisyys, kasvottomuus – pankkiirin kolme kuolemansyntiä
  1.2.2017 Rytkönen
  Ajattelen, että liiketoiminnassa, toimialasta riippumatta, ainoa suoja ulkomaailman uhkia kohtaan on asiakkaiden tyytyväisyys – halu osoittaa tyytyväisyyttään ostamalla lisää ja kertoa muulle maailmalle kokemuksestaan.

veronmaksajat.fi