veronmaksajat.fi

TT-Blogi

 • Yhtiöittäminen on veronmaksajan etu
  28.4.2017 Rajakangas
  Julkisen sote-tuotannon yhtiöittäminen kilpailluilla markkinoilla toimiessa ei ole pakollista. Ehdottoman tarpeellista se on. Sinäkin, veronmaksajalukijani, hyödyt siitä.
 • Miksi naisten sijoitustuotot ovat miesten sijoitustuottoja suurempia?
  24.4.2017 Liljeström
  Naiset ovat miehiä pitkäjänteisempiä sijoitusvalinnoissaan ja pysyvät sijoitussuunnitelmassaan miehiä paremmin. Miehet puolestaan uskovat olevansa keskivertoa parempia kaupankävijöitä.
 • Seitsemän vinkkiä taloyhtiön yhtiökokoukseen
  13.4.2017 Metsola
  Asuntosalkku-rahastot listasivat äskettäin omaa käyttöään varten periaatteita, joilla taloyhtiön asuntojen arvo sijoituskohteina nousee. Jaan niistä tärkeimmät tässä yleisemminkin pohdittavaksi.
 • Verot robottien maksettavaksi?
  12.4.2017 Kirkko-Jaakkola
  Bill Gatesin mukaan robotti on ihmistä paremmassa asemassa kilpailemassa samasta työstä, koska palkansaajan työn hintaa nostavat tuloverot ja sosiaalivakuutusmaksut. Jos robotti tekee saman työn, miksi silloin maksetaan vähemmän veroa?
 • Kuplariskit nousemassa talouden ykkösriskeiksi
  12.4.2017 Hyöty
  Koskaan aikai­sem­min tuotantokapasiteettia ei ole rakennettu näin paljon näin lyhyessä ajassa, eikä ra­ha­­politiikka ole ollut näin kevyttä näin pitkään. Kiinan jät­­ti­mäiset investoinnit ja kes­kus­­­­­­pank­kien jättimäinen rahan luonti ovat vieneet mark­kinat kauas tasapainostaan.
 • Eväät kannustinloukkujen purkamiseksi
  11.4.2017 Kärkkäinen
  Hallitus etsii kuumeisesti keinoja, joilla sen tavoittelema 72 % työllisyysaste voitaisiin saavuttaa. Paljon toiveita asetettiin kannustinloukkutyöryhmälle, joka julkaisi raporttinsa maaliskuussa. Löytyykö raportista lääkkeet loukkujen purkamiseksi?
 • 100 kunnian päivää
  10.4.2017 Ahtela
  Kun Franklin D. Roosevelt aloitti Yhdysvaltain presidenttinä 4. maaliskuuta 1933, hän lupasi laittaa maan asiat kuntoon ja lopettaa suuren laman. ”The New Deal” yhdisti kansakunnan. Maaliskuun ja kesäkuun välisenä 100 päivän aikana (tarkalleen ottaen 105 päivää eli Talvisodan kesto) presidentti ajoi lainsäädäntökoneiston läpi 15 suurta lainsäädäntöhanketta, joiden avulla luotiin perusta talouden nousulle.
 • Ettei kukaan vain hyötyisi
  10.4.2017 Marttinen
  Suomalaisen poliittisen keskustelun erityispiirre on, että keskitytään puhumaan siitä, mitä ehdottomasti halutaan estää. Paljon vähemmän puhutaan siitä, mitä halutaan saada aikaan. Uhkakuvien rakentelussa olemme loistavia.
 • Uudet kunnanvaltuutetut, älkää korottako veroja
  10.4.2017 Lehtinen
  Onnea uusille kunnanvaltuutetuille. Kuntavaaleissa valitut 8 999 valtuutettua päättävät kuntien asioista seuraavien neljän vuoden aikana. Yksi tärkeä vuosittain päätettävä asia on kunnallisveroprosentin taso.
 • Myös säästäjän liekki palaa!
  7.4.2017 Simola
  Onko ”täysillä eläminen” jotenkin ristiriidassa sen kanssa, että panisi koko ajan myös vähän rahaa säästöön?
 • Kymmenen mielenkiintoista kasvuosaketta
  4.4.2017 Gorschelnik
  Listalta löytyy yllättäen paljon kotimarkkinayrityksiä. Avautuva kasvava markkina ja/tai uudenlainen tapa toimia perinteisellä toimialalla selittävät näiden yhtiöiden kasvua: Lehto, Pihlajalinna, Suomen Hoivatilat, Talenom ja Verkkokauppa.com. Toisen ryhmän muodostaa korkean teknologian ja osaamisen myynti globaaleille markkinoille.
 • Jotain hyvää Brexitissä?
  3.4.2017 Nyman
  Euroopan lääkevirasto EMA vastaa eurooppalaisten lääkevalmisteiden myyntilupahakemusten tieteellisestä arvioinnista, ja tällä hetkellä sen toimisto sijaitsee Lontoossa. Brexitin myötä EMA:n sijaintipaikka pitää siirtää. Miksi Suomen sitten kannattaa virastoa havitella?
 • Antaa hyvien aikojen jatkua!
  3.4.2017 Hildebrandt
  Suomikin nousee pitkään jatkuneesta talouden matalalennosta, vaikka onkin jälkijunassa muihin nähden. Kuinka hyvää jaksoa uskaltaa odottaa?
 • Miksi naiset tekevät entistä enemmän osa-aikatyötä?
  31.3.2017 Schauman
  Vuoden 2016 aikana syntyi noin 15 000 uutta työsuhdetta. Ei hullumpaa, voisi ajatella. Kun tilastoja tarkastellaan hiukan lähemmin, huomataan, että nettomääräisesti Suomeen syntyi viime vuonna vain osa-aikaisia työpaikkoja.
 • Talous kirkastuu, pian kilpaillaan työntekijöistä
  31.3.2017 Rytkönen
  Parhaat työntekijät päätyvät niihin yrityksiin, joiden maine ja meininki kesti nihkeätkin ajat. Työnantajan on nyt kyettävä tarjoamaan työympäristö, joka joustaa työntekijän elämäntilanteiden mukaan.
 • Pääseekö kiinteistöllesi sähköautolla?
  30.3.2017 Pursiainen
  Kiinteistösi arvo on vaarassa laskea, jos sinne ei pääse sähköautolla!
 • Eipä hötkyillä – asuntoluototus vakaalla pohjalla
  29.3.2017 Kauppi
  Kotitalouksien ylivelkaantumisen uhasta on kaikkien syytä olla huolissaan. Tikun nokkaan on nostettu erityisesti suuret asuntolainat. On hyvä muistaa, että pankit arvioivat aina asiakkaansa maksukyvyn huolella.
 • Viinan kirous ja solidaarisuusvaje
  27.3.2017 Uusitalo
  Eduskuntaan tulee keväällä käsiteltäväksi hallituksen esitys uudeksi alkoholilaiksi, jossa alkoholin jakelua helpotetaan eri tavoin.
 • Työntekijäkokemuksen äärellä
  27.3.2017 Peltola
  Työn murros haastaa johtajuutta. Asiakkaiden odotukset ja tarpeet asiakaskohtaamiselle ovat erilaiset, niin myös työtekijöiden tarpeet suhteessa esimiestyöhön.
 • Le Penin voitto epätodennäköisempi kuin Trumpin yllätys
  24.3.2017 Ahti
  Brexit ja Donald Trump olivat poliittisia riskejä, jotka realisoituessaan kertoivat uuden poliittisen ilmapiirin koittaneen. Jytkyn jälkeen moni asiantuntija povasi populismin purjehtivan Atlantin yli Manner-Eurooppaan. Vanha valta väistyisi niin Hollannin, Ranskan kuin Saksankin vaaleissa.

veronmaksajat.fi