veronmaksajat.fi

Varavirtalähde matkustaa lentokoneessa käsimatkatavaroissa

3.5.2017 Matkat

Puhelinten ja kannettavien tietokoneiden varavirtalähteet eli power bankit ovat tervetulleita lentokoneeseen, kunhan pakkaat ne käsimatkatavaroihin.

Yhden pariston tai akun energiasisältö saa olla enintään 100 Wh. Jos energiasisältö on 100–160 Wh, lupa kuljettamiseen pyydetään ennen matkaa lentoyhtiöltä. Silloinkin akkuja tai paristoja voi olla mukana enintään kaksi kappaletta.

Ruumaan menevään matkatavaraan varavirtalähteitä ei pidä laittaa, sillä väärin pakatut akut ja paristot ovat paloturvallisuusriski, Finavia muistuttaa.

Jos pakkaat varavirtalähteet ruumaan menevään matkalaukkuun tai rinkkaan, ne poistetaan matkalaukusta. Haltuunotettuja tavaroita säilytetään muutaman viikon ajan, jolloin ne voi noutaa lentoasemalta. Nouto-ohjeet löytyvät matkalaukustasi.

Matkustamoon voi viedä myös kameroita, kuulokkeita, tabletteja, kännyköitä ja kannettavia tietokoneita. Niiden käytöstä lennon aikana tiedotetaan koneessa. Jos pakkaat laitteet ruumamatkatavaraan, muista katkaista niistä virta.

Tarkista Finavian verkkosivuston hakukoneella, mitä saa viedä turvatarkastuksen läpi ja mitä ei. Hakukone kertoo, mitkä tavarat kuljetat lentokoneen ruumassa ja mitä voit viedä mukanasi matkustamoon käsimatkatavaroissa. Jotkut aineet ja esineet ovat sellaisia, ettei niitä saa lainkaan ottaa mukaan lentokoneeseen.

 Minna Petäinen

Kommentit (0)
 

Kommentoi!
Nimesi Sähköpostiosoitteesi
Kommenttisi
Varmistus robottien varalta: Mitä onkaan kaksi ynnä kolme?
Välitä Taloustaidon ylläpidolle huomiosi siitä, että kommentti on mielestäsi asiaton ja toivoisit sen poistamista.
Voit myös halutessasi antaa lisätietoja ylläpidolle:
Haluatko varmasti poistaa kommentin?

Blogeissa

veronmaksajat.fi