veronmaksajat.fi

Tervetuloa toukokuussa lukijamatkalle Montenegroon, Albaniaan ja Kroatiaan

Lukijamatka Montenegroon, Albaniaan ja Kroatiaan tehdään 11.–16.5.2018 

Lähde kesää vastaan unohtumattomalle Balkanin niemimaan kiertomatkalle. Näemme kauniin Kotorin lahden, tutustumme historialliseen Budvaan ja Kotoriin, Albaniassa käymme Shkodrassa ja Tiranassa, josta matka jatkuu Kroatian Dubrovnikiin ja risteilylle Adrianmerellä. Suomenkielisen oppaan ja oman bussin kanssa matkan teko on helppoa ja mukavaa.

Matkaohjelma

11.5. perjantai | Matkapäivä, Montenegro ja Kotorin lahti

Klo 7.35 suora lento Kroatian Dubrovnikiin, jossa bussi ja paikalliopas vastassa. Jatkamme matkaa Montenegroon. Opastettu kävelykierros Budvassa ja Kotorissa, jossa lounas. Montenegrosta löytyy paljon historiallista kauneutta. Kotorin lahti on Unescon suojeluksessa oleva kaunis osa Adrianmeren rannikkoa. Kotorin vanha kaupunki on keskiaikainen pieni ja mielenkiintoinen kaupunki, jolla on ollut merkittävä rooli alueen historiassa.

Päivän aikana tutustumme myös Budvaan, joka on yksi Adrianmeren vanhimmista siirtokunnista. Majoittuminen hotelli Braceraan.

12.5. lauantai | Albania

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Tiranaa. Matkan varrella pysähdymme Shkodrassa, jossa opastettu kävelykierros ja lounas. Shkodra on Balkanin niemimaan vanhimpia ja historiallisimpia kohteita. Tutustumme Rozafa-linnaan ja nautimme tervetuliaismaljan nauttien upeista maisemista. Shkodran kaupungissa näemme mm. katedraalin sekä kaupungintalon. Saavumme illansuussa Tiranaan, jossa majoittuminen. 

13.5. sunnuntai | Tirana

Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan kanssa Tiranan kaupunkikierrokselle. Sulejman Pasha perusti Tiranan jo vuonna 1614, mutta kaupunki sai oikean pääkaupunkiaseman vasta 1920-luvulla. Se on Euroopan nuorimpia pääkaupunkeja ja jännittävä sekoitus itää ja länttä.

Kävelykierroksen aikana tutustutaan merkittävimpiin nähtävyyksiin, kuten Skanderbegin aukioon, Ethem Beyn moskeijaan, kellotorniin, Blokki-alueeseen, joka oli kommunistiseen aikaan vain korkea-arvoisten puolluevirkailijoiden asuinaluetta keskellä kaupunkia, sekä kansallismuseoon. Päivän aikana yhteinen lounas. Iltapäivällä ja illalla vapaa-aikaa.

14.5. maanantai | Kruja ja Dubrovnik

Aamiaisen jälkeen kuljetus Krujaan. Krujan linnalla on ollut merkittävä rooli, kun Albania puolustautui ottomaaneja vastaan, ja tällä tavoin vaikuttanut omalta osaltaan merkittävästi koko Euroopan puolustukseen 1400-luvulla. Merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat Turkkilainen talo, linna ja basaari. Yhteinen lounas, jonka jälkeen matkamme jatkuu Kroatian puolelle Dubrovnikiin. Majoittuminen ja ilta vapaa.

15.5. tiistai | Dubrovnik

Aamiaisen jälkeen lähdemme Dubrovnikiin, jossa kaupunkikierros kävellen.

Dubrovnikin kaunis vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Kävelyretki vie meidät merkittävien nähtävyyksien luo, kuten Rehtorin palatsi, dominikaaniluostari, jossa säilytetään kokoelma keskiaikaisia maalauksia, Katedraali ja sen aarrekammio, sekä muita mielenkiintoisia paikkoja. Kaupunkikierros kestää noin kaksi tuntia, jonka jälkeen syömme yhteisen lounaan vanhassa kaupungissa. Tämän jälkeen kuljetus takaisin hotellille. Iltapäivällä vapaa-aikaa.

16.5. keskiviikko | Risteily Adrianmerellä ja kotimatka

Aamiaisen jälkeen lähdemme saariretkelle. Elafiti-saaret sijaitsevat Dubrovnikin edustalla, ja aikoinaan ne olivat Dubrovnikin aristokraattien suosittu kesänviettopaikka.

Nykyäänkin saaret lumoavat vierailijansa vihreydellään, mänty, sypressi, oliivipuut kohoavat korkeuteen, timjami ja rosmariini viehättävät tuoksullaan. Puutarhat ovat täynnä appelsiineja ja sitruunoita. Viehättävissä pikku kylissä voi ihailla vanhoja kalastajien taloja ja kirkkoja. Pysähdysten aikana on omaa aikaa levätä tai uida ja tutustua historiallisiin nähtävyyksiin. Yhteinen lounas päivän aikana. 

Iltapäivällä kuljetus Dubrovnikin lentokentälle, josta lento Helsinkiin klo 19.40-23.40.

Lennot

AY1831 11.5. Helsinki-Dubrovnik klo 07.35-09.35  

AY1832 16.5. Dubrovnik-Helsinki klo 19.40-23.40

Majoitus

11.-12.5. Hotel Bracera****

Donji Bulevar bb, 85310 Budva, Montenegro 

Tämä uusi hotelli avattiin keväällä 2015, ja sijaitsee 1,5 km Budvan vanhasta keskustasta.

Hotellissa on 48 huonetta, joissa moderni sisustus ja varustus, jokaisessa huoneessa on kylpyhuone, parveke, minibaari ja ilmainen Wifi. Hotellissa on ravintola, jossa laaja valikoima merellisiä herkkuja sekä wellness osasto rentoutumista varten.

12.-14.5. Hotel Tirana International ****

Skanderbeg Square 8, Tirana, Albania

Albanian suurin kansainvälinen hotelli- & konferenssikeskus sijaitsee aivan Tiranan keskustassa. Hotelli on rakennettu Albanian eristäytymisvuosien aikana mahtavaan sosialistiseen tyyliin, mutta vuonna 2001 italialainen yritys remontoi sen kokonaan neljän tähden hotelliksi ja kansainvälisten standardien mukaiseksi. Hotellissa on 140 viihtyisää huonetta ja sviittiä, jotka on sisustettu hyvän maun mukaisesti. Kaksi internet-yhteydellä varustettua johtajahuonetta, kahvinkeitin ja kylpyhuoneet. Ravintola La Pergolasta löytää ruokailuvaihtoehtoja niin perheillallisille kuin business-lounaille. Ravintolalla on myös avoin terassi. Fitness-osasto tarjoaa kaupungin laajimman valikoiman varusteita ja saunat ovat mukavassa ja hiljaisessa ympäristössä. 

14.-16.5. Valamar Club Dubrovnik ***

Ul. Iva Dulčića 38, Babin Kuk, 20000 Dubrovnik 

Hotelli sijaitsee muutaman minuutin ajomatkan päässä Dubrovnikin vanhasta kaupungista.

Kaikissa huoneissa on satelliittitelevisio ja -kanavat seka kylpyhuone. Maro Club tarjoaa mielenkiintoista tekemistä koko perheelle, liikunta mahdollisuuksia on useita.

tai

Valamar Hotel Tirena ***

Iva Dulcica 22, Babin Kuk, 20000 Dubrovnik 

Hotelli sijaitsee rannan tuntumassa mäntyjen ja oliivipuiden ympäröimänä Babin Kuk niemellä. Vanhaan kaupunkiin pääsee bussilla muutamassa minuutissa ja rannalle on hyvin lyhyt kävelymatka. Hotelli tarjoaa asiakkailleen upean allasalueen, hiljaisen ympäristön ja korkeatasoista palvelua. Kaikissa huoneissa on ilmastointi ja näköala joko merelle tai vehreään puistoon. Aamiainen ja illallinen tarjoillaan hotellin ravintolassa buffetruokailuna. Päivisin asiakkaita palvelee aula- ja allasbaari, joista on mahtavat näkymät merelle. Babin Kuk on niemi jota ympäröi useat kauniit rannat, niistä kuuluisin on Copacabana. 

Matkakohde  Montenegro, Albania ja Kroatia

Matkan ajankohta  11.-16.5. (pe-ke)

Matkan hinta  1 390 € / hlö Taloustaidon lukijoille, 1 440 € muille

Matkan hintaan sisältyy                    

  • suora lento Helsinki–Dubrovnik–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitukset jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja sisäänpääsyt
  • ateriat: 6 x lounas ruokajuomineen (viini, olut tai alkoholiton juoma)
  • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan kohteessa 
    englanninkieliset paikallisoppaat: Kotor, Budva, Shkodra, Tirana, Kruja ja Dubrovnik

Lisämaksusta                 

  • yhden hengen huone 300 €
  • muut mahdolliset palvelut

Huom. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.                                                                                   

Ilmoittautumiset Verkkokaupassa, sähköpostitse ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466 300 ilman palvelumaksua

Hinnat perustuvat lokakuussa 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. 

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. 

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla 

Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten.  

Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatka-ehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuiltamme.

Ryhmämatkatoimisto Kon-Tiki Tours

Fredrikinkatu 25 A 10 (2.krs), 00120 Helsinki

Tel. +358 (0)9 466 300 

Kon-Tiki Tours on 100% suomalainen, yksityinen matkatoimisto, joka toteuttaa räätälöityjä ryhmämatkoja eri teemoilla ympäri maailmaa.  Erikoisosaamistamme ovat luonto- ja lintumatkat sekä kulttuuri- ja wellness-matkat suomalaisten asiantuntijaoppaiden johdolla. Seniori-ryhmiin erikoistunut MatkaSeniorit-klubi ja metsä- ja maatalouden erikoismatkoja tekevä Trio Travels ovat myös tuotemerkkejämme.  Kon-Tiki palvelee yksittäisiä asiakkaita tuottaen lukijamatkoja yhteistyössä valittujen medioiden kanssa. 

 

 

Blogeissa

veronmaksajat.fi