veronmaksajat.fi

Taloustaidon lukijamatka: Tervetuloa Andalusiaan tai Kroatiaan ja sen naapurimaihin

Taloustaidon lukijamatka vie kesäisen lämpimään Andalusiaan 4.–10. marraskuuta. Kroatiaan ja sen naapurimaiden historiallisiin kaupunkeihin tutustumme 14.–18. lokakuuta. 

Taloustaidon lukijamatka Andalusiaan 4.–10.11.2017

Tällä vielä kesäisen lämpimällä matkalla tutustumme Andalusian upeisiin kaupunkeihin Malagaan, Sevillaan, Granadaan ja Cordobaan. Oppaanamme on symbolitutkija, taiteen filosofi ja rakastettu kulttuuri-matkaopas Liisa Väisänen.

Andalusia

Andalusia on antanut Espanjalle sen kuuluimmat tunnukset: viuhkan, härän ja Flamencokitaran. Andalusia on monessa mielessä myös meidän kaikkien eurooppalaisten kulttuurin koti. Euroopan kristillinen identiteetti vahvistui aikana, jolloin Andalusiassa taisteltiin islamilaisia kalifeja vastaan. Toisaalta juuri näissä islamilaisissa hoveissa luotiin eurooppalaisen tieteen ja taiteen osaamisen perusta.

Matkaohjelma

4.11. lauantai
Lento Helsingistä Malagaan klo 16.25–20.05, jossa Malagassa asuva matkanjohtamme Liisa Väisänen on ryhmää vastassa kentällä. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

5.11. sunnuntai | Malaga
Teemme aamupäivällä puolenpäivän kaupunkikierroksen Malagassa. Kiertoajelu tutustuttaa meidät vanhaan arabien linnoitukseen ja näköalapaikkaan kukkulalla. Vanhassa kaupungissa roomalaisten ajasta kertoo teatterin rauniot. Käymme myös Malagan historiallisessa katedraalissa, Alcazaba ja Gibralfaron linnoituksissa. Yhteinen tervetulolounas. Iltapäivällä vapaa-aikaa tutustua Malagaan omatoimisesti.

6.11. maanantai | Sevilla 
Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle historialliseen Sevillaan. Kaupunkikierroksen aikana käymme Unescon suojelemassa Sevillan katedraalissa sekä Alcazar-linnoituksesssa. Väliapalatauko. Vapaata aikaa Sevillan kaupungissa. Paluu illaksi Malagaan.

7.11. tiistai | Picasson jalanjäljillä 
Aamiaisen jälkeen teemme jalkaisin retken Malagan vanhassa kaupungissa Espanjan kuuluimman maalarin Pablo Picasson jäljillä. Käymme Picasson syntymätalossa sekä Picasson museossa. Yhteinen lounas. Iltapäivä vapaata aikaa nauttia vanhan kaupungin tunnelmasta, tapasbaareista sekä ostosmahdollisuuksista.

8.11. keskiviiko | Granada 
Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Granadan historialliseen kaupunkiin Sierra Nevadan vuoriston juurelle 700 m korkeuteen meren pinnasta. Tutustumme yhteen maailman kauneimmista arkkitehtonisista kokonaisuuksista, nimittäin Alhambraan.

Rakennuskokonaisuutta, jota rakennettiin jo 800-luvulta alkaen ei syyttä pidetä yhtenä koko maailman kauneimpiin kuuluvista ihmisluomuksista. Tutustumme palatsin ja puutarhojen kautta sulttaanien elämään. Yhteinen lounas. Paluu illaksi Malagaan.

Cordoba

9.11. torstai | Cordoba
Aamiaisen jälkeen teemme retken Cordobaan. Tutustumme Cordoban katedraali-moskeijaan, joka muodostaa yhden yhtenäisen kokonaisuuden. Goottikansojen arkkitehtuuri ennen islamilaisten tuloa näkyy siinä myös vielä selvästi. Rakennuksen tuhat pylvästä muodostavat kuin tiheän puna-valko raidallisen metsän. Rakennus on yksi Espanjan tunnetuimpia ja kuvatuimpia. Päivän aikana yhteinen lounas. Illaksi paluu Malagaan.

10.11. perjantai
Kuljetus lentoasemalle, josta suora lento Helsinkiin klo 10.00-15.30.

Lennot 
AY1673 04.11. Helsinki-Malaga klo 16.25-20.05 
AY1682 10.11. Malaga-Helsinki klo 10.00-15.30

Majoitus
Hotel Don Curro *** 
C/ Sancha De Lara 9 29015 Malaga 
Tel: + 34 952 227 200 

Hotelli on rauhallisella hyvällä paikalla kaupungin ydinkeskustassa historiallisen keskustan kupeessa lyhyen kävelymatkan päässä katedraalilta ja Picasso-museolta. Hotelli sijaitsee yhdessä Malagan tunnetuimmista historiallisista rakennuksista, joka on täysremontoitu viimeksi vuonna 2008.

Hotelli on sisustettu lämminhenkisesti, ja viihtyisissä ja nykyaikaisissa huoneissa on ylellinen sisustus ja hienostuneet kalusteet. Hotellissa yhteensä 118 huonetta, joissa varustuksena mm. turvalokero, minibaari, hiustenkuivaaja, huonekohtaisesti säädettävä ilmastointi/lämmitys, WiFi. Aamiainen on runsas buffet.

Taloustaito -lehden lukijamatka Andalusian kiertomatka 4.–10.11.

Matkakohde Malaga, Sevilla, Granada ja Cordoba
Matkan ajankohta 4.–10.11. (lauantai-perjantai)
Matkan hinta 1 485 € / hlö Taloustaidon lukijoille, 1 535 € muille

Matkan hintaan sisältyy 
• suora lento Helsinki–Malaga–Helsinki lentoveroineen
• majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa runsaalla aamiaisbuffetilla
• ruokailut: 5 x lounas ruokajuomineen (viini, vesi ja kahvi)
• kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
• asiantuntijamatkanjohtajana Liisa Väisänen

Lisämaksusta 
• yhden hengen huoneen lisämaksu 350 €
• muut mahdolliset palvelut

Hintaan ei lisätä toimitus- ja palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Matkan hinta edellyttää vähintään 20 hengen ryhmäkokoa.

Varaukset
Verkkokaupassa www.kontiki.fi, puh. 09 466 300 tai ilmoittautumiset@kontiki.fi

Maksuehto
Ennakkomaksu 300 €/hlö, loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla

Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard) kokonaan rastittamalla kohta maksun yhteydessä tai vain ennakkomaksu, jolloin verkkokaupasta tulostuu loppulasku pankkisiirtona.

Sähköpostitse/puhelimitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2% + alv maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin. 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan varauksen yhteydessä.

Taloustaidon lukijamatka Kroatiaan ja naapurimaihin 14.–18.10.2017

Dubrovnikin kaunis kaupunki leää kristallinturkoosin meren syleilyssä. George Bernard Shaw kirjoitti aikanaan kaupungista näin: ”Jos haluat nähdä taivaan maan päällä, tule Dubrovnikiin." Monet ovatkin neuvoa noudattaneet ja palaavat tähän hurmaavaan kaupunkiin aina uudelleen ja uudelleen. Dubrovnikin alueen lisäksi tutustumme matkan aikana myös kauniiseen Montenegroon ja Bosnia-Herzegovinan puolella Mostarin historialliseen kaupunkiin.

Kroatia

Matkaohjelma

14.10. lauantai Dubrovnik
Norwegianin aamulento Helsingistä Dubrovnikiin klo 10.30–12.35. Dubrovnikin lentokentällä meitä on odottamassa bussi ja kentältä matkaamme vanhaan kaupunkiin, jossa nautimme lounaan ja teemme kävelykierroksen.

Dubrovnikin kaunis vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Vierailemme mm. fransiskaani-luostarissa ja Euroopan vanhimmassa apteekissa, joka on perustettu vuonna 1317. Kaupunkikierros kestää noin kaksi tuntia, jonka jälkeen syömme yhteisen lounaan jossakin vanhan kaupungin ravintoloista. Tämän jälkeen on kuljetus hotellille ja majoittuminen. Illallinen hotellissa.

15.10. sunnuntai Elafitin saaret
Teemme veneretken Elafitin saarille. Elafitin saaristoon kuuluu kahdeksan saarta, joista vain kolme on asuttuja. Saaret ovat täynnä mäntymetsää, aitoja kyliä ja idyllisiä lahtia. Elafitin saarista vierailemme Lopudilla ja Šipanilla. Yhteinen lounas viinin kera sisältyy retkeen. Illallinen hotellissa.

16.10. maanantai Montenegro ja Kotorin lahti
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Montenegroa ja Kotorin lahtea. Montenegrosta löytyy paljon historiallista kauneutta. Kotorin lahti on Unescon suojeluksessa oleva kaunis osa Adrianmeren rannikkoa. Kotorin vanha kaupunki on keskiaikainen pieni ja mielenkiintoinen kaupunki, jolla on ollut merkittävä rooli alueen historiassa. Kotorin vanhassa kaupungissa on opastettu kierros. Retken aikana näemme myös Budvan, joka on yksi Adrianmeren vanhimmista siirtokunnista. Yhteinen lounas retken aikana. Illallinen hotellissa.

Kotorin lahti

17.10. tiistai Bosnia-Herzegovina, Mostar
Retki Bosnia-Herzegovinaan. Näemme mm. Mostarin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvan kuuluisan Stari Most -sillan. Mostarin kaupungin symboliksi noussut silta ylittää Neretva-joen. Se tuhoutui pommituksissa Balkanin sodan aikaan. Nyt silta on kuitenkin entisöity ja sen avaaminen jälleen vuonna 2004 oli tärkeä toivon ja sovinnon symboli.

Mostarin toinen tärkeä nähtävyys on ottomaanien aikainen vanha kaupunki, josta löytyy runsaasti viehättäviä kahviloita ja ravintoloita, pieniä kauppoja ja käsityöläisiä. Mostarissa on myös useita kauniita moskeijoita ja kirkkoja. Vierailemme perinteisessä turkkilaisessa talossa. Päivän aikana on yhteinen lounas. Illallinen hotellissa.

18.10. keskiviikko Köysirata-ajelu ja Crvikin viinikellari
Aamulla kirjaudumme ulos hotellista, jonka jälkeen lähdemme ajelulle Dubrovnikin köysiradalle. Tämä retki vie meidät ylös Srdj-vuorelle, josta avautuu henkeäsalpaava panoraamanäkymä Dubrovnikista. Sodassa tuhoutunut köysirata kunnostettiin jälleen vuonna 2010.

Jatkamme matkaa Konavlen alueelle, jossa pysähdymme Crvikin viinikellarissa. Maistamme tyypillistä kroatialaista ruokaa, kuten parmankinkkua, oliiveja ja kotitekoista juustoa (kevyt lounas) yhdistettynä ainutlaatuisen valkoviinin, Dubrovnik Malvasian kanssa. Malvasian lisäksi maistamme suosittua punaviiniä, cabernet sauvignonia. Crvikin perheellä on pitkä historia viininvalmistuksessa vuodesta 1897 asti. Kuljetus Dubrovnikin lentokentälle ja Norwegianin iltalento Helsinkiin klo 19.25-23.35.

Lentoaikataulu Norwegian:
14.10. D8 484 Helsinki–Dubrovnik klo 10.30-12.35 
18.10. D8 485 Dubrovnik–Helsinki klo 19.25-23.35

Majoitus
Hotel Lero * * * + 
Iva Vojnovića 14, Dubrovnik
www.hotel-lero.hr/

Vuonna 1971 valmistunut hotelli on läpikäynyt remontin vuonna 2015. Hotelli on noin vartin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Hotellissa on kaksi rakennusta, uima-allas, wellness-keskus, ravintola ja baari. Modernisti sisustettuja huoneita on 155 ja niissä on ilmastointi, TV ja langaton internetyhteys.

Matkakohde Kroatia, Montenegro ja Bosnia-Herzegovina
Matkan ajankohta 14.-18.10. (la-ke)
Matkan hinta 1100 € / hlö Taloustaidon lukijoille, 1150 € muille

Matkan hintaan sisältyy 
• Norwegianin lennot Helsinki–Dubrovnik–Helsinki lentoveroineen
• majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa buffetaamiaisella
• ruokailut: 4 x lounas ja 4 x illallinen hotellissa sisältäen ruokajuomana viini/olut/holiton
• lähtöpäivänä kevyt kroatialainen lounas ja viininmaistajaiset 
• kuljetukset tilausajobussilla ja retket kuten ohjelmassa
• suomenkielisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
• englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut tarvittaessa
• palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta 
• yhden hengen huoneen lisämaksu 170 €
• muut mahdolliset palvelut

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Ilmoittautumiset verkkokaupassasähköpostitse tai puh. 09 466 300

HUOM: Matkalla tarvitaan passi, joka on voimassa 3 kk matkan päättymisen jälkeen


Hinnat perustuvat 21.3.2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiryhmäkokoa 20.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla

Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard) kokonaan rastittamalla kohta maksun yhteydessä tai vain ennakkomaksu, jolloin verkkokaupasta tulostuu loppulasku pankkisiirtona. 

Sähköpostitse/puhelimitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas on saanut tiedot matkan varauksen yhteydessä.

Mainos

Blogeissa

veronmaksajat.fi