veronmaksajat.fi

Taloustaidon lukijamatka: Tervetuloa Andalusiaan tai Kroatiaan ja sen naapurimaihin

Tervetuloa lukijamatkalle Ateenaan 18.–22.9.

Taloustaidon lukijamatka vie syyskuussa upealle matkalle Ateenaan.

Länsimainen sivistys, kulttuuri ja demokratia syntyivät Ateenassa. Kaupunki on täynnä antiikin ajan historiaa, ja samalla se on nykyaikaisen pääkaupunki. Tervetuloa tutustumaan vielä kesäisen lämpimän Ateenan historiaan ja nykyaikaan suomenkielisen paikallisoppaan johdolla.

Ateena

Matkaohjelma

18.9. maanantai   Saapuminen Ateenaan

Aegeanin suora lento klo 17.45–21.20 Ateenaan, jossa suomenkielinen paikallisopas on ryhmää vastassa. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. 

19.9. tiistai  Panorama kiertoajelu, Akropolis-museo – Akropolis – Agora –lounas

Aamiaisen jälkeen opastettu kiertoajelu, jonka aikana tulevat tutuiksi Ateenan keskustan tärkeimmät nähtävyydet: perustuslain aukio ja parlamenttirakennus, akatemia, yliopisto, Hardianuksen-kaari ja Panathinaikon-marmoristadion.

Vierailemme Akropolis-museossa, jonka jälkeen menemme Akropolis-kukkulalle. Akropolis valittiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1987. Akropolin alueella sijaitsevat esimerkiksi ParthenonAthene Niken temppeli, Herodes Atticuksen odeion ja Dionysoksen teatteri. Näemme myös Areopagin kallion, jossa apostoli Paavali piti kuuluisan puheensa 54 jkr. 

Kävelemme muinaisen Agoran halki kohti vilkasta Monastarikin aukiota, jossa yhteinen lounas tavernassa. Lounaan jälkeen vapaa-aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Esimerkiksi vanha kaupunki Plaka on nykyisen Ateenan suosituimpia ja idyllisimpiä alueita.


20.9. keskiviikko – Korintin kanava – Epidaurus – Oliivitila - Nafplio

Aamiaisen jälkeen lähtö kokopäiväretkelle Argolidan maakuntaan. Pydähdys kuuluisalla Korintin kanavalla, josta jatkamme kohti Epidauruksen amfiteatteria, joka on maailmankuulu huikeasta akustiikastaan.

Vierailemme Epidauruksen lähistöllä oliivitilalla, jossa saamme hyvän kuvan Välimeren vihreän kullan eli oliiviöljyn tuotannosta. Yritys valmistaa laadukasta luomuoliiviöljyä sekä oliivikosmetiikkaa, joita on mahdollisuus ostaa myös kotiin viemisiksi. 

Tilalta jatkamme Kreikan entisen pääkaupunkiin, pittoreskiin Nafplion kaupunkiin ja sen idylliseen vanhaan kaupunkiin. Lounas perinteisessä tavernassa ja vapaa-aikaa. Paluu illaksi Ateenaan.

21.9. torstai – Vapaapäivä omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen ja ostoksiin

Kreikan mytologian mukaan Pallas Athenelta nimensä saanut Ateena kätkee sisälleen muun muassa tarunhohtoiset antiikin rauniot, Parthenonin temppelin, idyllisen Plakan eli vanhan kaupungin sekä valkoisesta marmorista rakennetun Panathinaiko-stadionin – kaikki keskellä eloisaa ja modernia kaupunkimiljöötä. Ateenassa yhdistyvätkin historiallisten nähtävyyksien ja vilkkaan kaupunkiloman parhaat puolet, herkullisia kreikkalaisia herkkuja unohtamatta. 

Yhteinen läksiäisillallinen legendaarisessa Athinaikon mezeravintolassa, lyhyen kävelymatkan päässä hotellista. 

22.9. perjantai - Kotimatka

Aikainen aamiainen ja kuljetus klo 06:15 oppaan kanssa lentokentälle, josta suora lento Helsinkiin klo 09.1513.00.

Majoitus

Hotel Amalia *** + 
Leoforos Vasilisis Amalias 10, Athina 

Amalias pääkadun varrella sijaitseva tyylikäs ja moderni hotelli loistavalla paikalla Ateenan sydämessä Syntagma aukio vieressä. Huoneissa minibaari, tallelokero, sateliitti tv, ilmastointi. 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Taloustaito-lehden lukijamatka Ateenaan 18.–22.9.

Matkakohde Ateena, Kreikka

Matkan ajankohta 18.–22.9. (maanantai-perjantai)

Matkan hinta 1 150 € / hlö Taloustaidon lukijoille, 1 200 € /hlö muille

Matkan hintaan sisältyy                    

 • suora lento Helsinki–Ateena–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisella
 • kuljetukset ja sisäänpääsyt ohjelman mukaisesti
 • ruokailut: 2 x lounas ja 1 x illallinen ruokajuomineen (vesi, viini/olut ja kahvi)
 • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kuljetuksilla ja retkillä

Lisämaksusta                 

 • yhden hengen huoneen lisämaksu 320
 • muut palvelut 

Hintaan ei lisätä toimitus- ja palvelumaksuja. Hinta sisältää verot. 

Varaukset Verkkokaupassa, puh. 09 466 300 tai sähköpostilla.  

Maksuehto Ennakkomaksu 300 € / hlö. Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua. 

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. 

Hinnat perustuvat 10.3.2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan varauksen yhteydessä.

 

Mainos

Blogeissa

 • Mätäkuun juttuja pörssissä
  Hokka
  Ensi viikolla, 22. päivä, alkaa mätäkuu, joka kestää 22.8. asti. Vanhan kansanperinteen mukaan mätäkuussa kaikki pilaantuu, haavat eivät parane, taudit tarttuvat ja mitä ihmeellisimpiä asioita tapa...
 • Pitäisikö syntyvyyden laskusta olla huolissaan?
  Kotamäki
  Twitterissä Allan Seuri herätteli keskustelua kysymällä pitäisikö laskevasta syntyvyydestä olla huolissaan ja miksi. Kysymys on suoraviivaisuudessaan erinomainen. Joskus minullekin on tullut tunne,...
 • Hyvin koulutettu, näin pysyt kiinni uraputkessa
  Alavalkama
  Saisinko arvata, millainen ammattilainen olet? Oletko viiden viimeksi kuluneen vuoden aikana opiskellut ammattioppilaitoksessa esimerkiksi johtamista? Jos vastasit kyllä, veikkaisin että olet jo en...

veronmaksajat.fi