veronmaksajat.fi

Tervetuloa toukokuussa lukijamatkalle Balaton-järvelle ja Budapestiin

Balaton-järvi on Keski-Euroopan suurin makeavetinen järvi. Monipuolisella alueella on tarjottavana auringonpaistetta ja hyviä uimarantoja, gastronomisia herkkuja ja ensiluokkaisia viinejä.

Lukijamatka Balatonille ja Budapestiin järjestetään 10.–13.5.2018.

Iltaisin Balatonin lomakohteiden rantabulevardit täyttyvät ihmisistä, musiikista ja ilosta. Pituutta Balatonilla on lähes 80 ja leveyttä 12 kilometriä. Järvi on matala, Balatonin keskisyvyys on vain kolme metriä.

Tällä kesäisellä matkalla näemme myös Budapestin mielenkiintoisimmat nähtävyydet.

Matkaohjelma

10.5. torstai | Matkapäivä ja Balatonfüred
Saapuminen Budapestin lentokentälle, jossa vastassa suomenkielinen opas. Kuljetus Balaton-järvelle, pieneen 13 000 asukkaan kylpyläkaupunki Balatonfürediin. Lounas matkan varrella paikallisessa ravintolassa. Balatonfüredissä majoittuminen ja iltapäiväkävely kaupungissa oppaan kanssa.

11.5. perjantai | Keszthely ja Tihany
Aamiainen hotellissa. Retki Keszthelyiin, joka on alueen suurin kaupunki. Vierailemme Festetich linnassa. Linna on Unkarin neljänneksi suurin (101 upeaa huonetta), kauniisti kunnostettu ja sisustettu palatsi.

Nykyisin koko rakennus toimii museona, ja linnan puisto on suojeltu alue. Barokkityylistä palatsia alettiin rakentaa vuonna 1745. Rakentamisen rahoitti Kristóf Festetics. U-muotoista rakennusta oli laajentanut Kristóf Festeticsin poika Pál, jonka poika György Festetics on mm. rakennuttanut kirjastosiiven vuosina 1792–1804.

Paikallisen puusepän valmistama kirjaston sisustus on edelleen alkuperäinen.

Paluumatkalla pysähdys Tihanyssä, joka on Balatonin alueen viehättävimpiä kyliä. Vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti mm. vanhaan luostariin, lounastaa, maistella paikallisia viinejä tai tehdä ostoksia käsityöläispuodeista.

12.5. lauantai | Risteily Balaton-järvellä, viinitila
Aamiainen hotellissa ja aamupäivä vapaa-aikaa. Päivällä risteily Balaton-järvellä, jolloin on mahdollisuus ihailla järven molempia rantoja sekä lukuisia purjeveneitä, jotka kuuluvat Balatonin maisemaan.

Iltapäivällä vierailu Koczor-viinitilalla, jossa viininmaistajaiset ja läksiäisillallinen. Balatonfüred-Csopak viinialue on yksi parhaista viinialueista Unkarissa. Välimerellinen ilmasto ja ensimmäisen luokan maaperä luovat todella hyvät mahdollisuudet viininkasvatukselle.

Tämä on perinteisesti valkoviinialue, jossa kasvatetaan eniten Riesling- ja Szürkebarát-rypäleitä sekä Ottonel Muscat -lajiketta. Koczorin viinitilalla valmistetaan tälle alueelle tyypillisiä valkoviinejä, ja siellä kasvatetaan yhdeksää rypälelajiketta, joista tärkein on Riesling. Pieni puristusmökki kukkulan juurella on ollut Koczorin perheen omistuksessa jo kuuden sukupolven ajan.

13.5. sunnuntai | Budapest
Aamiaisen jälkeen kuljetus Budapestiin, jossa kaupunkikierros, joka kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyksen kuuluisalla Sankarten Aukiolla, josta jatketaan upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan.

Kierros jatkuu Budan puolelle, jonne ajetaan Tonavan yli, kaupungin vanhimmalle alueelle: kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on lisämaksua vastaan mahdollisuus vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa.

Täälta kierros jatkuu Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös pikainen pysähdys ja mahdollisuus ottaa valokuvia.

Kierros päättyy Budapestin suureen ja historialliseen Vanhaan kauppahalliin, jonka kymmenet pienet ruoka-, mauste- ja vihannesmyymälät houkuttelevat ostoksille. Vapaa-aikaa omakustanteiselle lounaalle ja ostoksille. Kuljetus lentokentälle, josta paluulento Suomeen.

Matkakohde
Balaton-järvi ja Budapest 

Matkan ajankohta
10.–3.5.2018 (to–su)

Matkan hinta
850 e Taloustaidon lukijat / 900 e muut

Lennot
AY1251 10.05. Helsinki–Budapest klo 09.30–10.50
AY1256 13.05. Budapest–Helsinki klo 19.00–22.20

Majoitus
Hotel Annabella *** +
Deák Ferenc utca 25, 8230 Balatonfüred

Hotelli sijaitsee 50 metrin päässä Balaton-järvestä paikalla, josta on kaunis näköala yli Balatonin sekä Tihanyn niemimaan. Rantapromenadi ja kaupat ovat kävelyetäisyydellä. Hotellin huoneissa on parveke, kylpyhuone, TV sekä minibaari.

Ilmainen wifi hotellin yleisissä tiloissa. Kylpyläosastolla sisäuima-allas (18 x 8 m) sekä ulkoallas (25 x 10 m), hierontapalveluja, sauna, solarium, aurinkoterassi, kauneushoitoja sekä liikuntamahdollisuuksia. Hotellin ravintola tarjoaa sekä unkarilaisen että kansainvälisen keittiön herkkuja ja paikallisten viininviljelijöiden tuotteita. Puutarhassa sijaitsee myös terassi, jossa esitetään usein elävää musiikkia.

Hintaan sisältyy
Suora lento Helsinki–Budapest–Helsinki lentoveroineen, majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen, ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket, pääsymaksu Festetich kartanoon, risteily Balaton-järvellä, viininmaistiaiset Koczor (5 viiniä), ateriat: 1 x lounas (3 ruokalajia, 1 lasi viiniä tai olutta, vesi, kahvi), 1 x illallinen (3 ruokalajia, 2 lasia viiniä, vettä, kahvi), suomenkielisen paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan kohteessa

Lisämaksusta yhden hengen huone 45 e, muut mahdolliset palvelut

Ilmoittautumiset
1.3. mennessä verkkokaupassa, sähköpostitse ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puh. 09 466 300 ilman palvelumaksua. 

Hinnat perustuvat joulukuussa 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten.  Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatka-ehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme

 

Blogeissa

 • Suomi täyttää 101 vuotta – miten olemme yhä erilaisia?
  Lehtinen
  Mitä suomalaisuus on? Ensiksi vanhoja vastauksia: suomalaisuus on lukuisien sotien ja kriisien karaisemaa realismia ja sitkeyttä, tinkimätöntä luterilaista työmoraalia, omintakeista kieltä ja kultt...
 • Talous vahvistuu epävarmuuden varjoissa
  Palola
  Vuodet eivät ole veljiä keskenään, vaikka pitkään näin näytti olevan, kun asioita tarkastelee talouden näkökulmasta. Alkanut vuosi on startannut menneitä vuosia huomattavasti onnellisempien tähtien...
 • Lentoradasta totta? Rata sysäisi Hämeenlinnan kasvuun
  Metsola
  Lentorata on Tampereen pormestarin Lauri Lylyn ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren ajama kaukoliikennerata, joka yhdistäisi Helsinki-Vantaan lentoaseman kaukojunaliikenteeseen. Rata kulkisi pä...

veronmaksajat.fi