veronmaksajat.fi

Taloustaidon lukijamatkat: Tervetuloa Etelä-Afrikkaan tai Marokkoon

Maaliskuussa matkustamme vapaamieliseen San Franciscoon. Helmikuussa nautimme auringosta Fuengirolassa.  

Taloustaito-lehden lukijamatka vie San Franciscoon, joka tunnetaan vapaamielisestä ilmapiiristään, mäkisestä maastostaan ja viktoriaanisesta arkkitehtuuristaan.

San Francisco

Suomenkielinen paikallisoppaamme Kirsti Mäki kutsuu sinut  San Franciscoon, jossa on helppoa liikkua kävellen ja julkisilla. Käymme myös Alcatrazin vankilasaarella ja kalifornialaisella viinitilalla.

Matkaohjelma

18.3. sunnuntai | Matkapäivä ja saapuminen San Franciscoon

Lento Kööpenhaminan kautta San Franciscoon. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa kyltin kanssa. Lentokentältä kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Yhteinen illallinen hotellin lähistöllä sijaitsevassa ravintolassa. 

19.3. maanantai | San Franciscon kaupunkikierros

San Franciscon kaupunkikierros suomenkielisen paikallisoppaan johdolla. Aamulla sukellamme San Franciscon eri etnisten kaupunginosien tuoksuihin. Näe ja koe Little Italy, China Town sekä tietysti kaupungin maailmankuulu Golden Gate -silta. Vaikka San Francisco on kasvanut metropoliksi, se on onnistunut säilyttämään ainutlaatuisen pikkukaupungin tunnelman. Kierroksen jälkeen lounas Sausalitossa. Iltapäivä vapaata. 

20.3. tiistai | Alcatrazin vankilasaari

Aamupäivällä tutustumme pahamaineiseen Alcatraz vankilasaareen. Saari suunniteltiin kaikkein vaikeimpien vankien säilytyspaikaksi. Vangit, jotka eivät soveltuneet muihin vankiloihin, tuotiin tähän Maximum high-security federal prisoniin. Kuuluisimpia vankeja olivat mm. Al Capone, Robert ”Birdman Stroud, George ”Machine Gun” Kelly. Saari sijaitsee vain kahden kilometrin päässä San Franciscosta, jossa yhteinen lounas satamassa Pier 33 Fisherman’s Wharfilla. Retken kesto n. 9.00-14.00. Iltapäivä vapaata. 

21.3. keskiviikko | Inglenook viinitila

Aamulla lähdemme kohti Napa-laaksoa tutustumaan yhteen Kalifornian kuuluisista viinitiloista.

Inglenookin viinitilan on perustanut aikoinaan suomalainen Gustaf Nybom (1842–1908) ja hän oli ensimmäisiä Napan laakson viininviljelijöitä. Hänen tuotteensa palkittiin 1880-luvulla Australiassa ja Pariisissakin.

Tilalla opastettu kierros ja viininmaistajaiset. Paluu hotelliin ja vapaa aikaa. 

22.3. torstai | Vapaapäivä tai lisämaksullinen retki Muir Woods kansallispuistoon 95 e/hlö

San Franciscon ulkopuolella sijaitsevan Muir Woodsin -luonnonpuisto on tunnettu mammuttipetäjistään.

Punapuut ovat vaikuttavia, ikää niillä oli yli tuhat vuotta. Puu voi kasvaa 100 metrin korkuiseksi ja elää jopa 2000 vuotta. Itse puulajike on miljoonia vuosia vanha ja juontaa juurensa dinosaurusten ajoilta, nyt lajike on uhanalainen ja sitä kasvaa vain Kaliforniassa ja Oregonissa. 

23.3. perjantai | Vapaapäivä tai lisämaksullinen ostosretki Gilroy Premium Outlets kauppakeskukseen 90 e/hlö Gilroy Premium Outlets sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä San Franciscosta ja muodostuu kuudesta isosta rakennuksesta. Outletissa on 145 liikettä, joissa myydään vaatteita ja kenkiä alennuksella. Shop till you drop! 

24.3. lauantai | Vapaapäivä omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen.

San Francisco tunnetaan vapaamielisestä ilmapiiristään, mäkisestä maastostaan ja viktoriaanisesta arkkitehtuuristaan. Se on myös ihanteellinen matkakohde kaikille hyvän ruuan ystäville – San Franciscossa on kymmenkertainen määrä ravintoloita asukasta kohden kuin missään muussa amerikkalaisessa kaupungissa. 

25.3. sunnuntai | Paluumatka

Aamupäivä vapaa-aikaa. Iltapäivällä bussikuljetus San Franciscon lentokentälle, josta paluulento Kööpenhaminan kautta Suomeen. 

Majoitus

Kimpton Sir Francis Drake Hotel ****

450 Powell St, San Francisco, CA 94102 

Hotelli sijaitsee San Franciscon Union Squarella, kaupungin sydämessä. Union Squaren alueella on paljon ravintoloita ja kauppoja. Ympäristöystävällisessä hotellissa on ravintola ja baari, Wi-Fi, pesula -ja concierge -palvelut. Huoneissa on perusmukavuuksien lisäksi ilmastointi, tallelokero, taulutelevisio. 

Matkakohde                        San Francisco, Kalifornia

Matkan ajankohta              18.-25.3. (su-su)

Matkan hinta                       3 350 € / hlö Taloustaidon lukijoille, muille 3 400 €

Matkan hintaan sisältyy      

 • lennot Helsinki–San Francisco–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
 • matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja sisäänpääsyt
 • ateriat: 2 x lounas ja 1 x illallinen, viininmaistajaiset
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut ohjelman mukaan 
 • majoitus 2-hengen huoneessa aamiaisella

Lisämaksusta:

Yhden hengen huone 1 240 €, lisämaksulliset retket 95 € ja 90 €.

ESTA sähköinen matkustuslupa Yhdysvaltoihin 

Hintaan ei lisätä toimitus- ja palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Matkan hinta edellyttää vähintään 20 hengen ryhmäkokoa.

Varaukset 
Verkkokaupassa www.kontiki.fi, puh. 09 466 300 tai ilmoittautumiset@kontiki.fi

Maksuehto 
Ennakkomaksu 450 € / hlö, loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua. 

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. 

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. 

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla

Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Ennakkomaksu makse-taan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten. Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatka-ehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitus-ehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/ 

 

Taloustaidon lukijamatka Aurinkorannikolle 17.-24.2.

Vietä hiihtoloma helmikuussa valohoidossa Espanjan Aurinkorannikolla.

 

Fuengirolassa on helmikuussakin Suomen kesäsäät ja aktiivinen suomalainen yhteisö. Centro Finlandia ja suomalainen kirkko ovat lähellä ja palvelua voit saada suomeksi ravintoloissa ja kaupoissa.

Asut suositussa 4-tähden hotellissa lyhyen kävelymatkan päässä rannasta, palveluista ja rautatieasemasta, josta on helppoa tehdä junalla päiväretkiä Malagaan. 

Matkaohjelma

Lauantai 17.2. | Saapuminen Fuengirolaan

Suora lento Malagaan klo 09.45-13.30 (aikaero -1 tunti). Opas ja bussi vastassa lentoasemalla. Kuljetus Fuengirolan keskustaan hotelliin. Opastettu kävelykierros alueella, jossa suomalaiset ovat perustaneet yrityksiä ja Suomi-keskuksen. Lähitienoot esim. supermarketit, pankkiautomaatit, apteekit ja Centro Finlandia tulevat tutuksi. Kierroksen aikana nautimme tervetulojuoman ja tapaksia. 

18. - 23.2. joko vapaa aikaa/omaa ohjelmaa tai valinnaiset lisämaksulliset retket, jotka voi valita lähempänä matkan ajankohtaa. 

Sunnuntai 18.2. | Malagan retki ja lounas

Lähdemme suomalaisen oppaan johdolla paikallisjunalla Picasson kotikaupunkiin Malagaan. Teemme kävelykierroksen vanhan kaupungin kauniisti restauroiduilla kaduilla ja kujilla.

Vapaa-aikaa, jolloin voi vaikka vierailla kaupungin monumentaalisessa katedraalissa, shoppailla tai vain istua ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Uudistetulle satama-alueelle johtava rantabulevardi on kävekijöiden suosikki.

Malagan museotarjonta on huippuluokkaa, suosittuja ovat mm Picasso museo vanhassa kaupungissa ja uusi Pompidou-keskuksen pop-up museo, jossa on esillä noin sata teosta Pompidoun kokoelmista muun muassa Pablo Picassolta, Tony Ourslerilta, Frida Kahlolta, Francis Baconilta ja Sophie Callelta. Uusin tulokas Malagan museo tarjoaa sekä arkeologisia aarteita että taideaarteita.

Yhteinen lounas päivän aikana. Hinta sisältää suomenkielisen oppaan palvelut ja junamatkat, kaupunkikierroksen kävellen, lounaan ja verot. 

Maanantai 19.2. | Sevilla, Andalusian maakunnan romanttinen pääkaupunki

Andalusian pääkaupunkiin Sevillaan liittyy lukuisia asioita, jotka ovat olennaisia espanjalaisuudelle. Sevilla on paitsi Andalusian, myös flamencon ja härkätaistelun todellinen pääkaupunki.

Maurien jälki näkyy Sevillassa edelleen ja yksi kaupungin viehätyksistä onkin kahden kulttuurin sekoituksessa. Parhaiten tämä näkyy kaupungin tärkeimmässä monumentissa, 1300-luvulta peräisin olevassa Alcázar-linnoituksessa. Sevillan katedraalin torni La Giralda on entisen moskeijan 98 metriä korkea torni, joka on peräisin 1100-luvulta. Torni säilytettiin, kun moskeijan paikalle rakennettiin kristittyjen kirkko.

Goottilainen katedraali on Espanjan suurin pyhättö ja kolmanneksi suurin kirkko koko kristityssä maailmassa. Lisäksi teemme kävelykierroksen Santa Cruzin kaupunginosan kapeilla kaduilla. Hinta sisältää suomenkielisen oppaan palvelut ja kuljetukset retken ajan, kaupunkikierroksen, lounaan, pääsymaksut käyntikohteisiin ja verot.                                                                                          

Tiistai 20.2. | Cordoba, kalifien kaupunki

Lähdemme tutustumaan kalifien kaupunkiin Córdobaan, joka arabien hallituskaudella kohosi kukoistuksensa huipulle; siitä tuli lähes koko niemimaan kattavan valtakunnan, ensin vuonna 756 emiirikunnan ja, Abd-al-Rahman III:n aikana 900-luvulla, kalifikunnan pääkaupunki Córdoban vanhan kaupungin sokkeloisilla kujilla tunnelma on kuin myyttisessä itämaisessa kaupungissa.

Kierroksemme aikana näemme mm. arabien aikaisen vesipyörän ja myllyjä, roomalaisen sillan, Alcázar-linnoituksen ja monta muuta menneen maailman ihmettä nykyajan elämän keskellä. Vanhan kaupungin kierroksen jälkeen vierailemme Córdoban kuuluisassa moskeijassa. Yli tuhat vuotta vanha mahtipontinen rakennelma sai valtavat mittansa useampien vallanpitäjien suorittamien laajennusten myötä.

Myöhemmin kristityt sijoittivat sinne oman päätemppelinsä, goottilaisen katedraalin. Hinta sisältää kuljetukset tilausbussilla, lounaan, pääsymaksun katedraali-moskeijaan ja sen virallisen oppaan palvelut (ei suomeksi) ja verot. 

Keskiviikko 21.2. | Marbellan vanhakaupunki ja Mondan oliivikylä

Lähdemme tilausbussilla kohti Marbellan kaupunkia, jonka vanhan kaupungin sydämessä avautuu kaunis appelsiiniaukio. Aamiaisen aikaan paikallisilla on tapana istuskella aukion kahviloissa ja maistella churroja, espanjalaisia perinteisiä  munkkitankoja.

Vietämme kiireettömän hetken nauttien appelsiinipuiden ja aukiota ympäröivän arkkitehtuurin kauneudesta, tietysti perinteisesti churroja maistellen. Vapaata aikaa tutustua vanhan kaupungin kapeisiin kujiin, jotka ovat  yllätyksiä täynnä.  Hurmaavia pieniä putiikkeja ja käsityöliikkeitä, joissa on aikaa tehdä löytöjä. Käymme myös kurkistamassa Marbellan rantabulevardille, jonne meidät johdattaa Salvador Dalin veistokset. 

Jatkamme matkaa kauniille Sierra de la Nievesin vuoristoaluelle, joka on kuuluisa maisemistaan ja oliiviöljystään. Menemme idylliseen Mondan kylään, jossa vierailemme pienellä tilalla, jonka pääartikkelit ovat appelsiinit ja oliivipuut. Teemme pienen kierroksen tilalla ja kuulemme miten oliivienkeruu tapahtuu.

Tilan espanjalaiset omistajat loihtivat meille herkullisen aterian, jonka nautimme kauniiden maisemien ympäröimänä. Hinta sisältää suomenkielisen oppaan palvelut ja kuljetukset retkipäivän ajan, 3-ruokalajin lounaan ruokajuomineen sekä verot.  

Torstai 22.2. | Ronda ja viinitila

Rondan historiallinen n. 35 000 asukkaan vuoristokaupunki on Espanjan vanhimpia kaupunkeja ja se tunnetaan erityisesti Espanjan vanhimmasta härkätaisteluareenasta. Ronda sijaitsee ainutlaatuisella paikalla sisämaan vuoristossa reilun 700 metrin korkeudessa. 

Ajamme sinne kiemurtelevaa serpentiinitietä pitkin. Kaupunki on levittäytynyt 100 metriä syvän joen muodostaman rotkon molemmille puolille. Rotkon ylittävät kolme siltaa yhdistävät kaupungin uuden ja vanhan osan, silloista kaunein on 1700-luvun lopulla rakennettu Puente Nuevo (Uusi silta).

Tutustumme Rondan vanhaan keskustaan kävelykierroksella, jonka jälkeen jatkamme matkaa viinitilalle. Viinitilalla tutustumme tilan tuotantoon, maistelemme tilan tuotteita ja nautimme maukkaan maalaislounaan. Lounaan jälkeen paluu hotellilla Fuengirolaan. Hinta sisältää suomenkielisen oppaan palvelut ja kuljetukset tilausbussilla, sisäänpääsymaksut monumetteihin Rondassa, viinitilavierailun maistiaisineen, 3-ruokalajin lounaan ruokajuomineen ja verot. 

Perjantai 23.2. Nerja tippukiviluolat ja Frigiliana

Nerjan  kaunis rantakaupunki sai kuuluisuutta maailmalla tippukiviluolillaan, jotka löydettiin vuonna 1959 sattumalta viiden pojan toimesta. Euroopan kauneimpiin tippukiviluoliin tutustuminen ja Nerjan kaupungin  pienet kujat ihastuttavat  tunnelmallaan ja päivän kruunaa  vierailu Frigilianan kylässä, joka sijaitsee 300 metrin korkeudessa merenpinnasta. Kylä on  voittanut useasti  Andalusian kauneimman kylän arvonimen. Hinta sisältää kuljetukset ja 3-ruokalajin luonaan ruokajuomineen, sisäänpääsyn luoliin sekä verot.  

Lauantai 24.2. Paluumatka

Kuljetus Malagan lentokentälle, josta suora lento Helsinkiin klo 14.30-20.15.

Lennot 

SK4307 17.2. Helsinki – Malaga          klo 09.45-13.30  

SK4308 24.2. Malaga – Helsinki          klo 14.30-20.15 

Majoitus

Hotel Ilunion Fuengirola****

Paseo Marítimo Rey de España, 87 29640 Fuengirola Málaga 

Ilunion Fuengirola on moderni 4-tähden hotelli rantabulevardin varrella, venesataman ja purjehdusklubin lähettyvillä. Los Bolichesin rautatieasemalle on vain 300 m matka, joten omatoimisesti pääsee helposti junalla esim. Malagaan ja lähikaupunkeihin.

Hotellissa on 180 isoa ja valoisaa huonetta. Kaikkien huoneiden varustukseen kuuluu pieni parveke, internet yhteys (WI-FI), satelliitti TV, ilmastointi, minibaari puhelin sekä hiustenkuivaaja. Hotellissa on ulkouima-allas, kahvila, ravintola, internet-piste sekä kaksi isoa kokoustilaa. 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Tervetuloa Taloustaito-lehden lukijamatkalle Aurinkorannikolle 

Matkakohde                 Aurinkorannikko, Costa del Sol, Espanja               

Matkan ajankohta       17. – 24. helmikuuta 2018 (la-la)

Matkan kokonaishinta  1 130 € / hlö Taloustaidon lukijoille, 1 180 € muille

Matkan hintaan sisältyy                    

 • suora lento Helsinki–Malaga–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
 • majoitus 4-tähden hotellissa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • lentokenttäkuljetukset
 • suomalaisen paikallisoppaan johdolla opastettu kävelykierros, tervetulojuoma ja tapaksia. 

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 350 € 
 • valitut retket suomalaisen oppaan johdolla (varaukset myöhemmin)

Hintaan ei lisätä toimitus- ja palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Matkan hinta edellyttää vähintään 20 hengen ryhmäkokoa. 

Varaukset Verkkokaupassa puh. 09 466 300 tai sähköpostitse 

Maksuehto  Ennakkomaksu 300 € / hlö

Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut/muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla

Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten. Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme.  

Mainos

Blogeissa

 • Tuloerot vain yksi talouden mittari
  Kopra
  Tuloerojen kehityksestä on keskusteltu tänäkin syksynä ahkerasti. Sipilän hallituksen politiikka on tässä suhteessa todettu tuloeroja lisääväksi, siinä missä Kataisen-Urpilaisen hallituksen linja o...
 • Finanssivalta vaihtuu – sukupolvi ei
  Oksanen
  Suomi on pieni maa, vaikka puhuttaisiin isoista toimialoista. Hyvin rajattu joukko miespuolisia nimiä pyörii spekulaatioissa, kun valta vaihtuu maan suurimmissa finanssitaloissa. OP-ryhmä nimitti u...
 • Keskuspankit vähentävät elvytystä: Oletko varautunut korkojen nousuun?
  Lehtonen
  Kun USA:n keskuspankki (FED) aloitti ensimmäisenä epätavalliset rahapolitiikan keinot finanssikriisin puhjettua, harva ajatteli, että vajaa kymmenen vuotta sen jälkeen käytännössä kaikki keskeiset ...

veronmaksajat.fi