veronmaksajat.fi

Lehti

Lue elokuun Taloustaito näköislehtenä 

Taloustaito 7 2016

Kaikki Taloustaidon artikkelit ovat luettavissa näköislehdessä. Jäsenet ja lehden tilaajat tarvitsevat lehden lukemista varten käyttäjätunnukset. Rekisteröidy verkkopalveluun.

Taloustaidon vanhempia artikkeleita (vuosikerrat 2007-2015, 2016- ) on luettavissa tietokoneella arkistossa.   

Rahaa vakuutuskuoreen

Aktiiviselle sijoittajalle sijoitussidonnainen vakuutus voi olla merkittävä etu, mutta passiivinen sijoittaja voi jopa hävitä.

Mökki vai vakituinen asunto?

Remontoin mökkini ja asun siellä nyt suurimman osan vuodesta. Missä kulkee raja, verotetaanko mökkiä vakituisena vai vapaa-ajan asuntona?

metsä Taloustaito
Rahastot avaavat tietä metsään

Aiemmin metsään sijoittaminen vaati sijoittajalta varsin suuria summia. Nykyään metsäsijoitukseen voi päästä kiinni pienelläkin rahalla sijoitusrahaston avulla.

Halpoja helmiä valtion salkusta?

Valtio miettii pörssiosakesalkkunsa keventämistä. Jos myynteihin ryhdytään, kannattaisiko piensijoittajan rientää ostoksille?

Yrityksiltä jää alveja maailmalle

Yritykset voivat hakea maksamiaan arvonlisäveroja takaisin useista eri maista. Haku hoituu yleensä Verohallinnon portaalin kautta.

koulutusTyön kyljessä opiskelemaan

Millä edellytyksillä työnantajan maksama koulutus on verovapaa etu? Jos maksan koulutuksen itse, saanko verotuksessa vähennystä?

Uuteen ammattiin keski-ikäisenä

Viisikymppisenäkin voi vielä vaihtaa alaa.

Koti viileäksi kesähelteillä

Markkinoilla on useita erilaisia vaihtoehtoja kodin viilentämiseen kuumalla säällä. Nykyisin myös kerrostaloasuntoihin on mahdollista asentaa ilmalämpöpumppuja pelkästään jäähdytykseen.

 

Jokirapu kuva Minna Petäinen

Viini ja ruoka

Roseeta saksiniekkojen kumppaniksi

Taide ja keräily

Taidemarkkinoiden aikalaistähdet.

 

Taitava matkustaja

Viisi vinkkiä huikeaan Singaporeen.

Lehdessä myös Teemu LehtisenAntti Marttisen ja Mikael Kirkko-Jaakkolan kolumnit, Verojuristi vastaa ja eloristikko.

Kuvat: Taloustaito, iStockphoto.com

Mainos

Blogeissa

 • Työlinjalla vai ei?
  Kopra
  Perussuomalainen työministeri Jari Lindström on ehdottanut lakiuudistusta, joka päästäisi yli 60-vuotiaat pitkäaikaistyöttömät eläkkeelle erillispäätöksellä. Ehdotus toistaa nk. Lex Taipaletta , jo...
 • Herätä huomiota – saat tulkintaa
  Kalliomäki
  Mitä tuo minusta oikein ajattelee? Mitä nuo meistä puhuvat? Aika tavallinen ajatus meille ihmisille, mutta saman duubion kanssa pähkivät myös yritykset, jopa kokonaiset toimialat. Finanssitoimialaa...
 • Palveluvaltaistumisen armoton voima, osa 2: Kun teollisuuden valta ohjata suhdanteita romahti
  Helenius
  Megatrendit näkyvät talouksissa ensin hitaasti ja asteittain, sitten nopeasti ja voimakkaasti. Palveluiden roolin kasvu on nyt voimistuva megatrendi, ja se selittää osittain miksi maailmantaloudess...

veronmaksajat.fi