veronmaksajat.fi

Lehti

Lue kesäkuun Taloustaito näköislehtenä

TT06716Kaikki Taloustaidon artikkelit ovat luettavissa näköislehdessä. Jäsenet ja lehden tilaajat tarvitsevat lehden lukemista varten käyttäjätunnukset. Rekisteröidy verkkopalveluun.

Taloustaidon vanhempia artikkeleita (vuosikerrat 2007-2015) on luettavissa tietokoneella arkistossa

Näin pannaan perintö jakoon

Perinnönjako tehdään yleensä sovintojakona pesän osakkaiden kesken. Jos sopua ei synny, jaon tekee ulkopuolinen pesänjakaja. Yleisin erimielisyyden aihe on omaisuuserien arvo. 

Kansanosakkeella kohti tuulta ja aurinkoa

Suosittu osinkoyhtiö Fortum hakee kasvua muun muassa Ruotsin tuulista ja Intian auringosta. Riippuvuutta Pohjolan sähkömarkkinoista vähennetään. Lupaavaa vai vaarallista sijoittajalle? 

Euro ja talo

Vuokrien nousu jatkuu

Vuokrat ovat nousseet jo monta vuotta nopeammin kuin asuntojen hinnat. Ilmeisesti vuokrien nousu ainakin kasvukeskuksissa edelleen jatkuu, sillä vuokra-asunnoista on pulaa. 

Uusia tulokkaita myös Taloustaidon listalla

Helsingin pörssiin on viime vuosina listautunut ennennäkemättömän paljon uusia yrityksiä. Joitakin niistä on kivunnut hyviin asemiin myös Taloustaidon pörssilistalla.

Pienillä rahoillakin voi sijoittaa

Vaikka säästöön jäisi vain jokunen kymppi kuussa, kannattaa miettiä säästöjen sijoittamista muuallekin kuin pankkitilille. Vaihtoehtoja on.

Tallelokerot kiven alla

Tallelokeroiden tarjonta on viime vuosina vähentynyt ja lokeroiden vuokrat nousseet. Tarkista jutusta, mistä lokeroita saa ja mihin hintaan.

Siivousvälineet ja kotitalousvähennys.

Mistä palveluista otitalous-vähennys vähennys hoivakodissa?

Hoivakodissakin asuva vanhus voi ostaa yksityisiltä palveluntuottajilta palveluja ja saada niistä kotitalousvähennystä. Kaikki palvelut eivät kuitenkaan oikeuta vähennykseen.

Ennakonpidätys on vasta arvio

Työttömän ansiopäivärahan ennakonpidätysprosentti nousi tämän vuoden alussa. Ennakonpidätys on kuitenkin vasta arvio verosta. Sitä voi muuttaa, jos arvio on pielessä.

Älypuhelimen turvallisuus

Turvallisesti puhelimella

Älypuhelin on tietokone, jonka väärinkäytöstä voi tulla omistajalle kallis lasku. Onneksi on monta tapaa huolehtia puhelimen tietoturvasta.

Taitava matkustaja sukeltaa saaristoon

Kesäinen kulttuuriretki saaristoon – nappaa talteen Taloustaidon vinkit.

Taide ja keräily

Onko juhlarahasta sijoitukseksi?

Viini ja ruoka

Viini sopii burgerille.

Lehdessä myös Teemu LehtisenAntti Marttisen ja Vesa Korpelan kolumnit, Verojuristi vastaa ja Kesäristikko.

 

Kuvat: Taloustaito, iStockphoto.com

Mainos

Blogeissa

 • Saako lomaa lyhentää?
  Sorvanto
  Oletko nähnyt painajaista siitä, että töihin pitäisi palata kesken loman? Vai oletko kenties päinvastoin haaveillut mahdollisuudesta aloittaa järjestelmällinen työarki jo sovittua aiemmin? Loman ke...
 • Näin rakennat osinkosalkun kivijalan
  Oksaharju
  Pitkäjänteinen sijoittaja saa tulovirtansa lähinnä osingoista. Näin on ainakin siihen asti, kun osakkeet mahdollisesti joskus myydään. Sijoittajan vuotuinen osinkotulovirta saisi olla paitsi ennust...
 • Brexit, Kiky ja Suomen (nuorten) tulevaisuus
  Kujala
  Olen saanut työn ja harrastuksien myötä olla mukana monen yhteisön tulevaisuustyössä. Minusta tulevaisuustyö on kiteytetysti sellaista hommaa, jossa pyritään ennakoimaan tietoon perustuen erilaisia...

veronmaksajat.fi