veronmaksajat.fi

Lehti

Lue kesäkuun Taloustaito näköislehtenä

Kaikki Taloustaidon artikkelit ovat luettavissa näköislehdessä. Jäsenet ja lehden tilaajat tarvitsevat lehden lukemista varten käyttäjätunnukset. Rekisteröidy verkkopalveluun.

Viimeinen matka Espanjassa

Ruumiinvalvojaiset kuuluvat Espanjan kulttuuriin. Monet muutkin kuolemaan ja hautajaisiin liittyvät käytännöt poikkeavat suomalaisista. Espanjassa asuvan suomalaisen kannattaa myös selvittää perintöasiansa ajoissa. 

Kotiapu voi olla arvonlisäverotonta

Esimerkiksi vanhus voi ostaa kotiin palveluja, joista ei tietyissä tapauksissa tarvitse maksaa lainkaan arvonlisäveroa. Lisäksi palvelujen kustannuksista voi saada kotitalousvähennyksen. 

Auttavat kädet

Oma asunto ja eläkevuosien turva

Miten omistuskotia pystyy hyödyntämään taloudellisesti eläkevuosina? Mihin asunto riittää ja millaisia yllätyksiin asunnonomistaja saattaa törmätä?

Mitä näyttää asuntokaupan kuumemittari?

Asuntojen myyntiajat ovat markkinoiden kuumemittari. Viime vuosina myyntiajat ovat yleisesti pidentyneet. Miten käy nyt, kun talouden suhdanne näyttäisi kääntyvän?

Ammattilaisten pörssilistasuosikit

Osakkeet ovat keskimäärin kovissa hinnoissa. Sijoittamisen ammattilaiset kuitenkin löysivät vielä Taloustaidon pörssilistalta joukon kiinnostavia yhtiöitä.

Vuokralaisen hakuun itse vai ostopalvelulla?

Omatoimisuuden ja ammattivälittäjän käytön plussat ja miinukset. 

Osakesijoittajan mansikkapaikka

Osakesijoittajan uudet mansikkapaikat

Onko Amerikan paras aika jo ohi? Kestääkö Kiina? Sijoitusalan ammattilaiset arvioivat, mihin päin maailmaa osakesijoittajan kannattaisi nyt suunnistaa. Lue lisää

Mitä korvaukseksi vapaaehtoistyöstä?

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkita vapaaehtoistyöntekijöitään, mutta palkitsemisen rajat pitää tuntea, jos halutaan välttää veroseuraamukset.

Taide ja keräily

Partaveropoletti on kallis harvinaisuus.

Kesämökki Kuva Patrik Lindström

Mökkikauppa vetää

Kuivanmaan mökit eivät nyt ole mökkimarkkinoiden ykköstuote, mutta rantamökit kiinnostavat ostajia. Hinnan täytyy kuitenkin vastata mökin tasoa. 

 

Viini ja ruoka

Samppanjaa Suomen ravintolaelämän kultakaudelta.

Venetarkastaja on riippumaton

Valtaosa veneistä ostetaan käytettynä. Riippumaton venetarkastaja voi auttaa ostajaa varmistumaan veneen kunnosta.

Tietoa ja elämyksiä kesäretkeltä

Taidetta, timantteja, luontoa ja historiaa – kesä-Suomi on täynnä yllätyksellisiäkin museoita. Ota talteen Taloustaidon 10 kesäistä vinkkiä museoretkelle.

Kurjaa matkantekoa keskipaikalla

On vaikea enää löytää henkilöautoa, jossa matkustaisi mukavasti viisi henkilöä. Takapenkillä voi olla kolme paikkaa, mutta keskipaikka on kupera ja kivikova.

Lehdessä myös Antti Marttisen pääkirjoitusTeemu Lehtisen ja Mikael Kirkko-Jaakkolan kolumnit, Verojuristi vastaa ja kesäristikko.

Kuvat Taloustaito, iStockphoto.com

Mainos

Blogeissa

 • Mätäkuun juttuja pörssissä
  Hokka
  Ensi viikolla, 22. päivä, alkaa mätäkuu, joka kestää 22.8. asti. Vanhan kansanperinteen mukaan mätäkuussa kaikki pilaantuu, haavat eivät parane, taudit tarttuvat ja mitä ihmeellisimpiä asioita tapa...
 • Pitäisikö syntyvyyden laskusta olla huolissaan?
  Kotamäki
  Twitterissä Allan Seuri herätteli keskustelua kysymällä pitäisikö laskevasta syntyvyydestä olla huolissaan ja miksi. Kysymys on suoraviivaisuudessaan erinomainen. Joskus minullekin on tullut tunne,...
 • Hyvin koulutettu, näin pysyt kiinni uraputkessa
  Alavalkama
  Saisinko arvata, millainen ammattilainen olet? Oletko viiden viimeksi kuluneen vuoden aikana opiskellut ammattioppilaitoksessa esimerkiksi johtamista? Jos vastasit kyllä, veikkaisin että olet jo en...

PÖRSSILISTA

Metsäkonevalmistaja Ponsse on heinäkuussa Taloustaidon pörssilistan reippain nousija.

Tarkista Taloustaidon pörssilista

Taloustaito pörssilista

veronmaksajat.fi