veronmaksajat.fi

Tolvasen autopäiväkirja

Juha Tolvanen on auto- ja liikennetoimittaja, joka avaa autoilun saloja Tolvasen autopäiväkirjassa.

 • Autoliikenne on jatkuvasti myrskyn silmässä
  28.3.2017 Auto
  Autoverotuksen uudistusselvityksen mahalasku, rapautuva tieverkosto, liikenteen päästöjen pienentäminen ja uusi tieliikennelaki. Autoliikenne on jatkuvasti myrskyn silmässä.
 • Takki vai tuluskukkaro?
  23.1.2017 Auto
  Vaikka liikenneministeri Anne Bernerin julkistama autoverotuksen uudistusta ja väyläyhtiön perustamista koskeva selvitys on toki vasta ehdotus, sen aiheuttama mylläkkä on ainutlaatuinen. Väkisinkin tulee mieleen, että koko show on tarkoitettu kepillä sohaisuksi reaktioiden mittaamista varten. Luvassa on takuuvarmasti uusia julkistuksia. Todelliset ehdotukset – hallituksen esityksestä puhumattakaan – valmistuvat sitten aikanaan.
 • Autoilun perusidea ei vielä toteudu sähköautossa
  24.11.2016 Auto
  Sähköautosta ei vielä tällä hetkellä Suomessa ole polttomoottoriauton korvaajaksi. Tarvitaan paljon työtä, ennen kuin perhe voi huoletta suunnata sähköautolla päämääräänsä tarvitsematta pähkäillä etukäteen latauspaikkoja ja matkaan kuluvaa aikaa.
 • Kännykkä korvalla liikenteessä on vaaran paikka
  23.8.2016 Auto
  Kännykkä korvalla ajaminen on sekä kiellettyä että erityisen vaarallista. Ethän sinä tee niin? Mikä kännykän autokäytössä oikein mättää, kysyy +AUTON Juha Tolvanen.
 • En enää purnaa tietöistä
  25.5.2016 Auto
  Olen päättänyt olla purnaamatta asioista, jotka ovat vuosikausia kaivelleet mieltäni liikenteessä. En esimerkiksi enää jurnuta tietöiden aiheuttamista liikennetukoksista.
 • Varokaa – kevät tulee!
  5.4.2016 Auto
  Tiedän olevani melkoinen ilonpilaaja, mutta haluan nostaa esiin kesäisten olosuhteiden nurjan puolen liikenteessä. Harva näet tulee ajatelleeksi (tuskin tiedostaakaan) sitä, että kevät ja kesä ovat vakavien suistumisonnettomuuksien aikaa, vaikka ajokelien parannuttua toisin luulisi.
 • Testirengashuijaus koettelee suomalaista rehellisyyttä
  29.2.2016 Auto
  Nokian Renkaat on jo vuosien ajan toimittanut erikoisvalmisteisia renkaita mm. lehtien testeihin taatakseen tuotteittensa menestyksen. Renkaiden ominaisuuksia on yksilöllisesti paranneltu parhaan tuloksen saavuttamiseksi. ”Testirenkaita” ei ole ollut tarkoituskaan myydä asiakkaille.
 • Avustimet eivät korvaa ajotaitoa
  25.1.2016 Auto
  Nykyautot ovat tulvillaan järjestelmiä, jotka auttavat kuljettajaa erilaisissa ajotilanteissa. Toinen toistaan monipuolisemmista autoilua helpottavista järjestelmistä tärkein on edelleen auton kuljettaja. Juuri hän tekee päätökset – oikeat tai väärät.
 • Volkswagen esitteli ”päästödieselien” korjaustoimenpiteet
  7.12.2015 Auto
  Volkswagen-moottorien päästöskandaalin ratkaisu lähestyy. Jättikonserni on esitellyt Saksan viranomaiselle 1,6- ja 2,0-litraisten, koodinimellä EA 189 tunnetuille dieselmoottoreille tarpeelliset korjaustoimenpiteet.
 • Autosi kerää ja välittää sinua koskevia tietoja ulkopuolisille
  27.11.2015 Auto
  Tiesitkö, että autosi on paljon muutakin kuin kulkuväline. Se on melkoinen juoruilija, joka voi välittää yksityisinä pitämiäsi tietoja ulkopuolisille. Oletko tullut ajatelleeksi, että autosi on oikeastaan kumipyörillä liikkuva, loputtoman utelias tietokone, joka palvelee kahta herraa.
 • Kansanauton kujanjuoksu
  5.11.2015 Auto
  Volkswagen-konsernin perustuksia heiluttava päästöhuijaus on paisunut suorastaan jättimäisiin mittasuhteisiin. Automaailman tsunami lähti liikkeelle Yhdysvalloista, jossa paljastunut VW:n tiettyjen dieselmoottorien päästömanipulointi käynnisti ennennäkemättömän laajan ketjureaktion.
 • Autovero alenee hillitysti
  24.6.2015 Auto
  Autoveron alennuksen odottelu on saanut monet uuden auton hankintaa harkitsevat mietteliäiksi. Suomalaistapaan liikkeellä on ollut toinen toistaan hurjempia huhuja veronalennuksen euromääristä, mikä on luonnollisesti heijastunut autonostopäätösten tekoon.
 • Ennakointi auttaa liikenteessä
  8.6.2015 Auto
  Liikenteessä pärjääminen ei ole koskaan itsestään selvää. Miltei jokainen meistä joutuu päivittäin ”läheltä piti” -tilanteisiin, joiden selvittämisessä onnella on merkittävä sijansa. Joskus vain käy niin, että onni ei ole mukana. Silloin ennalta opitut keinot ovat arvossaan.
 • Autoilun verotus ja tiestön kunto on saatava kansainväliselle tasolle
  23.4.2015 Auto
  Suomen valtio on jo vuosikymmenet verottanut autoilua lievästi sanottuna luovasti. Onhan autoilusta ja liikenteestä saatavilla moninaisilla verotuloilla valtiolle luonnollisesti suuri merkitys.
 • Autontarvitsijan eduskuntavaalit
  13.1.2015 Auto
  Entä jos ennen numeron kirjoittamista äänestyslippuun pistäisimme ehdokkaat tiukoille ja kerrankin selvittäisimme heidän kantansa tärkeiksi kokemiimme asioihin. Miten olisi, jos nostaisimme esiin myös autoilijoiden ongelmat, jotka rassaavat yhä pahemmin autonkäyttäjien taloutta?
 • Ostaako vai eikö ostaa?
  12.11.2014 Auto
  Autontarvitsijoilla riittää tätä nykyä pähkäiltävää. Uuden auton hankkijalle pöytä on katettu ja koristeltu viimeisen päälle. Tarjolla on jos jonkinlaista rahoitusmallia. Lisäksi houkuttimena on lisävarustepaketteja joka lähtöön.
 • Oikeuden päätös pysäköintikolhujen ilmoittamatta jättämisestä murentaa oikeustajua
  30.9.2014 Auto
  Jo on aikoihin eletty! Vai mitä muuta voi sanoa korkeimman oikeuden päätöksestä, jonka mukaan pysäköintipaikalla autollaan toista ajoneuvoa kolhineen kuljettajan ei tarvinnut jättää tapauksesta viestiä.
 • Kuolonkolarit vähenevät – rattijuoppous lisääntyy
  1.9.2014 Auto
  Liikennekuolemat ovat Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vähentyneet kuluvan vuoden alkupuoliskolla varsin selvästi. Tammi-heinäkuussa tieliikenteessä menehtyi 122 henkilöä. Vastaavana ajanjak...
 • Hilavitkuttimet ja tarkkaavaisuus
  21.7.2014 Auto
  Autoilu on nykyisin aivan eri maata kuin vielä muutama vuosi sitten. Autojen korirakenteet ohjailevat kolarissa törmäysvoimia hallitusti, mikä luo perustan matkustajien suojalle. Nykyaikaiset turva...
 • Rattijuopot tulevat, oletko valmis?
  2.6.2014 Auto
  Kesä on tullut. On jälleen suomalaisautoilijoiden kansallisurheilun aika – valitettavasti. Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien ennakkoraportti vuonna 2013 tapahtuneista rattijuoppojen aiheu...

Mainos

Blogeissa

 • Yhtiöittäminen on veronmaksajan etu
  Rajakangas
  Julkisen sote-tuotannon yhtiöittäminen kilpailluilla markkinoilla toimiessa ei ole pakollista. Ehdottoman tarpeellista se on. Sinäkin, veronmaksajalukijani, hyödyt siitä. Sote-uudistusta tehdään ko...
 • Miksi naisten sijoitustuotot ovat miesten sijoitustuottoja suurempia?
  Liljeström
  Useiden tutkimusten mukaan naisten sijoitustuotot ovat miesten sijoitustuottoja suuremmat. Ensimmäinen selitys tähän on varmaankin se, että miehet ovat innokkaita kaupankävijöitä. Kaupankäyntikulut...
 • Seitsemän vinkkiä taloyhtiön yhtiökokoukseen
  Metsola
  Kevät ja yhtiökokoukset kuuluvat yhteen. Yhtiökokouksiin kuuluu myös värikäs keskustelu, toisinaan asiasta, välillä sen vierestä. Lisäksi kokouksissa käytetään ihan todellista valtaa. Päätösvaltaa,...

veronmaksajat.fi