veronmaksajat.fi

Tolvasen autopäiväkirja

Juha Tolvanen on auto- ja liikennetoimittaja, joka avaa autoilun saloja Tolvasen autopäiväkirjassa.

 • Ilmoita poliisille havaitsemastasi rattijuoposta – aina!
  6.11.2017 Auto
  Jos ajat et ota Kansalaisten suhtautuminen rattijuoppouteen on muuttunut selvästi. Enää tuttuakaan juoppokuskia ei juuri pyritä ”suojelemaan” jättämällä ilmoittamatta asiasta viranomaisille.
 • Nopeusmittarin kehitys puolitiessä – vaadi laatua ja vältä sakot, autoilija!
  21.7.2017 Auto
  punainen auto Ylinopeuskeskusteluissa unohdetaan usein autojen nopeusmittarien epätarkkuus. Nopeusmittari voi näyttää jopa lähes 10 km/h todellista nopeutta suurempaa lukemaa.
 • Liikenteessä ei voi koskaan olla liian varovainen
  5.6.2017 Auto
  Auto ja polkupyörä liikenteessä Liikenteessä pärjääminen vaatii tarkkaa havainnointia ja reagointia. Ratin takana päätöksiä pitää tehdä joka sekunti, juuri nyt. Eilisen opit eivät enää päde liikenteessä.
 • Autoliikenne on jatkuvasti myrskyn silmässä
  28.3.2017 Auto
  Autoverotuksen uudistusselvityksen mahalasku, rapautuva tieverkosto, liikenteen päästöjen pienentäminen ja uusi tieliikennelaki. Autoliikenne on jatkuvasti myrskyn silmässä.
 • Takki vai tuluskukkaro?
  23.1.2017 Auto
  Vaikka liikenneministeri Anne Bernerin julkistama autoverotuksen uudistusta ja väyläyhtiön perustamista koskeva selvitys on toki vasta ehdotus, sen aiheuttama mylläkkä on ainutlaatuinen. Väkisinkin tulee mieleen, että koko show on tarkoitettu kepillä sohaisuksi reaktioiden mittaamista varten. Luvassa on takuuvarmasti uusia julkistuksia. Todelliset ehdotukset – hallituksen esityksestä puhumattakaan – valmistuvat sitten aikanaan.
 • Autoilun perusidea ei vielä toteudu sähköautossa
  24.11.2016 Auto
  Sähköautosta ei vielä tällä hetkellä Suomessa ole polttomoottoriauton korvaajaksi. Tarvitaan paljon työtä, ennen kuin perhe voi huoletta suunnata sähköautolla päämääräänsä tarvitsematta pähkäillä etukäteen latauspaikkoja ja matkaan kuluvaa aikaa.
 • Kännykkä korvalla liikenteessä on vaaran paikka
  23.8.2016 Auto
  Kännykkä korvalla ajaminen on sekä kiellettyä että erityisen vaarallista. Ethän sinä tee niin? Mikä kännykän autokäytössä oikein mättää, kysyy +AUTON Juha Tolvanen.
 • En enää purnaa tietöistä
  25.5.2016 Auto
  Olen päättänyt olla purnaamatta asioista, jotka ovat vuosikausia kaivelleet mieltäni liikenteessä. En esimerkiksi enää jurnuta tietöiden aiheuttamista liikennetukoksista.
 • Varokaa – kevät tulee!
  5.4.2016 Auto
  Tiedän olevani melkoinen ilonpilaaja, mutta haluan nostaa esiin kesäisten olosuhteiden nurjan puolen liikenteessä. Harva näet tulee ajatelleeksi (tuskin tiedostaakaan) sitä, että kevät ja kesä ovat vakavien suistumisonnettomuuksien aikaa, vaikka ajokelien parannuttua toisin luulisi.
 • Testirengashuijaus koettelee suomalaista rehellisyyttä
  29.2.2016 Auto
  Nokian Renkaat on jo vuosien ajan toimittanut erikoisvalmisteisia renkaita mm. lehtien testeihin taatakseen tuotteittensa menestyksen. Renkaiden ominaisuuksia on yksilöllisesti paranneltu parhaan tuloksen saavuttamiseksi. ”Testirenkaita” ei ole ollut tarkoituskaan myydä asiakkaille.
 • Avustimet eivät korvaa ajotaitoa
  25.1.2016 Auto
  Nykyautot ovat tulvillaan järjestelmiä, jotka auttavat kuljettajaa erilaisissa ajotilanteissa. Toinen toistaan monipuolisemmista autoilua helpottavista järjestelmistä tärkein on edelleen auton kuljettaja. Juuri hän tekee päätökset – oikeat tai väärät.
 • Volkswagen esitteli ”päästödieselien” korjaustoimenpiteet
  7.12.2015 Auto
  Volkswagen-moottorien päästöskandaalin ratkaisu lähestyy. Jättikonserni on esitellyt Saksan viranomaiselle 1,6- ja 2,0-litraisten, koodinimellä EA 189 tunnetuille dieselmoottoreille tarpeelliset korjaustoimenpiteet.
 • Autosi kerää ja välittää sinua koskevia tietoja ulkopuolisille
  27.11.2015 Auto
  Tiesitkö, että autosi on paljon muutakin kuin kulkuväline. Se on melkoinen juoruilija, joka voi välittää yksityisinä pitämiäsi tietoja ulkopuolisille. Oletko tullut ajatelleeksi, että autosi on oikeastaan kumipyörillä liikkuva, loputtoman utelias tietokone, joka palvelee kahta herraa.
 • Kansanauton kujanjuoksu
  5.11.2015 Auto
  Volkswagen-konsernin perustuksia heiluttava päästöhuijaus on paisunut suorastaan jättimäisiin mittasuhteisiin. Automaailman tsunami lähti liikkeelle Yhdysvalloista, jossa paljastunut VW:n tiettyjen dieselmoottorien päästömanipulointi käynnisti ennennäkemättömän laajan ketjureaktion.
 • Autovero alenee hillitysti
  24.6.2015 Auto
  Eko-auto Autoveron alennuksen odottelu on saanut monet uuden auton hankintaa harkitsevat mietteliäiksi. Suomalaistapaan liikkeellä on ollut toinen toistaan hurjempia huhuja veronalennuksen euromääristä, mikä on luonnollisesti heijastunut autonostopäätösten tekoon.
 • Ennakointi auttaa liikenteessä
  8.6.2015 Auto
  Liikenneonnettomuuden uhatessa ei ole ylimääräistä aikaa toimenpiteiden pohdiskeluun. Siksi kannattaa ennakoida. Liikenteessä pärjääminen ei ole koskaan itsestään selvää. Miltei jokainen meistä joutuu päivittäin ”läheltä piti” -tilanteisiin, joiden selvittämisessä onnella on merkittävä sijansa. Joskus vain käy niin, että onni ei ole mukana. Silloin ennalta opitut keinot ovat arvossaan.
 • Autoilun verotus ja tiestön kunto on saatava kansainväliselle tasolle
  23.4.2015 Auto
  Suomen valtio on jo vuosikymmenet verottanut autoilua lievästi sanottuna luovasti. Onhan autoilusta ja liikenteestä saatavilla moninaisilla verotuloilla valtiolle luonnollisesti suuri merkitys.
 • Autontarvitsijan eduskuntavaalit
  13.1.2015 Auto
  Entä jos ennen numeron kirjoittamista äänestyslippuun pistäisimme ehdokkaat tiukoille ja kerrankin selvittäisimme heidän kantansa tärkeiksi kokemiimme asioihin. Miten olisi, jos nostaisimme esiin myös autoilijoiden ongelmat, jotka rassaavat yhä pahemmin autonkäyttäjien taloutta?
 • Ostaako vai eikö ostaa?
  12.11.2014 Auto
  Autontarvitsijoilla riittää tätä nykyä pähkäiltävää. Uuden auton hankkijalle pöytä on katettu ja koristeltu viimeisen päälle. Tarjolla on jos jonkinlaista rahoitusmallia. Lisäksi houkuttimena on lisävarustepaketteja joka lähtöön.
 • Oikeuden päätös pysäköintikolhujen ilmoittamatta jättämisestä murentaa oikeustajua
  30.9.2014 Auto
  Jo on aikoihin eletty! Vai mitä muuta voi sanoa korkeimman oikeuden päätöksestä, jonka mukaan pysäköintipaikalla autollaan toista ajoneuvoa kolhineen kuljettajan ei tarvinnut jättää tapauksesta viestiä.

Blogeissa

 • Suomi täyttää 101 vuotta – miten olemme yhä erilaisia?
  Lehtinen
  Mitä suomalaisuus on? Ensiksi vanhoja vastauksia: suomalaisuus on lukuisien sotien ja kriisien karaisemaa realismia ja sitkeyttä, tinkimätöntä luterilaista työmoraalia, omintakeista kieltä ja kultt...
 • Talous vahvistuu epävarmuuden varjoissa
  Palola
  Vuodet eivät ole veljiä keskenään, vaikka pitkään näin näytti olevan, kun asioita tarkastelee talouden näkökulmasta. Alkanut vuosi on startannut menneitä vuosia huomattavasti onnellisempien tähtien...
 • Lentoradasta totta? Rata sysäisi Hämeenlinnan kasvuun
  Metsola
  Lentorata on Tampereen pormestarin Lauri Lylyn ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren ajama kaukoliikennerata, joka yhdistäisi Helsinki-Vantaan lentoaseman kaukojunaliikenteeseen. Rata kulkisi pä...

veronmaksajat.fi