veronmaksajat.fi

Myrsky kaatoi puun: Korvaako kotivakuutus vahingon?

31.8.2016 Suku+Perhe

Tuuli, rankkasade ja salamat aiheuttavat vahinkoja. Uusi opas antaa vinkkejä luonnonilmiövahinkojen korvaamisesta.

sateenvarjo

Myrskyt ja muut luonnonilmiövahingot -oppaassa käsitellään tuulen, rankkasateen ja salamien aiheutuneiden vahinkojen korvaamiseen liittyviä kysymyksiä sekä miten vahinkoja korvataan koti- ja vapaa-ajan asuntojen vakuutuksista. Mukana on myös esimerkkejä Vakuutus- rahoitusneuvonta FINEn neuvontaan tulleista kysymyksistä. 

5 luonnonilmiövahinkoa: Korvaako vakuutus?

1. Voimakas tuuli repi osan saunarakennuksemme katosta irti ja heitti sen naapurimme talon päälle. Hänen talostaan meni kaksi ikkunaa rikki. Olemmeko korvausvastuussa?

Ette ole, mikäli kattonne oli kunnossa. Koska ette ole syyllistyneet huolimattomuuteen tai laiminlyöntiin, vahingonkorvausvelvollisuutta naapurille ei ole.

2. Salamointi aiheutti sähkö- ja puhelinverkkoon jännitepiikin, joka rikkoi vanhan pakastimemme. Syksyllä metsästetyn hirven lihat ja pakkaseen säilömämme marjat sulivat. Korvataanko vahingot kotivakuutuksestani?

Korvataan, jos vakuutusturva on laaja. Suppeimmista tai perustasoisista kotivakuutuksista pakasteita ei korvata.

3. Naapurin tontilla kasvanut puu kaatui puuliiterimme päälle ja romahdutti sen. Liiterissä olleet polttopuutkin kastuivat käyttökelvottomiksi. Voimmeko saada korvausta jostain vakuutuksesta?

Voitte saada korvausta omasta kotivakuutuksestanne tai joissain tapauksissa naapurin mahdollisesta vastuuvakuutuksesta. Suppeastakin kotivakuutuksesta voi saada korvausta, jos kyseessä on korvattava myrskyvahinko. Jos puun kaatumista ei ole aiheuttanut myrsky, korvausta voidaan maksaa laajimmista kotivakuutuksista. Naapurin vastuuvakuutuksesta voi saada korvausta, jos esimerkiksi puu on ollut jo silminnähden huonossa kunnossa ja naapuri on laiminlyönyt sen kaatamisen ajoissa.

4. Myrskyn aikana satoi niin paljon, ettei sade ehtinyt imeytyä maahan vaan tulvi kellariimme ja tärveli siellä säilytyksessä olleet tavarat. Korvataanko se vakuutuksesta?

Vahinko korvataan kotivakuutuksesta, jos rankkasateen aiheuttamaa tulvimista koskevat ehdot täyttyvät. Edellytyksenä korvattavuudelle voi olla esimerkiksi 30 mm:n sademäärä tunnissa tai 75 mm:n vuorokaudessa.

5. Myrskytuuli mylläsi pihamme puita ja pensaita siten, että piha täytyy raivata. Korvataanko vakuutuksesta pihan raivaamisesta aiheutuneet kustannukset?

Raivauskustannukset korvataan kotivakuutuksesta. Kotivakuutuksesta voi saada korvausta myös puiden ja pensaiden taimista.

Esimerkit FINEn julkaisusta Myrskyt ja muut luonnonilmiövahingot

Tutustu julkaisuun: Myrskyt ja muut luonnonilmiövahingot

Minna Petäinen

Kommentit (1)
 
  • jöördis 5.9.2017 18:46
     
    Korvaa, mutta kuninka paljon... Yllätyksiä voi tulla kun ikävähennyksiä aletaan soveltamaan. Saattaa olla että on tullut maksettua turhasta.
    Ilmoita asiaton viesti

Kommentoi!
Nimesi Sähköpostiosoitteesi
Kommenttisi
Varmistus robottien varalta: Mitä onkaan kuusi ynnä kaksi?
Välitä Taloustaidon ylläpidolle huomiosi siitä, että kommentti on mielestäsi asiaton ja toivoisit sen poistamista.
Voit myös halutessasi antaa lisätietoja ylläpidolle:
Haluatko varmasti poistaa kommentin?

Blogeissa

veronmaksajat.fi