veronmaksajat.fi

Vakuutukset

 • Skeitti kolahti – viisi vakuutusta lapsen tapaturmaan
  23.10.2017 Suku+Perhe
  Tyttö ja skeittilauta Tapaturmavakuutus ei aina korvaa kaikkia lapselle sattuneita haavereita. Vakuutustuotteet ovat keskenään hyvin erilaisia. Onko sinun jälkikasvusi vakuutusturva kunnossa?
 • Henkivakuutusten veroetu pian poistumassa
  17.10.2017 Suku+Perhe
  Vakuutetun lähiomaiset saavat vielä verovapaasti osan henkivakuutuksen kuolemantapauskorvauksesta. Eivät saa enää ensi vuonna.
 • Pihapuu nurin. Mikä vakuutus korvaa vahingon?
  11.9.2017 Suku+Perhe
  Auton päälle kaatunut puu Vapaaehtoinen vakuutus korvaa todennäköisesti vahingon, jos myrsky kaataa omalta tai naapurin tontilta terveen puun taloni tai autoni päälle.
 • Vapaaehtoisten vakuutusten kilpailuttaminen vaatii tarkkuutta
  31.8.2017 Suku+Perhe
  Suurennuslasi Omien vapaaehtoisten vakuutusten läpikäynti kannattaa aika ajoin, sillä se saattaa paljastaa aukkoja vakuutusturvassa.
 • Koska viimeksi kilpailutit kotivakuutuksen?
  2.5.2017 Suku+Perhe
  Kotivakuutuksen voi ostaa laajana tai suppeana. Pelkkä nimi ei kuitenkaan kerro paljonkaan siitä, mitä vakuutus sisältää. Mitä asioita kotivakuutusta valitessa kannattaa ottaa huomioon?
 • Olenko oikeutettu puolisovähennykseen vakuutuskorvauksesta?
  6.4.2017 Suku+Perhe
  Aviopuolisoni kuoli joulukuussa 2016. Yhteiset lapsemme perivät hänen omaisuutensa lukuun ottamatta säästöhenkivakuutuksesta maksettavaa kuolintapauskorvausta, jonka edunsaaja olen. Olenko oikeutettu perintöverotuksen puolisovähennykseen?
 • Yritykselle oikeusturvaa vakuutusmaksulla
  12.1.2017 Suku+Perhe
  Uuden yrittäjän pitäisi ensi töikseen hoitaa perustettavan yrityksen vakuutukset kuntoon. Oikeusturvavakuutus kannattaa ottaa ennen kuin ensimmäistäkään sopimusta allekirjoitetaan yrityksen nimissä.
 • Vertailu: Henkivakuutuksissa suuria etualennuksia
  26.10.2016 Suku+Perhe
  sinkku Vakuutusyhtiöt tarjoavat etuasiakkailleen yhä enemmän alennuksia. Mutta kannattaako kaikki vakuutukset keskittää samaan yhtiöön? Vertailimme henkivakuutusten hintoja ja ehtoja.
 • Kenelle vakuutuksen kuolemantapauskorvaus maksetaan?
  22.9.2016 Suku+Perhe
  Vaahteranlehti anhemmat ottivat kumpikin säästöhenkivakuutuksen noin 10 vuotta vanhimman pojan kuoleman jälkeen. Edunsaajiksi määrättiin lapset. Kuka saa vakuutuksen kuolemantapauskorvauksen? Miten sitä verotetaan?
 • Myrsky kaatoi puun: Korvaako kotivakuutus vahingon?
  31.8.2016 Suku+Perhe
  Tuuli, rankkasade ja salamat aiheuttavat vahinkoja. Uusi opas antaa vinkkejä luonnonilmiövahinkojen korvaamisesta.
 • Miten valita vakuutus metsälle?
  22.7.2016 Suku+Perhe
  Metsävakuutus saattaa suojata suurelta menetykseltä. Kun tietää perusasiat oman metsänsä puustosta ja kasvualueesta, osaa valita sille sopivan vakuutusturvan.
 • Vertailu: Paljonko maksaa arvoesineen vakuutus?
  10.6.2016 Suku+Perhe
  Saitko perinnöksi taidetta? Hankitko arvokkaan soittimen tai harrastusvälineen? Vertasimme, miten kotivakuutus korvaa arvokkaan polkupyörän, taideteoksen ja viulun.
 • Henkivakuutus pariturvana käy sopuisalle parille
  19.2.2016 Suku+Perhe
  Moni asuntolainan raskauttama pariskunta ottaa henkivakuutuksen pariturvana. Se on yksilöllisiä vakuutuksia edullisempi vaihtoehto, mutta eripuraisille sitä ei voi suositella.
 • Mitä oikeusturvavakuutus korvaa?
  7.7.2015 Suku+Perhe
  Kotivakuutuksen mukana ostettu oikeusturvavakuutus ei korvaa kaikkia yksityiselämän riitatilanteita. Korvausta saa harvoin esimerkiksi avioeron tai lasten huoltajuuden riidoista.
 • Pitääkö vakuutuskorvauksesta maksaa veroa?
  21.5.2015 Suku+Perhe
  Vakuutusyhtiö maksoi palkkani kahdeksalta kuukaudelta, kun olin työkyvyttömänä. Verotoimistosta kerrottiin, että vakuutusyhtiön maksama korvaus on verotettavaa ansiotuloa ja joudun maksamaan tästä veroja. Onko maksu aiheellinen?
 • Saako kuka tahansa sairauskuluvakuutuksen?
  19.5.2015 Suku+Perhe
  Sairauskuluvakuutus otetaan usein lapselle. Sairauskuluvakuutus on jo yli miljoonalla suomalaisella. Eniten kiinnostavat lasten sairauskuluvakuutukset.
 • Nuorikin tarvitsee vakuutuksen
  9.3.2015 Suku+Perhe
  Omaan kotiin muuttaminen on nuorelle suuri harppaus kohti aikuisuutta. Kun vakuutukset ovat kunnossa, yllättävä vahinko ei pääse romuttamaan taloutta.
 • Maltti mukaan mutkamäkeen
  13.2.2015 Suku+Perhe
  Tapaturmavakuutus ja matkavakuutus eivät ole voimassa, kun laskettelee merkittyjen rinteiden ja reittien ulkopuolella. Rajoitus koskee esimerkiksi off piste -laskettelua merkittyjen rinteiden ulkopuolella.
 • Pienituloinen, tämän takia hyödyt henkivakuutuksesta
  23.9.2014 Suku+Perhe
  Moni pitää henkivakuutuksia vain hyvätuloisten ihmisten sopimuksina. Siksi henkivakuutus puuttuu juuri niiltä, jotka sitä eniten tarvitsisivat.
 • Ostaisinko lapselle sairauskuluvakuutuksen?
  12.8.2014 Suku+Perhe
  Noin kolmasosalla alle 20-vuotiaista on sairauskuluvakuutus. Ne maksavat satoja euroja vuodessa, joten kannattaa ensi alkuun tarkkaan miettiä, tarvitseeko perhe tätä vakuutusta todella.  Kun on ost...

Blogeissa

veronmaksajat.fi