veronmaksajat.fi

Vakuutukset

 • Koska viimeksi kilpailutit kotivakuutuksen?
  2.5.2017 Suku+Perhe
  Kotivakuutuksen voi ostaa laajana tai suppeana. Pelkkä nimi ei kuitenkaan kerro paljonkaan siitä, mitä vakuutus sisältää. Mitä asioita kotivakuutusta valitessa kannattaa ottaa huomioon?
 • Olenko oikeutettu puolisovähennykseen vakuutuskorvauksesta?
  6.4.2017 Suku+Perhe
  Aviopuolisoni kuoli joulukuussa 2016. Yhteiset lapsemme perivät hänen omaisuutensa lukuun ottamatta säästöhenkivakuutuksesta maksettavaa kuolintapauskorvausta, jonka edunsaaja olen. Olenko oikeutettu perintöverotuksen puolisovähennykseen?
 • Yritykselle oikeusturvaa vakuutusmaksulla
  12.1.2017 Suku+Perhe
  Uuden yrittäjän pitäisi ensi töikseen hoitaa perustettavan yrityksen vakuutukset kuntoon. Oikeusturvavakuutus kannattaa ottaa ennen kuin ensimmäistäkään sopimusta allekirjoitetaan yrityksen nimissä.
 • Vertailu: Henkivakuutuksissa suuria etualennuksia
  26.10.2016 Suku+Perhe
  sinkku Vakuutusyhtiöt tarjoavat etuasiakkailleen yhä enemmän alennuksia. Mutta kannattaako kaikki vakuutukset keskittää samaan yhtiöön? Vertailimme henkivakuutusten hintoja ja ehtoja.
 • Kenelle vakuutuksen kuolemantapauskorvaus maksetaan?
  22.9.2016 Suku+Perhe
  anhemmat ottivat kumpikin säästöhenkivakuutuksen noin 10 vuotta vanhimman pojan kuoleman jälkeen. Edunsaajiksi määrättiin lapset. Kuka saa vakuutuksen kuolemantapauskorvauksen? Miten sitä verotetaan?
 • Myrsky kaatoi puun: Korvaako kotivakuutus vahingon?
  31.8.2016 Suku+Perhe
  Tuuli, rankkasade ja salamat aiheuttavat vahinkoja. Uusi opas antaa vinkkejä luonnonilmiövahinkojen korvaamisesta.
 • Miten valita vakuutus metsälle?
  22.7.2016 Suku+Perhe
  Metsävakuutus saattaa suojata suurelta menetykseltä. Kun tietää perusasiat oman metsänsä puustosta ja kasvualueesta, osaa valita sille sopivan vakuutusturvan.
 • Vertailu: Paljonko maksaa arvoesineen vakuutus?
  10.6.2016 Suku+Perhe
  Saitko perinnöksi taidetta? Hankitko arvokkaan soittimen tai harrastusvälineen? Vertasimme, miten kotivakuutus korvaa arvokkaan polkupyörän, taideteoksen ja viulun.
 • Henkivakuutus pariturvana käy sopuisalle parille
  19.2.2016 Suku+Perhe
  Moni asuntolainan raskauttama pariskunta ottaa henkivakuutuksen pariturvana. Se on yksilöllisiä vakuutuksia edullisempi vaihtoehto, mutta eripuraisille sitä ei voi suositella.
 • Mitä oikeusturvavakuutus korvaa?
  7.7.2015 Suku+Perhe
  Kotivakuutuksen mukana ostettu oikeusturvavakuutus ei korvaa kaikkia yksityiselämän riitatilanteita. Korvausta saa harvoin esimerkiksi avioeron tai lasten huoltajuuden riidoista.
 • Pitääkö vakuutuskorvauksesta maksaa veroa?
  21.5.2015 Suku+Perhe
  Vakuutusyhtiö maksoi palkkani kahdeksalta kuukaudelta, kun olin työkyvyttömänä. Verotoimistosta kerrottiin, että vakuutusyhtiön maksama korvaus on verotettavaa ansiotuloa ja joudun maksamaan tästä veroja. Onko maksu aiheellinen?
 • Saako kuka tahansa sairauskuluvakuutuksen?
  19.5.2015 Suku+Perhe
  Sairauskuluvakuutus otetaan usein lapselle. Sairauskuluvakuutus on jo yli miljoonalla suomalaisella. Eniten kiinnostavat lasten sairauskuluvakuutukset.
 • Nuorikin tarvitsee vakuutuksen
  9.3.2015 Suku+Perhe
  Omaan kotiin muuttaminen on nuorelle suuri harppaus kohti aikuisuutta. Kun vakuutukset ovat kunnossa, yllättävä vahinko ei pääse romuttamaan taloutta.
 • Maltti mukaan mutkamäkeen
  13.2.2015 Suku+Perhe
  Tapaturmavakuutus ja matkavakuutus eivät ole voimassa, kun laskettelee merkittyjen rinteiden ja reittien ulkopuolella. Rajoitus koskee esimerkiksi off piste -laskettelua merkittyjen rinteiden ulkopuolella.
 • Pienituloinen, tämän takia hyödyt henkivakuutuksesta
  23.9.2014 Suku+Perhe
  Moni pitää henkivakuutuksia vain hyvätuloisten ihmisten sopimuksina. Siksi henkivakuutus puuttuu juuri niiltä, jotka sitä eniten tarvitsisivat.
 • Ostaisinko lapselle sairauskuluvakuutuksen?
  12.8.2014 Suku+Perhe
  Noin kolmasosalla alle 20-vuotiaista on sairauskuluvakuutus. Ne maksavat satoja euroja vuodessa, joten kannattaa ensi alkuun tarkkaan miettiä, tarvitseeko perhe tätä vakuutusta todella.  Kun on ost...
 • Joka kolmas ei tiedä mitä oma vakuutus korvaa
  31.7.2014 Suku+Perhe
  Vakuutustuotteiden tarjoamaa turvaa ja vakuutusmaksuja on vaikeaa vertailla. Tätä mieltä oli viisi kuudesta suomalaisesta Finanssialan Keskusliiton kyselyssä. Yli kolmasosa vastaajista ei tiennyt t...
 • Onko oikeusturvavakuutus jäänyt ajasta jälkeen?
  29.10.2013 Suku+Perhe
  Suomalaisista yli 80 prosenttia on vakuutettu oikeusturvavahingon varalta. Oikeusturvavakuutus kuuluu useimmiten osana kotivakuutukseen. Tällä hetkellä yleisin enimmäiskorvaus oikeusturvavakuutukse...
 • Alle kouluikäisten vakuutukset kalleimpia
  13.6.2013 Suku+Perhe
  Lapsen sairauskuluvakuutusta ei kannata valita pelkästään hinnan perusteella, muistuttaa Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fine. ”Selvitä ensin mitä haluat vakuutuksen kattavan, vertaile, lue tuoteselo...
 • Naisille ja miehille samanhintaiset vakuutukset
  19.11.2012 Suku+Perhe
  Vakuutusten hinnoitteluperusteet muuttuvat joulukuussa. Syynä on EU-tuomioistuimen antama tuomio, jonka vuoksi sukupuolta ei saa enää huomioida vakuutusriskien hinnoittelussa tai etuuksissa. Muutos...

Mainos

Blogeissa

 • Nobelisti Bengt Holmström oli sekä väärässä että oikeassa
  Kauppi
  ”Eläkelupaus voi osoittautua katteettomaksi.” Professori Bengt Holmström kohautti tällä väitteellään toissa viikolla. Puheenvuoro oli tärkeä ja hyödyllinen monessakin mielessä. Eläkkeistä ja eläkej...
 • Metsäalalla myönteinen vire
  Toivonen
  Suomen talous on kehittynyt ennustajien odotuksia myönteisemmin. Tämä pätee myös metsäsektoriin. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n heinäkuun lopussa julkistaman suhdannebarometrin mukaan noususuhda...
 • Perustuslaillista verotusta
  Korpela
  Perustuslaki on ollut paljon otsikoissa. Milloin mikäkin lakihanke perutaan perustuslakiin viitaten.  Perustuslakia ja verotusta ei ole tavattu sotkea keskenään, mutta pitäisikö verojuristienkin lu...

veronmaksajat.fi