veronmaksajat.fi

Osakkeet

 • Pankkibisnes murroksessa. Mihin sijoittaa, kun sijoittaa pankkiin?
  12.10.2017 Sijoitukset
  Pankkibisnes Pankkiosakkeet tarjoavat sijoittajalle hyviä osinkotuottoja, mutta myös suurta epävarmuutta. Millaisia ovat pankkien liiketoimintamallit tulevaisuudessa?
 • Taloustaidon pörssilista: loppuvuodesta valoisampaa
  19.9.2017 Sijoitukset
  Syksy Vaikka alkuvuonna pörssiyhtiöt tehtailivat loistotuloksia, vuoden toisella neljänneksellä vauhti hyytyi. Monella Taloustaidon listalle yltäneellä yhtiöllä loppuvuosi näyttää taas valoisammalta.
 • Sijoittaja janoaa innovaatioita
  28.8.2017 Sijoitukset
  Tutkimus Tutkimus ja kehittäminen ovat jääneet monessa pörssiyrityksessä taka-alalle, kun yhtiöt ovat keskittyneet lähinnä toimintojensa tehostamiseen. Millä pörssiyhtiöillä on kiikarissa houkuttelevia innovaatioita?
 • Yritys ja arvopaperit: Hanki ajoissa uusi LEI-tunnus
  17.8.2017 Sijoitukset
  Kaikkien arvopapereita tai johdannaisia omistavien, y-tunnuksellisten yritysten on marraskuusta alkaen hankittava EU:n uusi LEI-tunnus. Ilman tunnusta esimerkiksi kaupankäynti kyseisillä tuotteilla ei onnistu.
 • Taloustaidon pörssilista: Vieläkö löytyy edullista ostettavaa?
  15.6.2017 Sijoitukset
  Eurosetelikuutio Löytyykö Taloustaidon pörssilistan kärjestä vielä houkuttelevia sijoituskohteita, joiden arvostus on edelleen maltillinen?
 • Eurooppa on osakesijoittajan mansikkapaikka
  12.6.2017 Sijoitukset
  Tankatkaa eurooppalaisia ja keventää yhdysvaltalaisia osakkeita, neuvovat pankkien osakestrategit. Suomalaiset osakkeet saattavat yllättää.
 • Kiina-ilmiö vaihtoi suuntaa - Mitkä pörssiyhtiöt hyötyvät?
  18.5.2017 Sijoitukset
  Ihmisvilinää Kiinassa Kun aiemmin yritykset lähtivät Kiinaan edullisten tuotantokustannusten perässä, nyt houkutuslintuna on kiinalainen kuluttaja. Mitkä pörssiyhtiöt hyötyvät eniten Kiinan kasvusta?
 • Joko viriävä Venäjä kutsuu sijoittajaa?
  21.4.2017 Sijoitukset
  Venäjältä kantautuu vaihteeksi hyviä uutisia. Maan talous on kääntynyt kasvuun. Kasvaneet riskit leikkaavat kuitenkin intoa investoida Venäjälle.
 • Mikä on osakkeen hankintahinta osituksen jälkeen?
  13.4.2017 Sijoitukset
  Avioeron yhteydessä tehtävässä osituksessa tasingon saaja saa tasinkona pörssiosakkeita varakkaammalta puolisolta. Pankki hoitaa arvo-osuussiirrot. Mikä on tasingon saajan hankintahinta näistä osakkeista osituksen jälkeen?
 • Sijoittaja, älä sokeudu osingoista
  28.3.2017 Sijoitukset
  Taloustaidon pörssilistan kärjessä on paljon hyviä osingonmaksajia. Hulppea osinko saattaa kuitenkin johtaa sijoittajaa harhaan.
 • Sijoittajan höylättävä tuotto-odotustaan
  20.3.2017 Sijoitukset
  TOP3 Omistajalukumäärältään suurimmat rahastot 31.3.2015: OP-maltillinen B 142 370 omistajaa, Nordea Eurooppa K 106 782 omistajaa, Nordea Strategia Korko 91 146 omistajaa. Turvallista kohdetta rahoilleen etsivä säästäjä turhautuu nykyisessä nollakorkoisten talletusten maailmassa, mutta riskinottajia on palkittu.
 • Terveysalalla huikeat kasvunäkymät
  24.2.2017 Sijoitukset
  Väestö vanhenee, elintasosairaudet lisääntyvät ja sote-uudistus avaa sosiaali- ja terveydenhuollon yrityksille miljardien markkinat. Miten osakesijoittaja pääsisi hyötymään alan kasvusta?
 • Pörssissä luvassa kukkea osinkokevät
  31.1.2017 Sijoitukset
  Ennusteiden mukaan pörssiyhtiöiden keskimääräinen osinkotuotto näyttää jälleen lyövän kirkkaasti monien muiden sijoitusten tuoton.
 • Sijoittajan ovella jo uusia eurokriisejä?
  26.1.2017 Sijoitukset
  Populismi nostaa päätään Euroopassa, ja myös talousasiantuntijat näyttävät siirtyvän eurokriittisten kannalle. Millaista höykytystä osakemarkkinoille on luvassa?
 • Sijoittajan turvasatamille taas tarvetta?
  13.12.2016 Sijoitukset
  Politiikan tapahtumat maailmalla ovat lisänneet osakesäästäjän riskiä, mutta yllätykset voivat tarjota myös ostopaikkoja. Löytyykö Taloustaidon pörssilistan listakärjestä tärppejä riskejä kaihtavalle sijoittajalle?
 • Älä päästä rahanarvoisia papereita vanhenemaan
  9.12.2016 Sijoitukset
  Viimeisetkin paperiset pörssiosakkeet kannattaa nyt muuttaa sähköisiksi arvo-osuuksiksi ja tallettaa arvo-osuustilille. Parhaassa tapauksessa voit saada vaivanpalkaksi muutaman vuoden osingotkin.
 • Rakentajien kurssit hurjassa kiidossa pörssissä
  15.11.2016 Sijoitukset
  Helsingin pörssiin listattujen rakennusyhtiöiden osakekurssit ovat olleet alkuvuonna reippaassa nosteessa. Miltä tilanne näyttää tästä eteenpäin?
 • Metsäteollisuus taas suosiossa
  13.10.2016 Sijoitukset
  Vaahteranlehti Metsäyhtiöt ovat läpikäyneet rajun muodonmuutoksen ja onnistuneet uudistumaan. Toimialalla tahkotaan jälleen kovaa tulosta, vaikka paperin kysyntä hiipuu yhä.
 • Pörssilistan kärki valmiina kasvuun
  20.9.2016 Sijoitukset
  Odotuksia parempi tuloskausi hälvensi pelkoja kuplasta osakemarkkinoilla. Taloustaidon listalla on yhtiöitä, joille talouden piristyminen voi tuoda merkittävää tulosvipua.
 • Osakeostoksia valtion salkusta?
  18.8.2016 Sijoitukset
  Valtion omistajapolitiikan mylläys voi tuoda myyntiin isoja siivuja pörssiyhtiöistä. Millaisia ostopaikkoja valtion sijoitussalkun kevennys tarjoaisi piensijoittajille?

Blogeissa

PÖRSSILISTA

Taloustaidon pörssilistalla ei näy syyskuussa hurjia nousuja eikä laskuja. Vahvin nousija on Finnair, joka kipusi 19 pykälää sijalle 32. 

Tarkista Taloustaidon pörssilista

Taloustaito pörssilista

veronmaksajat.fi