veronmaksajat.fi

Valuuttatalletus tappiolla – onko tappio vähennyskelpoinen meno?

11.1.2018 Sijoitukset

Minulla on valuuttatalletus. Voiko talletuksesta syntyvän valuuttakurssitappion vähentää muista sijoitustuotoista kuten osingoista?

Verojuristi Kati Malinen vastaa:

Ei voi. Korkein hallinto-oikeus on päätöksessään KHO 2015:178 katsonut, että valuuttatalletuksesta aiheutunut tappio ei ole tuloverotuksessa vähennyskelpoinen meno.

Tuloverolain mukaan verovelvollisella on oikeus vähentää tulonhankkimismenona pääomatuloistaan kurssitappio, joka on johtunut ulkomaan rahan määräisestä tulonhankkimisvelasta ja joka ei ole korkotulon lähdeverosta annetussa laissa tarkoitettuun tuloon kohdistuvasta velasta johtuva kurssitappio. Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisun mukaan kurssitappiot eivät ole laajemmin vähennyskelpoisia kuin mitä kyseissä lainkohdassa säädetään, kun on kyse henkilökohtaiset tulon verotuksesta.

Näin ollen valuuttatalletuksista aiheutuneet tappiot eivät ole vähennyskelpoisia. Sen sijaan luonnolliselle henkilölle tai kuolinpesälle muuhun kuin tulonhankkimistoimintaa liittyvien valuuttakurssivoittojen yhteismäärä on verovapaata enintään 500 euroon asti vuodessa.

Kommentit (1)
 
 • Aki 12.1.2018 1:49
   
  Hei, avaisitko tätä hiukan enemmän. Olettaen, että sijoitus on tehty ulkomaan rahan määräisellä tulonhankkimislainalla. Onko siis esim. jenkkiosakkeiden osalta mahdollista vähentää verotuksessa kurssitappio jos taalan kurssi on myydessä huonompi kuin se ostettaessa oli? Miten jos myyntejä on useita vuoden aikana?
  Ilmoita asiaton viesti

Kommentoi!
Nimesi Sähköpostiosoitteesi
Kommenttisi
Varmistus robottien varalta: Mitä onkaan viisi ynnä kaksi?
Välitä Taloustaidon ylläpidolle huomiosi siitä, että kommentti on mielestäsi asiaton ja toivoisit sen poistamista.
Voit myös halutessasi antaa lisätietoja ylläpidolle:
Haluatko varmasti poistaa kommentin?

Blogeissa

 • Talous vahvistuu epävarmuuden varjoissa
  Palola
  Vuodet eivät ole veljiä keskenään, vaikka pitkään näin näytti olevan, kun asioita tarkastelee talouden näkökulmasta. Alkanut vuosi on startannut menneitä vuosia huomattavasti onnellisempien tähtien...
 • Lentoradasta totta? Rata sysäisi Hämeenlinnan kasvuun
  Metsola
  Lentorata on Tampereen pormestarin Lauri Lylyn ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren ajama kaukoliikennerata, joka yhdistäisi Helsinki-Vantaan lentoaseman kaukojunaliikenteeseen. Rata kulkisi pä...
 • Syökö verovelka unelmiasi? Tiedä, mitä oikeasti omistat
  Miekk-oja-Järvinen
  Tuoreet uutiset ovat hyviä: Eläkeläiset ovat vihdoin ryhtyneet kuluttamaan, kasvu 2012–2016 oli 14 prosenttia, ravintola- ja hotellipalveluiden kulutus jopa 44 prosenttia. Voinkohan minäkin lisätä ...

veronmaksajat.fi