veronmaksajat.fi

Sijoitusasunto tyhjillään: voinko vähentää hoitovastikkeet?

5.10.2017 Sijoitukset

Omistan osakehuoneiston, jota vuokraan. Pitkäaikainen vuokralaiseni irtisanoutui kesken vuotta enkä onnistunut saamaan uutta vuokralaista heti hänen muutettuaan pois.

Vuokrahuoneistoni ehti olla tyhjillään kaksi kuukautta ennen kuin uusi vuokralainen saatiin. 

Aloin heti hakea uutta vuokralaista vuokravälittäjän avustuksella, kun edellinen vuokralaiseni irtisanoutui. Voinko vähentää huoneiston hoitovastikkeet myös näiltä kahdelta kuukaudelta, jonka huoneisto on ollut tyhjillään?

Verojuristi Tero Hämeenaho vastaa:

Voit vähentää taloyhtiölle maksamasi hoitovastikkeet myös vuokrahuoneiston tyhjillään oloajalta, koska olet aktiivisesti tänä aikana yrittänyt vuokrata kyseistä huoneistoa eikä huoneisto ole ollut tällöin muussa kuin vuokrauskäytössä.

Vuokraustoiminnan menot ovat lähtökohtaisesti vähennyskelpoisia myös siltä ajalta kuin asunto on tilapäisesti tyhjillään esimerkiksi vuokralaisen vaihtuessa tai remontin ajan, kunhan asunto on vuokraustoiminnan käytössä. Verottaja voi vaatia verovelvollista osoittamaan asunnon vuokraustarkoitus esimerkiksi vuokrausilmoituksin tai välityssopimuksin.

Kommentit (2)
 
 • Erkki 5.10.2017 12:53
   
  Entä vastaavasti, kun asunto myydään vuokralaisen lähdettyä ja se on tyhjillään ennen myyntiä ?
  Ilmoita asiaton viesti
 • Ulla 8.10.2017 9:25
   
  Entä putkiremontin ajan, kun asunto asumiskelvoton eli ei vuokrattavissa? Edellinen vuokrasopimus loppunut putkiremontin alkaessa ja uutta ei solmittu ennen putkiremontin valmistuttua? Voiko nämä väli kuukaudet vähentää?
  Ilmoita asiaton viesti

Kommentoi!
Nimesi Sähköpostiosoitteesi
Kommenttisi
Varmistus robottien varalta: Mitä onkaan seitsemän ynnä kolme?
Välitä Taloustaidon ylläpidolle huomiosi siitä, että kommentti on mielestäsi asiaton ja toivoisit sen poistamista.
Voit myös halutessasi antaa lisätietoja ylläpidolle:
Haluatko varmasti poistaa kommentin?

Blogeissa

 • Miksi kliininen lääketutkimus on tärkeää meille kaikille?
  Nyman
  Riihimäellä on noin 30 000 asukasta. Asuinpaikkana se on melko tavallinen: eteläsuomalainen rauhallinen ja viihtyisä pikkukaupunki, mutta luku 30 000 itsessään on merkittävä.  Noin riihimäellinen i...
 • Lapselle vitonen viikkorahaa – useimmat saavat euronsa käteisenä
  Petäinen
  Suomalaiset vanhemmat luottavat käteiseen rahaan, kun on kyse viikkorahasta. Neljä viidestä maksaa viikkorahan käteisellä. Ruotsissa neljännes vanhemmista siirtää viikkorahan lapsen pankkitilille, ...
 • Onko yritys verokilpailun uhri?
  Korpela
  Useimmat viime aikojen verokeskusteluun osallistuneet ovat oppineet erottamaan puheessaan veropetoksen eli lainvastaisen toiminnan verosuunnittelusta, joka on lainmukaista toimintaa. Tämä jaottelu ...

veronmaksajat.fi