veronmaksajat.fi

Karon pörssiviikko

 • Kesän pörssiennuste: Yhdysvalloissa ukkostaa, Euroopassa aurinkoisinta
  21.6.2017 Sijoitukset
  Aurinko KARON PÖRSSI Kesän kuukaudet ovat olleet pörsseissä perinteisesti sateisia. "Myy toukokuussa" -nyrkkisääntö on toiminut. Kuluva kesä on kuitenkin alkanut pörsseissä yllättävässäkin myötätuulessa.
 • Pörssin metsäjätit puntarissa
  14.6.2017 Sijoitukset
  Kouvumetsä KARON PÖRSSI: Suomeen sijoittavan kannalta metsäteollisuus on ohittamaton toimiala. Sijoittajan on muodostettava näkemys metsäteollisuudesta.
 • Valtionrahastot ovat globaaleja pörssigigantteja
  7.6.2017 Sijoitukset
  Norjalainen öljy KARON PÖRSSI Valtiotaustaiset rahastot (Sovereign Wealth Fund) ovat osake- ja korkomarkkinoiden gigantteja. Niiden liikkeet vaikuttavat pörssien kehitykseen.
 • Suomalainen sijoittaja turvaverkon vankina
  1.6.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Turvaverkko saa suomalaiset sijoittajat ajattelemaan, että meidän ei tarvitse huolehtia kuin lomamatkoista, auton hankkimisesta ja pesukoneen rikkoutumisesta. Tämä estää pitkäjänteisen sijoittamisen ja korkoa korolle -efektistä nauttimisen – ja todellisen taloudellisen vapauden saavuttamisen.
 • Listojen lista: Citycon on ykkönen
  24.5.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kauppakeskuksiin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö Citycon on Helsingin pörssin ykköskohde, jos valintansa tekee neljän pörssin osakkeita paremmuusjärjestykseen laittavan listan perusteella.
 • Remedy ei sovi pörssiin
  17.5.2017 Sijoitukset
  Konsolipelaajat vauhdissa KARON PÖRSSI Vaikka pelitalo Remedy on vaikea sijoituskohde, se on tietenkin erittäin tervetullut First Northiin. Peliyhtiöt kiinnostavat sijoittajia, ja pörssiin sopii, vaikkei pörssilogiikan ennustettavuuden toiveeseen pystyisikään vastaamaan.
 • Pankki perusti maksuttoman kasinon
  10.5.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Pörssikauppaa maksutta! Eikä kyse ei ole kertaluonteisesta lanseerauskampanjasta vaan pysyvästä hinnoittelusta, kunhan kauppa on vähintään sadan euron suuruinen.
 • Fiksuudella vauraammaksi
  4.5.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI: Jos osakesijoittamista mainostettaisiin niin kuin kirjakerho tapasi mainostaa kirjojen lukemista, televisiomainoksessa Jörn Donner saattaisi lausahtaa sopivan ylimielisesti: "Fiksut sijoittavat osakkeisiin."
 • Osinkodippi sulaa kuin Inarijärvi
  26.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Huhtikuu ei ole kuukausista julmin, ainakaan pörssissä. Päin vastoin huhtikuu on tavannut olla Helsingissä poikkeuksellisen hyvä pörssikuukausi.
 • Kärsitkö sinäkin hajautusharhasta?
  21.4.2017 Sijoitukset
  Kotipizza listautuu pörssiin. KARON PÖRSSI S&P 500:aan kohdistuvat indeksirahastot ovat sijoitusmaailman pizzaa: tasalaatuista tuotetta, jossa erottava tekijä on kustannus, käytännössä siis hallinnointipalkkio. Ainut rationaalinen sijoitustapa on ostaa halvinta tuotetta.
 • Kuumemittari näyttää: alilämpöä
  12.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Täytyykö huolestua, jos kukaan ei ole huolissaan? Osakesijoittamisessa vastaus on usein myöntävä. Jos sijoittajia ei pelota vaan ympärillä nähdään vain mahdollisuuksia, osakkeita ostetaan hintaan mihin hyvänsä.
 • DNA, Tokmanni ja Kotipizza lupailevat osinkokasvua
  5.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Suhdanteista vain vähän riippuvainen toimiala ja yhtiö, joka pystyy omien toimiensa ansiosta kasvattamaan osingonmaksukykyään keskimääräistä nopeammin. Unelmayhdistelmä, etenkin jos osaketta pääsee ostamaan kohtuullisella arvostuksella.
 • Ovatko asuntorahastot pyramidihuijaus?
  29.3.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI: Oletko sijoittanut asuntorahastoon? Tiedätkö, kuinka niiden tulos muodostuu? Tuotto ei välttämättä ole sillä pohjalla kuin sijoittaja luulee.
 • Fondian järjetön anti – mukana ollaan
  22.3.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Tätä on odotettu! Fondian nimi on pyörinyt potentiaalisten listautujien arvuuttelulistoilla jonkin aikaa, ja viimein tämän vuoden alussa lakipalveluyritys kertoi hakeutuvansa alkuvuoden aikana First North -listalle. Anti alkoi tämän viikon maanantaina.
 • Next Games testaa pelihypen syvyyden
  15.3.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Jos haluaa ensisijaisesti turvata pääomansa ja toissijaisesti hankkia sille jonkin verran tuottoa, Next Games ei ole sopiva sijoituskohde. Pelurille, joka haluaa jännitystä, se voi sopia oikein hyvin.
 • Amerikkalaisuuden ikoneja salkkuun?
  9.3.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Yhdysvaltalaisosakkeet ovat nousseet vauhdilla, vaikka samaan aikaan maan poliittinen riski on noussut. Miltä näyttäisivät amerikkalaisuuden ikonit McDonald's ja Coca-Cola sijoittajan lautasella?
 • Maakuntien pörssiyhtiöt – sijoitustuottoa kotikonnuilta
  1.3.2017 Sijoitukset
  Helsingin pörssi on nimensä veroinen: 127 pörssiyhtiöstä 83:n kotipaikka on Helsinki, Espoo tai Vantaa.
 • Tulospettymysten ja osinkoyllätysten sesonki
  22.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kaikki merkittävät Helsingin pörssin yhtiöt ovat kertoneet viime vuoden tuloslukunsa. Mitkä yhtiöt säväyttivät positiivisesti? Mitkä olivat pettymyksiä?
 • Osinkoa kaiken aikaa
  15.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Orava sen aloitti. Vuonna 2014 tapahtuneesta listautumisestaan asti Orava Asuinkiinteistörahasto on maksanut osinkoa neljännesvuosittain.
 • Tasa-arvoa osakkeita ostamalla
  9.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Maailmanparantaja ajattelee: "Miehet ovat yliedustettuina suuryritysten johtotehtävissä. Sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi on vastuullista sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat ottaneet johtajistoonsa naisia. Kun tällainen sijoitustapa yleistyy, se kannustaa yhtiöitä nostamaan entistä enemmän naisia johtajistoon."

Mainos

Blogeissa

 • Eipäs unohdeta työuria!
  Bjerstedt
  Lomakausi on alkanut, ja kesäsäätä vielä odotellaan. Taloudessa sen sijaan näkymät ovat kirkastuneet koko kevään. Useat ennustelaitokset ovat nostaneet arvioitaan Suomen talouden lähiajan näkymistä...
 • Näin Suomi vaeltaa velkavuoristossa
  Vanne
  Suomi on erilainen velkaantuva maa. Yksi nykyisen talouspolitiikan tavoitteista on pysäyttää velkasuhteen kasvu eli julkisen velan kasvu suhteessa bruttokansantuotteeseen. Velkahan kasvaa, kun raho...
 • Sosialistinen media?
  Bergholm
  Pääministeri Theresa May yllätti huhtikuussa kaikki, kun hän ilmoitti pikaisista ennenaikaisista parlamenttivaaleista Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Vaalitulos oli suurempi yllätys kuin monet osas...

Pörssilista

Eniten nousseet 29.5.2017 

Sija Yritys Muutos
1. Wulff-yhtiöt 25
2. Konecranes 18
3. Fondia 16
4. Metso 14
5. Outokumpu 14

Eniten laskeneet 29.5.2017

Sija Yritys Muutos
1. Ahlstrom-Munksjö -42
2. Uutechnic -25
3. Sanoma -16
4. Exel Composites -15
5. Elisa -15

veronmaksajat.fi