veronmaksajat.fi

Karon pörssiviikko

 • Osinkodippi sulaa kuin Inarijärvi
  26.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Huhtikuu ei ole kuukausista julmin, ainakaan pörssissä. Päin vastoin huhtikuu on tavannut olla Helsingissä poikkeuksellisen hyvä pörssikuukausi.
 • Kärsitkö sinäkin hajautusharhasta?
  21.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI S&P 500:aan kohdistuvat indeksirahastot ovat sijoitusmaailman pizzaa: tasalaatuista tuotetta, jossa erottava tekijä on kustannus, käytännössä siis hallinnointipalkkio. Ainut rationaalinen sijoitustapa on ostaa halvinta tuotetta.
 • Kuumemittari näyttää: alilämpöä
  12.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Täytyykö huolestua, jos kukaan ei ole huolissaan? Osakesijoittamisessa vastaus on usein myöntävä. Jos sijoittajia ei pelota vaan ympärillä nähdään vain mahdollisuuksia, osakkeita ostetaan hintaan mihin hyvänsä.
 • DNA, Tokmanni ja Kotipizza lupailevat osinkokasvua
  5.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Suhdanteista vain vähän riippuvainen toimiala ja yhtiö, joka pystyy omien toimiensa ansiosta kasvattamaan osingonmaksukykyään keskimääräistä nopeammin. Unelmayhdistelmä, etenkin jos osaketta pääsee ostamaan kohtuullisella arvostuksella.
 • Ovatko asuntorahastot pyramidihuijaus?
  29.3.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI: Oletko sijoittanut asuntorahastoon? Tiedätkö, kuinka niiden tulos muodostuu? Tuotto ei välttämättä ole sillä pohjalla kuin sijoittaja luulee.
 • Fondian järjetön anti – mukana ollaan
  22.3.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Tätä on odotettu! Fondian nimi on pyörinyt potentiaalisten listautujien arvuuttelulistoilla jonkin aikaa, ja viimein tämän vuoden alussa lakipalveluyritys kertoi hakeutuvansa alkuvuoden aikana First North -listalle. Anti alkoi tämän viikon maanantaina.
 • Next Games testaa pelihypen syvyyden
  15.3.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Jos haluaa ensisijaisesti turvata pääomansa ja toissijaisesti hankkia sille jonkin verran tuottoa, Next Games ei ole sopiva sijoituskohde. Pelurille, joka haluaa jännitystä, se voi sopia oikein hyvin.
 • Amerikkalaisuuden ikoneja salkkuun?
  9.3.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Yhdysvaltalaisosakkeet ovat nousseet vauhdilla, vaikka samaan aikaan maan poliittinen riski on noussut. Miltä näyttäisivät amerikkalaisuuden ikonit McDonald's ja Coca-Cola sijoittajan lautasella?
 • Maakuntien pörssiyhtiöt – sijoitustuottoa kotikonnuilta
  1.3.2017 Sijoitukset
  Helsingin pörssi on nimensä veroinen: 127 pörssiyhtiöstä 83:n kotipaikka on Helsinki, Espoo tai Vantaa.
 • Tulospettymysten ja osinkoyllätysten sesonki
  22.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kaikki merkittävät Helsingin pörssin yhtiöt ovat kertoneet viime vuoden tuloslukunsa. Mitkä yhtiöt säväyttivät positiivisesti? Mitkä olivat pettymyksiä?
 • Osinkoa kaiken aikaa
  15.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Orava sen aloitti. Vuonna 2014 tapahtuneesta listautumisestaan asti Orava Asuinkiinteistörahasto on maksanut osinkoa neljännesvuosittain.
 • Tasa-arvoa osakkeita ostamalla
  9.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Maailmanparantaja ajattelee: "Miehet ovat yliedustettuina suuryritysten johtotehtävissä. Sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi on vastuullista sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat ottaneet johtajistoonsa naisia. Kun tällainen sijoitustapa yleistyy, se kannustaa yhtiöitä nostamaan entistä enemmän naisia johtajistoon."
 • Dow 40 000 pistettä?
  1.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Dow Jones Industrial Average -indeksi rikkoi viime viikolla 20 000 pisteen rajapyykin. Trumpin yhdysvaltalaisyritysmyönteinen ja Yhdysvallat ensin -politiikka ovat osaltaan kiskoneet Dow-indeksiä uudelle kymmentuhatluvulle.
 • Hinnasta viis?
  25.1.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI "Osta halvalla, myy kalliilla", kuuluu sijoittamisen ja kaupankäynnin ikiaikainen ohje. Sijoittajille teroitetaan, miten tärkeää on, ettei kohteesta maksa liikaa ostohetkellä.
 • Rahastoyhtiöiden voittaja ja häviäjät – Mihin jäi S-rahastojen kiri?
  18.1.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kulunut vuosi oli erinomainen suomalaisille sijoitusrahastoyhtiöille. Suomalaisten rahastoyhtiöiden pääomat nousivat vuoden 2016 aikana miltei kymmenellä prosentilla selvästi yli sadan miljardin euron.
 • Onko sinulla hyvän sijoittajan luonne?
  12.1.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Oletko keskimääräistä ulospäinsuuntautuneempi ja kiinnostunut uudesta ja luonteeltasi keskimääräistä vähemmän maskuliininen? Onneksi olkoon! Sijoitat paremmin!
 • Näitä osakkeita sijoittajalegenda Erkki Sinkko ostaa
  21.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Sijoittajalegenda Erkki Sinkon pörssivuosi on ollut melkoista hillonkeruuta. Hän laskeskelee perheensä sijoitussalkun arvon nousseen yli seitsemäntoista prosenttia. Viikon triossa sijoittajalegendan vinkit pukinkonttiin.
 • Kevään osingot: tarkkaile näitä yhtiötä!
  14.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Osinkosesonki on sijoittajan sadonkorjuuaika, eikä osingon merkitystä ole syytä vähätellä, vaikka se tavallaan onkin vain rahan siirtämistä taskusta toiseen. Osta ja pidä -sijoittajalle rahavirrat tulevat juuri osingoista.
 • Pörssissä vallitsevat pelurin markkinat
  7.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kun osakemarkkinoiden arvostukset indeksitasolla ovat korkeat ja osakepoimijallekin tuntuu löytyvän vähänlaisesti houkuttelevia tilaisuuksia, katse kääntyy vaihtoehtoisiin kohteisiin. Ilmiö ei ole aivan uusi. Samanmoista koettiin vuosituhannenvaihteessa, kun dotcom-huuma pani pörssit ylikierroksille.
 • Yllätystulos: Kasvusijoittaja, katso osinkoja!
  30.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kasvuyhtiösijoittajan kannattaa katsoa yhtiöiden osinkotuottoja. Itse asiassa juuri heidän niitä kannattaakin katsoa, jos oma lompakko on lähellä sydäntä.

Mainos

Blogeissa

 • Yhtiöittäminen on veronmaksajan etu
  Rajakangas
  Julkisen sote-tuotannon yhtiöittäminen kilpailluilla markkinoilla toimiessa ei ole pakollista. Ehdottoman tarpeellista se on. Sinäkin, veronmaksajalukijani, hyödyt siitä. Sote-uudistusta tehdään ko...
 • Miksi naisten sijoitustuotot ovat miesten sijoitustuottoja suurempia?
  Liljeström
  Useiden tutkimusten mukaan naisten sijoitustuotot ovat miesten sijoitustuottoja suuremmat. Ensimmäinen selitys tähän on varmaankin se, että miehet ovat innokkaita kaupankävijöitä. Kaupankäyntikulut...
 • Seitsemän vinkkiä taloyhtiön yhtiökokoukseen
  Metsola
  Kevät ja yhtiökokoukset kuuluvat yhteen. Yhtiökokouksiin kuuluu myös värikäs keskustelu, toisinaan asiasta, välillä sen vierestä. Lisäksi kokouksissa käytetään ihan todellista valtaa. Päätösvaltaa,...

Pörssilista

Eniten nousseet 12.4.2017 

Sija Yritys Muutos
1. Ahlstrom-Munksjö 52
2. Piippo 18
3. Soprano 15
4. Ahlstrom 12
5. Tokmanni 10 18

Eniten laskeneet 12.4.2017

Sija Yritys Muutos
1. Nexstim -41
2. Elecster -26
3. Exel Composites -24
4. Restamax -15
5. Suominen -15

veronmaksajat.fi