veronmaksajat.fi

Karon pörssiviikko

 • Tulospettymysten ja osinkoyllätysten sesonki
  22.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kaikki merkittävät Helsingin pörssin yhtiöt ovat kertoneet viime vuoden tuloslukunsa. Mitkä yhtiöt säväyttivät positiivisesti? Mitkä olivat pettymyksiä?
 • Osinkoa kaiken aikaa
  15.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Orava sen aloitti. Vuonna 2014 tapahtuneesta listautumisestaan asti Orava Asuinkiinteistörahasto on maksanut osinkoa neljännesvuosittain.
 • Tasa-arvoa osakkeita ostamalla
  9.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Maailmanparantaja ajattelee: "Miehet ovat yliedustettuina suuryritysten johtotehtävissä. Sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi on vastuullista sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat ottaneet johtajistoonsa naisia. Kun tällainen sijoitustapa yleistyy, se kannustaa yhtiöitä nostamaan entistä enemmän naisia johtajistoon."
 • Dow 40 000 pistettä?
  1.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Dow Jones Industrial Average -indeksi rikkoi viime viikolla 20 000 pisteen rajapyykin. Trumpin yhdysvaltalaisyritysmyönteinen ja Yhdysvallat ensin -politiikka ovat osaltaan kiskoneet Dow-indeksiä uudelle kymmentuhatluvulle.
 • Hinnasta viis?
  25.1.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI "Osta halvalla, myy kalliilla", kuuluu sijoittamisen ja kaupankäynnin ikiaikainen ohje. Sijoittajille teroitetaan, miten tärkeää on, ettei kohteesta maksa liikaa ostohetkellä.
 • Rahastoyhtiöiden voittaja ja häviäjät – Mihin jäi S-rahastojen kiri?
  18.1.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kulunut vuosi oli erinomainen suomalaisille sijoitusrahastoyhtiöille. Suomalaisten rahastoyhtiöiden pääomat nousivat vuoden 2016 aikana miltei kymmenellä prosentilla selvästi yli sadan miljardin euron.
 • Onko sinulla hyvän sijoittajan luonne?
  12.1.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Oletko keskimääräistä ulospäinsuuntautuneempi ja kiinnostunut uudesta ja luonteeltasi keskimääräistä vähemmän maskuliininen? Onneksi olkoon! Sijoitat paremmin!
 • Näitä osakkeita sijoittajalegenda Erkki Sinkko ostaa
  21.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Sijoittajalegenda Erkki Sinkon pörssivuosi on ollut melkoista hillonkeruuta. Hän laskeskelee perheensä sijoitussalkun arvon nousseen yli seitsemäntoista prosenttia. Viikon triossa sijoittajalegendan vinkit pukinkonttiin.
 • Kevään osingot: tarkkaile näitä yhtiötä!
  14.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Osinkosesonki on sijoittajan sadonkorjuuaika, eikä osingon merkitystä ole syytä vähätellä, vaikka se tavallaan onkin vain rahan siirtämistä taskusta toiseen. Osta ja pidä -sijoittajalle rahavirrat tulevat juuri osingoista.
 • Pörssissä vallitsevat pelurin markkinat
  7.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kun osakemarkkinoiden arvostukset indeksitasolla ovat korkeat ja osakepoimijallekin tuntuu löytyvän vähänlaisesti houkuttelevia tilaisuuksia, katse kääntyy vaihtoehtoisiin kohteisiin. Ilmiö ei ole aivan uusi. Samanmoista koettiin vuosituhannenvaihteessa, kun dotcom-huuma pani pörssit ylikierroksille.
 • Yllätystulos: Kasvusijoittaja, katso osinkoja!
  30.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kasvuyhtiösijoittajan kannattaa katsoa yhtiöiden osinkotuottoja. Itse asiassa juuri heidän niitä kannattaakin katsoa, jos oma lompakko on lähellä sydäntä.
 • Kurkistus Suomen suurimpiin sijoitussalkkuihin
  24.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Työeläkeyhtiöt ovat megaluokan suomalaissijoittajia. Seitsemän suurimman työeläkeyhtiön hallinnassa on peräti 174 miljardin euron varat.
 • Tulossa: Sijoitusrahasto Oy?
  16.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Osakeyhtiömuotoiset sijoitusrahastot saattavat tulla Suomeenkin. Asia nostetaan voimakkaasti esiin valtiovarainministeriön arviomuistiossa, joka panee aluille sijoitusrahastolainsäädännön uudistamisen.
 • Tietäjien taistelu: onko Nokia halpa vai kallis?
  9.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Alkuvuonna Nokian osakekurssi hipoi seitsemää euroa, mutta nyt osakkeesta maksetaan enää vajaan neljän euron lukemia. Onko osake aliarvostettu vai kalliinpuoleinen?
 • Spekuloinnissa on järkeä
  2.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Sijoita, älä spekuloi! Se on yksi ensimmäisistä opeista, joka opetetaan sijoituskirjoissa. Ei pidä tavoitella lyhyen aikavälin arvonnousua vaan sijoittaa rahansa yhtiöön, joka tuottaa keskimääräistä paremmin pitkällä aikavälillä.
 • Selvitys: Näillä osakkeilla pienyhtiörahastot menestyvät
  19.10.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Pienyhtiöt ovat olleet pörssihitti. Viimeksi kuluneen vuoden aikana Suomeen sijoittavat pienyhtiörahastot ovat antaneet keskimäärinkin lähes 30 prosentin tuottoja, kun Helsingin pörssin OMX Helsinki Cap -tuottoindeksin nousu on jäänyt samana aikana reiluun pariinkymmeneen prosenttiin.
 • Venäjä tarpoo öljylammikossa
  12.10.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Venäjä on ollut suomalaissijoittajille aina kehittyvistä markkinoista läheisin. Moskovan pörssistä on troolattu huimia arvonnousuja, mutta vastaavasti tarjolla on ollut jyrkkiä alamäkiluisuja.
 • Mukaan megatrendeihin
  5.10.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Megatrendi on vuosikausia, vuosikymmeniäkin jatkuva kehityskulku, joka muuttaa maailmaa. Sellaisen kyytiin hyppääminen voi tuoda sijoittajalle hyvät tuotot.
 • Vincit pörssiin että heilahtaa
  28.9.2016 Sijoitukset
  It-yhtiö Vincit Groupin First North -noteeraukseen tähtäävä listautumisanti ja -myynti alkoi eilen. Kirjat voidaan panna kiinni aikaisintaan 4. lokakuuta, ja ne suljetaan alustavasti viimeistään Aleksis Kiven päivänä.
 • Listojen lista: Raute on ykkönen
  21.9.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Mitkä ovat tällä hetkellä osakesijoittajan parhaat valinnat Helsingin pörssistä? Tähän useammankin tuhannen taalan kysymykseen pyrkivät vastaamaan paitsi sijoitusanalyytikot raporteissaan ja salkunhoitajat omissa valinnoissaan myös medioiden ja palveluntarjoajien laatimat parhaiden yhtiöiden listat.

Mainos

Blogeissa

 • Kuka on Vilma Vuokranantaja?
  Koro-Kanerva
  Suomessa on perin vähän tutkittu sitä, millaisia toimijoita vuokramarkkinoilla on. Julkinen keskustelu pyörii hyvin usein isojen vuokranantajien ympärillä. Monelle on jäänyt hämärän peittoon, että ...
 • Mistä äänestät kunnallisvaaleissa?
  Kirkko-Jaakkola
  Kunnallisvaaleissa sunnuntaina 9.4.2017 valitaan yhteensä 8 999 kunnanvaltuutettua kesäkuun alussa alkavalle nelivuotiskaudelle. Uudet valtuustot pääsevät painimaan viimeistä kertaa sosiaali- ja te...
 • Euroopan unioni – Kusitolppien kuningas
  Kauppi
  Politiikassa kiitosta saa harvoin, jos koskaan. Kun asiat menevät hyvin, menestyksen hedelmien jakajia riittää. Ja kun asiat menevät heikosti, syylliseksi leimataan helposti joku väärällä hetkellä ...

Pörssilista

Eniten nousseet 1.2.2017 

Sija Yritys Muutos
1. CapMan 31
2. Neste 17
3. Nokia 16
4. SRV Yhtiöt 15
5. YIT 14

Eniten laskeneet 1.2.2017

Sija Yritys Muutos
1. PKC Group -38
2. Piippo -21
3. Etteplan -19
4. Rapala VMC -16
5. Scanfil -15

veronmaksajat.fi