veronmaksajat.fi

Karon pörssiviikko

 • Sijoittajan askelmerkit pörssisyksyyn
  23.8.2017 Sijoitukset
  Pörssi KARON PÖRSSI Kun kansainvälisetkin sijoittajat palailevat viimein lyhyiltä kesälomiltaan, pörsseissä asetellaan askelmerkit loppuvuodelle.
 • Rahaa keräävä Tubecon skaalautuu maailmalle
  16.8.2017 Sijoitukset
  Tubecon Mika Alavesa KARON PÖRSSI Vielä ehtii Tubeconiin! Vaikka Hartwall-areenan täyttänyt tapahtuma on tämän vuoden osalta ohi ja näyttöruudut sammutettu, Tubecon Oy:n joukkorahoitusanti Invesdorissa on yhä käynnissä.
 • EQ:n Lepälle kelpaa vain yli neljän prosentin osinkotuotto – kohteita löytyy Taiwanista
  9.8.2017 Sijoitukset
  Taiwan KARON PÖRSSI Kehittyvien markkinoiden pörsseihin on hankala sijoittaa kotikonstein. EQ Kehittyvät Markkinat Pienyhtiö suodattaa kehittyvien markkinoiden valtaisasta osakepaljoudesta kiinnostavimmat noin 500 yhtiötä tunnuslukukriteerien avulla.
 • Pohjoismaiset pörssitärpit – menestysvalintoja kassavirtaa katsomalla
  2.8.2017 Sijoitukset
  lokki KARON PÖRSSI Pohjoismaihin rajautuvat osakerahastot ovat rahastomaailman kummajaisia. Miksi kukaan haluaisi vapaaehtoisesti rajata osakesijoitustensa kohteen juuri Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan?
 • Raaka-aineet ovat sijoittajalle kultaa
  26.7.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Suhtautuminen raaka-aineisiin jakaa sijoittajia. Osa on sitä mieltä, että raaka-aineisiin ei kannata laittaa rahojaan, koska ne eivät tuota mitään. Jotkut taas ajattelevat, että raaka-aineilla saa salkkuun mainiota hajautushyötyä.
 • Halpuutettua varainhoitoa yhdistelmärahastoissa
  13.7.2017 Sijoitukset
  Kahvipapu KARON PÖRSSI Suomalaiset ovat sijoittajina samanlaisia kuin kahvinjuojina. Maltillinen yhdistelmärahasto on vaaleapaahtoista arabicaa, suuret brändit jylläävät.
 • Kansanosakesalkulla laaja hajautus
  5.7.2017 Sijoitukset
  Kesä Euroclearin datan mukaan Nokialla oli toukokuun lopussa 233 710 osakkeenomistajaa. Toiseksi laajimmin omistetaan Elisaa, jolla on 195 940 omistajaa. Yli sadastatuhannesta salkusta löytyy myös Fortumia ja Sampoa.
 • Lindströmit: Pörssistä on vaikea löytää ostettavaa
  28.6.2017 Sijoitukset
  Euro rolls KARON PÖRSSI "Kurssitaso on ainakin korkeahko", konkarisijoittaja Kim Lindström muotoilee.
 • Kesän pörssiennuste: Yhdysvalloissa ukkostaa, Euroopassa aurinkoisinta
  21.6.2017 Sijoitukset
  Aurinko KARON PÖRSSI Kesän kuukaudet ovat olleet pörsseissä perinteisesti sateisia. "Myy toukokuussa" -nyrkkisääntö on toiminut. Kuluva kesä on kuitenkin alkanut pörsseissä yllättävässäkin myötätuulessa.
 • Pörssin metsäjätit puntarissa
  14.6.2017 Sijoitukset
  Kouvumetsä KARON PÖRSSI: Suomeen sijoittavan kannalta metsäteollisuus on ohittamaton toimiala. Sijoittajan on muodostettava näkemys metsäteollisuudesta.
 • Valtionrahastot ovat globaaleja pörssigigantteja
  7.6.2017 Sijoitukset
  Norjalainen öljy KARON PÖRSSI Valtiotaustaiset rahastot (Sovereign Wealth Fund) ovat osake- ja korkomarkkinoiden gigantteja. Niiden liikkeet vaikuttavat pörssien kehitykseen.
 • Suomalainen sijoittaja turvaverkon vankina
  1.6.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Turvaverkko saa suomalaiset sijoittajat ajattelemaan, että meidän ei tarvitse huolehtia kuin lomamatkoista, auton hankkimisesta ja pesukoneen rikkoutumisesta. Tämä estää pitkäjänteisen sijoittamisen ja korkoa korolle -efektistä nauttimisen – ja todellisen taloudellisen vapauden saavuttamisen.
 • Listojen lista: Citycon on ykkönen
  24.5.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kauppakeskuksiin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö Citycon on Helsingin pörssin ykköskohde, jos valintansa tekee neljän pörssin osakkeita paremmuusjärjestykseen laittavan listan perusteella.
 • Remedy ei sovi pörssiin
  17.5.2017 Sijoitukset
  Konsolipelaajat vauhdissa KARON PÖRSSI Vaikka pelitalo Remedy on vaikea sijoituskohde, se on tietenkin erittäin tervetullut First Northiin. Peliyhtiöt kiinnostavat sijoittajia, ja pörssiin sopii, vaikkei pörssilogiikan ennustettavuuden toiveeseen pystyisikään vastaamaan.
 • Pankki perusti maksuttoman kasinon
  10.5.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Pörssikauppaa maksutta! Eikä kyse ei ole kertaluonteisesta lanseerauskampanjasta vaan pysyvästä hinnoittelusta, kunhan kauppa on vähintään sadan euron suuruinen.
 • Fiksuudella vauraammaksi
  4.5.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI: Jos osakesijoittamista mainostettaisiin niin kuin kirjakerho tapasi mainostaa kirjojen lukemista, televisiomainoksessa Jörn Donner saattaisi lausahtaa sopivan ylimielisesti: "Fiksut sijoittavat osakkeisiin."
 • Osinkodippi sulaa kuin Inarijärvi
  26.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Huhtikuu ei ole kuukausista julmin, ainakaan pörssissä. Päin vastoin huhtikuu on tavannut olla Helsingissä poikkeuksellisen hyvä pörssikuukausi.
 • Kärsitkö sinäkin hajautusharhasta?
  21.4.2017 Sijoitukset
  Kotipizza listautuu pörssiin. KARON PÖRSSI S&P 500:aan kohdistuvat indeksirahastot ovat sijoitusmaailman pizzaa: tasalaatuista tuotetta, jossa erottava tekijä on kustannus, käytännössä siis hallinnointipalkkio. Ainut rationaalinen sijoitustapa on ostaa halvinta tuotetta.
 • Kuumemittari näyttää: alilämpöä
  12.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Täytyykö huolestua, jos kukaan ei ole huolissaan? Osakesijoittamisessa vastaus on usein myöntävä. Jos sijoittajia ei pelota vaan ympärillä nähdään vain mahdollisuuksia, osakkeita ostetaan hintaan mihin hyvänsä.
 • DNA, Tokmanni ja Kotipizza lupailevat osinkokasvua
  5.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Suhdanteista vain vähän riippuvainen toimiala ja yhtiö, joka pystyy omien toimiensa ansiosta kasvattamaan osingonmaksukykyään keskimääräistä nopeammin. Unelmayhdistelmä, etenkin jos osaketta pääsee ostamaan kohtuullisella arvostuksella.

Mainos

Blogeissa

 • Nobelisti Bengt Holmström oli sekä väärässä että oikeassa
  Kauppi
  ”Eläkelupaus voi osoittautua katteettomaksi.” Professori Bengt Holmström kohautti tällä väitteellään toissa viikolla. Puheenvuoro oli tärkeä ja hyödyllinen monessakin mielessä. Eläkkeistä ja eläkej...
 • Metsäalalla myönteinen vire
  Toivonen
  Suomen talous on kehittynyt ennustajien odotuksia myönteisemmin. Tämä pätee myös metsäsektoriin. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n heinäkuun lopussa julkistaman suhdannebarometrin mukaan noususuhda...
 • Perustuslaillista verotusta
  Korpela
  Perustuslaki on ollut paljon otsikoissa. Milloin mikäkin lakihanke perutaan perustuslakiin viitaten.  Perustuslakia ja verotusta ei ole tavattu sotkea keskenään, mutta pitäisikö verojuristienkin lu...

Pörssilista

Eniten nousseet 5.7.2017 

Sija Yritys Muutos
1. Ponsse 17
2. Digia 16
3. Atria 15
4. United Bankers 12
5. Ahlstrom-Munksjö 11

Eniten laskeneet 29.5.2017

Sija Yritys Muutos
1. Lemminkäinen -31
2. Ilkka-Yhtymä -28
3. Sotkamo Silver -28
4. Sponda -26
5. Restamax -25

veronmaksajat.fi