veronmaksajat.fi

Karon pörssiviikko

 • 30 vuotta rahastosijoittamista – Suomen ensimmäinen sijoitusrahasto on yhä voimissaan
  11.10.2017 Sijoitukset
  Sijoituksen tuotto kasvu KARON PÖRSSI Syyskuussa 1987 voimaan astuneen sijoitusrahastolain mukaiset ensimmäiset sijoitusrahastot aloittivat toimintansa 15.10. Tuolloin alkoi saada rahastoja, joita merkittiin suoraan pankissa ja joiden arvo vastasi niiden omistamien arvopapereiden arvoa päivän lopussa!
 • Terveystalo listautuu pörssiin. Lupaako sinivalkoiseksi muuttuminen kasvua?
  4.10.2017 Sijoitukset
  Stetoskooppi KARON PÖRSSI Terveystalo on kasvanut vauhdikkaasti yritysostojen avulla, ja se onkin Suomen suurin terveyspalveluyritys. Karon pörssi pohtii listautumista.
 • Sijoitusstrategiaksi osingot?
  28.9.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Ikuisuussijoittajan osakkeesta saamat tulot ovat yhtiön tulevaisuudessa maksamat osingot ja muut voitonjaot. Osakkeen nykyinen hinta on sijoittajien näkemys siitä, minkä arvoisia yhtiön tulevat osingot ovat nykyhetkessä.
 • Pääomasijoittajat myyvät Rovion nousevaan kurssiin – hyppään silti siivelle
  20.9.2017 Sijoitukset
  Angry Birds KARON PÖRSSI Helsingin pörssin eläinkatras kasvaa, kun Siili ja Orava saavat seurakseen vihaisia lintuja ja kasan possuja. Globaalisti tunnetun suomalaisen viihdeyhtiön listautuminen kotipörssiin on merkkitapaus.
 • Rahastovertailu: Taaleri on tehokkain
  13.9.2017 Sijoitukset
  Kasvu KARON PÖRSSI Tuotto ei ole sijoittamisessa kaikki kaikessa. Olennaista on myös se, kuinka suurta riskiä sijoittaja joutuu ottamaan ja kantamaan tuoton saadakseen.
 • Sporttikaupoille naapuriin
  6.9.2017 Sijoitukset
  Lenkkeilijä KARON PÖRSSI Kun omassa kaupassa asioi, se on kuin itselleen maksaisi. Jos uskoo moiseen itsepetokseen, sijoitussalkkuun kannattaa koota sellaisten kaupan alan yhtiöiden ja tuotteiden valmistajien osakkeita, joissa ja joilla täyttää myös ostoskorinsa.
 • Pörssiin vai tototiskille?
  31.8.2017 Sijoitukset
  Arpakuutio KARON PÖRSSI Urheiluvedonlyönnillä ja päiväkaupalla on niin paljon yhteistä, että filosofisesti niitä voi pitää samana ilmiönä. Sitä voi kutsua vaikkapa spekuloinniksi.
 • Sijoittajan askelmerkit pörssisyksyyn
  23.8.2017 Sijoitukset
  Pörssi KARON PÖRSSI Kun kansainvälisetkin sijoittajat palailevat viimein lyhyiltä kesälomiltaan, pörsseissä asetellaan askelmerkit loppuvuodelle.
 • Rahaa keräävä Tubecon skaalautuu maailmalle
  16.8.2017 Sijoitukset
  Tubecon Mika Alavesa KARON PÖRSSI Vielä ehtii Tubeconiin! Vaikka Hartwall-areenan täyttänyt tapahtuma on tämän vuoden osalta ohi ja näyttöruudut sammutettu, Tubecon Oy:n joukkorahoitusanti Invesdorissa on yhä käynnissä.
 • EQ:n Lepälle kelpaa vain yli neljän prosentin osinkotuotto – kohteita löytyy Taiwanista
  9.8.2017 Sijoitukset
  Taiwan KARON PÖRSSI Kehittyvien markkinoiden pörsseihin on hankala sijoittaa kotikonstein. EQ Kehittyvät Markkinat Pienyhtiö suodattaa kehittyvien markkinoiden valtaisasta osakepaljoudesta kiinnostavimmat noin 500 yhtiötä tunnuslukukriteerien avulla.
 • Pohjoismaiset pörssitärpit – menestysvalintoja kassavirtaa katsomalla
  2.8.2017 Sijoitukset
  lokki KARON PÖRSSI Pohjoismaihin rajautuvat osakerahastot ovat rahastomaailman kummajaisia. Miksi kukaan haluaisi vapaaehtoisesti rajata osakesijoitustensa kohteen juuri Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan?
 • Raaka-aineet ovat sijoittajalle kultaa
  26.7.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Suhtautuminen raaka-aineisiin jakaa sijoittajia. Osa on sitä mieltä, että raaka-aineisiin ei kannata laittaa rahojaan, koska ne eivät tuota mitään. Jotkut taas ajattelevat, että raaka-aineilla saa salkkuun mainiota hajautushyötyä.
 • Halpuutettua varainhoitoa yhdistelmärahastoissa
  13.7.2017 Sijoitukset
  Kahvipapu KARON PÖRSSI Suomalaiset ovat sijoittajina samanlaisia kuin kahvinjuojina. Maltillinen yhdistelmärahasto on vaaleapaahtoista arabicaa, suuret brändit jylläävät.
 • Kansanosakesalkulla laaja hajautus
  5.7.2017 Sijoitukset
  Kesä Euroclearin datan mukaan Nokialla oli toukokuun lopussa 233 710 osakkeenomistajaa. Toiseksi laajimmin omistetaan Elisaa, jolla on 195 940 omistajaa. Yli sadastatuhannesta salkusta löytyy myös Fortumia ja Sampoa.
 • Lindströmit: Pörssistä on vaikea löytää ostettavaa
  28.6.2017 Sijoitukset
  Euro rolls KARON PÖRSSI "Kurssitaso on ainakin korkeahko", konkarisijoittaja Kim Lindström muotoilee.
 • Kesän pörssiennuste: Yhdysvalloissa ukkostaa, Euroopassa aurinkoisinta
  21.6.2017 Sijoitukset
  Aurinko KARON PÖRSSI Kesän kuukaudet ovat olleet pörsseissä perinteisesti sateisia. "Myy toukokuussa" -nyrkkisääntö on toiminut. Kuluva kesä on kuitenkin alkanut pörsseissä yllättävässäkin myötätuulessa.
 • Pörssin metsäjätit puntarissa
  14.6.2017 Sijoitukset
  Kouvumetsä KARON PÖRSSI: Suomeen sijoittavan kannalta metsäteollisuus on ohittamaton toimiala. Sijoittajan on muodostettava näkemys metsäteollisuudesta.
 • Valtionrahastot ovat globaaleja pörssigigantteja
  7.6.2017 Sijoitukset
  Norjalainen öljy KARON PÖRSSI Valtiotaustaiset rahastot (Sovereign Wealth Fund) ovat osake- ja korkomarkkinoiden gigantteja. Niiden liikkeet vaikuttavat pörssien kehitykseen.
 • Suomalainen sijoittaja turvaverkon vankina
  1.6.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Turvaverkko saa suomalaiset sijoittajat ajattelemaan, että meidän ei tarvitse huolehtia kuin lomamatkoista, auton hankkimisesta ja pesukoneen rikkoutumisesta. Tämä estää pitkäjänteisen sijoittamisen ja korkoa korolle -efektistä nauttimisen – ja todellisen taloudellisen vapauden saavuttamisen.
 • Listojen lista: Citycon on ykkönen
  24.5.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kauppakeskuksiin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö Citycon on Helsingin pörssin ykköskohde, jos valintansa tekee neljän pörssin osakkeita paremmuusjärjestykseen laittavan listan perusteella.

Blogeissa

Pörssilista

Eniten nousseet 20.9.2017 

Sija Yritys Muutos
1. Finnair 19
2. Suominen 14
3. Keskisuomalainen 12
4. Lassila & Tikanoja 9
5. Olvi 8

Eniten laskeneet 20.9.2017

Sija Yritys Muutos
1. Viking Line  -23
2. Restamax -21
3. QPR Software -12
4. Fondia -11
5. Vincit -10

veronmaksajat.fi