veronmaksajat.fi

Karon pörssiviikko

 • Onko sinulla hyvän sijoittajan luonne?
  12.1.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Oletko keskimääräistä ulospäinsuuntautuneempi ja kiinnostunut uudesta ja luonteeltasi keskimääräistä vähemmän maskuliininen? Onneksi olkoon! Sijoitat paremmin!
 • Näitä osakkeita sijoittajalegenda Erkki Sinkko ostaa
  21.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Sijoittajalegenda Erkki Sinkon pörssivuosi on ollut melkoista hillonkeruuta. Hän laskeskelee perheensä sijoitussalkun arvon nousseen yli seitsemäntoista prosenttia. Viikon triossa sijoittajalegendan vinkit pukinkonttiin.
 • Kevään osingot: tarkkaile näitä yhtiötä!
  14.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Osinkosesonki on sijoittajan sadonkorjuuaika, eikä osingon merkitystä ole syytä vähätellä, vaikka se tavallaan onkin vain rahan siirtämistä taskusta toiseen. Osta ja pidä -sijoittajalle rahavirrat tulevat juuri osingoista.
 • Pörssissä vallitsevat pelurin markkinat
  7.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kun osakemarkkinoiden arvostukset indeksitasolla ovat korkeat ja osakepoimijallekin tuntuu löytyvän vähänlaisesti houkuttelevia tilaisuuksia, katse kääntyy vaihtoehtoisiin kohteisiin. Ilmiö ei ole aivan uusi. Samanmoista koettiin vuosituhannenvaihteessa, kun dotcom-huuma pani pörssit ylikierroksille.
 • Yllätystulos: Kasvusijoittaja, katso osinkoja!
  30.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kasvuyhtiösijoittajan kannattaa katsoa yhtiöiden osinkotuottoja. Itse asiassa juuri heidän niitä kannattaakin katsoa, jos oma lompakko on lähellä sydäntä.
 • Kurkistus Suomen suurimpiin sijoitussalkkuihin
  24.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Työeläkeyhtiöt ovat megaluokan suomalaissijoittajia. Seitsemän suurimman työeläkeyhtiön hallinnassa on peräti 174 miljardin euron varat.
 • Tulossa: Sijoitusrahasto Oy?
  16.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Osakeyhtiömuotoiset sijoitusrahastot saattavat tulla Suomeenkin. Asia nostetaan voimakkaasti esiin valtiovarainministeriön arviomuistiossa, joka panee aluille sijoitusrahastolainsäädännön uudistamisen.
 • Tietäjien taistelu: onko Nokia halpa vai kallis?
  9.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Alkuvuonna Nokian osakekurssi hipoi seitsemää euroa, mutta nyt osakkeesta maksetaan enää vajaan neljän euron lukemia. Onko osake aliarvostettu vai kalliinpuoleinen?
 • Spekuloinnissa on järkeä
  2.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Sijoita, älä spekuloi! Se on yksi ensimmäisistä opeista, joka opetetaan sijoituskirjoissa. Ei pidä tavoitella lyhyen aikavälin arvonnousua vaan sijoittaa rahansa yhtiöön, joka tuottaa keskimääräistä paremmin pitkällä aikavälillä.
 • Selvitys: Näillä osakkeilla pienyhtiörahastot menestyvät
  19.10.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Pienyhtiöt ovat olleet pörssihitti. Viimeksi kuluneen vuoden aikana Suomeen sijoittavat pienyhtiörahastot ovat antaneet keskimäärinkin lähes 30 prosentin tuottoja, kun Helsingin pörssin OMX Helsinki Cap -tuottoindeksin nousu on jäänyt samana aikana reiluun pariinkymmeneen prosenttiin.
 • Venäjä tarpoo öljylammikossa
  12.10.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Venäjä on ollut suomalaissijoittajille aina kehittyvistä markkinoista läheisin. Moskovan pörssistä on troolattu huimia arvonnousuja, mutta vastaavasti tarjolla on ollut jyrkkiä alamäkiluisuja.
 • Mukaan megatrendeihin
  5.10.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Megatrendi on vuosikausia, vuosikymmeniäkin jatkuva kehityskulku, joka muuttaa maailmaa. Sellaisen kyytiin hyppääminen voi tuoda sijoittajalle hyvät tuotot.
 • Vincit pörssiin että heilahtaa
  28.9.2016 Sijoitukset
  It-yhtiö Vincit Groupin First North -noteeraukseen tähtäävä listautumisanti ja -myynti alkoi eilen. Kirjat voidaan panna kiinni aikaisintaan 4. lokakuuta, ja ne suljetaan alustavasti viimeistään Aleksis Kiven päivänä.
 • Listojen lista: Raute on ykkönen
  21.9.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Mitkä ovat tällä hetkellä osakesijoittajan parhaat valinnat Helsingin pörssistä? Tähän useammankin tuhannen taalan kysymykseen pyrkivät vastaamaan paitsi sijoitusanalyytikot raporteissaan ja salkunhoitajat omissa valinnoissaan myös medioiden ja palveluntarjoajien laatimat parhaiden yhtiöiden listat.
 • Ulkomaalaisten imussa kurssiraketiksi
  14.9.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Suomalaisista suuryhtiöistä 2010-luvun aikana parhaiten pörssissä on kehittynyt Huhtamäki, jonka osakekurssi on noussut yli 300 prosenttia. Samana aikana Huhtamäen ulkomaalaisomistus on kohonnut lähes 80 prosenttia.
 • Joukkorahoitus: epävarmaa kasvua kalliilla
  7.9.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kun Helsingin pörssin osakkeet tuntuvat toinen toisensa perään hintavilta, löytyisikö listaamattomien yhtiöiden joukosta kiinnostavia kohteita?
 • Rakennuksia pörssistä – kiinteistösijoitusyhtiöt vertailussa
  31.8.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kiinteistöjen ostaminen ei ole ollut suomalaissijoittajalle koskaan näin helppoa. Helsingin pörssissä on kuusi kiinteistösijoitusyhtiötä, joiden omistajaksi ryhtymällä salkkuunsa saa hajautetun salkun haluamaansa kiinteistötyyppiä.
 • Verkkokauppa.com – kasvua mutta miten?
  24.8.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Verkkokauppa.com on ollut superkasvaja ja viimevuotisten listautujien tähti. 2010-luvulla yhtiö on paisuttanut liikevaihtoaan keskimäärin 15 prosentin vuositahtia.
 • Kesätulosten yhteenveto: odotettua parempaa
  17.8.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kesäkausi on ollut Helsinginkin pörssissä myötätuulen aikaa. Nyt kun viimein kaikki merkittävät yhtiöt ovat kertoneet tuloksensa ja näkymänsä julkisuuteen, on tuloskauden yhteenvedon aika.
 • Isännän ääni – katso kenen kelkkaan nouset
  10.8.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Tuntuu jo intuitiivisesti selvältä, että jos pörssiyhtiöllä on vahva yrittäjähenkinen suuromistaja, joka kontrolloi yhtiötä esimerkiksi hallituksen puheenjohtajan nuijan takaa, hänen taidoillaan on suuri merkitys kanssaomistajien sijoitusmenestykseen.

Mainos

Blogeissa

 • Boostia terveyden ja hyvinvoinnin vientiin
  Rajakangas
  Monet maat ovat hoito- ja hoivapalveluiden viennissä meitä paljon pidemmällä. Sosiaali- ja terveysalan kansainvälistyminen, osaamisen ja palveluiden vienti ulkomaille sekä asiakkaiden tuonti Suomee...
 • Maastrichtin sopimus: parasta ikinä?
  Ahtela
  Runsas 25 vuotta sitten, joulukuussa 1991 solmittiin Maastrichtin sopimus. Jälkikäteen arvioiden se on kenties merkittävin sopimus Euroopan unionin historiassa. Maastrichtissa perustettiin ”poliitt...
 • Kenestä Taloustaidon seuraava päätoimittaja?
  Marttinen
  On kulunut tasan 20 vuotta siitä, kun tammikuussa 1997 aloitin työni Taloustaidon päätoimittajana. Lähtökohta oli melko vaatimaton Jopa lehden omat ilmoitusmyyjät kutsuivat julkaisuamme ”talousleht...

Pörssilista

Eniten nousseet 4.1.2017 

Sija Yritys Muutos
1. Vincit 54
2. Zeeland Family 48
3. QPR Software 31
4. Finnair 30
5. Incap 27

Eniten laskeneet 4.1.2017

Sija Yritys Muutos
1. Wulff-yhtiöt -32
2. Bittium -28
3. Raisio -27
4. Asiakastieto -25
5. Tikkurila -19

veronmaksajat.fi