veronmaksajat.fi

Sijoitukset

 • Rahastovertailussa: osake-, yhdistelmä- ja korkorahastot
  27.4.2017 Sijoitukset
  Taloustaidon vertailussa osakerahastoja, yhdistelmärahastoja ja korkorahastoja. Mukana ovat myös omistajalukumäärältään suurimmat rahastot.
 • Osinkodippi sulaa kuin Inarijärvi
  26.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Huhtikuu ei ole kuukausista julmin, ainakaan pörssissä. Päin vastoin huhtikuu on tavannut olla Helsingissä poikkeuksellisen hyvä pörssikuukausi.
 • Kärsitkö sinäkin hajautusharhasta?
  21.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI S&P 500:aan kohdistuvat indeksirahastot ovat sijoitusmaailman pizzaa: tasalaatuista tuotetta, jossa erottava tekijä on kustannus, käytännössä siis hallinnointipalkkio. Ainut rationaalinen sijoitustapa on ostaa halvinta tuotetta.
 • Joko viriävä Venäjä kutsuu sijoittajaa?
  21.4.2017 Sijoitukset
  Venäjältä kantautuu vaihteeksi hyviä uutisia. Maan talous on kääntynyt kasvuun. Kasvaneet riskit leikkaavat kuitenkin intoa investoida Venäjälle.
 • Mikä on osakkeen hankintahinta osituksen jälkeen?
  13.4.2017 Sijoitukset
  Avioeron yhteydessä tehtävässä osituksessa tasingon saaja saa tasinkona pörssiosakkeita varakkaammalta puolisolta. Pankki hoitaa arvo-osuussiirrot. Mikä on tasingon saajan hankintahinta näistä osakkeista osituksen jälkeen?
 • Kuumemittari näyttää: alilämpöä
  12.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Täytyykö huolestua, jos kukaan ei ole huolissaan? Osakesijoittamisessa vastaus on usein myöntävä. Jos sijoittajia ei pelota vaan ympärillä nähdään vain mahdollisuuksia, osakkeita ostetaan hintaan mihin hyvänsä.
 • DNA, Tokmanni ja Kotipizza lupailevat osinkokasvua
  5.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Suhdanteista vain vähän riippuvainen toimiala ja yhtiö, joka pystyy omien toimiensa ansiosta kasvattamaan osingonmaksukykyään keskimääräistä nopeammin. Unelmayhdistelmä, etenkin jos osaketta pääsee ostamaan kohtuullisella arvostuksella.
 • Rahastot vertailussa: osake, yhdistelmä- ja korkorahastot
  31.3.2017 Sijoitukset
  Taloustaito vertaili osakerahastoja, yhdistelmärahastoja ja korkorahastoja. Mukana ovat myös omistajalukumäärältään suurimmat rahastot.
 • Ovatko asuntorahastot pyramidihuijaus?
  29.3.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI: Oletko sijoittanut asuntorahastoon? Tiedätkö, kuinka niiden tulos muodostuu? Tuotto ei välttämättä ole sillä pohjalla kuin sijoittaja luulee.
 • Sijoittaja, älä sokeudu osingoista
  28.3.2017 Sijoitukset
  Taloustaidon pörssilistan kärjessä on paljon hyviä osingonmaksajia. Hulppea osinko saattaa kuitenkin johtaa sijoittajaa harhaan.
 • Fondian järjetön anti – mukana ollaan
  22.3.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Tätä on odotettu! Fondian nimi on pyörinyt potentiaalisten listautujien arvuuttelulistoilla jonkin aikaa, ja viimein tämän vuoden alussa lakipalveluyritys kertoi hakeutuvansa alkuvuoden aikana First North -listalle. Anti alkoi tämän viikon maanantaina.
 • Sijoittajan höylättävä tuotto-odotustaan
  20.3.2017 Sijoitukset
  Turvallista kohdetta rahoilleen etsivä säästäjä turhautuu nykyisessä nollakorkoisten talletusten maailmassa, mutta riskinottajia on palkittu.
 • Next Games testaa pelihypen syvyyden
  15.3.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Jos haluaa ensisijaisesti turvata pääomansa ja toissijaisesti hankkia sille jonkin verran tuottoa, Next Games ei ole sopiva sijoituskohde. Pelurille, joka haluaa jännitystä, se voi sopia oikein hyvin.
 • Amerikkalaisuuden ikoneja salkkuun?
  9.3.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Yhdysvaltalaisosakkeet ovat nousseet vauhdilla, vaikka samaan aikaan maan poliittinen riski on noussut. Miltä näyttäisivät amerikkalaisuuden ikonit McDonald's ja Coca-Cola sijoittajan lautasella?
 • Rahastovertailussa kehittyvät markkinat: parhaat rahastot 3 vuoden tuoton mukaan?
  2.3.2017 Sijoitukset
  Taloustaidon vertailussa on Keski- ja Itä-Eurooppaan, koko maailmaan, Kaukoitään, Latinalaiseen Amerikkaan, Lähi-itään ja Afrikkaan sijoittavia osakerahastoja.
 • Maakuntien pörssiyhtiöt – sijoitustuottoa kotikonnuilta
  1.3.2017 Sijoitukset
  Helsingin pörssi on nimensä veroinen: 127 pörssiyhtiöstä 83:n kotipaikka on Helsinki, Espoo tai Vantaa.
 • Yhteismetsän verotus keveni entisestään
  28.2.2017 Sijoitukset
  Yhteismetsä on vaivaton tapa omistaa metsää. Se on tehty myös verotuksellisesti houkuttelevaksi. Yhteismetsien verotus keveni entisestään vuoden 2017 alusta.
 • Terveysalalla huikeat kasvunäkymät
  24.2.2017 Sijoitukset
  Väestö vanhenee, elintasosairaudet lisääntyvät ja sote-uudistus avaa sosiaali- ja terveydenhuollon yrityksille miljardien markkinat. Miten osakesijoittaja pääsisi hyötymään alan kasvusta?
 • Tulospettymysten ja osinkoyllätysten sesonki
  22.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kaikki merkittävät Helsingin pörssin yhtiöt ovat kertoneet viime vuoden tuloslukunsa. Mitkä yhtiöt säväyttivät positiivisesti? Mitkä olivat pettymyksiä?
 • Metsänomistaja, oletko aktiivinen vai hiljainen?
  16.2.2017 Sijoitukset
  Osa yksityismetsän omistajista haluaa metsästään muita hyötyjä kuin tuottoa. Pellervon taloustutkimus selvitti, mitä tavoitteita metsänomistajilla on metsäomistuksensa suhteen.

Mainos

Blogeissa

 • Yhtiöittäminen on veronmaksajan etu
  Rajakangas
  Julkisen sote-tuotannon yhtiöittäminen kilpailluilla markkinoilla toimiessa ei ole pakollista. Ehdottoman tarpeellista se on. Sinäkin, veronmaksajalukijani, hyödyt siitä. Sote-uudistusta tehdään ko...
 • Miksi naisten sijoitustuotot ovat miesten sijoitustuottoja suurempia?
  Liljeström
  Useiden tutkimusten mukaan naisten sijoitustuotot ovat miesten sijoitustuottoja suuremmat. Ensimmäinen selitys tähän on varmaankin se, että miehet ovat innokkaita kaupankävijöitä. Kaupankäyntikulut...
 • Seitsemän vinkkiä taloyhtiön yhtiökokoukseen
  Metsola
  Kevät ja yhtiökokoukset kuuluvat yhteen. Yhtiökokouksiin kuuluu myös värikäs keskustelu, toisinaan asiasta, välillä sen vierestä. Lisäksi kokouksissa käytetään ihan todellista valtaa. Päätösvaltaa,...

Taloustaito pörssilista

veronmaksajat.fi