veronmaksajat.fi

Sijoitukset

 • Rahastoyhtiöiden voittaja ja häviäjät – Mihin jäi S-rahastojen kiri?
  18.1.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kulunut vuosi oli erinomainen suomalaisille sijoitusrahastoyhtiöille. Suomalaisten rahastoyhtiöiden pääomat nousivat vuoden 2016 aikana miltei kymmenellä prosentilla selvästi yli sadan miljardin euron.
 • Onko sinulla hyvän sijoittajan luonne?
  12.1.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Oletko keskimääräistä ulospäinsuuntautuneempi ja kiinnostunut uudesta ja luonteeltasi keskimääräistä vähemmän maskuliininen? Onneksi olkoon! Sijoitat paremmin!
 • Rahastot vertailussa: osake-, yhdistelmä- ja korkorahastot
  30.12.2016 Sijoitukset
  Taloustaidon vertailussa osakerahastoja, yhdistelmärahastoja ja korkorahastoja. Mukana ovat myös omistajalukumäärältään suurimmat Suomeen rekisteröidyt rahastot.
 • Rahastovertailu: osake-, yhdistelmä- ja korkorahastot
  22.12.2016 Sijoitukset
  Taloustaidon vertailussa osakerahastoja, yhdistelmärahastoja ja korkorahastoja. Mukana ovat myös omistajalukumäärältään suurimmat rahastot.
 • Näitä osakkeita sijoittajalegenda Erkki Sinkko ostaa
  21.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Sijoittajalegenda Erkki Sinkon pörssivuosi on ollut melkoista hillonkeruuta. Hän laskeskelee perheensä sijoitussalkun arvon nousseen yli seitsemäntoista prosenttia. Viikon triossa sijoittajalegendan vinkit pukinkonttiin.
 • Tarjoaako kulta nyt turvaa sijoittajalle?
  19.12.2016 Sijoitukset
  Miten käy rahan arvolle, kun keskuspankit syytävät elvytyksen nimissä rahaa ennätysmääriä markkinoille? Epätietoisuus ja matalat korot ovat saaneet monet sijoittajat innostumaan kullasta.
 • Kevään osingot: tarkkaile näitä yhtiötä!
  14.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Osinkosesonki on sijoittajan sadonkorjuuaika, eikä osingon merkitystä ole syytä vähätellä, vaikka se tavallaan onkin vain rahan siirtämistä taskusta toiseen. Osta ja pidä -sijoittajalle rahavirrat tulevat juuri osingoista.
 • Sijoittajan turvasatamille taas tarvetta?
  13.12.2016 Sijoitukset
  Politiikan tapahtumat maailmalla ovat lisänneet osakesäästäjän riskiä, mutta yllätykset voivat tarjota myös ostopaikkoja. Löytyykö Taloustaidon pörssilistan listakärjestä tärppejä riskejä kaihtavalle sijoittajalle?
 • Älä päästä rahanarvoisia papereita vanhenemaan
  9.12.2016 Sijoitukset
  Viimeisetkin paperiset pörssiosakkeet kannattaa nyt muuttaa sähköisiksi arvo-osuuksiksi ja tallettaa arvo-osuustilille. Parhaassa tapauksessa voit saada vaivanpalkaksi muutaman vuoden osingotkin.
 • Miten asuntosijoittaja tekee kalustevähennyksen vuokratulosta?
  8.12.2016 Sijoitukset
  Omistan yksiön, jota vuokraan kalustettuna. Voinko vähentää vuokratuloista sekä laskennallisen kalustevähennyksen 40 e/kk että kalusteiden hankintahinnat?
 • Pörssissä vallitsevat pelurin markkinat
  7.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kun osakemarkkinoiden arvostukset indeksitasolla ovat korkeat ja osakepoimijallekin tuntuu löytyvän vähänlaisesti houkuttelevia tilaisuuksia, katse kääntyy vaihtoehtoisiin kohteisiin. Ilmiö ei ole aivan uusi. Samanmoista koettiin vuosituhannenvaihteessa, kun dotcom-huuma pani pörssit ylikierroksille.
 • Yllätystulos: Kasvusijoittaja, katso osinkoja!
  30.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kasvuyhtiösijoittajan kannattaa katsoa yhtiöiden osinkotuottoja. Itse asiassa juuri heidän niitä kannattaakin katsoa, jos oma lompakko on lähellä sydäntä.
 • Paljonko uskaltaisi ottaa velkaa sijoitusasuntoon?
  28.11.2016 Sijoitukset
  Lainaa voi nyt saada edullisesti sijoitusasunnon hankintaan. Miten mitoittaa velka ja riskit oikein?
 • Kurkistus Suomen suurimpiin sijoitussalkkuihin
  24.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Työeläkeyhtiöt ovat megaluokan suomalaissijoittajia. Seitsemän suurimman työeläkeyhtiön hallinnassa on peräti 174 miljardin euron varat.
 • Rahastovertailussa osake-, yhdistelmä- ja korkorahastot
  23.11.2016 Sijoitukset
  Vertailimme osakerahastoja, yhdistelmärahastoja ja korkorahastoja. Mukana ovat myös omistajalukumäärältään suurimmat rahastot.
 • Tulossa: Sijoitusrahasto Oy?
  16.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Osakeyhtiömuotoiset sijoitusrahastot saattavat tulla Suomeenkin. Asia nostetaan voimakkaasti esiin valtiovarainministeriön arviomuistiossa, joka panee aluille sijoitusrahastolainsäädännön uudistamisen.
 • Rakentajien kurssit hurjassa kiidossa pörssissä
  15.11.2016 Sijoitukset
  Helsingin pörssiin listattujen rakennusyhtiöiden osakekurssit ovat olleet alkuvuonna reippaassa nosteessa. Miltä tilanne näyttää tästä eteenpäin?
 • Selviääkö säästäjä, jos rahastoyhtiö kaatuu?
  10.11.2016 Sijoitukset
  Kun rahoitusalalla myrskyää, rahastosäästäjä saattaa hermostua. Mitä tapahtuu säästäjän sijoittamille varoille, jos rahastoyhtiö tai rahasto-osuudet myynyt pankki joutuu vaikeuksiin?
 • Tietäjien taistelu: onko Nokia halpa vai kallis?
  9.11.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Alkuvuonna Nokian osakekurssi hipoi seitsemää euroa, mutta nyt osakkeesta maksetaan enää vajaan neljän euron lukemia. Onko osake aliarvostettu vai kalliinpuoleinen?
 • Perusta ja hoida metsäsi oikein
  3.11.2016 Sijoitukset
  Kun metsää hoitaa alusta asti hyvin, se tuottaa jopa kolmanneksen paremmin kuin hoitamaton.

Mainos

Blogeissa

 • Soten turhin huolenaihe?
  Marttinen
  Soteen liittyy vielä monia isoja ongelmia. Osa niistä on tiedossa jo nyt ja matkan varrella tulee nousemaan uusia. Vaikka sote saataisiin suunnitellusti maaliin, se olisi vasta pitkän kehitysproses...
 • Viimeinen varoitus työntekijälle!
  Sorvanto
  ”Tämä on varoitus. Jos et paranna tapojasi, niin...” Varoituksenannossa on yleensä kyse siitä, että työntekijä on työnantajan näkökulmasta katsottuna toiminut väärin ja hänelle paitsi kerrotaan se,...
 • Hei, poistetaan autovero!
  Lehtinen
  Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin esitys liikenneverkon kehittämisestä käynnisti ymmärrettävästi kiivaan keskustelun liikenneverotuksesta. Esityksessä auton hankinnan yhteydessä perittä...

Taloustaito pörssilista

veronmaksajat.fi