veronmaksajat.fi

Sijoitukset

 • Yhteismetsän verotus keveni entisestään
  28.2.2017 Sijoitukset
  Yhteismetsä on vaivaton tapa omistaa metsää. Se on tehty myös verotuksellisesti houkuttelevaksi. Yhteismetsien verotus keveni entisestään vuoden 2017 alusta.
 • Terveysalalla huikeat kasvunäkymät
  24.2.2017 Sijoitukset
  Väestö vanhenee, elintasosairaudet lisääntyvät ja sote-uudistus avaa sosiaali- ja terveydenhuollon yrityksille miljardien markkinat. Miten osakesijoittaja pääsisi hyötymään alan kasvusta?
 • Tulospettymysten ja osinkoyllätysten sesonki
  22.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kaikki merkittävät Helsingin pörssin yhtiöt ovat kertoneet viime vuoden tuloslukunsa. Mitkä yhtiöt säväyttivät positiivisesti? Mitkä olivat pettymyksiä?
 • Metsänomistaja, oletko aktiivinen vai hiljainen?
  16.2.2017 Sijoitukset
  Osa yksityismetsän omistajista haluaa metsästään muita hyötyjä kuin tuottoa. Pellervon taloustutkimus selvitti, mitä tavoitteita metsänomistajilla on metsäomistuksensa suhteen.
 • Osinkoa kaiken aikaa
  15.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Orava sen aloitti. Vuonna 2014 tapahtuneesta listautumisestaan asti Orava Asuinkiinteistörahasto on maksanut osinkoa neljännesvuosittain.
 • Annit 2004-2016, 32 pörssiyhtiötä
  13.2.2017 Sijoitukset
  Listasta käyvät ilmi merkintäoikeusannit, rahastoannit, osakkeiden jakamiset, pääomanpalautukset ja yhtiöiden jakautumiset. Ne kaikki vaikuttavat verotukseen.
 • Rahastot vertailussa: osake-, yhdistelmä- ja korkorahastot
  10.2.2017 Sijoitukset
  Taloustaito vertaili osakerahastoja, yhdistelmärahastoja ja korkorahastoja. Mukana ovat myös omistajalukumäärältään suurimmat rahastot.
 • Tasa-arvoa osakkeita ostamalla
  9.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Maailmanparantaja ajattelee: "Miehet ovat yliedustettuina suuryritysten johtotehtävissä. Sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseksi on vastuullista sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat ottaneet johtajistoonsa naisia. Kun tällainen sijoitustapa yleistyy, se kannustaa yhtiöitä nostamaan entistä enemmän naisia johtajistoon."
 • Dow 40 000 pistettä?
  1.2.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Dow Jones Industrial Average -indeksi rikkoi viime viikolla 20 000 pisteen rajapyykin. Trumpin yhdysvaltalaisyritysmyönteinen ja Yhdysvallat ensin -politiikka ovat osaltaan kiskoneet Dow-indeksiä uudelle kymmentuhatluvulle.
 • Pörssissä luvassa kukkea osinkokevät
  31.1.2017 Sijoitukset
  Ennusteiden mukaan pörssiyhtiöiden keskimääräinen osinkotuotto näyttää jälleen lyövän kirkkaasti monien muiden sijoitusten tuoton.
 • Sijoittajan ovella jo uusia eurokriisejä?
  26.1.2017 Sijoitukset
  Populismi nostaa päätään Euroopassa, ja myös talousasiantuntijat näyttävät siirtyvän eurokriittisten kannalle. Millaista höykytystä osakemarkkinoille on luvassa?
 • Hinnasta viis?
  25.1.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI "Osta halvalla, myy kalliilla", kuuluu sijoittamisen ja kaupankäynnin ikiaikainen ohje. Sijoittajille teroitetaan, miten tärkeää on, ettei kohteesta maksa liikaa ostohetkellä.
 • Rahastoyhtiöiden voittaja ja häviäjät – Mihin jäi S-rahastojen kiri?
  18.1.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kulunut vuosi oli erinomainen suomalaisille sijoitusrahastoyhtiöille. Suomalaisten rahastoyhtiöiden pääomat nousivat vuoden 2016 aikana miltei kymmenellä prosentilla selvästi yli sadan miljardin euron.
 • Onko sinulla hyvän sijoittajan luonne?
  12.1.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Oletko keskimääräistä ulospäinsuuntautuneempi ja kiinnostunut uudesta ja luonteeltasi keskimääräistä vähemmän maskuliininen? Onneksi olkoon! Sijoitat paremmin!
 • Rahastot vertailussa: osake-, yhdistelmä- ja korkorahastot
  30.12.2016 Sijoitukset
  Taloustaidon vertailussa osakerahastoja, yhdistelmärahastoja ja korkorahastoja. Mukana ovat myös omistajalukumäärältään suurimmat Suomeen rekisteröidyt rahastot.
 • Rahastovertailu: osake-, yhdistelmä- ja korkorahastot
  22.12.2016 Sijoitukset
  Taloustaidon vertailussa osakerahastoja, yhdistelmärahastoja ja korkorahastoja. Mukana ovat myös omistajalukumäärältään suurimmat rahastot.
 • Näitä osakkeita sijoittajalegenda Erkki Sinkko ostaa
  21.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Sijoittajalegenda Erkki Sinkon pörssivuosi on ollut melkoista hillonkeruuta. Hän laskeskelee perheensä sijoitussalkun arvon nousseen yli seitsemäntoista prosenttia. Viikon triossa sijoittajalegendan vinkit pukinkonttiin.
 • Tarjoaako kulta nyt turvaa sijoittajalle?
  19.12.2016 Sijoitukset
  Miten käy rahan arvolle, kun keskuspankit syytävät elvytyksen nimissä rahaa ennätysmääriä markkinoille? Epätietoisuus ja matalat korot ovat saaneet monet sijoittajat innostumaan kullasta.
 • Kevään osingot: tarkkaile näitä yhtiötä!
  14.12.2016 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Osinkosesonki on sijoittajan sadonkorjuuaika, eikä osingon merkitystä ole syytä vähätellä, vaikka se tavallaan onkin vain rahan siirtämistä taskusta toiseen. Osta ja pidä -sijoittajalle rahavirrat tulevat juuri osingoista.
 • Sijoittajan turvasatamille taas tarvetta?
  13.12.2016 Sijoitukset
  Politiikan tapahtumat maailmalla ovat lisänneet osakesäästäjän riskiä, mutta yllätykset voivat tarjota myös ostopaikkoja. Löytyykö Taloustaidon pörssilistan listakärjestä tärppejä riskejä kaihtavalle sijoittajalle?

Mainos

Blogeissa

 • Kuka on Vilma Vuokranantaja?
  Koro-Kanerva
  Suomessa on perin vähän tutkittu sitä, millaisia toimijoita vuokramarkkinoilla on. Julkinen keskustelu pyörii hyvin usein isojen vuokranantajien ympärillä. Monelle on jäänyt hämärän peittoon, että ...
 • Mistä äänestät kunnallisvaaleissa?
  Kirkko-Jaakkola
  Kunnallisvaaleissa sunnuntaina 9.4.2017 valitaan yhteensä 8 999 kunnanvaltuutettua kesäkuun alussa alkavalle nelivuotiskaudelle. Uudet valtuustot pääsevät painimaan viimeistä kertaa sosiaali- ja te...
 • Euroopan unioni – Kusitolppien kuningas
  Kauppi
  Politiikassa kiitosta saa harvoin, jos koskaan. Kun asiat menevät hyvin, menestyksen hedelmien jakajia riittää. Ja kun asiat menevät heikosti, syylliseksi leimataan helposti joku väärällä hetkellä ...

Taloustaito pörssilista

veronmaksajat.fi