veronmaksajat.fi

Sijoitukset

 • Kesän pörssiennuste: Yhdysvalloissa ukkostaa, Euroopassa aurinkoisinta
  21.6.2017 Sijoitukset
  Aurinko KARON PÖRSSI Kesän kuukaudet ovat olleet pörsseissä perinteisesti sateisia. "Myy toukokuussa" -nyrkkisääntö on toiminut. Kuluva kesä on kuitenkin alkanut pörsseissä yllättävässäkin myötätuulessa.
 • Taloustaidon pörssilista: Vieläkö löytyy edullista ostettavaa?
  15.6.2017 Sijoitukset
  Eurosetelikuutio Löytyykö Taloustaidon pörssilistan kärjestä vielä houkuttelevia sijoituskohteita, joiden arvostus on edelleen maltillinen?
 • Pörssin metsäjätit puntarissa
  14.6.2017 Sijoitukset
  Kouvumetsä KARON PÖRSSI: Suomeen sijoittavan kannalta metsäteollisuus on ohittamaton toimiala. Sijoittajan on muodostettava näkemys metsäteollisuudesta.
 • Eurooppa on osakesijoittajan mansikkapaikka
  12.6.2017 Sijoitukset
  Tankatkaa eurooppalaisia ja keventää yhdysvaltalaisia osakkeita, neuvovat pankkien osakestrategit. Suomalaiset osakkeet saattavat yllättää.
 • Valtionrahastot ovat globaaleja pörssigigantteja
  7.6.2017 Sijoitukset
  Norjalainen öljy KARON PÖRSSI Valtiotaustaiset rahastot (Sovereign Wealth Fund) ovat osake- ja korkomarkkinoiden gigantteja. Niiden liikkeet vaikuttavat pörssien kehitykseen.
 • Työryhmä setvii sijoitusten verotusta
  2.6.2017 Sijoitukset
  Helmitaulu Valtiovarainministeriö on asettanut työryhmän, joka selvittää eri sijoitusmuotojen verokohtelua ja sitä, miten eri sijoitusmuotojen verokohtelua voitaisiin lähentää ja ajantasaistaa.
 • Suomalainen sijoittaja turvaverkon vankina
  1.6.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Turvaverkko saa suomalaiset sijoittajat ajattelemaan, että meidän ei tarvitse huolehtia kuin lomamatkoista, auton hankkimisesta ja pesukoneen rikkoutumisesta. Tämä estää pitkäjänteisen sijoittamisen ja korkoa korolle -efektistä nauttimisen – ja todellisen taloudellisen vapauden saavuttamisen.
 • Rahastovertailu: Suomeen, Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan sijoittavat osakerahastot
  30.5.2017 Sijoitukset
  Taloustaidon vertailussa Suomeen, Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan sijoittavat osakerahastot. Mukana ovat myös omistajalukumäärältään suurimmat rahastot.
 • Listojen lista: Citycon on ykkönen
  24.5.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Kauppakeskuksiin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö Citycon on Helsingin pörssin ykköskohde, jos valintansa tekee neljän pörssin osakkeita paremmuusjärjestykseen laittavan listan perusteella.
 • Kiina-ilmiö vaihtoi suuntaa - Mitkä pörssiyhtiöt hyötyvät?
  18.5.2017 Sijoitukset
  Ihmisvilinää Kiinassa Kun aiemmin yritykset lähtivät Kiinaan edullisten tuotantokustannusten perässä, nyt houkutuslintuna on kiinalainen kuluttaja. Mitkä pörssiyhtiöt hyötyvät eniten Kiinan kasvusta?
 • Remedy ei sovi pörssiin
  17.5.2017 Sijoitukset
  Konsolipelaajat vauhdissa KARON PÖRSSI Vaikka pelitalo Remedy on vaikea sijoituskohde, se on tietenkin erittäin tervetullut First Northiin. Peliyhtiöt kiinnostavat sijoittajia, ja pörssiin sopii, vaikkei pörssilogiikan ennustettavuuden toiveeseen pystyisikään vastaamaan.
 • Pankki perusti maksuttoman kasinon
  10.5.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Pörssikauppaa maksutta! Eikä kyse ei ole kertaluonteisesta lanseerauskampanjasta vaan pysyvästä hinnoittelusta, kunhan kauppa on vähintään sadan euron suuruinen.
 • Fiksuudella vauraammaksi
  4.5.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI: Jos osakesijoittamista mainostettaisiin niin kuin kirjakerho tapasi mainostaa kirjojen lukemista, televisiomainoksessa Jörn Donner saattaisi lausahtaa sopivan ylimielisesti: "Fiksut sijoittavat osakkeisiin."
 • Rahastovertailussa: osake-, yhdistelmä- ja korkorahastot
  27.4.2017 Sijoitukset
  Taloustaidon vertailussa osakerahastoja, yhdistelmärahastoja ja korkorahastoja. Mukana ovat myös omistajalukumäärältään suurimmat rahastot.
 • Osinkodippi sulaa kuin Inarijärvi
  26.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Huhtikuu ei ole kuukausista julmin, ainakaan pörssissä. Päin vastoin huhtikuu on tavannut olla Helsingissä poikkeuksellisen hyvä pörssikuukausi.
 • Kärsitkö sinäkin hajautusharhasta?
  21.4.2017 Sijoitukset
  Kotipizza listautuu pörssiin. KARON PÖRSSI S&P 500:aan kohdistuvat indeksirahastot ovat sijoitusmaailman pizzaa: tasalaatuista tuotetta, jossa erottava tekijä on kustannus, käytännössä siis hallinnointipalkkio. Ainut rationaalinen sijoitustapa on ostaa halvinta tuotetta.
 • Joko viriävä Venäjä kutsuu sijoittajaa?
  21.4.2017 Sijoitukset
  Venäjältä kantautuu vaihteeksi hyviä uutisia. Maan talous on kääntynyt kasvuun. Kasvaneet riskit leikkaavat kuitenkin intoa investoida Venäjälle.
 • Mikä on osakkeen hankintahinta osituksen jälkeen?
  13.4.2017 Sijoitukset
  Avioeron yhteydessä tehtävässä osituksessa tasingon saaja saa tasinkona pörssiosakkeita varakkaammalta puolisolta. Pankki hoitaa arvo-osuussiirrot. Mikä on tasingon saajan hankintahinta näistä osakkeista osituksen jälkeen?
 • Kuumemittari näyttää: alilämpöä
  12.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Täytyykö huolestua, jos kukaan ei ole huolissaan? Osakesijoittamisessa vastaus on usein myöntävä. Jos sijoittajia ei pelota vaan ympärillä nähdään vain mahdollisuuksia, osakkeita ostetaan hintaan mihin hyvänsä.
 • DNA, Tokmanni ja Kotipizza lupailevat osinkokasvua
  5.4.2017 Sijoitukset
  KARON PÖRSSI Suhdanteista vain vähän riippuvainen toimiala ja yhtiö, joka pystyy omien toimiensa ansiosta kasvattamaan osingonmaksukykyään keskimääräistä nopeammin. Unelmayhdistelmä, etenkin jos osaketta pääsee ostamaan kohtuullisella arvostuksella.

Mainos

Blogeissa

 • Eipäs unohdeta työuria!
  Bjerstedt
  Lomakausi on alkanut, ja kesäsäätä vielä odotellaan. Taloudessa sen sijaan näkymät ovat kirkastuneet koko kevään. Useat ennustelaitokset ovat nostaneet arvioitaan Suomen talouden lähiajan näkymistä...
 • Näin Suomi vaeltaa velkavuoristossa
  Vanne
  Suomi on erilainen velkaantuva maa. Yksi nykyisen talouspolitiikan tavoitteista on pysäyttää velkasuhteen kasvu eli julkisen velan kasvu suhteessa bruttokansantuotteeseen. Velkahan kasvaa, kun raho...
 • Sosialistinen media?
  Bergholm
  Pääministeri Theresa May yllätti huhtikuussa kaikki, kun hän ilmoitti pikaisista ennenaikaisista parlamenttivaaleista Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Vaalitulos oli suurempi yllätys kuin monet osas...

PÖRSSILISTA

Nostolaitevalmistaja Konecranes loikkii listalla ylöspäin. Mikä yritys on Taloustaidon pörssilistalla ykkösenä? 

Tarkista Taloustaidon pörssilista

Taloustaito pörssilista

veronmaksajat.fi