veronmaksajat.fi

VERONMAKSAJAN
TALOUSTAITO
-
TAITAVAA
TALOUDENPITOA

RAHAT

Mitä matkakuluja asuntosijoittaja voi vähentää?

Mitä matkakuluja asuntosijoittaja voi vähentää?
17.12.2015

Omistan sijoitusasunnon ja käyn siellä silloin tällöin omalla autolla. Minkä verran saan vähentää matkakuluja vuokratuloista? Onko vähennys 44 senttiä/km, vai joku muu summa?

Verojuristi Tuomo Lindholm vastaa:

Vähennyksen perusteena ovat matkoista aiheutuneet todelliset kustannukset. Vuonna 2015 vähennys on 0,25 senttiä kilometriltä, jos matka on tehty omalla autolla eikä verovelvollinen ole selvittänyt matkasta aiheutuneita todellisia kustannuksia. Verohallinto on vuosittain antanut päätöksen matkakuluvähennyksestä yleensä verotuksen valmistumisen aikoihin.

Tulonhankkimismenoina vähennettäviä matkakustannuksia eivät koske asunnon ja työpaikan välisten matkakustannusten vähentämiseen liittyvät vähennysrajoitukset.

Vuokraustoimintaan liittyviä matkoja voivat olla esimerkiksi esittely-, tarkastus- ja huoltokäynnit sekä vuokrasopimuksen tekemiseen liittyvät matkat. Myös asunto- tai kiinteistöosakeyhtiön yhtiökokoukseen tai yhtiön hallituksen jäsenenä hallituksen kokoukseen vuokrausaikana tehdyt matkat ovat vuokraustoimintaan liittyviä matkoja.

Varsinaisten matkakustannusten lisäksi vuokratulosta voi vähentää myös muut matkasta johtuneet todelliset menot kuten majoituskustannukset ja todelliset kulut elantomenojen lisääntymisestä. Kaavamaista päivärahan tai ateriakorvauksen suuruista vähennystä lisääntyneistä elantomenoista ei voi tehdä.

Näitä muut lukevat nyt

Rahat, verot, työ & eläke

Haluatko lisää hyötytietoa taloudesta?

Tilaa tästä Veronmaksajien ilmainen uutiskirje.
Voit peruuttaa sen koska tahansa.