veronmaksajat.fi

Asuminen

 • Kiinteistöä ostamassa? Panttikirjat nyt vain sähköisinä
  22.8.2017 Koti
  Kiinteistö Kiinteistövakuudellisia luottoja varten ei enää kesäkuun alusta lukien ole voinut saada paperisia panttikirjoja.
 • Asunto-osakkeet alkavat digittää
  18.8.2017 Koti
  Asunto-osakkeille on tulossa sähköinen rekisteri. Parin vuoden päästä uusille taloyhtiöille ei enää paineta paperisia osakekirjoja. Vanhojenkin yhtiöiden osakkeet muutetaan vähitellen sähköisiksi.
 • Kiinteistövero kiristyy ja lisää asumisen kuluja
  16.8.2017 Koti
  Euribor on asuntolainojen suosituin viitekorko. Kiinteistövero on koko maassa keskimäärin kiristynyt tuntuvasti 2000-luvulla. Lähivuosina kiristyksiä on luvassa lisää. Ne kasvattavat useimpien suomalaisten asumismenoja. Asumismenot kasvavat muutenkin nopeammin kuin käytettävissä olevat tulot, joten asumiseen kuluu yhä suurempi osa tuloista.
 • Ilmoita remontista taloyhtiölle
  8.8.2017 Koti
  Koti Kesä houkuttelee remontintekoon, mutta suin päin ei pidä töihin ryhtyä – ainakaan, jos asuu asunto-osakeyhtiössä.
 • Jätevesiin sadan metrin remonttisääntö
  1.8.2017 Koti
  Maatila Ympäristönsuojelulain muutos ja uusi hajajätevesiasetus lieventävät haja-asutusalueiden jätevesien käsittelyä. Jätevesijärjestelmää on tehostettava pohjavesialueella tai enintään sadan metrin päässä vesistöstä.
 • Kiinteistövero e-laskuna? Tilaa e-lasku ajoissa
  24.7.2017 Koti
  Punainen kesämökki Jos haluat maksaa kiinteistöverosi e-laskuna, tilaa e-lasku verkkopankistasi viimeistään 14. elokuuta. E-lasku näkyy verkkopankissa noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää.
 • 10 vinkkiä puutarhaan: Näin istutukset selviävät kesälomasta
  14.7.2017 Koti
  Kastelukannu Heinäkuussa lämpötila, auringonpaiste ja tuulet kuivattavat kasveja. Hyvä kastelu ja lannoitus varmistavat, että saat satoa vihannesmaalta ja kukinta on runsasta loppukesän kukkijoillakin.
 • Kiinteistöjen verotusarvoissa nousupaineita
  20.6.2017 Koti
  Kiinteistöverotus uudistuu vuonna 2020. Järjestelmä kaipaa valtiovarainministeriön mukaan kehittämistä, sillä verotusarvot ovat jääneet jälkeen hinta- ja kustannuskehityksestä ja järjestelmä on epätasapuolinen eri alueilla.
 • Miten vuokralaisen vuokratuloa verotetaan?
  1.6.2017 Koti
  Olen vuokrannut asunnon ulkopuoliselta ja sovin vuokranantajani kanssa, että voin vuokrata kyseisen asunnon edelleen tyttärelleni. Itse en asu asunnossa. Miten vuokratuloani verotetaan?
 • Vahingonteko vuokra-asunnossa: Kuka korvaa, kun vakuus ei riitä?
  5.4.2017 Koti
  Jos vuokra-asuntoa on tärvelty eikä vakuus riitä kattamaan vahinkoa vuokranantajalle, mikä neuvoksi? Korvaako kotivakuutus ja kannattaako vahingonteko viedä käräjille?
 • Suunnitteilla putkiremontti – nousevatko hinnat?
  24.3.2017 Koti
  Putkiremonttien hinnat eivät ole juuri nousseet lähivuosina, vaikka remonttien määrä on kasvanut, kertoo Isännöintiliitto. Paljonko remonteista nyt maksetaan?
 • Kuka päättää taloyhtiösi asioista?
  8.3.2017 Koti
  Jos haluat pitää huolta kotisi arvon säilymisestä, ei ole hullumpi tuuma lähteä mukaan taloyhtiösi hallitukseen. Mistä asioista hallituksen jäsen on vastuussa?
 • Kiinteistöverosta kunnille noin 1,8 miljardia euroa vuonna 2017
  7.3.2017 Koti
  Kiinteistö Verohallinnon ennakkotilastojen mukaan kiinteistövero tuottaa tänä vuonna kunnille noin 1 804 miljoonaa euroa, mikä on 124 miljoonaa euroa (7,4 %) enemmän kuin viime vuonna.
 • Voiko matkakustannukset iäkkäiden vanhempien luo vähentää?
  16.2.2017 Koti
  Miehelläni on ennakkoperintönä saatu omakotitalo, jossa hänen iäkkäät vanhempansa asuvat. He maksavat talon juoksevat käyttökulut. Voimmeko vähentää verotuksessa matkakustannuksia, kun teemme remontteja ja ylläpidämme kiinteistöä?
 • Kiinteistöverotuspäätökset tulossa maaliskuussa
  15.2.2017 Koti
  Kiinteistönomistajat saavat kiinteistöverotuspäätöksen maaliskuussa. Ilmoituksen viimeinen korjauspäivä on merkitty ilmoitusosaan.
 • Sinkku arkailee ensiasunnon ostamista
  17.1.2017 Koti
  Peräti 78 prosenttia yksinasuvista nuorista aikuisista ei ole koskaan omistanut asuntoa, kun taas lapsiperheistä 75 prosenttia on asunnon omistajia.
 • Kotitalousvähennykseen oikeuttava osuus nousee 2017
  4.1.2017 Koti
  Kotitalousvähennys on vuonna 2017 puolet yritykselle maksetun työkorvauksen määrästä, kun se on ollut 45 % vuodesta 2012 lähtien.
 • Ilmainen asuminen vie asuntosijoittajan korkovähennykset
  29.12.2016 Koti
  Asuntolainojen korot ovat matalalla. Mitä verovähennyksiä vanhemmat voivat saada, jos oma lapsi asuu heidän sijoitusasunnossaan? Entä kannattaisiko asunto lahjoittaa nuorelle?
 • Asumistuki muuttuu: tarkista vuokrasopimus
  27.12.2016 Koti
  Yhteisellä vuokrasopimuksella asuvia kohdellaan ensi elokuusta alkaen yhtenä ruokakuntana. Silloin molempien tulot vaikuttavat asumistuen saantiin.
 • Saanko kotitalousvähennyksen kahdelta vuodelta?
  22.12.2016 Koti
  Sain mainoksen, jossa remonttifirma ehdottaa ennakkomaksua, jotta kotitalousvähennystä voitaisiin vaatia siltä vuodelta, jolloin ennakkomaksu maksetaan ja siltä vuodelta, jolloin työ todella tehdään. Myönnetäänkö kotitalousvähennys varmasti molemmilta vuosilta?

Mainos

Blogeissa

 • Nobelisti Bengt Holmström oli sekä väärässä että oikeassa
  Kauppi
  ”Eläkelupaus voi osoittautua katteettomaksi.” Professori Bengt Holmström kohautti tällä väitteellään toissa viikolla. Puheenvuoro oli tärkeä ja hyödyllinen monessakin mielessä. Eläkkeistä ja eläkej...
 • Metsäalalla myönteinen vire
  Toivonen
  Suomen talous on kehittynyt ennustajien odotuksia myönteisemmin. Tämä pätee myös metsäsektoriin. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n heinäkuun lopussa julkistaman suhdannebarometrin mukaan noususuhda...
 • Perustuslaillista verotusta
  Korpela
  Perustuslaki on ollut paljon otsikoissa. Milloin mikäkin lakihanke perutaan perustuslakiin viitaten.  Perustuslakia ja verotusta ei ole tavattu sotkea keskenään, mutta pitäisikö verojuristienkin lu...

veronmaksajat.fi