veronmaksajat.fi

Koti

 • Kiinteistöä ostamassa? Panttikirjat nyt vain sähköisinä
  22.8.2017 Koti
  Kiinteistö Kiinteistövakuudellisia luottoja varten ei enää kesäkuun alusta lukien ole voinut saada paperisia panttikirjoja.
 • Mistä pankista saa edullisinta asuntolainaa?
  21.8.2017 Koti
  Korko Matala korkotaso houkuttaa asuntokaupoille, vaikka nyt kuullaan jo yhä useammin varoituksia korkojen noususta tulevina vuosina.
 • Asunto-osakkeet alkavat digittää
  18.8.2017 Koti
  Asunto-osakkeille on tulossa sähköinen rekisteri. Parin vuoden päästä uusille taloyhtiöille ei enää paineta paperisia osakekirjoja. Vanhojenkin yhtiöiden osakkeet muutetaan vähitellen sähköisiksi.
 • Miten paljon voin antaa lapselleni alennusta talokaupassa?
  17.8.2017 Koti
  Olen myymässä omakotitaloa lapselleni. Miten pienellä kauppahinnalla voin myydä talon hänelle? En halua, että lapseni pitää maksaa kaupasta lahjaveroa.
 • Kiinteistövero kiristyy ja lisää asumisen kuluja
  16.8.2017 Koti
  Euribor on asuntolainojen suosituin viitekorko. Kiinteistövero on koko maassa keskimäärin kiristynyt tuntuvasti 2000-luvulla. Lähivuosina kiristyksiä on luvassa lisää. Ne kasvattavat useimpien suomalaisten asumismenoja. Asumismenot kasvavat muutenkin nopeammin kuin käytettävissä olevat tulot, joten asumiseen kuluu yhä suurempi osa tuloista.
 • Asuntokaupoille lähtö alkoi kutkuttaa
  14.8.2017 Koti
  Uusien asuntojen kauppa on käynyt kuumana jo pitkään. Osasyy lienee uudiskohteiden rahoitus. Uuteen asuntoon saattaa nimittäin päästä kiinni ällistyttävän pienellä rahasummalla.
 • Ilmoita remontista taloyhtiölle
  8.8.2017 Koti
  Koti Kesä houkuttelee remontintekoon, mutta suin päin ei pidä töihin ryhtyä – ainakaan, jos asuu asunto-osakeyhtiössä.
 • Jätevesiin sadan metrin remonttisääntö
  1.8.2017 Koti
  Maatila Ympäristönsuojelulain muutos ja uusi hajajätevesiasetus lieventävät haja-asutusalueiden jätevesien käsittelyä. Jätevesijärjestelmää on tehostettava pohjavesialueella tai enintään sadan metrin päässä vesistöstä.
 • Kiinteistövero e-laskuna? Tilaa e-lasku ajoissa
  24.7.2017 Koti
  Punainen kesämökki Jos haluat maksaa kiinteistöverosi e-laskuna, tilaa e-lasku verkkopankistasi viimeistään 14. elokuuta. E-lasku näkyy verkkopankissa noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää.
 • 10 vinkkiä puutarhaan: Näin istutukset selviävät kesälomasta
  14.7.2017 Koti
  Kastelukannu Heinäkuussa lämpötila, auringonpaiste ja tuulet kuivattavat kasveja. Hyvä kastelu ja lannoitus varmistavat, että saat satoa vihannesmaalta ja kukinta on runsasta loppukesän kukkijoillakin.
 • Mistä pankista edullisin asuntolaina?
  30.6.2017 Koti
  Taloustaidon korkovertailuun saatiin taas esimerkkitarjous asuntolainasta, jonka korko on piirun verran alle yhden prosentin.
 • Mikä on nyt suosituin asuntolainan viitekorko?
  21.6.2017 Koti
  Perhe Asuntolainojen viitekoroista suomalaiset suosivat edelleen euriboreja, yleensä 12 kuukauden euriboria. Pankin oma primekorko ei velallista kiinnosta.
 • Kiinteistöjen verotusarvoissa nousupaineita
  20.6.2017 Koti
  Kiinteistöverotus uudistuu vuonna 2020. Järjestelmä kaipaa valtiovarainministeriön mukaan kehittämistä, sillä verotusarvot ovat jääneet jälkeen hinta- ja kustannuskehityksestä ja järjestelmä on epätasapuolinen eri alueilla.
 • Mitä kertoo asuntokaupan kuumemittari?
  20.6.2017 Koti
  Kerrostalo Asuntojen keskimääräiset myyntiajat ovat viime vuosina olleet pidentymään päin. Riittääkö talouden piristyminen kääntämään käyrät?
 • Asuntokaupan tukena edelleen matalat korot
  12.6.2017 Koti
  Lego-talo Kuluttaja iloitsee asuntokaupoilla erittäin matalista koroista. Muun muassa OP arvioi, että lyhyissä koroissa ei vielä näy nousupaineita.
 • Pitääkö yhtiölainaosuudesta maksaa varainsiirtoveroa?
  8.6.2017 Koti
  Helsinki Ostan vanhan taloyhtiön asunto-osakkeita. Talossa on meneillään putkistosaneeraus. Teen kaupat ennen remontin valmistumista. Pitääkö minun maksaa varainsiirtoveroa myös tästä putkistosaneerauksen yhtiölainaosuudesta?
 • Miten vuokralaisen vuokratuloa verotetaan?
  1.6.2017 Koti
  Olen vuokrannut asunnon ulkopuoliselta ja sovin vuokranantajani kanssa, että voin vuokrata kyseisen asunnon edelleen tyttärelleni. Itse en asu asunnossa. Miten vuokratuloani verotetaan?
 • Miten viitekorko vaikutti asuntolainan kuukausierään toukokuussa?
  23.5.2017 Koti
  Katso kuviosta, miten asuntolainasta maksettava kuukausierä on kolmen viime vuoden kuluessa muuttunut, kun lainan viitekorkona on joko 12 kuukauden euribor tai prime tai laina on sidottu 3 vuoden kiinteään korkoon.
 • Mikä pankki tarjoaa toukokuussa edullisinta asuntolainaa?
  16.5.2017 Koti
  Perhe ja koti Taloustaidon korkovertailuun saatiin taas esimerkkitarjous asuntolainasta, jonka korko on piirun verran alle yhden prosentin.
 • Taloudessa uutta potkua, asuntokaupoilla odotuksia
  15.5.2017 Koti
  Vahva kuluttajaluottamus ja talouden paranevat luvut ovat yhdistelmä, jonka odotetaan heijastuvan myös asuntomarkkinoille. Kiinteistönvälittäjät kertovat näkevänsä merkkejä kaupan piristymisestä ja pankit raportoivat, että lainatiskeillä on hulinaa.

Mainos

Blogeissa

 • Nobelisti Bengt Holmström oli sekä väärässä että oikeassa
  Kauppi
  ”Eläkelupaus voi osoittautua katteettomaksi.” Professori Bengt Holmström kohautti tällä väitteellään toissa viikolla. Puheenvuoro oli tärkeä ja hyödyllinen monessakin mielessä. Eläkkeistä ja eläkej...
 • Metsäalalla myönteinen vire
  Toivonen
  Suomen talous on kehittynyt ennustajien odotuksia myönteisemmin. Tämä pätee myös metsäsektoriin. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n heinäkuun lopussa julkistaman suhdannebarometrin mukaan noususuhda...
 • Perustuslaillista verotusta
  Korpela
  Perustuslaki on ollut paljon otsikoissa. Milloin mikäkin lakihanke perutaan perustuslakiin viitaten.  Perustuslakia ja verotusta ei ole tavattu sotkea keskenään, mutta pitäisikö verojuristienkin lu...

veronmaksajat.fi