veronmaksajat.fi

Rahoitusala lakossa torstaina ja perjantaina – käteistä kaupoista ja automaateista

27.12.2017 Arki

Palkkojen, eläkkeiden ja laskujen maksaminen, korttimaksaminen ja käteisautomaattien toiminta pyritään turvaamaan  lakon aikana, tiedottaa Finanssiala ry. Rahoitusla on lakossa torstaina ja perjantaina.

Mistä saa käteistä?

Käteistä voi nostaa niissä kaupoissa, jotka tarjoavat käteisen nostopalvelua.

Esimerkiksi Nordean asiakkaat voivat nostaa käteistä K-ruokakaupoista, R-kioskeista ja Tokmanni-myymälöistä. OP:n korteilla rahaa voi nostaa mm. K-ryhmän ruokakauppojen, Tokmannien, Neste Palveluasemien sekä R-kioskien kassoilta. Pankit kertovat verkkosivuillaan, mistä paikoista käteistä voi nostaa.

Käteisautomaatit toimivat lakon aikana normaalisti, ja käteisen saaminen automaateista pyritään turvaamaan. Käteistä rahaa voi tallettaa Talletus-Otto-automaateilla. 

Konttorit ovat lakon aikan yleensä kiinni, joten konttoreista ei voi nostaa tai tallettaa käteistä. 

Toimiiko verkkopankki, voiko kortilla maksaa, maksetaanko palkat ja eläkkeet?

Verkkopankit toimivat lakon aikana, mutta pankit eivät pysty takaamaan häiriötöntä maksujen välitystä lakon aikana.

Maksukortit toimivat pääsääntöisesti normaalisti kotimaassa ja ulkomailla.

Palkkojen ja eläkkeiden maksaminen pyritään turvaamaan. Kelan ja pankkien käymien keskustelujen mukaan työtaistelu ei vaikuta Kelan etuuksien maksuun loppuvuonna.

Vaikuttaako lakko pörssin toimintaa, toimeksiantoihin ja sijoitusrahastojen merkintöihin ja lunastuksiin

Lakolla ei ole vaikutusta pörssin toimintaan. Verkkopankissa tehtävien toimeksiantojen käsittelyssä sekä selvitystoiminnassa voi esiintyä viiveitä. Toimeksiantoja ei voida toteuttaa pankkikonttoreissa, kun ne ovat kiinni.

Sijoitusrahastojen merkintä- ja lunastustoimeksiantojen hoidossa voi esiintyä viiveitä. Myös rahastojen arvon laskennassa voi olla häiriöitä. Verkkopankin kautta tehdyt toimeksiannot hoidetaan, mutta käsittelyssä saattaa esiintyä viiveitä.

Tehdäänkö asuntokauppoja?

Asiakkaiden kannattaa varautua pankin kanssa jo sovittujen tapaamisten siirtämiseen. Pankit ottavat yhteyttä niihin asiakkaisiin, joilla on tapaaminen sovittuna.

Varo tietojen kalastelua!

Poikkeustilanteissa on syytä kiinnittää erityistä huomiota poikkeuksellisiin yhteydenottoihin, jotka saattavat olla rikollista tietojen kalastelua. Maksukorttien tietoja ja tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia ei saa luovuttaa kenellekään.

Pankit tiedottavat rahoitusalan lakon vaikutuksesta palveluihinsa verkkosivuillaan. Pankit ovat normaalisti avoinna keskiviikkona 27.12.2017. Lakko kestää kaksi vuorokautta (28.–29.12.2017). Sitä sovitellaan seuraavan kerran 2.1.2018. Seuraavat työtaistelut uhkaavat 4.–5.1.2018. 

 Minna Petäinen 

Kommentit (0)
 

Kommentoi!
Nimesi Sähköpostiosoitteesi
Kommenttisi
Varmistus robottien varalta: Mitä onkaan kuusi ynnä neljä?
Välitä Taloustaidon ylläpidolle huomiosi siitä, että kommentti on mielestäsi asiaton ja toivoisit sen poistamista.
Voit myös halutessasi antaa lisätietoja ylläpidolle:
Haluatko varmasti poistaa kommentin?

Blogeissa

 • Talous vahvistuu epävarmuuden varjoissa
  Palola
  Vuodet eivät ole veljiä keskenään, vaikka pitkään näin näytti olevan, kun asioita tarkastelee talouden näkökulmasta. Alkanut vuosi on startannut menneitä vuosia huomattavasti onnellisempien tähtien...
 • Lentoradasta totta? Rata sysäisi Hämeenlinnan kasvuun
  Metsola
  Lentorata on Tampereen pormestarin Lauri Lylyn ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren ajama kaukoliikennerata, joka yhdistäisi Helsinki-Vantaan lentoaseman kaukojunaliikenteeseen. Rata kulkisi pä...
 • Syökö verovelka unelmiasi? Tiedä, mitä oikeasti omistat
  Miekk-oja-Järvinen
  Tuoreet uutiset ovat hyviä: Eläkeläiset ovat vihdoin ryhtyneet kuluttamaan, kasvu 2012–2016 oli 14 prosenttia, ravintola- ja hotellipalveluiden kulutus jopa 44 prosenttia. Voinkohan minäkin lisätä ...

veronmaksajat.fi