veronmaksajat.fi

Sovellusten lataaminen älypuhelimiin laskusuunnassa

22.10.2014 Arki

Sovellusten lataaminen älypuhelimiin on vähentynyt merkittävästi, vaikka älypuhelinten ja tablettien määrä on voimakkaassa kasvussa.

Matkapuhelin iStockphoto.com

Yli puolet älypuhelinten käyttäjistä ei ole koskaan ostanut puhelimeensa maksullista sovellusta, ilmenee Deloitten kuluttajien matkapuhelinkäyttöä koskevasta selvityksestä. Muutenkin sovellusten lataaminen on vähentynyt merkittävästi viime vuodesta: yli 40 prosenttia kuluttajista ei ole ladannut kuukauden kuluessa yhtään uutta sovellusta. Viime vuonna vastaava luku oli 28 prosenttia. 

Varttuneemmat älypuhelimien käyttäjät lataavat sovelluksia harvoin. Neljännes yli 55-vuotiaista ei ole koskaan ladannut sovellusta puhelimeensa. 

Yli puolet suomalaisista käyttää älypuhelintaan 15 minuutin ja melkein yhdeksän kymmenestä tunnin kuluessa heräämisestä. Älypuhelinten käyttäjistä 35 prosenttia kertoo käyttävänsä puhelintaan yli 25 kertaa päivässä. Alle 25-vuotiaat käyttävät älypuhelintaan keskimäärin 55 kertaa päivässä.

Eri-ikäisistä älypuhelimen omistajista joka kolmannes tarkistaa puhelimestaan ensimmäisenä tekstiviestit. Toiseksi suosituimmaksi nousevat sähköpostit (19 %) ja kolmanneksi tulevat sosiaaliset verkostot (11 %). Alle 25-vuotiaat puolestaan tarkistavat ensin sosiaaliset verkostonsa ja seuraavaksi pikaviestintäpalvelut.

Kaksi kolmesta suomalaisesta omistaa älypuhelimen. Tablettien käyttöä suosivat 35–44-vuotiaat, joista 42 % omistaa tabletin. Yli 55-vuotiaista tabletti löytyy nykyään joka neljänneltä ja alle 35-vuotiailta reilulta kolmannekselta. 

Minna Petäinen

Kommentit (0)
 

Kommentoi!
Nimesi Sähköpostiosoitteesi
Kommenttisi
Varmistus robottien varalta: Mitä onkaan kolme ynnä kaksi?
Välitä Taloustaidon ylläpidolle huomiosi siitä, että kommentti on mielestäsi asiaton ja toivoisit sen poistamista.
Voit myös halutessasi antaa lisätietoja ylläpidolle:
Haluatko varmasti poistaa kommentin?

Blogeissa

 • Talous vahvistuu epävarmuuden varjoissa
  Palola
  Vuodet eivät ole veljiä keskenään, vaikka pitkään näin näytti olevan, kun asioita tarkastelee talouden näkökulmasta. Alkanut vuosi on startannut menneitä vuosia huomattavasti onnellisempien tähtien...
 • Lentoradasta totta? Rata sysäisi Hämeenlinnan kasvuun
  Metsola
  Lentorata on Tampereen pormestarin Lauri Lylyn ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren ajama kaukoliikennerata, joka yhdistäisi Helsinki-Vantaan lentoaseman kaukojunaliikenteeseen. Rata kulkisi pä...
 • Syökö verovelka unelmiasi? Tiedä, mitä oikeasti omistat
  Miekk-oja-Järvinen
  Tuoreet uutiset ovat hyviä: Eläkeläiset ovat vihdoin ryhtyneet kuluttamaan, kasvu 2012–2016 oli 14 prosenttia, ravintola- ja hotellipalveluiden kulutus jopa 44 prosenttia. Voinkohan minäkin lisätä ...

veronmaksajat.fi