veronmaksajat.fi

Kodin tekniikka

 • Ostatko verkkokaupasta sähkölaitteen? Tarkista vimpaimen CE-merkki
  12.12.2017 Arki
  verkko-ostokset Ostatko verkkokaupasta joululahjaksi sähkölaitteen? Jos vastaat kyllä, varmista, että tuotteessa oikea CE-merkki.
 • Suojaudu vakoiluohjelmilta – tietojen kalastelu yleistyy
  31.10.2017 Arki
  Tiedonkalastelu Harkitse tarkasti, mihin verkkopalveluihin mitäkin yksityistietoja luovutat. Käyttäjätunnukset ja salasanat, pankkitunnukset, tiedot maksuvälineistä ja pankkitileistä, henkilötiedot, liikesalaisuudet ja muut yksityistiedot ovat rikollisille rahanarvoisia.
 • Kodin sähköissä korjattavaa? Vältä nämä virheet
  10.8.2017 Arki
  sähkö Sähkötyöt on syytä jättää ammattilaiselle, sillä itse tehdyissä asennuksissa piilee hengenvaara. Mitä tehdä, jos kodin sähköasennus vaikuttaa olevan pielessä?
 • Näin suljet some-tilit läheisesi kuoltua
  31.7.2017 Arki
  sinkku Esimerkiksi Facebook-, Twitter- ja Google-tilit on mahdollista lopettaa läheisen kuoltua myös ilman salasanoja.
 • Verkkoyhteys tökkii - Mitä tehdä?
  5.6.2017 Arki
  Verkkoyhteydet pätkivät tai hidastelevat milloin mistäkin syystä. Ongelmiin löytyy onneksi yleensä lääkkeet.
 • Mitä näit luonnossa?
  19.4.2017 Arki
  Luontohavaintoja kannattaa tallentaa ruutuvihon lisäksi myös verkkoon. Kansalaishavainnot auttavat niin tulvaennusteissa kuin karttojen ylläpidossakin.
 • Sähkösopimus on vaikea kauppatavara puhelinmyynnissä
  3.4.2017 Arki
  Sähkön puhelinmyynti aiheuttaa jatkuvasti valituksia ja yhteydenottoja kuluttajaviranomaisille. Sähkösopimus ei ole helppo kauppatavara puhelimessa.
 • Miten löytää sopiva sähköpyörä?
  28.3.2017 Arki
  Sähköpyöriä rullailee jo tuhansia Suomen maanteillä, kaduilla ja metsissä. Käyttötarkoituksia on paljon erilaisia: työ- tai koulumatkalle, kuntoiluun, kauppareissulle, jopa kakkosauton korvikkeeksi.
 • Teippaa pariston ja akun navat
  6.3.2017 Arki
  Kun kierrätät paristoja ja pienakkuja, teippaa pariston tai akun navat piiloon jo kotona ennen kuin palautat ne punamustiin keräyslaatikoihin. Teippauksella varmistat paristojen ja akkujen turvallisen kierrätyksen.
 • Osaatko kierrättää käytetyt lamput oikein?
  2.2.2017 Arki
  Iso osa käytetyistä energiansäästö- ja ledilampuista päätyy edelleen sekajätteeseen, vaikka oikea osoite niille on sähkö- ja elektroniikkaromun SER-keräyspiste. Lamppujen palautus on maksutonta.
 • Suoratoistopalvelusta musiikkia mainoksilla tai ilman
  17.11.2016 Arki
  Musiikin suoratoistopalvelusta saa kympin kuukausimaksulla kymmeniä miljoonia hittejä tai huteja, mausta riippuen. Ilmaiseksi saa mainoksilla rahoitetun version.
 • Älä osta vanhenevaa televisiota
  22.10.2016 Arki
  Antenniverkon tv-kanavien lähetystekniikka on muuttumassa lähivuosina. Millainen televisio nyt pitäisi hankkia?
 • Koti viileäksi helteellä
  6.9.2016 Arki
  Kesällä kotona on joskus tukalan kuuma. Hintalappu viileämmälle ololle on muutamasta kympistä 2 000 euroon. Mutta on myös aivan ilmaisia konsteja ja jopa sellaisia, jotka säästävät rahaa.
 • Onko älypuhelimesi tietoturva kunnossa?
  26.7.2016 Arki
  Huolehdi puhelimen tietoturvasta, niin vältät turhat rahanmenot ja harmit. Puhelin sisältää käyttäjästään paljon tärkeää tietoa, joka ei saa joutua vääriin käsiin.
 • Kodinkone liian halpa korjattavaksi
  8.4.2016 Arki
  Vaikka omistaja haluaisi korjauttaa rikkoutuneen kodinkoneensa, vakuutusyhtiö ei välttämättä maksa korjauskuluja. Uuden ostaminen tulee sille usein halvemmaksi.
 • Löydytkö helposti hätätilanteessa?
  11.12.2015 Arki
  112 Suomi -mobiilisovellus nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa. Kun soittaa sovelluksella hätänumeroon, hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti soittajan sijaintitiedot.
 • Television maksukanavat houkuttelevat
  30.10.2015 Arki
  Yhä useampi urheilutapahtuma on tarjolla vain tv:n maksukanavilla. Jos seuraa montaa lajia, kustannukset voivat nousta jopa yli sataan euroon kuukaudessa.
 • Saako digitalkkarin kotikäynnistä kotitalousvähennyksen?
  17.9.2015 Arki
  Esitäytetty veroilmoitus kannattaa aina tarkistaa. Ennakkoperintärekisteriin merkityn digitalkkarin kotikäynnit oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Minulla on kaksi digitalkkarin laskua asennustöistä vuosilta 2012 ja 2013. Olenko myöhässä? Miten toimin nyt?
 • 8 vinkkiä: näin kutistat puhelinkulujasi ulkomailla
  23.6.2015 Arki
  Kännykällä soitetut puhelut ja lähetetyt tekstiviestit voivat olla ulkomailla selvästi kalliimpia kuin kotimaassa Ulkomailla puhelut, tekstiviestit ja etenkin datapalvelut saattavat olla huomattavasti kalliimpia kuin kotimassa.
 • Hyvää vai pahaa verkkoseurantaa?
  1.6.2015 Arki
  Omalle tietokoneelle tallentuu verkossa evästeen ohella paljon muutakin tietoa kuten lokitietoja. Yritykset, yhdistykset ja viranomaiset keräävät meistä valtavasti tietoa internetissä. Tavallista verkonkäyttäjää voi huolestuttaa, mihin tarkoituksiin omia tietoja käytetään. Yksinkertaisia suojatoimia on viisasta käyttää, mutta kaikkea seurantaa ei kannata estää.

Blogeissa

veronmaksajat.fi