Veronmaksajat-sivulle

Näköislehti

Tuorein numero, arkisto ja haku

TT0314

Voit lukea ja hakea Taloustaidon artikkeleita näköislehdestä, joka sisältää aiempien lehtien arkiston. Näköislehteen pääset Taloustaito.fi -palvelun etusivulta. Näköislehden lukeminen edellyttää Veronmaksajien jäsenyyttä tai lehden tilausta. Etusivulle 

Tutustu Taloustaidon tablettilehteen

Näytelehti 

Tutustu Taloustaidon näytenumeroon

Seuraava Taloustaito

Seuraava Taloustaito ilmestyy 
16. huhtikuuta.

30.4.2012

Perus- ja vuosikorjauskulut vähennetään eri tavoin

Vuokranantaja voi vähentää vuokratuloistaan tulojen hankkimisesta aiheutuneet kulut, kuten asunto-osakkeen hoitovastikkeen ja omakotitalon kiinteistöveron.

Heti osakehuoneiston hankinnan jälkeen ennen vuokrausta tehdyt korjaukset lisätään osaksi huoneiston hankintamenoa. Niitä ei siis voi vähentää vuokratuloista. Korjauskulut voi kuitenkin vähentää, jos teettää sijoitusasuntoon remontin asunnon ollessa tyhjillään edellisen vuokralaisen lähdön jälkeen ennen uuden vuokralaisen saapumista.

Osakehuoneiston peruskorjauksesta aiheutuneet kulut vähennetään vuotuisin tasapoiston vaikutusaikanaan, enintään 10 vuodessa. Peruskorjauksessa huoneistoa muutetaan aikaisempaa paremmaksi. Perusparannusta ovat esimerkiksi kylpyhuoneen tapetin korvaaminen kaakeleilla ja parvekkeen lasittaminen ensimmäistä kertaa.

Vuosikorjauskulut voi sen sijaan vähentää maksuvuoden vuokratuloista. Vuosikorjauksessa huoneisto palautetaan alkuperäistä vastaavaan tilaan. Esimerkkejä siitä ovat seinän maalaaminen ja uuden jääkaapin ostaminen.

Lisätietoa vuokratulojen verotuksesta

Plus 17
Minus 3