Veronmaksajat-sivulle

Asunnot ja lainat

11.4.2014
Kuvio kertoo, miten asuntolainasta maksettava kuukausierä on kolmen viime vuoden kuluessa muuttunut...
11.4.2014
Pankkien Taloustaidolle antamat esimerkkitarjoukset 1. huhtikuuta. Laina-aika on 18 vuotta ja laina...
11.4.2014
Taloustaidon hintavertailu kuvaa vanhojen kerrostalokaksioiden hintakehitystä Helsingissä, Espoossa...

Asunnot

16.2.2012

Asukkaat haluavat aktiivisempaa isännöintiä

Tuoreen tutkimuksen mukaan asukkaat kaipaavat aktiivisempaa isännöintiä ja enemmän viestintää taloyhtiön asioista. Isännöintiin asukkaat ovat sinänsä tyytyväisiä. He kuvaavat isännöintiä asiantuntevaksi, rehelliseksi ja luotettavaksi.

Kysymysmerkki

Asukkaiden mielestä isännöintipalveluihin sisältyvät yleisimmin korjaushankkeiden järjestäminen, viestintä asukkaille taloyhtiön asioista sekä korjaus- ja perusparannussuunnitelman esittäminen taloyhtiön hallitukselle.

Isännöintiliiton teettämä tutkimus kertoo asukkaiden pitävän isännöinnin tärkeimpänä tehtävänä viestintää taloyhtiön asioista ja korjaushankkeiden järjestämistä. Korjaussuunnitelman esittäminen hallitukselle ja asumiskustannusten vahtiminen koettiin myös tärkeiksi.

Isännöintialalla riittää haasteita viestinnässä. Tällä hetkellä esimerkiksi noin neljänneksellä taloyhtiöistä on omat verkkosivut. Aktiivisimmat viestivät jo Facebookissa ja Twitterissä. Perinteinen ilmoitustaulu, kirjeet ja sähköposti ovat edelleen aktiivisessa käytössä taloyhtiöissä.

”Uusissa taloyhtiöissä aktiivinen viestintä on jo itsestäänselvyys, ja meillä asia mainitaan kaikissa uusissa isännöintisopimuksissa. Vanhoihin sopimuksiin viestintä lisätään, kun sopimus päivitetään”, isännöitsijä Arttu Lehtonen Uudenkaupungin isännöitsijäkeskuksesta sanoo.

Tamperelainen Isännöinti Ilkka Saarinen on tehnyt isännöimilleen taloyhtiöille verkkosivut. Lisäksi yritys julkaisee kaksi kertaa vuodessa lehden ja lähettää taloyhtiöille kuukausitiedotteita. ”Osakkaat ovat olleet tyytyväisiä palveluun”, toimitusjohtaja Ilkka Saarinen kertoo.

Viidennes kävi yhtiökokouksessa

Asunto-osakeyhtiön yhtiökokoukseen oli osallistunut 70 prosenttia osakkaista. Viidennes oli osallistunut kokouksiin viimeisen vuoden aikana. Kokoukset jätti väliin kokonaan kahdeksan prosenttia osakkaista.

Osakkaista reilu 70 prosenttia sanoo olevansa kiinnostunut tai erittäin kiinnostunut taloyhtiöstään. Loput eivät asioista juuri välitä.

Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen on huolissaan kiinnostumattomien joukosta. Kiinteistöliiton yhteysjohtaja Timo Tossavainen pitää myönteisenä, että yllättävän moni on kiinnostunut taloyhtiönsä asioista.  ”Yleensä tuskaillaan, etteivät ihmiset välitä.”

Taloyhtiön hallitustyöskentelyyn osallistuu tällä hetkellä vajaa viidennes osakkaista. Reilu neljännes on ollut aikaisemmin hallituksen jäsenenä. Yli puolet osakkaista pitää hallitusten jäsenten työtä tärkeänä tai erittäin tärkeänä. Asunto-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajan työtä pitää tärkeänä tai erittäin tärkeänä 77 prosenttia osakkaista.

Minna Petäinen


 

Plus 5
Minus 0

Kommentit:

Kommentit: 0
: *
: *
Tarkistusluku
=

Pikakysely

Onko kesämökkisi talviasuttava?

» Ei

Taloustaito-visa

Asunto

15.4.2014
Asuntokauppojen kokonaismäärä on pienentynyt viime kesästä lähtien. Helmikuussa sentään asuntojen...
3.4.2014
Asunto-osakeyhtiölaki uudistui, mutta riidat jäivät ennalleen. Eniten osakkailla on...
21.3.2014
Tyypillinen vuodenvaihteen notkahdus asuntohinnoissa näyttää tällä kertaa venähtäneen....
Taloustaito_banner_apilanlehti

BLOGIT