veronmaksajat.fi

Lehti

Lue huhtikuun Taloustaito näköislehtenä 

Taloustaito 4/2015

Kaikki Taloustaidon artikkelit ovat luettavissa näköislehdessä. Näköislehdessä on luettavissa myös Taloustaidon vanhempia artikkeleita (vuosikerrat 2007-2014, 2015-).  Voit lukea Taloustaidon myös tabletilla. Katso ohjeet tablettilehden lukemiseen. 

Jäsenet ja lehden tilaajat tarvitsevat lehden lukemista varten käyttäjätunnukset.  

Rekisteröidy verkkopalveluun.  

Veroilmoitus vuodelta 2014

Ohjeet esitäytetyn veroilmoituksen tarkistajalle.

Asunto sijoitukseksi

Mietitkö sijoitusasunnon ostamista? Niin miettii helsinkiläinen Riitta Palojokikin. Hän on kyllä jo etukäteen hyvin perehtynyt asuntosijoittamiseen. Lue juttu ja tutustu asuntosijoittamisen perusasioihin. 

Rekisteri kertoo verovelatEuro

Uudessa verovelkarekisterissä on eniten rakennusalan sekä kaupanalan yrityksiä. Yritystenkin kannattaa pitää silmällä Verohallinnon rekisteriä.

Ryhtyisinkö yrittäjäksi?

Yrittämisestä maalaillaan turhia kauhukuvia, sanoo Suomen Uusyrityskeskusten toimitusjohtaja Jari Jokilampi. Yrityksen perustaminen on aina mahdollisuus, mutta toki sitä on valmisteltava huolella.

Saanko vähennyksen tietokoneesta?

Saatatpa saada, mutta et välttämättä. Monia muita osakesijoittamisen kuluja saat joka tapauksessa vähentää verotuksessa.

Rahastosäästäjälle tarjotaan Eurooppaa

Euron heikentyminen tukee euroalueen kasvua ja vientiyrityksiä, vaikka Suomessa ei siltä näytä. Euro-osakkeet ovat jo nousseet. Vieläkö sijoittajan kannattaisi harkita eurooppalaisia osakerahastoja?

 H&M

Pohjoismaiset brändit vetävät

Kuluttajatuoteyhtiöt hyötyvät euroalueen virkoamisesta. Vetäviä sijoituskohteita on pörssissä Suomessa, mutta erityisesti muualla Pohjolassa.

Rahaa uuteen autoon

Autonostajista käydään nyt kovaa kilpaa, ja se näkyy rahan hinnassa. Tarjolla on rahoitusta jopa nollakorolla.

Taide ja keräily

Kahden legendan juhlavuosi.

Taitava matkustaja

Kierros autoharrastajan paratiisissa.

Älypuhelin

Älypuhelimen voi korjata

Korjaamoiden hintaerot ovat suuria, mutta jos puhelimen takuuaika on umpeutunut, näppärä voi tehdä tavallisimpia korjaustöitä itsekin. Tamperelainen Antti Viitala näyttää, miten.

Teneriffan talvipakolaiset

Edullista, ystävällistä ja mukavaa. Matti Sovijärvi vietti kokeeksi talven Teneriffalla ja oli tyytyväinen. Tosin lämmintä vaatetta sielläkin tarvittiin.

Viini ja ruoka

Alesta tuli erilainen olut.

Lehdessä myös Antti Marttisen pääkirjoitus sekä Teemu Lehtisen ja Mikael Kirkko-Jaakkolan kolumnit, verojuristi vastaa ja ristikko.

Kuvat: Taloustaito, iStockphoto.com

Ilmoitus

Blogeissa

 • Seisoskelu on nyt pop
  Petäinen
  Tiedättehän, trendikkäässä toimistossa ei enää istuta työtuolissa. Nyt on valttia seisoskelu, ja vauhdikkaimmat jopa kävelevät työpöytänsä ääressä juoksumatolla. Muutaman kuukauden seisoskelun peru...
 • Euroalueen horisontissa valoa
  Helenius
  Euroopan keskuspankki on aloittanut määrällisen elvytyksen eli ryhtynyt ostamaan jälkimarkkinoilta euroalueen valtioiden lainoja. Tarkoituksena on laskea niin jäsenvaltioiden kuin yritystenkin jouk...
 • Lisää asuntoja metropoliin
  Kirkko-Jaakkola
  Metropolihallinto oli yksi lukuisista päättyneen vaalikauden hankkeista, jotka eivät päässeet maaliin asti. Kaatuneen hankkeen tavoitteena oli ratkaista Helsingin seudun rakentamiseen ja kilpailuky...

veronmaksajat.fi

EmediateAd