veronmaksajat.fi

Lehti

Lue kesäkuun Taloustaito näköislehtenä 

Kesäkuun Taloustaito ilmestyy 10.6.2015.

Kaikki Taloustaidon artikkelit ovat luettavissa näköislehdessä. Näköislehdessä on luettavissa myös Taloustaidon vanhempia artikkeleita (vuosikerrat 2007-2014, 2015-).  Voit lukea Taloustaidon myös tabletilla. Katso ohjeet tablettilehden lukemiseen. 

Jäsenet ja lehden tilaajat tarvitsevat lehden lukemista varten käyttäjätunnukset.  

Rekisteröidy verkkopalveluun.  

Sietämättömät naapurit

Taloyhtiöiden asukkaat keskustelevat mieltään painavista asioista entistä vähemmän, isännöinnin ammattilainen Timo Metsälä kertoo. Isännöitsijä kutsutaan hätiin ratkomaan riitoja.  

Sijoitusvakuutus tarjoaa yhä veroatuja.

Sijoitusvakuutus tarjoaa 
yhä veroetuja

Vaikka etuja on karsittu, ne ovat etenkin perintöverotuksessa merkittävät. Kaikille veroeduista ei kuitenkaan ole hyötyä. Vakuutuksen kipupiste ovat usein kulut. Verohyödytkin voivat valua kuluihin. 

Tosi pitkäjänteinen ostaa, vaan ei myy

Osakesijoittajan osta ja pidä -strategia julistettiin jo välillä vanhanaikaiseksi, mutta aivan syyttä: ammattilaisten mielestä se voi olla pitkäjänteiselle sijoittajalle paras vaihtoehto. Pitää vain tiedostaa strategian vaaranpaikat.

Marginaali selviää tarjouspyynnöllä

Asuntolainan marginaali on asiakaskohtainen. Siinä on myös alueellisia eroja, joten täsmällistä tietoa lainan hinnasta saa vain pyytämällä pankista lainatarjouksen. 

Ammattilaisten listasuosikit

Suosikit erottuivat joukosta, kun sijoittamisen ammattilaiset poimivat Taloustaidon pörssilistalta yhtiöitä pitkäjänteisen sijoittajan salkkuun.

Maalipurkkeja

Apua lapsiperheen arkeen

Kotitalousvähennyksestä on perheelle apua monessa elämänvaiheessa. Hyödynnä vähennyksen tarjoamat mahdollisuudet. 

Yrittäjän velat hallintaan

Maksuvaikeuksiin kannattaa puuttua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Jos ongelmat silti syvenevät, yrittäjälläkin on nyt mahdollisuus velkajärjestelyyn.  

Testamentti hyvään tarkoitukseen

Moni suomalainen haluaisi testamentata omaisuuttaan hyväntekeväisyyteen, esimerkiksi tutkimustyöhön tai jollekin järjestölle. Katso jutusta vinkkejä testamentin tekemiseen.

Mittari kannustaa kuntoiluun

Yksinkertaisin laskuri laskee askeleet, kehittyneempi aktiivisuusmittari mittaa hyvinvointia laajasti. Millaisia mittareita tarjolla, mitä maksavat?

Taide ja keräily

Savikiekko soi kohtuuhintaan.

Viini ja ruoka

Klassikkoviiniä japanilaiselle huippunaudalle.

Onko premium-auto nimensä väärti?

Kallis auto voi kääntää päät kadulla, mutta saako omistaja vastinetta auton suolaiselle hankintahinnalle?

Taitava matkustaja

Joskus röyhtäys voi olla kohteliaisuus!

Lehdessä myös Antti MarttisenTeemu Lehtisen ja Mikael Kirkko-Jaakkolan kirjoitukset, Verojuristi vastaa ja ristikko.

Kuvat: Taloustaito, iStockphoto.com

 

Mainos

Blogeissa

 • Metsien terveyttä kannattaa vaalia
  Järvinen
  Ilmasto muuttuu, se on varmaa. Suunnasta ollaankin sitten jo montaa mieltä. Ilmastonmuutokseen valmistautuminen on älykästä. Energiatehokkuutta on järkevää parantaa ja luonnonvarojen käytön on olta...
 • Nousevatko osakekurssit loppuvuonna?
  Hokka
  Todennäköisesti nousevat. Kreikka saattaa kuitenkin heiluttaa kursseja vielä paljonkin kesän aikana. Mitä case-Kreikalle pitäisi tehdä? En varmastikaan ymmärrä kaikkia asiaan liittyviä aspekteja, e...
 • Taskut täynnä mobiilikaistaa
  Petäinen
  Mobiililiittymien ansiosta jo yli 90 prosentilla suomalaisista laajakaista. Niin minullakin aina ja kaikkialla ja usein myös tuplana, sillä kännykän lisäksi käsilaukussani matkustaa myös tabletti. ...

veronmaksajat.fi