veronmaksajat.fi

Lehti

Lue elokuun Taloustaito näköislehtenä 

Kesäkuun Taloustaito ilmestyy 10.6.2015.

Kaikki Taloustaidon artikkelit ovat luettavissa näköislehdessä. Näköislehdessä on luettavissa myös Taloustaidon vanhempia artikkeleita (vuosikerrat 2007-2014, 2015-).  Voit lukea Taloustaidon myös tabletilla. Katso ohjeet tablettilehden lukemiseen. 

Jäsenet ja lehden tilaajat tarvitsevat lehden lukemista varten käyttäjätunnukset.  

Rekisteröidy verkkopalveluun.  

Matkakulujen vähennykset

Aamulla töihin ja iltapäivällä takaisin kotiin. Mitä saat vähentää kodin ja työpaikan välisinä matkakuluina verotuksessa, millä edellytyksillä ja kuinka paljon?

Vesa Sainio, pankkikortti

Apua, pankkikortti katosi!

Jos maksukortti katoaa ja sitä käytetään luvatta, ensimmäisenä nousee mieleen, kärsinkö vahingot itse vai korvaako pankki? ”Riippuu siitä, kuinka huolellisesti on korttia säilyttänyt ja käyttänyt”, vastaa lakimies Vesa Sainio Pankkilautakunnasta. 

Tonttien verotusarvot voivat nousta

Kiinteistösi veroon vaikuttaa tuntuvasti se, minkälaisella maapohjalla eli tontilla se sijaitsee. Käynnissä on hanke, jolla on tarkoitus uudistaa rakennusmaan arvostamisen menetelmää. Se nostanee verotusarvoja.

Yhtiövastike voi olla liian halpa

Edullinen vastike on ongelma, jos se ei riitä kiinteistön ylläpitoon. Mistä asunnonostaja tunnistaa taloudeltaan vahvan taloyhtiön?

Mitkä ovat pörssin laatuyhtiöitä?

Siitä sijoittamisen ammattilaisetkaan eivät ole yksimielisiä. He myös korostavat, että edes ”laatuyhtiöistä” ei pidä maksaa liikaa.

osakkeet, vauvaAlaikäiselle lapselle osakkeita

Kun säästää lapselle pesämunaa ostamalla hänelle osakkeita, kannattaa selvittää kuinka paljon voi lahjoittaa verovapaasti. Lapselle karttuneella omaisuudella ei myöskään ole sallittua ottaa sijoittamisessa liikaa riskejä.

Ositus puolisoiden kuolinpesässä 

Kun toinen puolisoista kuolee, omaisuuden ositus on mahdollinen vain silloin, kun leskellä on avio-oikeus puolisonsa omaisuuteen. 

 Aikuiskoulutustuella opinahjoon iStock, aikuiskoulutus, Taloustaito

Mietitkö opintovapaata töistäsi? Aikuiskoulutustuki voi olla yksi vaihtoehto. Sitä voit saada, jos olet ollut vähintään kahdeksan vuotta työelämässä.

 


Varo haittaohjelmia!

Verkkovorot metsästävät tietoturva-aukkoja ja kiristävät haittaohjelmien kautta lunnaita kuluttajilta. Muista laittaa kotikoneesi selainten turva-asetukset kuntoon.

Taide ja keräily 

Myyntipaikka vaikuttaa hintaan.

Viini ja ruoka

Tanskalaisen smörrebrödin paluu.

Toytota Avensis uudistui maltilla

Euroopan Toyotan lippulaivaksi Avensis on varsin vaatimaton auto.

Taitava matkustaja

Tee kuvakertomus matkastasi tabletilla.

Lehdessä myös Antti MarttisenTeemu Lehtisen ja Vesa Korpelan kirjoitukset, Verojuristi vastaa ja ristikko.

Kuvat: Taloustaito, iStockphoto.com

 

Mainos

Blogeissa

 • ETF-sijoituksissa piilee valtava riski
  Pursiainen
  Viime vuosina listattujen rahastojen ( exchange traded fund = ETF ) markkina on kasvanut valtavaksi markkinaksi. Syitä ETF:n suosioon ei ole vaikea hakea. Ne tarjoavat helpon, nopean ja kustannuste...
 • Jokamiehen ja -naisen oikeus
  Järvinen
  Suomalaisen elämäntapaan kiinteästi liittyvät jokamiehenoikeudet eivät ole mikään maailmanlaajuinen ylellisyys. Vastaavanlaisia luonnossa liikkumisen oikeuksia löytyy lähinnä muista Pohjoismaista p...
 • Asemasodasta älykkääseen aaltoon
  Kauppi
  Yhteiskunnallinen kehitys on globaalisti etenemässä ns. kuudenteen aaltoon. Tulevaisuudentutkijat (mm. Markku Wilenius Turun yliopiston tulevaisuustutkimuskeskuksesta) viittaavat tähän, noin viime ...

veronmaksajat.fi