veronmaksajat.fi

Lehti

Lue kesäkuun Taloustaito näköislehtenä 

Kesäkuun Taloustaito ilmestyy 10.6.2015.

Kaikki Taloustaidon artikkelit ovat luettavissa näköislehdessä. Näköislehdessä on luettavissa myös Taloustaidon vanhempia artikkeleita (vuosikerrat 2007-2014, 2015-).  Voit lukea Taloustaidon myös tabletilla. Katso ohjeet tablettilehden lukemiseen. 

Jäsenet ja lehden tilaajat tarvitsevat lehden lukemista varten käyttäjätunnukset.  

Rekisteröidy verkkopalveluun.  

Sietämättömät naapurit

Taloyhtiöiden asukkaat keskustelevat mieltään painavista asioista entistä vähemmän, isännöinnin ammattilainen Timo Metsälä kertoo. Isännöitsijä kutsutaan hätiin ratkomaan riitoja.  

Sijoitusvakuutus tarjoaa yhä veroatuja.

Sijoitusvakuutus tarjoaa 
yhä veroetuja

Vaikka etuja on karsittu, ne ovat etenkin perintöverotuksessa merkittävät. Kaikille veroeduista ei kuitenkaan ole hyötyä. Vakuutuksen kipupiste ovat usein kulut. Verohyödytkin voivat valua kuluihin. 

Tosi pitkäjänteinen ostaa, vaan ei myy

Osakesijoittajan osta ja pidä -strategia julistettiin jo välillä vanhanaikaiseksi, mutta aivan syyttä: ammattilaisten mielestä se voi olla pitkäjänteiselle sijoittajalle paras vaihtoehto. Pitää vain tiedostaa strategian vaaranpaikat.

Marginaali selviää tarjouspyynnöllä

Asuntolainan marginaali on asiakaskohtainen. Siinä on myös alueellisia eroja, joten täsmällistä tietoa lainan hinnasta saa vain pyytämällä pankista lainatarjouksen. 

Ammattilaisten listasuosikit

Suosikit erottuivat joukosta, kun sijoittamisen ammattilaiset poimivat Taloustaidon pörssilistalta yhtiöitä pitkäjänteisen sijoittajan salkkuun.

Maalipurkkeja

Apua lapsiperheen arkeen

Kotitalousvähennyksestä on perheelle apua monessa elämänvaiheessa. Hyödynnä vähennyksen tarjoamat mahdollisuudet. 

Yrittäjän velat hallintaan

Maksuvaikeuksiin kannattaa puuttua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Jos ongelmat silti syvenevät, yrittäjälläkin on nyt mahdollisuus velkajärjestelyyn.  

Testamentti hyvään tarkoitukseen

Moni suomalainen haluaisi testamentata omaisuuttaan hyväntekeväisyyteen, esimerkiksi tutkimustyöhön tai jollekin järjestölle. Katso jutusta vinkkejä testamentin tekemiseen.

Mittari kannustaa kuntoiluun

Yksinkertaisin laskuri laskee askeleet, kehittyneempi aktiivisuusmittari mittaa hyvinvointia laajasti. Millaisia mittareita tarjolla, mitä maksavat?

Taide ja keräily

Savikiekko soi kohtuuhintaan.

Viini ja ruoka

Klassikkoviiniä japanilaiselle huippunaudalle.

Onko premium-auto nimensä väärti?

Kallis auto voi kääntää päät kadulla, mutta saako omistaja vastinetta auton suolaiselle hankintahinnalle?

Taitava matkustaja

Joskus röyhtäys voi olla kohteliaisuus!

Lehdessä myös Antti MarttisenTeemu Lehtisen ja Mikael Kirkko-Jaakkolan kirjoitukset, Verojuristi vastaa ja ristikko.

Kuvat: Taloustaito, iStockphoto.com

 

Mainos

Blogeissa

 • Kukaan meistä ei ole keskiarvo
  Möttölä
  ”Paljonkos osakkeista sitten pitäisi odottaa tuottoa?” Tämän kysymyksen kuulee finanssialan ammattilaisena usein. Siihen on olemassa perusvastaus, joka lupsahtaa monelta sen kummemmin miettimättä. ...
 • Mistä virtaa työviikkoon?
  Petäinen
  Kesäloma takana, ensimmäiset työviikot edessä. Kalenteri huutaa punaista – työmenoja, iltamenoja harrastuksia. Muista se ranskankurssi! Työhyvinvoinnin asiantuntija Marja-Liisa Manka on kirjoittanu...
 • Nuo mainiot maailmantalouden ”Charlien enkelit”
  Hildebrandt
  Janet Yellen johtaa Yhdysvaltojen keskuspankkia. Hän on pitkän linjan keskuspankkilainen ja ekonomisti. Hän ryhtyi tehtävään vuonna 2014 massiivisen elvytyspolitiikan aloittaneen Ben Bernanken siir...

veronmaksajat.fi