veronmaksajat.fi

Lehti

Lue lokakuun Taloustaito näköislehtenä 

TT09/15

Kaikki Taloustaidon artikkelit ovat luettavissa näköislehdessä. Jäsenet ja lehden tilaajat tarvitsevat lehden lukemista varten käyttäjätunnukset. Rekisteröidy verkkopalveluun.

Taloustaidon vanhempia artikkeleita (vuosikerrat 2007-2014, 2015-) on luettavissa tietokoneella arkistossa.  

Avioehto suojaa omaisuutesi

Avioehdon voi laatia milloin tahansa avioliiton aikana, paitsi jos avioero on jo vireillä. Avioehto on tärkeä myös yrittäjälle. 

Kuka korjaa asunnon rakennusvirheet?

Katto vuotaa, vesiputket jäätyvät tai parketti rakoilee. Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen kertoo, milloin korjausvastuu on  urakoitsijalla, rakennuttajalla tai osakkaalla.

Viroon vain tositarkoituksella

Viron yritysverotus on suomalaiselle yrittäjälle edullinen, jos yritys toimii Virossa ja yrittäjä asuu siellä. Suomi-bisnesten pyörittäminen Viron kautta ei kannata.

Kannattaako salatut tulot ilmoittaa?

Valmisteilla on laki, jonka turvin ulkomaille salatut tulot ja varat voisi ilmoittaa verottajalle ilman riskiä rikossyytteestä.

Asuntorahastot 
vauhdilla alkuun

 Asuntorahastot ovat vetäneet sijoittajia ja tahkonneet hyviä tuottoja. Parin vuoden tuotoista ei kuitenkaan voi vielä paljon päätellä. Miltä jatko näyttää?

Pörssin unohdetut yhtiöt

Pörssissä on suuri joukko yhtiöitä, joiden osakkeilla ei käydä kauppaa juuri lainkaan. Ne voivat joskus olla sijoittajalle mahdollisuus, mutta isolla riskillä.

Eripuraa vuokra-asunnon kunnosta

Mikä on vuokra-asunnon normaalia kulumista? Asunnon kunto kannattaa tallentaa muistiin vuokrasuhteen alussa.

Kotitalousvähennystä ulkomailta

Myös yritykseltä tilatusta työstä voi saada kotitalousvähennystä ETA-maissa.Vähennystä vaativan on selvitettävä, että yritys on hoitanut velvoitteensa.

Vainajan vai kuolinpesän veroa?

Kuolinpesä joutuu maksamaan myös vainajan elinaikana syntyneitä veroja. Pesän tilille kannattaa jättää varoja verojen maksua varten.

EuroPerinnön kohtelu voi yllättää

Kansainvälisiin perintöihin sovelletaan uutta EU:n perintöasetusta. Testamentilla voit varmistaa, minkä maan lakia perintöösi sovelletaan.

Taide ja keräily

Kukkataiteen lumo ei kuihdu.

Yksinyrittäjän työterveyshuolto kuntoon

Työterveyshuollon järjestäminen on kannattavaa sekä toiminimelle että yhtiömuodossa yrittävälle.

Viini ja ruoka

Itävallan keittiön klassikot.

Urheilukanavat houkuttavat

Urheilun katsominen voi tulla kalliiksi, jos lempilajia katsoo monelta maksukanavalta. Näin löydät sopivan kanavapaketin.

Taitava matkustaja

Matkatavaralle on monta taksaa. Lentoyhtiöiden rahtihinnat ja matkalaukkusäännöt kannattaa vertailla.

+Autossa kerrotaan tuulilasin korjauksesta, autoverotuksesta, käydään läpi vuoden koeajojen satoa ja esitellään perushyvä perheauto: Ford Grand C-MAX. 

Lehdessä myös Antti MarttisenTeemu Lehtisen ja Vesa Korpelan kirjoitukset, Verojuristi vastaa ja ristikko.

Kuvat: Taloustaito, Patrik Lindström, iStockphoto.com

Mainos

Blogeissa

 • Korkosuhdannetta ei ehkä tulekaan
  Hyöty
  Yhdysvaltain keskuspankki päätti lykätä koronnostoa syyskuussa. Päätöstä pe­rus­teltiin kansain­vä­li­sen talouden riskeillä, jotka ovat ensisijaisesti Kiinassa. Tässä saattoi mennä mahdol­lisuus k...
 • Lähes jokainen Suomen asunto siirtyy pian ostarin naapuriin
  Metsola
  Sijoittajien lentävän lauseen mukaan kiinteistösijoittamisessa tärkeintä on sijainti, sijainti ja sijainti. Tässä on edelleen paljon perää, mutta jotain perustavanlaatuista on silti muuttumassa. Vi...
 • Miten rakennetaan sään ja suhdanteen kestävä osinkosalkku?
  Oksaharju
  Moni sijoittaja alkaa tähän aikaan kalenterivuotta viritellä salkkuaan tulevan talven osinkokuntoon. Siksi raapustin muistutuksen pitkäjänteisen salkunrakentajan suhtautumisesta osinkosijoittamisee...

veronmaksajat.fi