veronmaksajat.fi

Lehti

Lue elokuun Taloustaito näköislehtenä

Kaikki Taloustaidon artikkelit ovat luettavissa näköislehdessä. Näköislehdessä on luettavissa myös Taloustaidon vanhempia artikkeleita (vuosikerrat 2007-2013, 2014-). 
Taloustaidon näköislehti 

TT0614

Jäsenet ja lehden tilaajat tarvitsevat lehden lukemista varten käyttäjätunnukset.  

Rekisteröidy verkkopalveluun.  Taloustaito on Veronmaksajien jäsenetu. 
Tutustu jäsenetuihin ja liity jäseneksi.

Moni ottaa lapselle sairauskuluvakuutuksen

Lapselle otetaan sairauskuluvakuutus usein sen vuoksi, että se tuo turvallisuuden tunnetta. Kannattaa kuitenkin tarkkaan miettiä, tarvitseeko perhe todella vakuutusta, ja jos sellaisen ottaa, on hyvä vertailla eri yhtiöiden vakuutusehtoja.   

 


Riittääkö palkka nyt aiempaa enempään? 

Palkalla saa useita tuotteita nyt enemmän kuin 30 vuotta sitten. ”Asumisen ja ruuan hinta ovat Suomessa nousseet rajusti. Kuluttajahinnat ovat harpanneet kaksinkertaisiksi. Mutta palkat ovat nousseet lähes 3,5-kertaisiksi”, sanoo yliaktuaari Juhani Pekkarinen Tilastokeskuksesta.

Asunnon myyntivoitosta veroa?

Kun myyt oman asuntosi, tietyin tiukoin edellytyksin voit vapautua maksamasta mahdollisesta myyntivoitosta veroa. Säästö voi olla merkittävä.

 

Kapitalisaatiosopimuksen ehdot tarkkaan syyniin

Vakuutusyhtiön kanssa tehty kapitalisaatiosopimus tarjoaa veroetuja, mutta huonossa tuotteessa edut voivat huveta isoihin kuluihin.

Joko kaivosalalla olisi eväitä nousuun? 

Talvivaarasta tuli kriisiyhtiö. Miltä näyttää muiden kaivostoimintaan liittyvien pörssiyhtiöiden tulevaisuus sijoitusalan ammattilaisten silmissä? 

Lisää opintotukea, mutta lyhyemmän aikaa 

Tänä syksynä aloittavat uudet opiskelijat saavat enemmän opintoetuuksia, mutta tuettu opiskeluaika lyhenee. 

Opiskelijan verotukseen muutoksia

Opintolainavähennys poistuu, tilalle tulee opintolainahyvitys. Myös lainan korkovähennysoikeus poistuu vuonna 2015. Opiskelijan verotuksen muutokset.

Kohtuuttomia tilanteita

Sosiaalietuuksien odottelu voi johtaa toimeentuloloukkuun.

Vainajan varat ja velat luetteloon 

Jos kuolinpesä ei ole kovin kimurantti, vainajan perukirjan voi tehdä myös itse. Se vaatii kuitenkin perusteellista paneutumista asiaan. 

 

 

Taide ja keräily

Aihe vaikuttaa taideteoksen hintaan. 

Viini ja ruoka

Voita viinin ruokaviholliset. 

Muista mökin syyshuolto

Mökki kannattaa huoltaa syksyllä huolellisesti, jotta säästyy seuraavana keväänä turhilta korjauksilta. 

Taitava matkustaja

Etsi matka verkosta. Matkailupalveluja on internetissä kosolti. 

Autoedusta ikävät jälkiverot

Jos yksityisajosi ylittävät 18 000 kilometriä vuodessa, verottaja voi korottaa autoedun arvoa.

Lehdessä myös Teemu Lehtisen ja Vesa Korpelan kolumnit, Verojuristi vastaa ja ristikko. 

Lue lisää tabletista 

Taloustaidon tablettilehdestä voit peruslehden lisäksi lukea ekstrajuttuja. Keräilijän huutokauppakatsaus kertoo tällä kertaa muun muassa, että Aallon ovenkahvoista maksettiin ennätyshinta design-huutokaupassa. Tabletista voit myös tarkistaa, mitä tuomisia matkailija voi tuoda maahan verovapaasti. 

Kuvat Taloustaito, iStockphoto.com

Blogeissa

 • Pelkään, että paras jakso sijoitusmarkkinoilla on ohi
  Pursiainen
  Talous ja myös arvopaperimarkkinat kulkevat tyypillisesti muutaman vuoden sykleissä. Olen huolestuneena seurannut markkinoita kesän ajan ja minulla on kasvava aavistus, että tämän taloussyklin parh...
 • Karhu meni metsään
  Lehtonen
  Vanha venäläinen tapa on sanoa sellaisissa tilanteissa, kun tulee ns. hiljainen hetki keskustelun aikana ja hiljaisuus alkaa muodostua epämiellyttävän pitkäksi: ”Karhu meni metsään.” Siitä sitten k...
 • “Seventy is the new 60”
  Ahtela
  Ennen vanhaan ihmiset vanhenivat nopeammin. Töitä tehtiin myös enemmän ja vanhemmalla iällä kuin nykyään. Nämä havainnot voi tehdä, kun selailee esimerkiksi Suomen Kuvalehtiä 1920- ja 30- luvuilta....
 • Asuntolainakilpailu kiristynee pääkaupunkiseudulla ja Tampereella
  Pauna
  Suomen Pankin tilastojen mukaan uusia asuntolainoja nostettiin koko maassa ensimmäisen vuosipuoliskon aikana yhteensä 7,4 miljardia euroa. Se ennakoi sitä, että koko vuoden tasolla nostot voivat jä...
 • Kansalaiset kiinnostuivat kapitaalin kasvattamisesta
  Simola
  Talletukselle 12 prosentin korko? Tosi on – ja muistan kyllä, miten messevältä se tuntui! Noiden 1990-luvun korkojen perään on kuitenkin turha haikailla. Jos haikailee, kannattaa samalla muistella ...

veronmaksajat.fi