veronmaksajat.fi

Lehti

Lue marraskuun Taloustaito näköislehtenä 

TT10/2015

Kaikki Taloustaidon artikkelit ovat luettavissa näköislehdessä. Jäsenet ja lehden tilaajat tarvitsevat lehden lukemista varten käyttäjätunnukset. Rekisteröidy verkkopalveluun.

Taloustaidon vanhempia artikkeleita (vuosikerrat 2007-2014, 2015-) on luettavissa tietokoneella arkistossa.  

Nousukausi meni jo? 

Sijoitusrahastojen 5-vuotisvertailu kertoo Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan sijoittavien osakerahastojen huimista tuotoista. Tänä vuonna nousu on tyssännyt. Mistä uutta kasvua?  

Sijoittajan 10 oikeutta

Rahoitusalan ammattilaisten järjestö listasi kymmenen tärkeintä sijoittajan oikeutta. Vahdi oikeuksiasi, kun käytät sijoituspalveluja.

China

Valitse oikein osakevälittäjä

Arvopaperivälittäjien palveluissa ja hinnoissa on isot erot. Toisaalta erilaisilla sijoittajilla on eri tarpeet. Mikä välittäjistä sopii juuri sinulle? Millaisia vahvuuksia ja heikkouksia muut sijoittajat näkevät välittäjissä? 

Vaikeat talletukset?

Talletusten korot ovat ennätysmatalat, mutta korkotarjouksissa on yhä eroja. Ennen kaikkea eroa on talletusten ehdoissa, jotka voivat olla hankalia ja pahimmillaan syödä ison osan korkotuotosta.

Pankit sijoittajan osinkokoneena

Digitalisoituva pankkitoiminta on murroksessa, ja taantuman pelätään lisäävän luottotappioita. Vieläkö sijoittajan kannattaa odottaa pankeista hyviä tuottoja?

Kesämökki Vastavalo

Loma-asunnon vuokraajan vähennykset tiukassa

Mitä kuluja saa vähentää vuokratulosta, jos vuokraa loma-asuntoa? Asiassa riittää kiistoja ja tulkintaongelmia. Jutussa ongelmia avataan kolmen esimerkkitapauksen avulla. 

Eläkeuudistus vaikuttaa jo kuusikymppisiin

Eläkeuudistus tulee voimaan vuonna 2017, mutta vaikutukset ulottuvat jo nykyisiin kuusikymppisiin. Esimerkiksi ensimmäinen ikäluokka, jota eläkeikärajan nosto koskee, ovat 1955 syntyneet. 

Saitko maksutta aterioita työmatkalla?

Jos sait, ne vaikuttavat työmatkalta maksettaviin verovapaisiin päivärahoihisi. Lue jutusta, milloin voit saada päivärahaa verovapaasti ja miten paljon

Isä ja lapsi

Isäksi entistä helpommin

Uusi isyyslaki helpottaa avoparin arkea. Isäksi pääsy vaatii aiempaa vähemmän byrokratiaa. 

Taide ja keräily

Mikä muuttaa suomalaisten taidemakua?

Muualla halvemmat hinnat?

Tuleeko ulkomailla eläminen halvemmaksi kuin Suomessa? Mikä on halvempaa, mikä ehkä kalliimpaa? Taloustaito kysyi kokemuksia neljältä ulkomailla asuvalta suomalaiselta. 

Viini ja ruoka 

Pöytä koreaksi Sibeliuksen tapaan.

Taitava matkustaja

Paahtavaa aurinkoa, jylhiä vuoria, syvänsinistä merta, täyteläistä viiniä. Surullista historiaa, mutta ystävällistä hymyä. Etelä-Afrikan huikein helmi Kapkaupunki on kaikkea tätä!  

Akusta kannattaa pitää huolta

Jos auto jättää tielle, vika on yhä useammin akussa. Autot ovat entistä riippuvaisempia sähköstä, joten akun kunnosta kannattaa huolehtia. 

Lehdessä myös Antti MarttisenTeemu Lehtisen ja Mikael Kirkko-Jaakkolan kirjoitukset, Verojuristi vastaa ja marrasristikko.

Kuvat: Taloustaito, Antti Halonen, Vastavalo.fi, iStockphoto.com

Mainos

Blogeissa

 • Sote-vero, maakuntavero, kombinaatio…
  Lehtinen
  Hallitus haki marraskuun alussa hallituskriisin kautta ratkaisun sote-uudistuksen toiseksi suurimpaan ongelmaan eli sote-alueiden lukumäärään. Nykyiset 18 maakuntaa järjestävät sote-palvelut – kuit...
 • Osakkeiden nousu jatkunee lähiviikot
  Pursiainen
  Osakemarkkinan vire on ollut muutaman kuukauden ajan uskomattoman vahva. Samaan aikaan olemme kuitenkin joutuneet todistamaan kammottavia siviileihin kohdistuvia terrori-iskuja. Lisäksi Natoon kuul...
 • Viisi vinkkiä budjettikeskusteluun
  Marttinen
  Oletko joskus seurannut suoraa lähetystä eduskunnan keskusteluista? Vakuuttavia numeroita sinkoilee lähes joka puheenvuorossa.  Hyvän puhujan tärkeä taito on saada numerot näyttämään tarvittaessa s...

veronmaksajat.fi