veronmaksajat.fi

Lehti

Lue tammikuun Taloustaito näköislehtenä 

TT1/16

Kaikki Taloustaidon artikkelit ovat luettavissa näköislehdessä. Jäsenet ja lehden tilaajat tarvitsevat lehden lukemista varten käyttäjätunnukset. Rekisteröidy verkkopalveluun.

Taloustaidon vanhempia artikkeleita (vuosikerrat 2007-2015) on luettavissa tietokoneella arkistossa.  

Perintönä leskiäidin koti

Lasten kannattaa miettiä tarkkaan, mitä tehdä perinnöksi saadulla asunnolla. Ottaako joku lapsista asunnon itselleen vai myydäänkö asunto? Myydäänkö ennen perinnönjakoa vai perinnönjaon jälkeen? Veroseuraamukset on hyvä selvittää jo etukäteen. 

Tuorein tieto veroista

Vero2016-tapahtuma tarjoaa ajankohtaista vero- ja taloustietoa ja käytännön neuvoja veronmaksajalle. 

Miten päästä kiinni osinkoihin?

Helsingin pörssissä on useita hyviä osinkoyhtiöitä ja myös suoranaisia osinkokoneita. Mutta osingoista voi päästä nauttimaan muillakin tavoilla kuin sijoittamalla itse suoraan pörssiyhtiöihin.

Tappiot hyötykäyttöön

Omaisuuden luovutustappioiden hyödyntäminen verotuksessa helpottui huomattavasti vuodenvaihteessa. Uudistus koskee kuitenkin vasta 2016 syntyneitä luovutustappioita.

Luvassa laihempi vuosi

Pörssivuodesta voi tulla kurssikehitykseltään viimevuotista heikompi, arvelevat asiantuntijat. Kiinnostavia sijoituskohteita on silti tarjolla.

Arpakuutio prosentti kuva iStockphoto.com

Verokortti on hyvä arvaus

Palkastasi tehdään ennakonpidätys verokorttisi mukaisesti. Verokortti on verottajan paras mahdollinen arvaus kuluvan vuoden tuloistasi ja tuloveroistasi. Vuoden 2016 verokortti otetaan käyttöön helmikuussa.

Taide ja keräily

Taiteilijan tunnistettava tyyli syntyy toistamalla.

Henkivakuutus yksin vai pariturvana?

Pariturvan maksut ovat yleensä halvemmat, mutta korvauksetkin jäävät pienemmiksi. Sitä paitsi pariturva käy vain sopuisalle parille.

Viini ja ruoka

Portugalin punaviineissä vahvoja makuja.

Villihevonen yhä hurjana

Kun V8 jyrähtää… Ford Mustang, tuttujen kesken Musse, on yksi maineikkaimmista urheiluautoista. Mustangista on nyt uusi malli, josta tuodaan versioita myös Suomeen.

Taitava matkustaja

Totta ja tarua matkustajan oikeuksista.

Koivu Kuva iStockphoto.com

Metsänomistajan ja maanviljelijän veroilmoitusohjeet

Metsänomistajan veroilmoitus

Maatalouden veroilmoitus

Alkutuottajan kausi-ilmoitus arvonlisäveroista

Lehdessä myös Teemu Lehtisen, Antti Marttisen ja Mikael Kirkko-Jaakkolan kolumnit, Verojuristi vastaa, Oikeuden ratkaisuja ja ristikko.

Kuvat: Taloustaito, iStockphoto.com

Mainos

Blogeissa

 • Loppuvatko suomalaiset?
  Uusitalo
  Tammikuun lopussa Tilastokeskus kertoi että vuonna 2015 Suomessa syntyi ennätysvähän lapsia. Vain 55 040 vauvaa näki päivänvalon. Erittäin hätkähdyttäväksi uutinen saatiin, kun siinä tuotiin esiin,...
 • Kissa pöydälle, laaditaan palvelulupaus
  Aarnio
  Suomessa kauhistellaan pakolaistulvan taloudellisia kustannuksia, mutta väestön ikääntymisen kustannuksia emme paljoa pohdi. Sote-ratkaisu tulee ja ilmeisesti pelastaa. Väestön ikääntymiseen liitty...
 • Miksi asuntolainasta olisi maksettava vähintään marginaali?
  Paasi
  Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi vastustaa oikeusministeriön asuntoluottotyöryhmän ehdotusta siitä, ettei pankki voisi  asuntolainan sopimusehdoissa vähimmillään vaatia k...

veronmaksajat.fi