veronmaksajat.fi

Lehti

Lue lokakuun Taloustaito näköislehtenä

Kaikki Taloustaidon artikkelit ovat luettavissa näköislehdessä. Näköislehdessä on luettavissa myös Taloustaidon vanhempia artikkeleita (vuosikerrat 2007-2013, 2014-). Taloustaidon näköislehti 

TT9/2014

Voit lukea Taloustaidon myös tabletilla. Katso ohjeet tablettilehden lukemiseen. 

Jäsenet ja lehden tilaajat tarvitsevat lehden lukemista varten käyttäjätunnukset.

Rekisteröidy verkkopalveluun.  Taloustaito on Veronmaksajien jäsenetu. 
Tutustu jäsenetuihin ja liity jäseneksi.

Kotitalous työnantajana

Kun perhe palkkaa vaikkapa lastenhoitajan, palkanmaksua seuraa suuri joukko erilaisia työnantajan velvoitteita. Palkan ja sen sivukulujen maksuun sekä ilmoitusten tekemiseen löytyy myös apua kahdesta eri verkkopalvelusta.

Kun talous järkkyySäästöpossu kuva iStockphoto.com

Jos tulosi ovat putoamassa rajusti esimerkiksi työttömyyden vuoksi, lainan lyhentämiseen voi yleensä saada taukoa. Talouden tiukkenemiseen on hyvä myös varautua säästämällä.

Kunnan kanssa verovapaasti

Jos olet ajatellut hieroa maakauppoja kunnan kanssa, kannattaa panna toimeksi. Tänä syksynä kaupoista saa luovutusvoiton verovapaana.

Joka kolmas työkyvyttömyyseläkehakemus hylätään

Vuosittain noin 4 500 työkyvyttömyyseläkkeen hakijaa saa hylkäävän päätöksen työeläkeyhtiöltä. Viime vuonna hylättyjen osuus kipusi työeläkeyhtiöissä lähes 29 prosenttiin hakijoista. Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs kertoo, mistä tämä johtuu.

Valonkajoa vientifirmoissa?kasvu

Sijoitusalan ammattilaiset näkevät suomalaisissa vientiyhtiöissä lupausta – kunhan Suomen vienti vihdoin lähtisi kunnolla käyntiin.

Töihin eläkkeellä - Onko taloudellisesti vaivan väärtti?

Työnteko eläkkeen kyljessä ei ole taloudellisesti kannattamatonta, sillä erilaiset vähennykset lieventävät verotuksen progressiota.

Oma vai ostettu firma?

Yrittäjäksi voi ryhtyä joko perustamalla oman firman tai sitten ostamalla valmiin yrityksen. Kummassakin on hyvä ja huonot puolensa.

Asunto lahjana - Hallintaoikeuden pidätys alentaa lahjaveroa

Kun elinaikanaan lahjoittaa asunnon esimerkiksi perillisilleen, mutta pidättää itsellään hallintaoikeuden, se alentaa lahjaveroa.

Lentokenttä

Taitava matkustaja

Kuka korvaa vastoinkäymiset matkalla?

Reissuun verovapaasti

Työnantaja voi tukea palkollistensa lomailua, esimerkiksi antamalla käyttöön omistamansa mökin tai lomaosakkeen, kunhan tuki on kohtuullista ja tavanomaista ja koko henkilökunnan käytettävissä.

Taide ja keräily

Edvard Munchin teokset ovat suosittuja ja arvokkaita.

Valkoviiniä ja juustoja kuva iStockphoto.com

Viini ja ruoka

Valkoviini istuu juuston kylkeen.

Yksityistien kulungit käytön mukaan

Yksityisteiden ylläpidosta vastaavat pääsääntöisesti tiekunnan osakkaat, periaatteessa sen mukaan kuinka paljon ja miten tietä käyttää.

+Autossa työsuhdeauton plussat ja miinukset, Käytetyn auton tiedot Trafin palvelusta, Millainen on uusi etuvetoinen BMW?

Lehdessä myös Teemu Lehtisen ja Mikael Kirkko-Jaakkolan kolumnit, Verojuristi vastaa, oikeuden ratkaisuja ja ristikko.

Kuvat Taloustaito, iStockphoto.com

Blogeissa

 • Ei haamuja ilman ruumiita
  Hildebrandt
  Syksyllä varjojen pidetessä, iltojen pimetessä ja viimojen vinkuessa alkaa usein myös markkinoilla pelokas aika. Puhelimet alkavat soida hermostuneesti, ruudut välähtelevät, noteeraukset vilkkuvat ...
 • Mikä on hintalappu hoivalupaukselle?
  Kauppi
  Suurten ikäluokkien tulo vanhuusikään haastaa suomalaisen hoivalupauksen. Ikäihmiset kaipaavat yhä enemmän hoitoa ja hoivaa. Hyvinvointimalliimme sisältyy suuri palveluvastuuvelka, josta kiinnipitä...
 • Keskuspankkien keventämistoimet, petolliset pelastusliivit
  Liljeström
  Onko työpaikkojen luonti keskuspankkien varassa? Tämän käsityksen saa siitä kattavasta uutispeitosta, joka seuraa jokaista keskuspankkien ulostuloa.  Yhteistä tuntuu olevan usko siihen, että  rahan...
 • Riidankylväjän paras politiikkavinkki: aina vähän enemmän!
  Marttinen
  Politiikan pelissä parhaat perustemput eivät vanhene koskaan. Riidankylväjän suosituimpiin kikkoihin kuuluu ns. ”kerta kiellon päälle”–taktiikka, jolla hallituspuolue ajaa kumppaninsa äkkiä raivon ...
 • Paljastuit, syntinen säästäjä!
  Simola
  Jos sinulla on pankkitili, et ole vain kuluttaja ja säästäjä, vaan myös sijoittaja. Jos tililläsi on rahaa hiukankin yli välttämättömien juoksevien menojesi, olet tehnyt sijoituspäätöksen. Olet sij...

veronmaksajat.fi